Lysebotn-Bryne og trening på Sørlandet

Ket Komèt, Stanley Steel, Espen Rykk og RosinBolla skal representere Team Focc denne helga under Aarbakkerittet, Lysebotn-Bryne, lørdag 11 august kl 11:00. Det blir GPS-tracking på www.focc.no, så følg med! Rittet er 144 km langt, 1900 høydemeter stigninger, fra 0 til 932 moh på 15 km, som start av rittet. Dette blir nok en tøff affære! Ønsk oss lykke til.

De resterende FOCC`erne er stasjonert på Sørlandet for tiden og vil benytte det flotte sommerhøst-været til trening opp mot FOCC Grand Prix. Det nærmer seg årets store interne begivenhet og alle innstilt på å ha storformen inne idet startskuddet går på prologen 14.september. Det er mye prestisje i luften, og alle ønsker nok å løfte en pokal etter rittet? Frode og Bolla er utnevnt som favoritter! Vil de vinne dette enkelt, eller er det håp for Rykk og co? Hvem er rittets joker? Dette blir spennende!

Oppdatert: Se bilder fra Aarbakkerittet Lysebotn - Bryne

Fredag 10 aug 2007 Av Stian "Stanley" Mjåsund
Spam kontroll: 2 + 2 =    
Note: Comments are moderated and will be published after control.
Kommentarer
Rykk - Onsdag 15 aug - 17.01
Lykke til Krise.
Du kan sikkert låne skjorte av the Balloon Boys, de bruker ikke klæra likevel...
Krise - Onsdag 15 aug - 16.22
Jeg kan informere Focc'ere og dere andre som leser bloggen her om at Krise kjører sitt jomfruritt i dag. Er selvsagt spent, jeg har aldri kjørt i felt eller noe sånn før. Frekvens skal rote litt i klesskapet til Mentor og se om det ikke ligger noe gult der som jeg kan låne. Jeg vil jo ikke se ut som den amatøren jeg egentlig er ved å ikle meg en vanlig t-skjorte. :)
Wish me luck!
Ket og DataJarle - Onsdag 15 aug - 13.59
Avreise til dagens ritt fra Kiwi på Nedenes kl 1645.
Ole Brum - Onsdag 15 aug - 13.13
Synes du er flink jeg Kim!
KG - Onsdag 15 aug - 11.42
E vant ikke, bare sa at jeg slo henne ned i støvlene, hun var ikke vant til spinning for å si det sånn:) E sykler 30 km hver gang e spinner e, ikke lengre og ikke kortere:)
Kilometer - Onsdag 15 aug - 08.52
Hvordan vinner man i spinning Kim?... Kom du lengst? hehe...
Klatremusa - Onsdag 15 aug - 07.57
E slo ho ned i støvlene... :) Var nok en del bedre teknisk enn henne, tror ikke de har så mye alternativ trening disse friidrettstjernene!!
Joel - Tirsdag 14 aug - 22.37
Noen som er interessert i å få til en felles trening på lørdag? (i aust agder området)
Rykk - Tirsdag 14 aug - 21.58
Vi har satt en mann på saken Kim, Frode Frekvens er i gang... Ket Komet er muligens også rekruttert.

Vant du mot ho?
Klatremusa - Tirsdag 14 aug - 21.07
Artikkel lest og kanskje noe å tenke på til FOCC GP!!?

Forresten hatt min første spinning økt, eller i det hele tatt sykkeløkt, siden TO! :) var fantastisk deilig selv om bena ikke var helt med hodet:)

Godt å være i gang igjen. (Konkurrerte forresten med Susanne Wigene på spinningøkten i dag, ga ekstra krefter det, måtte jo vise meg:)
Capt - Tirsdag 14 aug - 18.21
Regner med at dere kanskje har sett denne? http://syklingensverden.com/baglercms.php?articleID=15376&ID=36&catID=5&catname=VELONOR

Et meget surt oppstøt spør du meg, men noe å tenke på for dere før FOCC GP?
Frekvens - Tirsdag 14 aug - 10.06
Dette blir et kjemperitt boys.
Starten går ved Osedalen og er 34 km langt. Mener Storrem sa løypa er 2 ganger runden Osedalen til Løddesøl, over brua ved saga for så å ta til høyre mot Reiersøl og Osedalen igjen. I og med at dette er et bedriftsritt tror jeg det passer oss alle med god og jevn flyt, men Bolla får nok ikke like harde bakker som i helga... Flott at du også stiller, Jæle. Krise, her hadde vi trengt deg også i feltet, men du får lade opp med skum og skall til FGP. Skal vi sykle sammen opp, eller møtes på Osedalen? Jeg sykler gjerne opp som en fin oppvarming...
J@rle - Tirsdag 14 aug - 08.42
Dette er muligens noe for meg,kunne tenke meg å stille... Hvordan blir farten på dette rittet? Løypa er jo relativt kort? Noen som vet?
Krise - Mandag 13 aug - 23.26
Jeg tror jeg må trekke meg fra all Focc-aktivitet på onsdag, jeg har allerede meldt meg på reker + øl-tur med Bibben sammen med trivelige kolleger. Hadde egentlig tenkt å være med Focc og ta bilder eller noe sånt, men den gang ei.
bOlla - Mandag 13 aug - 22.59
Ritt rett utfor stuedøra? Klokka 18.00 nå til onsdag? Jeg stiller. Hvor går løypa? Håper det er lange tunge bakker, Øynaheia tur/retur? Fortell de som vet!
Kjent - Mandag 13 aug - 22.56
Bra tid mr. ukjent! Men jeg lar meg ikke skremme av slike tider. Hadde selv 2.40 sist jeg syklet runden solo, og da var ikke vinden spesielt gunstig. Det var den sikkert i dag siden du er så fornøyd he he.
Ukjent - Mandag 13 aug - 22.11
Dagens treningsøkt: Bukkene Bruse (alene)
Distanse: 88 km
Tid: 2t 36min 14 sek
Vær: Sol, ca 17 gr, vind
ivæ - Mandag 13 aug - 22.06
E må bare beklage men har kamp på Torsdag så tenkte heller ta en tur imorra. Kan jo ta en tur sammen i helga
Kilometer - Mandag 13 aug - 19.57
Ja, her må vi stille... jeg er med! :-)
Frekvens - Mandag 13 aug - 16.25
Sjekk ut denne linken for flere artige bedriftsritt i Aust Agder:

http://www.bedriftsidrett.no/Aust-Agder/t2.asp?p=26935
Frekvens - Mandag 13 aug - 16.24
ØY BOYS!
Hadde nettopp en trivelig samtale med selveste Jarle Storrem. Han gratulerte FOCC med solid insats i helgen og Aarebakkrittet. Han inviterte oss også med til å stille til ritt til onsdag. Det er et ca 36 km ritt i Froland kl 18 med start i Osedalen. Jarle og gjengen sykler fra Kryssen kl 1645 og håpte vi også kom... Jeg sier GO GO GO! Hva sier dere?
Julian Joel Julius Junior - Mandag 13 aug - 14.46
Jeg blir forfulgt av ulykke. Først biestikk i lysken på min første sykkeltur denne uka, så skal jeg jobbe når det er trening på onsdag. Skal noen ut å sykle til helga?
Julian Joel Julius Junior - Mandag 13 aug - 14.46
Jeg blir forfulgt av ulykke. Først biestikk i lysken på min første sykkeltur denne uka, så skal jeg jobbe når det er trening på onsdag. Skal noen ut å sykle til helga?
J@rle - Mandag 13 aug - 14.44
Eg kjeme også... uansett ver.
Krise - Mandag 13 aug - 14.23
Jeg er med på onsdag! Håper det ikke blir regnvær, da blir jo sykkelen blaut! :) Er jo godværssyklist, som noen så fint kalte meg.
bolla - Mandag 13 aug - 14.21
Har en avtale kl.20 på onsdag, så om jeg stiller klokka 18 så blir det kun for en kort runde, må være hjemme på Blakstad seinest 19:20. Torsdag og fredag er jeg bortreist. Tørr ikke love at jeg kommer, men kanskje start kl.17.00 hadde passet bedre for min del.
Frekvens - Mandag 13 aug - 12.10
Flott innsats under helgens ritt, boys!
Ingen tvil om at Lysebotn gav utfordringer man sjelden ser. Rosinbolla viser utrolige krefter i bakkene, men må si jeg også er imponert av de andre som kjører raskt og bra på slettene og i utforbakkene.

Kim: Godt du er motivert for videre trening. Vi håper jo fortsatt at du bli å finne på startstreken til FGP.
Capt: Lykke til med forsering av røtter og røffe stier. Birken er jo en klassiker man en gang må delta i.
Moose: Inse alvoret og stikk innom en som kan hjelpe deg med kneet! Det går sjeldent over av seg selv. Capt kjenner jo til kvakksalvere i Tigerstaden det kan være verdt å besøke...
Ivan Drago: Jeg utfordrer deg til å møte opp på trening til onsdag.
Håper også at Bolla, Ket, Jæle, Krise og JJJJ stiller opp på trening til onsdag. Regnvær ingen hindring!
Coach - Mandag 13 aug - 11.46
FELLESTRENING ONSDAG 15. AUGUST:

Kan Ivar fortsatt sykle etter langt fravær etter TO? Hvem er egentlig denne JJJJ, og har Krise fortsatt den samme gløden for sykkel og svetting? Møt opp onsdag kl 18 på Esso Fevik for å se...
Terje Vigen - Mandag 13 aug - 11.23
Sett deg på et svaberg med stikket mot båskjell og nynn på en Erik Bye vise. Det gjør underverker!
JJJJ - Mandag 13 aug - 11.02
AU!! noen som har noen kjerringråd for biestikk?
rambo - Søndag 12 aug - 22.50
jeg flyr i taket snart MOOSE!
Dr.JJJJ - Søndag 12 aug - 22.45
En annen ting. Som klubbens "helse talsmann" (som er et ærefult verv for meg) føler jeg en viss plikt til å bidra med noe. Kom gjerne med forslag til relevante helse spørsmål jeg og wikipedia kan utforske til nytte for klubbens tilhengere.
JJJJ - Søndag 12 aug - 22.40
Noen som har lyst på en treningstur i morra tidelig? Skal til Kr.sand via Herrefoss og Birkeland. NB returen blir ikke før på onsdag :)
Capt - Søndag 12 aug - 22.05
Artig å lese om rittet. Virker ut som dere hadde det moro. Selv har jeg trukket ut i skogen og satser på full klaff i Birken.
Krise - Søndag 12 aug - 21.34
Takk for nok en informativ, oppløftende og artig reportasje fra Lysebotn! Veldig imponerende å se løypeprofilen, det så steinhardt ut! Håper dette tar knekken på dere før FGP, hehe!
klatremusa - Søndag 12 aug - 15.01
Nok en gang flott reportasje fra sykkelløp der FOCC har deltatt. Ser at de linker oss på Bryne sin hjemmeside, ærlig fortjent. Fin artikkel igjen moose!! Blir svært engasjert og gleder meg til å starte opp spinningtreningen igjen. Kanskje jeg er tilbake før dere vet ordet av det...

Kilometer - Søndag 12 aug - 14.08
Da sitter vi i bilen på vei hjem igjen etter en begivenhetsrik helg. Mon tro om Stanley skal ha bolle m gult i dag? Rykk ble sist sett i leiligheten på sofaen foran tv'en. Han disket opp med smoothi til frokost i dag. Satt som et skudd! Takk for flott opphold i Stavanger, og stor gjestfrihet fra min gode venn og fetter Kaptein Rykk.
Kilometer - Søndag 12 aug - 12.30
Da sitter vi i bilen på vei hjem igjen etter en begivenhetsrik helg. Mon tro om Stanley skal ha bolle m gult i dag? Rykk ble sist sett i leiligheten på sofaen foran tv'en. Han disket opp med smoothi til frokost i dag. Satt som et skudd! Takk for flott opphold i Stavanger, og stor gjestfrihet fra min gode venn og fetter Kaptein Rykk.
Rosinbolla - Søndag 12 aug - 12.20
Det ble akkurat så morro som jeg hadde drømt om, stå i pedalene og klatret bakkene til tops i jevnt driv. Kjørte forbi folk hele veien på vei opp. Tillater meg litt skrytetall for jeg tror det var en sterk start:

Tid 01.04.26, gjennomsnitt på rett over 13 km/t, på løypas høyeste punkt 932 moh, etter vel 14km.

Det var på denne strekningen jeg opparbeidet forspranget på de andre FOCC gutta. Fra toppen og inn var det bare å nyte utforkjøringene og etablere seg i en gruppe. Ned mot første matstasjon gikk det lett og vi kjørte veldig jevnt og effektivt, tydlig erfarne sykkelister. Så erfarne at alle untatt jeg hadde egne 'langere' i bakkene opp fra Sinnes matstasjon over mot Hunnedalen. Dermed måtte jeg si farvel til den velfungerende gruppa, og tråkket ensom ut fra matstasjonen. Etterhvert ble jeg innhentet av en ny gruppe og ble med der i god fart ned til neste matstasjon. Der gjentok det samme seg igjen, ensomt stopp på matstasjonen mens resten av feltet suste avsted. Ut fra 2. matstasjon ble jeg sekundert til 35 minutter bak teten. Takk til deg som langet Kwick-Lunch til meg etter 2. matstasjon, sånt gir nye krefter! Klarte å hente inn 2 ryttere på den, så vi ble en trio som jobbet sammen videre ca 2 mil, før vi ble innhentet av en stor gruppe. Da var det bare å henge seg på, bite tenna sammen og fullføre de siste mila. Vel i mål var det bare å stille seg ved målseilet og vente på Ket og de andre, koste meg for hvert minutt som gikk uten at de kom hehe.


Synd med kneet ditt Stanley, men til tross, ingen sure toner fra den kanten, alltid blid og opptimist. Du fullfører og viser hvilken stayer du er.

Slutter meg til Stanleys ord: Et spektakulært ritt, flott natur, og mange blide fjes, både i og langs løypa.

Jo det er morro når det går bra, jeg er selvfølgelig kjempefornøyd. Men ikke minst er det morro å være sammen med dere andre gutter, Ket, Rykk og Moose.

Og takk for husrom i Stavanger i mega-kåken din Rykk. Nå skjønner jeg hvorfor du tilbringer så mye tid på sykkelsetet hehe.
ivæ - Søndag 12 aug - 04.55
Gådt obba guttå..
Imorra starter e oppkjøringa til Fgp. Seier ingen hemmeligheter..Regner me dere har sett Rocky Fire..Ivan Drago e mellomnavnet mitt!
Rykk - Søndag 12 aug - 00.03
Svar til Ket Komet: På første matstasjon så ventet jeg på deg og Moose, jeg slo dere tross alt opp Lysebotnbakken! Jeg fylte flaskene med væske, tømte tanken, og spiste wienerbrød! 2min 45 sek. Er det galt, vel jeg vil minne deg om Ket, du brukte 5min på å pisse og spise ved det berømte gourmetstoppet på vei til Hovden. Neste gang så skal jeg huske å sykle likt over linja med deg, selv om jeg i realiteten er hakket vassere en deg når det kommer til slutten av lange ritt!!!
Kilometer - Lørdag 11 aug - 23.26
Tydelig at ikke alle har skjønt at det finnes etiske regler i sykkelsporten. Èn gylden regel er at når man i et turritt har kjørt sammen store deler av rittet, så stikker man ikke 100 m før mål for å oppnå at man klarer å komme først i mål. Dessuten, så får man uansett lik tid, så hva er egentlig vitsen? Spør Rykk! Dessuten, så ble han innhentet av undertegnede etter urinal-problemer på første matstasjon. Her sto faktisk Rykk stille i 2 minutter og 45 sekunder i følge hans egen sykkelcomputer... Hva drev han med der? Var han såå sliten at han ikke orket mer? Uansett, når jeg kom på matstasjonen, så sto Rykk der med munnen full av boller og wienerbrød! Jaja... Fin tur var det uansett! Jeg er godt fornøyd!
Takk for turen til alle jeg syklet sammen med! (borsett fra Rykk da.. hehe..) ;-)
Rykk - Lørdag 11 aug - 23.19
Må bare si at jeg knuste Ket i innspurten i feltet i dag! 50 meter foran, det er godt å se at formen begynner å komme seg!!
JJJJ - Lørdag 11 aug - 21.01
Gratulerer med dagens insats gutter! Selv er jeg i nord og driver høydetrening i syltyn luft. Var å i dag å så Kurt Asle Arvesen delta på Eresfjord rittet. Blir alternativ trening og motivasjon for tiden, men ser frem til å finne sykkelsetet til uka igjen.
Stanley - Lørdag 11 aug - 19.40
Hello alle sammen! Akkurat nå sitter vi Rykk`s legenhet med en øl i nebbet! Alle er godt fornøyd med dagens innsats! Det var et flott og spektakulært ritt. For dere som venter på info om Stanley Moose da Goose, så kom han trygt i mål på uoffesielt 5,45t, en respektabel tid altså!

Moose har nettopp bestilt pizza til gutta fra Dolly`s, som om kort tid blir levert rykende og fersk på Rykks dør! Vi gleder oss til god mat!

Litt senere legges det ut flere bilder fra dagens begivenhet, samt blogg fra hver enkelt av oss. Men først altså, litt øl og pizza! Skål...!
Klatremusa - Lørdag 11 aug - 18.38
Akkurat snakket med Rykk go han rykket fra Ket mot slutten men ingenting å gjøre med Bolla som var en 15 min foran. Stanley var et lite stykke bak Ket og Espen(30 min)men fullførte med stil. Respekt Moose, etter den sommeren:):) Flott gjennomført alle sammen!!
Ukjent - Lørdag 11 aug - 18.29
Hører rykter om at Stanley måtte hvile seg i autovernet på vei oppover i bakkene, er det substans i ryktene? Skyldes det så den gode sommeren han har hatt(øl og vin på rivieraen)???
Frekvens - Lørdag 11 aug - 18.24
Hvordan har det gått boys? Tungt i bakkene? Hva med Stanley?
J@rle - Lørdag 11 aug - 16.26
Ket og Rykk kom akkurat i mål neste 20 minutt etter Bolla. Stanley Mouse måtte slippe i bakken 5 km etter start. Hvor er han?
J@rle - Lørdag 11 aug - 14.50
Etter det jeg kan se er de nå i Dirdal og straks på andre matstasjon. Terrenget herfra til mål er veldig kuppert. Opp og ned opp og ned. Det blir ikke kosekjøring!
Fortsatt Klöden fan - Lørdag 11 aug - 12.41
Nå når de er ferdig med den verste bakken så er det jo bare beine veien til mål :)Og været skal i følge værmeldinger være bra... alltid flott på sør-vest landet.
J@rle - Lørdag 11 aug - 12.18
Det har gått tungt opp bakken når de har fart på under 10km/t. Her var det bratt! Nå ser det ut som at de er over toppen og på vei ned mot Sirdal i god fart.
Frekvens - Lørdag 11 aug - 11.42
Ron: still opp på FGP. Sier man A, må man si B, hehe

Følger spent med på kartet. Klatringen ser ut til å være godt i gang. Må si jeg er litt misunnelig. Knus på boys. LÆTT!
J@rle - Lørdag 11 aug - 11.10
Da er rittet i gang. GPS kartet oppdateres hvert 10 minutt. Lykke til gutter.
ivæ - Fredag 10 aug - 22.46
Dere får ha lykke til imorra da guttå.. Spesielt du stanley du kan trenge det:) Det har vel blitt en pils for mye i sommer!
Stanley - Fredag 10 aug - 22.20
Javel Folkens! I skrivende stund sitter vi i Rykk`s "gigakåk" i Stavanger, slapper av og samler krefter foran morgendagens ritt! Rykk og Ket har nettopp kost seg med en cognac, type Bache Gabrielsen (Bakke, for å psyke seg opp til bakkene i morra?).

Tidligere i aften har vi spist et fabelaktig pastamåltid på N.B Sørensen i Vågen. Flott restaurant og veldig god mat.

Eneste bekymring nå, er om syklene våre står i boden til Espen i morra tidlig. Vi kjenner alle til Espens innbrudd tidligere i år. Vi vurderte derfor å plassere Bolla i garasjen i natt for å holde vakt. Han var positiv, men vi lot det være! Vi tar sjansen! Nå skal vi snart legge oss! Gleder meg til å ligge sammen med Espen i hans seng i natt! Han har faktisk sengetøy med elger på for anledningen, det synes jeg var koselig!
Transportminister Bing - Fredag 10 aug - 21.40
Lykke til imorgen gutta!
Fantastisk gladhistorie om bolla til Stanley.....
jarle - Fredag 10 aug - 19.01
Ja dette var en fin rapport fra turen så langt. Høres ut som at dere har det greit. Artig historie om bollen og colaen. Jeg regner med at rykk serverer en bedre middag når dere ankommer kåken hans, med god drikke til. Skal dere se på inspektør Lynley i kveld?
Klatremusa - Fredag 10 aug - 17.07
Dette høres bra ut. med den flaksen(bolla) er det jo helt nøtt til å gå bra i morgen, tviler ikke et sekund!! Dere får gjøre deres beste, håper dere får fint vær så dere kan rapportere noen fine bilder opp hårnålene...

Lykke til og god tur!
Mette Flette - Fredag 10 aug - 15.17
God tur videre gutter, eg anbefale at dåkkår droppe å ha någen flerne stopp. Kanskje det e sykkelen Stian glømme neste gang og det ville jo vært litt dumt :) Kos dåkkår i go-byen når dåkkår komme fram og lykke te opp bakkene i mårå!
kilometer - Fredag 10 aug - 14.50
Det er ikke til å tro! Da vi stoppet nettopp, for å fylle drivstoff, kaffe og is til Mouse, så vi det utrolige! 'Bollen ligger på taket!' utbrøt Stanley mens han tanket full tank, og slikket i seg den nyinnkjøpte isen. Sjelden har jeg sett en gladere Mouse. Tror selv ikke Tore på Sporet kan få til en mer hjertelig gjenforening... Jaja.. da blir det vel tungt i bakkene i morra alikevel.. :-)
Kilometer - Fredag 10 aug - 14.05
Ron: ditt innlegg er preget av en smule negativitet og defensiv holdning! Dette er vel ikke i tråd m Foccs ambisjoner, tradisjoner og verdier. Gjør som Krise, hopp i det m hodet først. Forøvrig sitter Mouse og undertegnede i bilen på vei til Stavanger. Mouse handler bolle m fyll, baguette, smudi og cola zero på bensinstasjon. Bollen ble glemt på biltaket, og befinner seg et sted langs E39. Colaen ble sølt ut over mitt fang, fordi da vi kom til en bomstasjon ved flekkefjord, stanset Mouse bilen så klønete at han måtte ut av bilen for å legge på penger, og serverte meg den åpne flasken, som kantet i panikken som oppstod. Han fikk dermed ikke nydt hverken bolle eller cola. Kanskje var dette meningen før de mange og lange bakker som venter i morgen? Jaja.. sånn er det vel.. revisor og bosatt i Oslo. :-)
Rambo - Fredag 10 aug - 13.30
jeg får ikke sykkelen før om faen så lenge til, så jeg vurderer om jeg i det hele tørr å stille til start i FGP. Det vil jo være kanonflaut å tape for Jæle eller Rykk... Man bør vel kansje venne seg til sårheten i baken før man sykler ritt?!
Lykke til i helga gutter!!
Stoa Fysikalske Senter
Bukkene Bruse, like før!
Torsdag 10 apr 2008
Rittsesongen nærmer seg!
Lørdag 29 mar 2008
Påsketrening!
Søndag 16 mar 2008
FOCC går for Platina!
Søndag 24 feb 2008
FOCC Treningsleir i Oslo
Tirsdag 12 feb 2008
Oppkjøring
Fredag 18 jan 2008
Terminlistemøte
Onsdag 09 jan 2008
2008 sesongen er i gang!
Tirsdag 01 jan 2008