Onsdagsrittet - en hard prøvelse

FOCC deltok for første gang på Onsdagsrittet i regi av Bedriftsidrettsforbundet dag. Dette trodde vi skulle være et greit ritt med trivelig "bedrifts" tempo. Den gang ei! Tempoet var høyt fra start, og vi måtte tråkke hardt for å henge med.
Er formen der den skal være? Må vi trene mer? Enkelte snakker om å slanke seg, er dette lurt? I det hele tatt, hva skal til for å henge med Geir Bizkit og Tengel H. i et slikt ritt?
Oppdatert: Se bilder fra bedriftsrittet 

Onsdag 15 aug 2007 Av J@rle Vevmeister
Spam kontroll: 1 + 1 =    
Note: Comments are moderated and will be published after control.
Kommentarer
Rykk - Søndag 19 aug - 17.45
Resultatene er klare allerede (Sandnesfolka kan slikt tydeligvis):

http://www.sandnes-sykleklubb.no/images/stories/ritt_resultater/sr-bankrittett_2007.pdf

Godt fornøyd med å havne på side 1 av 3... hehe
Rykk - Søndag 19 aug - 16.22
Vil anbefale alle å kjøpe seg en kurv med nektariner, de e jækla gode for tida!
Rykk - Søndag 19 aug - 15.54
Da har jeg nettopp gjennomført SR-Bank rittet i Sandnes(Sandnes sykleklubb). Det var møkkavær og bare såvidt jeg snudde på vei til start i dag tidlig. Men med tanke på at dette er meget bra trening mot FGP så måtte jeg bare stille til start.
Facts:
Profilen
http://www.turritt.com/srbankprofil.htm
Løypa
http://www.turritt.com/srbankkart.htm

Jeg hang med Alexander Kristoff og gjengen i 1mil før jeg måtte slippe feltet. Da begynte bakkene for fullt og jeg fant plassen min i gruppettoen... Vi ble etterhvert 10 personer i gruppen, og kjørte en bra rulle når vi endelig var ferdig med bakkene. Jeg hadde gode bein på slutten og stakk fra gruppettoen min 4km før mål, dessverre så kjørte jeg feil i siste sving og kom dermed sist i mål av gruppen. HAHAHAH, det lønner seg ikke å stikke fra de lokalkjente... "Fikk" en flott medaljong til odel og eie.

Focc drakta er nå godt kjent i distriktet etter Lysebotn-Bryne rittet, og jeg ble "gjenkjent" rett som det var.
frekvensmamma - Søndag 19 aug - 13.52
artig og lese gutter. sporty av GRØSLE,jeg får nøye meg som heiagjeng.
Stanley - Lørdag 18 aug - 18.53
Suveren NYHET Karl! Utrolig bra du har fått deg sykkel...! Vi må nok snart foreta ny bestilling av FOCC-outfit hos Kalas, slik at også våre nye medlemmer kan sykle i vårt vakre draktsett. Karl, stiller du i FGP?
Frekvens - Lørdag 18 aug - 18.51
Hehe. Hyggelig med invitasjon Joel, men vi får spare oss til FGP. Håper kroppen din restitueres raskt og godt.
PS En 2-års dag kan jo brukes til så mangt, f eks litt masasje av dine såre legger... Lykke te!
Julian Joel Judas Junior - Lørdag 18 aug - 18.39
Det gjør vondt å føle at jeg sviktet dere i dag! Presset forran FGP fikk meg til å gjøre noen drastiske handlinger (i min målestokk). Tur retur kristiansand fikk den lille barne kroppen min til å kolapse,og trening rett etter viste seg å være umulig. Har veldig lyst å hilse på deg frekvens. Et alternativ er jo at du blir med å feirer 2 års dagen til jeg og dama i morra. Må bare spørre ho først :)
Rykk - Lørdag 18 aug - 17.57
Grattis med ny sykkel KÆL! Et godt valg, den går som et lyn den der.
Karl - Lørdag 18 aug - 17.52
Takk for fin treningsøkt idag gutter, det var utrolig artig å sykle sammen med dere. Håper vi kan ta flere slike turer. Var litt spent på ryggen min, men alt fungerte bra, og sykkelen var god. Fikk også prøvd meg i klatreetappen til FOCC GP, det er nok for tøft for meg enda.
Krise - Lørdag 18 aug - 16.57
Syns det var utrolig artig av Karl å kjøpe seg sykkel og bli med "ungdommen" på tur i dag! Du gjorde i alle fall ikke skamme på det gule toget, tvert om! Karl er et ekte kraftlokomotiv, og dro oss opp noen bakker så alle og enhver slet med å holde følge. Ikke verst av en "gammel" mann som ikke har sykkelerfaring! Vi får vel starte Focc Old Boys etterhvert, jeg driver og maser på fattern om ikke han snart skal begynne å sykle i stedet for å ødelegge den gamle kroppen sin med jogging og oldboys-fotball :)

Jeg tror noen burde ringe til Hard Rock-fabrikken og spørre dem om de har lyst til å klaske logoen sin på draktene våre, nå er vi sannelig oppe i 6 Focc'ere med nydelig rød Hard Rock-sykkel, Karl inkludert.
Krise - Lørdag 18 aug - 16.13
Takk for en fin tur i dag, gutter! Focc Sør (minus Joel som strengt tatt er Focc UK, og Ron) hadde i dag en finfin tur fra Fevik, Bjorbekk, Libru, Rykene, Fevik pluss et drag i klatreetappen i Karl Grøslekleiva. Jeg rundet for første gang 5 mil på meteret, er fornøyd med det! (Jaja, det er peanuts for dere som har sykla 540 km...) Jeg var veldig skeptisk til å sette meg på sykkelen i dag pga vondt i ryggen. En halvtime før trening var jeg ute i garasjen og prøvesatt sykkelen for å se åssen det gikk, jeg klarte knapt å rekke frem til styret. Vurderte å avlyse, men knipsa 2 Ibux og 1/2 liter vann, så ble alt gullfint. Syns dagens økt var kjempefin, passelig høyt tempo uten at man ble utkjørt (bortsett fra klatreetappen, hehe).

Frutt: du fikser vel en fotoartikkel etterhvert?
Frekvens - Lørdag 18 aug - 16.10
Takk for en flott treningsøkt i dag boys!
Da Ivar, Øyvind, Kristoffer og undertegnede skulle starte dagens tur fra Essoen, ble vi alle meget positivt overrasket av at en annen Fevik-mann dukket opp. Det var Karl Grøsle som stilte med nye sykkel og flott gul jakke. Han gled rett inn i FOCC-feltet og vi hadde en meget hyggelig tur rundt Bjorbekk-Omholt-Rykene. Dette lover godt for fremtiden...

FOCC ønsker Karl Kleiva velkommen!
Frekvens - Lørdag 18 aug - 12.57
JJJJ! Møt opp!
I dag skal vi kjøre det man kaller "restitusjonsøkt", og vi andre gleder oss til å endelig møte deg... Håper fortsatt at du kommer:-)
Rykk - Lørdag 18 aug - 12.41
Jeg ser at Frekvens har passert Moose da goose i statistikken. Bra jobba Frekvens. Stanley, du vet hva du har å gjøre.
Krise - Lørdag 18 aug - 11.57
JJJJ har valgt å avlyse etter at han syklet til kristiansand i går og føler seg utkjørt.
Frode - Lørdag 18 aug - 11.21
Jeg kommer Kris!
Krise - Fredag 17 aug - 18.00
Høres bra ut! Husk å tørke støv av sykkelen så det ikke ligger masse deilig støv fra sportsboden din mellom felgene og klossene. Er vel en stund siden den sykkelen så dagens lys sist? :)
ivæ - Fredag 17 aug - 17.11
Høres bra ut det krise.. hvem vet. plutselig så e e der
Stanley - Fredag 17 aug - 16.57
Er i Oslo, kan dermed ikke være med på treningstur i morra! Skulle gjerne deltatt!
Brytende Berntzen - Fredag 17 aug - 16.31
Undertegnede og Joel Julian Junior tar en felles treningstur i morgen (lørdag 18.08) kl. 1400, avreise fra Esso på Fevik. Alle er hjertelig velkommen til å "væme"!
Mentor - Fredag 17 aug - 12.08
Dette var en flott innsats fra alle i FOCC. Sett fra publikumsståsted hadde vi en fin opplevelse. Min nabo, Jarle Postmester har visst levd litt over evne i sommer. Bakkene ble ikke de samme som tidligere i sesongen. Jeg ser frem til FGP som publikummer i september.
Capt - Fredag 17 aug - 09.56
Akk ja. Det blide Sørland! Hadde kanskje vært noe... Må bare få solgt det inn hjemme :)
Stanley - Torsdag 16 aug - 23.27
Sant det Haakon. Eller kanskje vi heller bør flytte hjemover snart...!? Tilbake til det blide Sørlandet...!
Capt - Torsdag 16 aug - 22.39
Kult at dere stiller! Skulle det ønske det var noe tilsvarende her i Oslo. Eller hva Stanley?
Ukjent - Torsdag 16 aug - 08.25
Hei, hyggelig og se FOCC på onsdagsritt da ;) Det er en ting som gjelder i sykling og det er å kjøre som f... <Koselig navn jeg har fått, Bizkit he he
Frekvens - Torsdag 16 aug - 00.02
Dette var jo veldig artig!
Kanon innsats av alle mann, og spesielt moro at Jæle og Krise også stilte. Rittet viste seg å bli et ritt av typen rykk-og-knus-på-ritt. Ingen paralleller mellom bedriftsfotball og bedrifsritt, der gikk det unna.

Før start bestemte jeg meg for å teste formen og gå med i de bruddene jeg klarte for å se hvor lenge det holdt. Etter å ha passert Libru-krysset rykket Tengel H. fra feltet, men ingen fulgte. Jeg følte meg pigg og støtet opp til han. Vi fikk kanskje 30-40 m på feltet, men i kampen mot vinden over Løddesøl-sletta ble det tungt. Tror nåla passerte 95% allerede da, hehe. Like før "sava" ble vi tatt igjen av feltet. Videre gikk det fort, og ved Reiersøl gikk det et brudd som kjørte fra feltet. Der skjønte jeg at jeg ikke kunne være med. På tide å drikke litt og roe ræka. Under andre runden fortsatte kampen om å tette luker og prøve å komme seg med et brudd. Like ved "sava" var det en liten gruppe som fikk en luke igjen, og den støtet jeg meg igjen opp til. Kom med 3 andre og vi kjørte litt rulle sammen, men igjen ble vi tatt igjen. Kreftene var da begynt å ta slutt, så jeg klarte desverre ikke å komme meg med bruddet som Bolla kjørte inn med.

Alt i alt en artig opplevelse, men jeg har fortsatt mye å lære om ritt og disponering av krefter. Men det er jo gøy å være med i front, selv om det ikke holder helt inn til mål...

FGP neste:-)
Rosinbolla - Onsdag 15 aug - 23.32
Bolla er kjempefornøyd igjen, følte meg ikke spesielt pigg før rittet, og var redd for at det skulle bli tungt. Men det holdt! På siste runden opp mot Oveland gikk det 'lett' i medvinden og jeg lå langt fremme. Da vi nærmet oss 1. bakken, rykket 2 eller 3 bak meg forbi opp i stigningen og fikk flere meter, jeg reiste meg å tråkket på sammen med 2 andre som lå før meg. De 2-3 første utbryterne 'sprakk' mer eller mindre og parkerte oppe på flatene etter Steinsenteret. Da var vi 3 igjen, jeg var bakerst av disse inn mot siste stigning. Jeg kjempet meg over flatene halte innpå de 2, dro forbi opp siste bakken og ble dermed først (ser bort fra Tengel og gutta som sikkert allerede var i mål) ut på hovedveien. Dro på utfor og ledet an ned mot Osedalen og mål. Kikket bak meg et par ganger og så til min store gledet av vi hadde betryggende avstand til feltet. Gleden over å ha kjørt såpass bra gjorde at jeg ga blaffen i at disse to jeg hadde på hjul dro forbi rett før målstreken.

Ellers så må jeg tilføye at Frekvens gjorde en glimrende jobb og var hele tiden med i front av feltet. Kanskje du lå for mye i front. Eller var det nok litt tilfeldigheter at det ble meg og ikke Frekvens som trakk det lengste strået på avsluttningen.

Sporty av Jarle, nå må du bare få deg ordentlig sykkel, så er du med!
Tengel - Onsdag 15 aug - 23.22
javell stanley, har på følelsen at du er en tung og deilig rytter. kjøp shimano dura ace, får de til bra pris på nettet, bedre enn ksyrium sl, sterkere, stivere og ruller bedre. kult dere stilte opp idag, så fine atte
Stanley - Onsdag 15 aug - 23.05
Som sportsdirektør i Team FOCC er det flott å se at dere er aktive der nede på Sørlandet! Godt dere representerer oss på en fin måte!

Synd du måtte bryte Krise, men flott at du stiller til start i et slikt ritt etter så kort tid på sykkelen. Stå på! Gleder meg til å se deg i toppslag under Bukken neste sesong! Bolla og Frode, dere imponerer stadig, og blir nok tøffe å hamle opp med i FOCC GP. Ket Komet, tøft at dere gikk i brudd i dag! Står respekt av det...! Viktig å få nye erfaringer! Dette er vel ikke FOCCs første og siste brudd i et ritt?

Jæle, grattis med fin debut, tross "sisteplass"! Hørte du sa det ble tungt. Men ikke lett å henge med i så høy fart med hybridsykkel. Neste sesong stiller du i Racersykkel...! (?)

Selv har jeg spilt bedriftsfotballkamp, vi vant 10--6 (gålla 3, 4 i stolpen). Fotballformen har vært bedre gitt! Men men, det jo sykkel som gjelder! Kneet funka bra på kampen i dag, så er optimist for tiden fremover! Må "dessverre" ha meg nye felger, da bakfelg er kaputt...! Må handle denne uka! Blir tolig Mavic Ksyrium SL. Noen tanker om det hjulsettet, anyone?
Rykk - Onsdag 15 aug - 22.19
Morro å lese.

Hvorfor vant du ikke frekvens? Og jeg som hadde trua på deg!!! Tapte for Bolla... lover ikke bra, hehe
Ket Komèt - Onsdag 15 aug - 21.54
Det var veldig høy fart helt fra starten... Focc var i brudd på første runden i motvinden ned mot Løddesøl... men det tok hardt på for undertegnede.. hehe.. Veldig bra av våre to debutanter. Det kan jo bare gå oppover.. hehe.. Og vi fikk nok en gang bekreftet at Bolla og Frekvens blir vanskelige å slå i FGP.
Satser på at de punkterer i FGP... hehe...
Brukte forøvrig litt under 55 minutter på dagens 2 runder... og første runden hadde jeg snitt på 42 km/t... :-) Moro...
Krise - Onsdag 15 aug - 21.39
Hvis jeg hadde fullført ville jeg kommet på en enda penere sisteplass. Men jeg er jo ingen målestokk, med bare 200 km på sykkelen noen sinne.
Som sagt var det veldig artig at Frodes familie og svigerfamilie stilte som heiagjeng, i min egen families fravær.
Og så var det veldig spennende å speide etter noe gul/svart i innspurten! Gleden var stor over å se Bollemannen komme så raskt etter vinnerduoen. Og seff var gleden stor over å se dere andre også!
Og som Jarle, så gjør jeg gjerne dette igjen! Når er neste ritt???
J@rle - Onsdag 15 aug - 21.04
Jeg kom inn 11 minutt bak Ket og endte på en pen siste plass. Syklet for det meste alene med mye deilig vind i fjeset. Fin trening. Dette gjør jeg gjerne igjen.
nurse - Onsdag 15 aug - 20.52
Det var utrolig moro og følge med på et slikt ritt. Det gikk jo så fort at jeg må bare beklage at bildene som kommer ble så som så. Har fått en liten oppdatering på kameraet i ettertid, så neste gang jeg skal ta noen bilder, skal jeg huske og fokusere....Nei detta var virkelig gøy, vi farta frem og tilbake i løypa for å heie og knipse. Godt jobba FOCCERS. :)
Krise - Onsdag 15 aug - 20.43
Tilbake fra ritt. Var moro å være med, selv om resultatet forteller det meste (DNF). Jeg mista feltet (som gikk fort!) etter kun få kilometer, og dermed ble jeg kjørende alene over Løddesølslettene i sterk motvind. Det ble for tungt for mine slappe bein, så jeg valgte å bryte etter halvkjørt løp, beina hadde ikke orket èn tur til alene over slettene.
Ellers var Focc sitt nærvær og innsats bra, Bolla kom inn som nummer 5 eller 6, og Frode kom inn i et felt ca 20-25 sekund bak. Kjetil og Jarle kom pent og pyntelig i tur og orden bak Frode's gruppe. Jeg må tydeligvis trene mer! Har ingen unnskyldning annet enn manglende fysikk.
Mentor, fru mentor, Nurse, Frekvensmamma og herr Frekvensmamma fulgte løpet tett med kamera og muntre tilrop. Takk til mentor for lån av jakke!
Stoa Fysikalske Senter
Desember
Søndag 02 des 2007
Sykkelprat om vintern!
Mandag 12 nov 2007
Vintertrening!
Torsdag 25 okt 2007
Hva med neste sesong?
Søndag 07 okt 2007
Høsttråkken ?
Tirsdag 04 sep 2007