Tekniske finesser, trening og utstyr. Kjør debatt!

Høsten har inntatt sykkel-Norge og mange tar seg nok en velfortjent hvil før oppkjøringen mot 2008 sesongen og nye utfordringer begynner. I den anledning har flere FOCCere begynt å diskutere både tekniske og individuelle forbedringer som må til for å bli en sterkere og raskere rytter.

Hva er det viktigste for en mosjonssyklist med ambisjoner om gode plasseringer? Hvilket hjulsett bør man legge penger i? Er det noe vits med tempostyre? Vektreduksjon i form av karbon eller kropp? Hår på legger eller glatt og nysmurt?

Kjør debatt:-)
Søndag 23 sep 2007 Av Frode "Frekvens" Novik
Spam kontroll: 5 + 4 =    
Note: Comments are moderated and will be published after control.
Kommentarer
ironman - Fredag 28 sep - 22.07
nå e e å hunter ankommet rykktykk. å tror du ikkje ha n hadde ændals pils t mæ.
Stanley - Onsdag 26 sep - 18.48
Suverent Turbo... Da ses vi på banketten! Blir et verdig punktum for en strålende sesong!
turbo t - Tirsdag 25 sep - 11.49
jeg har fått med meg noen fra gsk til banketten ja. der skal det skrytes mye!
Stanley - Tirsdag 25 sep - 09.05
Tengel, Mafioso og CO (GSK)!!! Dere kommer vel på sykkelbanketten 12.okt?
Klatremusa - Mandag 24 sep - 21.16
Mye morsomt her ja. Hatt kesamen i dag så kvelden er preget av whiskey og cognac, helt konge. Håra beholdes på her. Satser på at BMI her blir redusert betraktelig utover høsten, frankrike tok på:):)
ivæ - Mandag 24 sep - 21.01
f... e e tom for melk.. da får det bli kjøttkakesaus til fiskepinnene
ivæ - Mandag 24 sep - 20.56
Jeg går for rondup! Tror det fjerner det meste..
Frutti - Mandag 24 sep - 20.07
Ket, kan vi booke fjøset og klippemaskinen til sauene før Bukken? Ser for meg at det blir møe hår. Hva med en FOCC-strikkegenser i ekte naturull?
Krompen - Mandag 24 sep - 19.48
Sikkert smart å varsle vann og avløpsetaten i Grimstad/Arendal når dere setter igang. Her kan det bli press på rørsystemet.
jarle - Mandag 24 sep - 19.19
Hvis dere velger å gå for hårfjerningskrem så pass på å stopp før skræven! Jeg kjente en som tok veet hårfjerningskrem på pungen en gang. Det var visst forferdlig og ikke å anbefale. Stakkaren fikk kjempesmerter, ble kvalm og fullstendig utslått i flere timer.
Om vi venter litt går kanskje Moose til innkjøp av et laser apparat? Skal ikke se bort i fra det kjenner jeg ham rett.
Krise, hårete som faen - Mandag 24 sep - 18.42
Fruenes Veet hårfjerningskrem må vel funke? Eller for virkelig å gjøre ting seriøst (vi i Focc gjør jo ikke noe halvveis): Laserfjerning?
Frekvens - Mandag 24 sep - 17.45
Takk for det Turbo-T. Da er det vel bare å gå til innkjøp av økopakke med høvler. Noen som har testa de som vibrerer? Nytter vel ikke med barbermaskin til legger og lår, hehe...
Rykk - Mandag 24 sep - 16.13
hehe, for en gjeng...
tengel - Mandag 24 sep - 13.54
så også den artikkelen du hårete frekvens. grunnen til at jeg gjør det er at som syklist er det ok og sette beina inn med litt kremer, sånn som oppvarmingskrem og varmestifter. møe enklere å gni ut hvis det ikke er hår. jeg stopper rett over sykkelshortsen. ser himla stilig ut når jeg går på stranda i speedoen og er kun brun fra midten av låret og ned
Frekvens-med-hår-både-her-og-der - Mandag 24 sep - 12.55
Gode greier Bolla! God innsats:-)

Når det gjelder hårfjerning, hvor stopper man? Midt på låret, lysken eller all the way?
Leste forresten en artikkel om hårfjerning i bladet Stayer. Når alt kommer til alt er det ikke akkurat mye å hente på dette, men man blir jo en av gjengen og fører tradisjonen videre, hehe. Sårene man eventuelt får må renses godt uansett, luftmotstanden er ikke noe å snakke om og masasje er det vel ingen som er avhengig av. Den psykologiske effekten var derimot god. Tror man det hjelper, hjelper det. Placebo placebo, hei hei hei!
Fru Rambo - Mandag 24 sep - 12.07
For å si det sånn, Rambo er glattbarbert fra ankelen til navelen... hvis det var noen som lurte!
Mafioso - Mandag 24 sep - 08.48
Fornuftig, Stanley
Godt hjulsett er viktigere en 300 gram spart på Carboramme...
NB!! God Aluramme koster noen grunker det også.
Rambo-fan - Mandag 24 sep - 00.06
Forventer egentlig at Rambo er førstemann med blanke legger til våren. Det må jo være fordelaktig i kickboxing også!
Stanley - Søndag 23 sep - 22.14
Kjempeinnsats Bolla! Strålende at du stillte til stæt i dag..!

Takker for fine innspill fra Tengel og Mafioso angående karbon versus aluramme..! Interessante ytringer dere kommer med!

Neste sesong velger jeg å styre mine innkjøp etter "must have - nice to have"-prinsippet. Nye felger MÅ jeg ha, siden de er defekte. Når det gjelder karbonramme, får det vente en stund til...

Jeg har personlig mer tro på solid grunntrening i vinter, samt redusere BMI`n min fra 25,5 til 25. Da blir Moose da Goose dangerous next season! Det er mannen oppå sykkelen som gjelder, og ikke sykkelens vekt og kvalitet :-)

Dette er vel musikk i dine ører Frutt...?

Når det gjelder håra på beina, lar jeg de være i fred enn så lenge! :-) Men hvis Rykk og Ket går foran, skal ikke jeg være vanskelig...! Tror jeg vil bli lekker og pen med sølvblanke ben!
J@rle - Søndag 23 sep - 21.15
Rosinbolla, dette var en artig overraskelse! Vel gjennomført.
ivæ - Søndag 23 sep - 20.29
E gidder ikke shave di få håra e har. Tror ikke det hjelper for min del:) Når det gjelder tempostyre tror jeg det er en fordel, så synds litt synd på stakkars rykk som var klar til å ta prologen i fgp, men ble møtt med en haug av tempostyrer..
Rosinbolla - Søndag 23 sep - 20.15
Legg forøvrig merke til at Rosinbolla vant elite klassen! Jeg som trodde jeg havnet i bunnen!

http://www.arendalcc.com/index.php?option=com_content&task=view&id=339&Itemid=33

:-) Takk til ACC som lot meg stille i den eksklusive elite gruppa. Og jeg hadde ikke med meg penger, så dere kan få det skriftelig her at jeg skylder dere påmeldingskont. for rittet. //Bjørn Rosinbolla Birkeland
Bolla - Søndag 23 sep - 20.08
Det var skammelig få FOCC'ers på temporittet til ACC i dag. Må innrømme at det var tilfeldigheter som gjorde at jeg selv stillte på startstreken. Hadde tenkt meg en Herefoss runde men da jeg komm til Rykene og fikk se den tøffe start-rampa til ACC bare måtte jeg bli med selv om beina ikke føltes spesielt gode! Det var en ung fyr som vant på utrolige 13.26 på mila! Og det på vått blåsende høstføre! Utrolig! Selv havnet jeg som listefyll i bunnen av resultatlista.
I toppen av lista var det mye glattbarberte glinsende legger ja! Men det der shave-greia har jeg simpelthen ikke gidd og tid til, selv om, som Krompen også antyder, vektbesparelsen min ville blitt betydelig.
Krompen - Søndag 23 sep - 18.39
Målet mitt før neste sesong er lavere BMI så der skal det gjøres en innsats. Ved å shave beina kan jeg lett ta av 1 kg.
Ket Komèt - Søndag 23 sep - 18.22
Pokker heller... jeg som akkurat har shavet leggene... Hmm...
turbo tengel - Søndag 23 sep - 17.15
kan nevne at nå har jeg tillagt meg hår på beina igjen. det er det nye i høst. men til våren skal det være glatt igjen. kilde: comopolitan
Stoa Fysikalske Senter
Spennende høstesong!
Mandag 30 jul 2007
Tour de France diskusjoner
Mandag 09 jul 2007
FOCC er i mål!
Søndag 24 jun 2007
4 dager til TO!!
Tirsdag 19 jun 2007