Nærmer seg Color Line Tour!

_MG_2007.jpg

Nærmer seg Color Line Tour Setesdal, som er sesongens viktigste målsetning for de fleste FOCC`erne!

Men før det skal sykles til Hovden, arrangeres både Dølemotråkken 24.mai
og bedriftsritt i Osedalen 27.mai.

Onsdag 19 mai 2010 Av Stian "Stanley" Mjåsund
Kommentarfeltet er lukket...
Kommentarer
Mor Frekvens - Fredag 28 mai - 23.14
Hei på dere gutter. Ønsker dere lykke til i morgen. Hilsen mor Frekvens.

PS Mor er ikke helt fornøyd med at Fjompen ikke sykler i gult, hihi :-)
Feber Dæhlie - Fredag 28 mai - 22.36
Feber er ikke oppladningen jeg trenger får å nå årets hovedmål. Lei meg i aften, men heldigvis blir det mange nye sjanser til dette rittet. I 2011 satser jeg på toppform og null sjukdom. Må bare ønske dere lykke til i morgen alle sammen. Jeg vet dere som deltar kommer til å forsvare FOCC`s ære imorgen. Stå sammen som et lag og hjelp deres sidemann. Heia heia. En for alle, alle for en.
ivæ - Fredag 28 mai - 16.56
huntermeister må au desverre legge inn årene... har fått en service på kneet av rambo nå men tar ikke sjangsen på sånn en langtur... herrefossrunda tok knekken på mæ;) dere får ha lykke til:)
Pedal - Fredag 28 mai - 15.18
Da må dere ha lykke til i morgen. Jeg blir ikke med på åretsbegivenhet. Kos dere på tur opp dalen til Hovden. Si i fra hvis dere trenger en bankett billett da jeg har en til overs.
Ron "Rambo" Astrup - Fredag 28 mai - 13.07
1595-c563f0f6-38b0-4a34-a049-a0d63ae62225-T.jpg
  Focc  To glade gutter før start i Osedalen! :-) Det er nok ikke en dårlig spøk Gruber, jeg kommer garantert sterkere tilbake. Håper som sagt dere knuser på og ser 5 - tallet easy peasy! 
Gruber - alle gode ting er tre... - Fredag 28 mai - 12.51
Når jeg først er igang med å pøse ut blogginnlegg...
Kom over denne filmen her om dagen. Stikkord er fixed-gear-sykling i New York City... Fixed gear er altså sykkel med fastnav uten bremser... En sykkeltype som er spesielt utbredt i New Yorg og San Fransisco... Det sies om sykkelbud i New York sier at du ikke blir "akspertert" av kolleganen dine før du sykler rundt på en fixed gear... myten sier også at det i snitt dør ett sykkelbudd pr måned i samme by... etter å sett denne filmen tror jeg dette stemmer...
http://www.youtube.com/watch?v=9kttyjT2YfQ
Gruber - gode råd er dyre... - Fredag 28 mai - 12.30
Forøvrig har jeg følgende råd til morradagen:
For det første...
Som Rambo sa... Hjelpe hverandra kan være vel så morsomt som å komme ned på 5-tallet...
For det andre...
21-mil er langt... naturligvis blir folk slitne/slutkjørte på forskjellige tidspunkt. Det er ekstra surt å miste feltet fordi mannen foran deg (eller 10 plasser foran der) mister hjulet... mitt generelle råd er derfor å ligge langt foran. Da slipper en også "trekkspill-effekten" over enhver småkneik...
Gruber - teoretisk om vær og vind... - Fredag 28 mai - 12.22
Enig med deg Stanley... vinden kan være vel så ille som regn: Som vi ser på mitt forrige innlegg så kan det indikere på at vi vente oss vestavind stort sett hele dagen - i klartekst betyr det sidevind...

Men... og det er et stort MEN - Meteorologisk institutt påpeker:
"Verdiene i meteogrammet og tabellen er automatisk generert. Den meteorologiske modellen og lokale forhold kan medføre avvik."
Minn sunne fornuft tilsier dermed at i en dal som Setesdalen, hvor en har partier med fjell på begge sider, så vil vinden, som i utgangspunktet kommer vestfra over fjellet, kunne dreie enten opp- eller nedover dalen... Mitt tips er altså at topografien vil gjøre at vi får både med-, mot- og sidevind.... Lokale variasjoner med andre ord.



Stanley - Fredag 28 mai - 10.51
Regnvær er ikke noe problem! Hvordan tolker du vinden da Gruber??? Det er den som er interessant for en mann som drømmer om å se 5-tallet på resultatlistene i morgen ettermiddag! Blir nok med drømmen! :-)
KaffeLars - Fredag 28 mai - 10.37
Det gikk som forventa! Kjørte til det var tomt (3-4 km i sone 5, for meg da) og så koste jeg meg med resten av turen.

Må bare si tusen hjertelig takk til TOSK`en som tauet meg fra Furre bro til Osedalen. Sjeldent kjørt så fort over Reiersøl. Ikke nok med det, så hjalp han meg da klenodiet fikk problemer med veksleren for skivene foran. Den sank ned i en av de møkkahullene på Reiersøl. Han hostet opp verktøy så jeg fikk fikset det. Nok en gang tusen takk!!

Jeg kom inn sammen med Odd Arvid Knutsen i GCC på 1.09 og ca 32 i snitt. Super fornøyd jeg! Nok en gang ble jeg ikke sist!

God tur i morgen Foccers! Vaya Con Dios!

P.S. Rambo: Respekt for prioriteringene! Jeg slenger meg med på din korrekte omtale (ikke skryt, bare fakta) av Stiffmeister!
Rambo: gidder du å slenge ut bildet du tok av Stiff og meg før start?

Gruber Gislefoss - Fredag 28 mai - 10.28
Værvarsel CLST pr 2010.05.28 1015.JPG
Ser jammen meg ut til at vi slipper regn!
Så da ligger alle forhold til rette for at Pedros Penvær kan sette ny klubbrekord opp til Hovden, så sant ikke Stiffmeister og Rykk støter seg opp til Super Speed 2-gruppa (SS2 starter bare 5 min foran 6t1 vet dere)...
Storm - Fredag 28 mai - 09.08
Peder sykler vel ikke når det regner?
Stanley - Fredag 28 mai - 08.54
... tipper Peder stemmer for regn og motvind? ;-)
Krompen - Fredag 28 mai - 08.49
Jeg stemmer for sol og medvind
Sportsdirektøren - Fredag 28 mai - 08.33
Gruber værmann! Kan ikke du gi oss en update på vær og vindforhold for morgendagen!
Gruber - Torsdag 27 mai - 23.48
Rambo; Er det vårens dårligste spøk du kommer med...?
Stiffmeister - Torsdag 27 mai - 23.43
Det var voldsomt til skryt Rambo;)

Det gikk ganske seint rundt frolandskysten ikveld. Jeg dro på litt opp siste motbakken før utforkjøringen mot osedalen, og fikk med meg en ACCèr som tok meg på de siste 10m i spurten.

Kaffelars hadde litt sykkelproblemer idag dessverre.

Nå er det bare å lade opp til CLST!

God bedring Dæhlie og Krompen!
Sliten Rambo - Torsdag 27 mai - 22.53
I dag gikk det greit for min egen del, men pingla ut og sykla hjem fra løddesøl i 2 runde. Gadd rett og slett ikke opp til Froland igjen. Motivasjonen og lysten var rett og slett vekk!! Jeg har bestemt meg for å droppe lørdagens ritt. Er sliten i kropp og sjel etter en hektisk mnd, og ønsker rett og slett bare være hjemme med kone og barn og slappe av! Jeg skal heie på dere alle fra sofakroken, og håper inderlig dere alle når deres personlige mål! Husk, det er bare et sykkelritt, og noen min fra eller til er ikke så farlig! Får dere mulighet til å hjelpe en annen foccer, eller i verste fall en 5.59er, vil dere være enda mere fornøyde når dere kommer til mål! Stiffmeister er et ypperlig eks på dette, han spørr stadig vekk hvordan ting går og hjelper gjerne om han kan... Selv i dag passer han på, og er et herlig eksempel på en god Foccer!! :-) Lykke til alle mann, det går nok bra!! Jeg skal feire "sammen" med dere over noen flasker vin på lørdag kveld!
Sportsdirektøren - Torsdag 27 mai - 21.30
Åssen gikk det i dag Lars, Rambo og Stiffmeister?
Krise - Torsdag 27 mai - 21.18
http://www.fvn.no/sport/sykkel/article766087.ece
RetroKris - Torsdag 27 mai - 21.14
Jeg har også vært den stolte eier av en skinnhjelm ("pølsehjelm" for de som er gamle nok til å huske Bobbysox), den var grønn og sort. Far Gunnar hadde dessuten en steinkul Winner racersykkel, 1972-modell med gir i ramma og bremsehendler som gikk både langs overgrepet på styret og godt ned i bukken. Mener å huske at den var en blanding av champagnefarget og grønn. Bare så synd han brukte den som fyllmasse da han skulle lage større plen... Ellers skulle jeg pussa den opp og stilt i FGP med'n :)
Frekvens - Torsdag 27 mai - 19.34
Ikke noe å ta på vei for Dæhlie. Peder hadde også slike symptomer dagene før CLST, men ble bare bedre og bedre utover løpet. Får satse på at Haakon også blir frisk og rask til startskuddet går. God bedring til dere begge :-)
Feber Dæhlie - Torsdag 27 mai - 19.24
Feber og senga for Dæhlie. Jobber mot klokka for debuten på CLST. Mulig det er rookie nervene som roter og stresser med immunforsvaret. Alle gode tips for rask helbredning tas imot med takk. Drar uansett sørover og satser på start lørdag morgen.

Jeg trenger noe mer mirakuløst enn vann, søvn, og appelsiner.
Ivan - trenger transport - Torsdag 27 mai - 12.31
Hey! Noen som har plass i bilen til meg og sykkel, fra Vik til Kristiansand?
Gleder meg til lørdag!

Ps. tror du har litt for mye fritid KaffeLars ;-)
Beauty-Læs - Torsdag 27 mai - 12.25
Beautybag.jpg
Den hadde jo vært konge! Mener at vi har en slik liggende hjemme i Sandnes! Må bare sjekkes ut. Hadde nok ikke fått startet i noen ritt med dem, men dæggern å kule de er!
Mht slange rundt nakken, så mener jeg at jeg har klubbens største beautybag, så den dyttes inn der!
Gruber - tommel opp for retro... - Torsdag 27 mai - 09.53
Her har du muligheter til å gjøre et kupp Pølse-Læs:
http://cgi.ebay.com/VINTAGE-LEATHER-CYCLING-HELMET-/330437472210?cmd=ViewItem&pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4cef9bafd2

Ser vi deg snart med ekstra slange kveila rundt nakken/skyldrene?
Retro-Læs; leter etter skinnhjelm! - Torsdag 27 mai - 08.17
Eg åg!
rambo - Torsdag 27 mai - 07.59
jeg er med i dag!
Dæhlie-gru gleder seg - Onsdag 26 mai - 16.57
En ting er sveisen. Det er KÆSSA til mr.Moen som er lik DOLPH og DRAGO. Bjørnar er også tidligere bokser anno 1996 og var på forsiden i Agderposten med følgende sitat; "Mamma liker ikke at jeg bokser". Bjørnar er også en tøffing som bruker alternative trenings metoder som vedkløyving med motorsag. Det er vel litt mer ROCKY style i vår alle elskede Rocky 4. Go DRAGO.
KaffeLars - Onsdag 26 mai - 15.14
Bjørnar.jpgfn8_drago_2.jpg
Ivan Drago lookalike!!!!
stiffmeister - Onsdag 26 mai - 14.44
Stiffmeister og Bjørnar "Ivan Drago" er klar for å gnu på rundt frolandskysten!
KaffeLars som er klar for litt råning i Froland - Onsdag 26 mai - 14.00
Noen som skal presse runder i Osedalen i morgen?
Krompen - Onsdag 26 mai - 13.07
Ligger hjemme med småfeber, vondt i hodet og halsen. Artig
Gruber - aka Tobias i tårnet... - Onsdag 26 mai - 12.08
Værvarsel CLST pr 2010.05.26 1130.JPG
Sesongens første hovedmål nærmer seg med stormskritt. Spenningen begynner virkelig å bygge seg opp... Gleder meg virkelig. Har virkelig god tro på at FOCC klarer å bite fra skikkelig i 6-timers feltet. Men litt regn og sidevind må vi være forberedt på.
Stanley - Tirsdag 25 mai - 23.13
... glemte å liste opp Mentor. han skal også sykle på lørdag, men foreløpig er jeg usikker på hvilken gruppe han skal stille i?
Sportsdirektøren - Tirsdag 25 mai - 22.35
Følgende FOCC`ere stiller til start på lørdag:

Superspeed kl 8.15:
Peder Pedal

6t-gruppa kl. 08.20:
Stanley, Espen Rykk, Steffen Stiffmeister, Ron Rambo, Jan Banan, Bjørn Martin, Bjørn Thomas, Gruber, Bjørnar.

7t-gruppe 1 kl. 9.15:
Jens, Håvard, Karl.

7timer gr2 kl 09.30:
Karlsen

Særpulje Grimstad 5.59: Frode, Kim, Finansen, Ivar, Sjur og Haakon.
Ron "Rambo" Astrup - Tirsdag 25 mai - 20.06
1595-b170a1b8-ad68-44bb-9e86-a3b208b47b1d-T.jpg
Viktig med skummet melk rett etter trening! Dette skal visstnok nok gjøre underverker! Takk for alle hilsninger etter bryllupet! Jeg kan bekrefte at Rykk var over middels i form på lørdag. Han "overtok" jobben som bartender, og serverte absolutt ikke narredrinker til gjestene.. :-) Stanley gjorde en eminent jobb som "sviskeStanley" på gitar!
Rykk - Mandag 24 mai - 22.54
det stemmer det stanley... formen var helt rævva...
Stanley - Mandag 24 mai - 22.41
... tydelig redusert etter helgens strabaser! :-)
Stanley - Mandag 24 mai - 22.39
... mens Rykk, som skulle trekke opp Stiffmeister idag, valgte heller en tilværelse på halen, med tursjokoladen Kvikk Lunsj som lommemat haha...
Rykk - Mandag 24 mai - 22.25
Jeg mistenker Sportsdirektøren for å ha holdt seg til narredrinker i helga, han virka spreg...
Gruber - med grått vær i sikte... - Mandag 24 mai - 19.25
39 km/t i snitt på turgruppa... imponerende! Og det betyr vel også at farten på "pre-byklestigen" til lørdag er innarbeidet!
Apropos lørdag, værvarselet sier 5-11 grader, litt regn og motvind... alt ligger tilrette for en flott dag på sykkelen!
Sportsdirektøren - Mandag 24 mai - 19.10
175 deltakere på Døletråkken i dag! Deriblant 9stk FOCCers: Rykk, Stiffmeister, Kadens, Banan, Kæl, Mentor, Finansen, Kimmy og meg selv (Stanley). Rykk, Stiff og Stanley kom inn med hovedfeltet i gruppe 1, til tiden 2.18 God tid og bra fart i dag (ca. 39km/t i snitt). Til sammenligning fikk fjorårets rekordfelt tiden 2.17. Jens måtte dessverre slippe feltet i en utforbakke kun 2mil før mål, mens Jan Banan måtte slippe feltet opp den tøffe bakken før vending ved Tovdal, cirka 3mil før mål.

Ellers sykla Kimmy og Finansen i en egen særpulje, siden 559-gjengen skulle trene til Color Line Tour. Dessverre skjedde det en velt i gruppa cirka 3,5mil før mål, og en GSK-rytter ble fraktet til sykehus, trolig med kragebeinsbrudd.

Kæl og Jostein fullførte etter god innsats i trimgruppa! Jostein så forøvrig meget tøff ut i ny Catlike-helmet og ny Ghost Carbon bike :-)

Rekordgruppa ble vunnet av Kenneth Solheim, Vennesla, på tiden 2.13.07 (ny løyperekord).
Banan - Mandag 24 mai - 18.53
Heisann. Takker for et superritt på Dølemo i dag. Fikk det litt tungt i siste bakken før vending. Dette er vel mitt beste ritt til nå i sesongen. Synes det gikk styggfort, noe som viste seg på sluttiden på begge grupper. Ny løyperekord og tur 1 bare 5 min bak vinneren i rekord!!!! Ser frem til CLT.

PS: Trenger transport til Kr.Sand på lørdag.
Håvard - Mandag 24 mai - 12.48
hei. er det noen som har ledig plass i bil til meg og sykkel ned fra Hovden lørdag eller søndag?
james - Mandag 24 mai - 00.40
Hurra! Heinrich Haussler tatt for fyllekjøring
Gruber - med kneet i fatle... - Mandag 24 mai - 00.36
Så utrolig greit! Var ute på årets første "over-100-km-tur" i dag. Og jammen begynte ikke kneet å trøble i det jeg passerte 10 mil... Så da kan jeg jo altids skylde på kneet når mesterskapstrøya reiser fra meg opp Byklestigen (eller før) på lørdag... ;-) Lykke til med jakta for de av dere som skal være med på det imorra.
Og til sist, grattis til Rambo!
Pedal - Søndag 23 mai - 21.15
Det blir nok ikke noe Dølemotråkk på meg i morgen. Lykke til alle dere andre som skal være med det blir sikkert et flott ritt!!
Krompen - Søndag 23 mai - 21.01
Fin tur i dag selv om det til tider regnet kjetting. 7R viste express takter og kjørte hardt i front. Den gutten er i form :) Det var en periode mot slutten hvor vi snittet 46 km/t på 45 min så det ble god fartstrening :) Ellers takk til Ceres som lot oss være med.

Lykke til rundt Dølemo i morgen
Tåleif - Søndag 23 mai - 20.50
NYHET: , , First Price saft med appellsin smak, blandes sterk i glass med is. Perfekt narredrink for sommeren :)
7r - Søndag 23 mai - 20.42
Nordarmaka Rundt er et flott ritt jeg kan anbefale! Hadde en fin tur i dag med Krompen og CERES. Fikk være med i rulla og kjørte 153 km på 4:27. Langing fra motorsykkel - en veldig god ting. Gleder meg til Kr.sand- Hovden. De røde stripene på mesterskapstrøya tror jeg kler meg langt bedre enn Rykk ; )
Stanley - Søndag 23 mai - 20.31
Tenkte å være i Dølemo City senest klokka 10.00! Alltid trivelig med god tid før start!
Spent på formen i morra! Var jo en heftig bryllupsfest i går (og i dag morges)... :-)
... det var dårlig med narredrinker for å si det sånn!
Stian "Stanley" Mjåsund - Søndag 23 mai - 20.19
1595-12fc4015-00f0-49e8-994b-1de00b7cb552-T.jpg
Mesterskapsdrakten er ankommet!
Stiffmeister - Søndag 23 mai - 14.55
Gratulerer så mye med giftemålet Rambo! Når skal vi møtes på Dølemo imorgen?
Frode Frekvens - Lørdag 22 mai - 09.46
Ojojoj, Kælsen. Dette høres sprægt ut :-) Rune Ræser er absolutt en mann å kontakte. Sjekk ut
http://www.grimstadsykkelverksted.no/

Lykke til med dagen i dag Jannie & Rambo. Måtte lykken gro som gresset bak en utedo :-)
Kælsen - Lørdag 22 mai - 09.25
Carbonfeberen har nådd Furuli Terrasse og det kommer derfor en Scott Addict R2 på besøk i løpet av helga. Jeg skulle hatt hjelp til å justere den inn 100% før prøvekjøring - den har blant annet integrert setepinne/seperat forlengelsesadapter (eller noe sånn....!:-)) - tips til hvem er god på sånt?

Og.....lykke til i dag Rambo, ikke glem ringen, ikke svime av eller drikke for mye alkoholsterk Ø :-)
Krise - Fredag 21 mai - 12.45
Bjørn burde hatt kaffetrakter og bord utenfor. Triveligste sykkelverkstedet i mils omkrets :)
Jens "Kadens" Jensen - Fredag 21 mai - 12.14
1595-d28a1522-7470-41bf-b133-b1b62b72d270-T.jpg
pitstopp hos bjørn på sport1 på stoa under dagens flotte 3timerstur med stiffmeister og stanley. Bjørn fikset en løs kassett på under 60 sek "giro-style", og jaggu så vi ikke en landslagssyklist også der oppe.
håvard - Fredag 21 mai - 10.33
trening lørdag, Esso Fevik 9.30?
Krompen - Torsdag 20 mai - 21.19
Blir ikke Dølemotråkken på meg. Derimot så ser det ut som vi får los med Ceres sin 16 timers gruppe på Nordmarka Rundt. 1600 høydemeter og 155 km så det blir ikke helt ulikt opp til Hovden.
Gruber - i fotsporene til Petter Smart... - Torsdag 20 mai - 18.54
Ja Gruber Assist har jeg æren for... etter mye prøving og feiling, har jeg nå endelig fått til et produkt som holder mål... I april, rettere sagt med Cancellara som prøvekanin i Paris-Roubaix, gjennomførte jeg den siste testen for utstyret. Og man kan vel si at det fungerte...
Det er bare å bestille, gå inn på www.gruber-assist.de... hvis dere oppgir FOCC som kodeord ved kjøp får dere 25 % rabatt...

Sjobing!
Jarle - Torsdag 20 mai - 18.38
Supert Øivind! Håper så mange som mulig av 5.59 gruppa kommer.
Tror vi kommer til å starte kl. 11.10. Da får vi plukke opp de som slipper i de andre gruppene...
Øyvind - Torsdag 20 mai - 18.27
Nå er jeg også påmedlt til dølemo. Og endelig kan jeg tre på meg den nydelige 5,59 drakta for første gang. Skal sykle med gruppen 5,59, endelig blir det litt fart i feltet...
Stiffmeister - Torsdag 20 mai - 15.31
Etter en effektiv behandling hos mirakelmannen Ron så er jeg også klar for Dølemotråkken. Sees på fellestrening!
james - Torsdag 20 mai - 14.49
Gruber? Vet du noe som ikke vi vet?
J@rle - Torsdag 20 mai - 10.29
Siste innen "mekanisk doping". Vi må kanskje begynne å sjekke Biltema tasken til Huntermeister nå da?

KaffeLars - Torsdag 20 mai - 10.24
Jakter elg oppi der, men har heller ikke hørt om Bås og Dale. Bås må jo være der dere svinger nordover opp mot Hillestad. Der dere tok til venstre under Herefoss rundt. Dere skal jo kjøre motsatt av Herefoss rundt veien.

Hør med James og Finansen, har ikke de kjørt den veien en gang før?

Virker som dere skal et lite stykke forbi Galleriet og hyttefeltet før dere snur og kjører samme vei hjem igjen.
Rykk - Torsdag 20 mai - 09.37
Da er jeg også påmeldt til Dølemotråkken
Stanley - Torsdag 20 mai - 09.06
Dolemotråkken.JPG
Er dette rett kart over Dølemotråkk-løypa? Litt usikker på hvor bl.a. Bås og Dale er?
Noen som er kjent oppi skauen?
Stanley - Torsdag 20 mai - 08.18
Da har jeg fått svar fra DolemOil:

Løypa går fra Dølemo ned til Svenes, opp til Mykland, svinger til høyre i Myklandsdalen over til Bås ,til venstre ved Bås og opp Tovdal til veis ende. Vending på Dale og ned til Dølemo igjen.
Stanley - Onsdag 19 mai - 22.18
Da er Jens og undertegnede påmeldt Dølemotråkken!
Håper flere FOCC`ere blir med og tråkker dette innlandsrittet (!)
Stoa Fysikalske Senter
Sesongstart 2013
Lørdag 16 mar 2013
For der er sommeren over...
Lørdag 25 aug 2012
FOCC Grand Prix 2012
Mandag 06 aug 2012
Sommer og FOCC Challenge
Tirsdag 26 jun 2012
Hovden - Here we come!
Fredag 25 mai 2012
Color Line Tour Setesdal
Tirsdag 22 mai 2012
Sesongen er godt i gang!
Mandag 07 mai 2012
Bukkene Bruse
Fredag 27 apr 2012