VM-Gull til inspirasjon

Søndag 03 okt 2010 Av Stian "Stanley" Mjåsund
Kommentarfeltet er lukket...
Kommentarer
K-Lars - Mandag 11 okt - 20.01
Bolla: Tja, TDF gutta lurer sikkert på hvordan i huleste Ivæ kan kjøre løpet fredag og lørdag, (nesten) hver eneste helg året rundt, svaret gir seg vel selv: trening, trening og atter trening!
Rykk - Mandag 11 okt - 19.06
K-Lars: Du får prøve å påvirke FOCC Vinter komiteen (som bestemmes på årsmøtet til fredag) til å legge inn en baklengs på langrennski utfor henget på gautefall øvelse :-)
bolla - Mandag 11 okt - 12.13
no worries Krise, det går så greit.
Krise - Mandag 11 okt - 11.45
Bolla - takk for lånet av sykkelen forrige helg! Den står nå inne til litt høstservice hos Bjørn på Sport1 Stoa, den trengte å få sjekka bremsene etter en rimelig pinglete nedkjøring med bremsene inne i akebakkeløypa på Hovden. Regner med den er klar på torsdag, håper du kan vente med å få den tilbake til dess?
bolla - Mandag 11 okt - 11.29
K-lars, bolla måtte ta et skippertak i helga, løping fredag, sykling lørdag og søndag. søndag gikk jeg på en skikkelig utmattelses smell. startet optimistisk på en bukkenrunde, har faktisk ikke syklet denne runden i år, så det kunne være på tide med en langtur. ved søre herefoss var tanken tom. kom meg så vidt opp til herefoss, og derfra fallt jeg for fristelsen til å spare noen km ved å karre meg opp til øynaheia... derfra var det jo bare å trille hjem. men så skal man jo opp "mjåsundkleiva" etter frolandsverk..... totalt utmattet, i bunnen av bakken, ved busslomma orker jeg ikke mer, stopper opp. og for alle søndagsbillistene som farer forbi, så gjaldt det bare og innta en "acc-style, nyter høstsola pause" i det sola er på vei ned bak heia i vest. etter noen slurker drikke og flere minutters finner hvile får jeg til slutt mannet meg opp til å sykle hjem de siste 2-3 kilometrene. vel hjemme gikk jeg beserk på kjøkkenet etter karbohydrater.... skippertaktrening er sjeldent vellykket. men høstsola var da nydelig :) Slo meg en tanke i dusjen, hvordan i huleste klarer TD-gutta og sykle 25mils etapper dag etter dag!
K-Lars - Mandag 11 okt - 10.34
Rykk: Jeg har ploga baklengs ned bratthenget på Gautefall på langrennskia da jeg lærte jentungen å stå snowboard. Får jeg noe credits for det eller???

Hadde forøvrig en fin løpetur på fredag med Siffmeister fra hytta like over Bjønntjønn til Gautefall hotell og hjem igjen. Fin fin tur på morran i knall vær!

Møtte forresten Bolla i fint driv på lørdag like før Mjåvatn. Et par tut da jeg passerte deg. Må ha blitt en relativt lang tur det der 8-9 mil? Via Gauslåbakkene og Grøsle hjem eller??
bolla - Mandag 11 okt - 00.15
James den videoen er knallbra! Har studert den opptil flere ganger, og googlet opp og ned på fyren. Sannsynligheten for at man blir innvalid FØR man rekker å bli så god må da være rimelig stor. Leste vel en plass at han har trent i over 12 år. Skal lure på hvor mange benbrudd fyren har hatt? Noe av det mest imponerende er hvordan han klarer å trille baklengs med kun forhjulet i bakken!!! Sykt!
Er det noen som vet hvordan bak-navet på disse trikse-syklene funker? Kan fri-hjulet i baknavet kobles ut og inn?
håvard - Søndag 10 okt - 23.03
mandag kl 17 ? max puls?
james - Søndag 10 okt - 21.25
Jeg skal sykle mandag, tirsdag og onsdag, så blir det forretningsreise til øst-europa resten av uka.
Skeptisk til SRAM - Søndag 10 okt - 20.09
Skal du ha Merida bør du velge Reacto 909 med Dura Ace. SRAM er ikke solid nok.
håvard - Søndag 10 okt - 19.38
Merida Scultura Evo Team-20:
-A very good bike bordering on the exceptional, the SL version might just cross that border
http://road.cc/content/review/1061-merida-scultura-evo-team-20
håvard - Søndag 10 okt - 19.03
hvordan blir det med trening til uka James?
håvard - Søndag 10 okt - 18.46
2010 merida scultura evo team har jo fått super kritikk.
http://www.sykkelmagasinet.no/no/tester_+_utstyr/landevei/arkiv/Merida+Scultura+Evo+Team.9UFRjYZd.ips
hvis 2011 modellen er bedre må jo dette være den perfekte sykkel for deg stiff!
Siffmeister - Søndag 10 okt - 15.28
Krompen: God bedring og hold motet oppe!

Dæhlie: Grattis med ny sykkel! Regner med den er like fet som den ser ut på bildet. Jeg sliter litt med å bestemme meg for hvilken sykkel jeg skal kjøpe. Noen som har noen meninger om denne:
http://www.merida.no/reacto-team-20.166715.no.html ???
Krise - Søndag 10 okt - 13.40
Mer sykkelkunst:
http://www.youtube.com/watch?v=5z1fSpZNXhU
Krompen - Søndag 10 okt - 10.31
Takker folkens. Ja det har gått litt for langt til at det er noe særlig morsomt nå.. Men jeg må jo bare håpe at legene finner ut av det :)

Bra løpt Frode. Og jeg håper at rulleskia kan tas i bruk snart jeg også
james - Søndag 10 okt - 00.08
her er et lite stykke sykkelkunst: http://www.youtube.com/watch?v=Z19zFlPah-o
rambo - Lørdag 09 okt - 23.20
Gdd bedring krompis! Det er godt du legger sjela de i treninga Håvard. Jeg hadde ikke kjørt i den farta på rulleski hvertfall. Men du må teste langrennski ned bratthenget i alpinbakken. Det er ganske heavy det også... ;-)
Dr F - Lørdag 09 okt - 22.17
Himmel og hav Krompen, håper du får orden på deg. God bedring!
Frode Frekvens - Lørdag 09 okt - 21.58
Så det er såpass komplisert Krompen. Håper virkelig det ordner seg for deg nå, og at du blir helt frisk i løpet av vinteren. God bedring :-)

Stilig med rulleski, Dr Håvard. Skal si du er en allsidig idrettsmann. Du er garantert en stor favoritt til FOCC d´Ski. Moro.

Jeg hadde en artig løpetur i Østmarka i dag i løpet Nøklevann Rundt. 9,7 km i en meget kupert løype. Fant ut at man ikke skal kimse av god løpeteknikk, spesielt i nedoverbakke. Jeg ble fraløpt av feltet mitt i hver nedoverbakke, og måtte kjempe på slettene for å komme opp igjen. Ser ut som de bare slepper seg fremover og lar beina rulle med. Klokka inn på 39 min 11 sek. En god økt som ble avsluttet med pølse og vaffel på Rustadsaga varmestue :-)
håvard går for pallen - Lørdag 09 okt - 16.23
09102010209.jpg09102010212.jpg
Da er årest første "skitur" unnagjort. Rulleskiløypa på gautefall er blitt knall, oppkjøringen til FOCC d'ski er i gang :))
Bambi på isen følelse, men greide det dette året uten tryn. 35 km/t nedover på rulleski gir en viss grad av frykt...
Krompen - Lørdag 09 okt - 15.09
Joa Stanley, det gikk både og. Ble operert i høyre kne med mistanke om røket menisk. Menisken var hel, men jeg har en kraftig infeksjon i kneet og dermed sikkert også i kroppen. Det kan jo forklare at jeg har følt meg dårlig siden jeg fikk twar. De tok noen nye prøver og jeg skal inn igjen på mandag. Legene vurderte å legge meg i går for å gi meg intravenøst antibiotika da de hadde mistanke om bakterier i kneet, men det viste seg å være ok. De snakket noe om at jeg kan ha noe utviklet noen antistoffer etter twaren. Men nå som jeg er inni et sykehus system så håper jeg de finner ut av hva som egentlig feiler meg. Det er i dag 5 mnd siden jeg ble dårlig første gang, og jeg begynner å bli passe lei :)
Krise - Audunfan og Hetfieldfan - Lørdag 09 okt - 11.39
Er det ikke James Hetfield på siste bilde?
Til sammenlikning: http://www.hollywoodtoday.net/wp-content/uploads/2007/07/le-james-hetfield.jpg
james - Lørdag 09 okt - 09.08
dette kan bli en interessant helg:). Fantastiske bilder, audun! Mer av dette! Og gjerne et bilde av den nye scott'en din, byberg.
Stanley - Lørdag 09 okt - 08.32
Hehe, å nei, nå har Dun Dun lært seg MMS-funksjonen til focc-bloggen! :-)
Audun "Ruslebiffen" Aagre - Lørdag 09 okt - 02.19
1686-1f3739a2-03e3-4af0-bc48-16c7d921bbda-T.jpg
Må nesten sende d her a mæ sjøl au:)
Audun "Ruslebiffen" Aagre - Lørdag 09 okt - 02.16
1686-27c0a42b-8e6b-42f3-9dde-d063b99d5776-T.jpg
D her e sportsdirektøren dagen før han fylte tjueti:)
Stanley - Fredag 08 okt - 18.50
Åssen gikk det i dag Krompen?
Krompen - Fredag 08 okt - 15.59
Grattis med sykkel Dæhlie. Du får kjøpe deg hus på landet :)
Frode Frekvens - Fredag 08 okt - 15.49
Moro å høre at du kar kjøpt deg en kool Scott R2. Er ganske sikker på at dette er samme bike som Kælsen også sykler stolt rundt på...

Nå som du har kjøpt deg inn i karbonverdenen, må du nok ta høyde for å dele soverom med 2-hjulingen :-) Ellers må du sjekke opp innboforsikringen din og se hva som dekkes der. Som regel inngår sykkelen der så lenge den står innlåst i en bod osv...
Dæhlie - Fredag 08 okt - 14.12
Noen som har noen gode tips i forhold til å forsikre sykkel???bodene på østlandet er som kjeks å betrakte for rottene som liker å stjele sykler..
Dæhlie - Fredag 08 okt - 09.32
Da har jeg meldt meg inn i CARBON klubben. Scott addict r2 med ultegra pedalos ble min i går kveld. Sykkelen var kun rulla 50 mil og var som ny å betrakte. Gleder meg stort til 2011.
Audun "Ruslebiffen" Aagre - Torsdag 07 okt - 19.07
1686-f9558b75-35e1-48f9-954f-51fd95d642c6-T.jpg
hjalp Ivæ me å flytte i dag, haha:)
Stanley - Torsdag 07 okt - 09.02
Ja, stemningen var høy på banketten, og særlig under bruntrøye-kampen! Tengel, vi får ta en kaffe på Picasso snart, så skal jeg vise deg litt flere fotos! Det er flere godbiter seddu, men redaksjonen måtte skåne leserne fra de mest pikante!

En annen ting: har dere ikke bruntrøye-kamp i GSK (?), og pleier dere ikke sykle innendørs på bankettene? Det burde dere, kan anbefales! Se for deg Storrem eller Mafioso i nettoen på en damesykkel med kurv! Nice!
turbo t - Torsdag 07 okt - 07.36
klarer ikke stoppe å le! måtte se bildene igjen
Stiffmeister - Onsdag 06 okt - 23.15
Herlige bilder fra banketten! Kjenner at magekrampene kom tilbake når jeg så bildene med sykling på dansegulvet;) Ta den med på banketten neste helg!
Gruber - med ny latterkrampe... - Onsdag 06 okt - 22.12
Oi, oi, oi.... denne reportasjen vekket gode minner.
Mr Brun(tr)øye burde presenteres skikkelig med bilde og fullt navn... dette er da en utmerkelse som er hengere høyeren enn selv den pestisjefulle "go-gutt-prisen"...
- Kommer det videoreportasje...?
turbo t - Onsdag 06 okt - 19.31
på 12 dager har jeg ikke ledd så mye som jeg gjorde når jeg så bildene fra bruntrøyekampen
håvard - Onsdag 06 okt - 07.30
mange annonser mellom 15-20, under 15000 så går de med en gang.
Dæhlie - Tirsdag 05 okt - 19.23
jeg finner en del av dem brukt på finn. Har sett på en ny en på Milslukeren, men vesentlig høyere pris. Inntil 20 lapper er planen. Har funnet en til 13500 brukt. Om den er fin er det løp og kjøp, så koster jeg heller på meg litt noen raske felger til våren tenker jeg...Sjekk finn. no doktor.
håvard - Tirsdag 05 okt - 18.47
hvor mye skal du legge i sykkel da?
håvard - Tirsdag 05 okt - 18.45
ja, av omtale. stiv sykkel, overfører kreftene i tråkket fint, stabil i utforkjøringene, noen synes den er ukomfortabel (kjenner alle hupene i rumpa), 2009 har litt vasser utstyr enn 2010 modellen
2009 modell: isp, hmx carbon (beste til scott), duraace, 6,5 kg. ksyrium SL
2010 modell: setepinne, hmf carbon, ultegra 6700, 7,2 kg. ( small) ksyrium elite
- lurer på en sånn en selv
Dæhlie--hvile modus - Tirsdag 05 okt - 18.28
Noen som har no å si om Scott R2?
Rykk - Mandag 04 okt - 19.39
E hang med Stanley, men det var tungt... det var absolutt ingen preikeøkt det kan jeg garantere deg.

Hvis Jens, Håvard og Dag Magne fortsetter med det de holder på med nå så blir det noen skikkelige dieseldyr av de neste år... Greit under 6 timer til Hovden med det tempoet der.

Takk for turen folkens.
Stanley - Mandag 04 okt - 19.12
Hadde dere en fin tur i dag? Klarte Espen Rykk å holde følge? Virker som Jens og Håvard er over snittet aktive for tiden! Dere blir skomle neste sesong hvis dere fortsetter slik. Men ein ting folkens; fint hvis dere bruker "PÅ PLAKATEN" når det tas initiativ til felles treningsøkter, så er det lett for alle å følge med.
james - Mandag 04 okt - 16.18
Du er jo rekordsyklist, så da holder du greit følge med knastedekk:)
Rykk - Mandag 04 okt - 16.06
jeg kommer på MTB, vil ikke skitne til god sykkelen i griseværet...
håvard - Mandag 04 okt - 15.43
racer er ok.
james - Mandag 04 okt - 15.34
Jeg vil gjerne kjøre racer. blir nok mtb-tråkking i løpet av vinteren.
håvard - Mandag 04 okt - 15.29
Supert, er det racer eller MTB idag, James, Rykk?
Rykk - Mandag 04 okt - 15.23
Jeg slenger meg med dere Håvard, kl 1700 på Esso.
- - Mandag 04 okt - 14.12
det sier litt om hvor mye mer en person trør på en tempo når han har feks 1kmt høyere snittfart
håvard - Mandag 04 okt - 14.11
sykleluftmotstanden= luftmotstand når du sykler
Håvard - Mandag 04 okt - 13.53
Har du lurt på hvorfor det er så tungt å sykle fort?
Innlysende sier du, fordi jeg blir mer sliten når jeg sykler fort.
DU som er fornøyd med det svaret trenger ikke lese resten.

Sykleluftmostanden øker med hastigheten i 3 potens.
eks:
du sykler i 35 km/t hvor mye mer kraft må du bruke for å sykle i 40km/t
14% hastighetsøkning. 49% mer kraft som må til.
(litt forenklet, regner ikke separat på rullemotstand, mekanisk motstand og luftmotstanden)

du sykler tempo i 40km/t, og øker hastigheten til 42
5% hastighetsøkning, 16% mer kraft som må til.

Har focc råd til å bestille noen timer med aero ekspert i vindtunell ?
turbo t - Søndag 03 okt - 20.34
det var deg det Håvard, kjente deg ikke igjen i nesten kamohelregndress.
Frode Frekvens - Søndag 03 okt - 20.26
For en natt, for et ritt, og for en sinnsyk seier av Thor! Bedre kan det ikke bli. Kanon :-)

Skal si dere imponerer med solid treningsrutine James og Dr Håvard. Dere kommer til å nå Sky High til våren med denne treningsiveren. Stå på :-)
håvard - Søndag 03 okt - 20.09
Jens og jeg sykler i morgen fra Fevik ca. kl 17, noen som vil være med?
Håvard - VANNvittig på tur - Søndag 03 okt - 20.04
Da er årets foreløpig sykeste sykkeltur gjennomført.
Grimstad rundt på MTB (nær kommunegrensa). Tanken var å forsøke å finne noen (for meg) nye stier. Lastet opp 6 brødskiver, 3 bananer,drikke, hel regndress, neoprensokker.
Startet fra Fevik og safet meg ned til Kaldvell, via Vestlandsk hovedvei. Tok til høyre og havnet i Vassdalen som levde opp til navnet sitt idag. Vannet bare veltet frem fra alle steder, det som til vanlig er små bekker var blitt til brølende vannfall. Grøftene er ikke dimensjonert for dette, her og der stod veien 20 cm under vann. Et av hullene var noget dypere med det resultat at forhjulet stoppet bom, og jeg liggende og kave i vannet, ull er fine greier. Reddet meg etterhvert inn på Reddal - Birkeland veien. Tok til høyre ved Beislandsvannet. Hadde det vært noe vett igjen i hodet, hadde jeg hold meg på grusveien - hva tror du?
Til venstre ved Fillingtveit - grusveien var fin den, helt til det gikk over i oversvømt traktorsti hvor vannet stod opp til navet på hjula. Kunne det bli værre? Jada
Kom meg ut på 404 og syklet til toppen av Grøsle. MTB syklister, kan vel ikke ta asfalten hjem- eller hva?
Neida, til venstre til Hardeberg, og Hardebergdalen. Passert et rådyr, heipådeg. Så hører jeg en vannvittig lyd, Vøringfossen i miniatyr, helt sykt så mye vann! Hele dalen er blitt oversvømt, lurer du på om det er mulig å sykle med hjula under vann? Det er herved prøvd og JA DET GÅR !
Ned til Tønnesølvannet syklende på sti, i en bekk mener jeg. Opp til Hørte og over til Vigeland/ Nævisdal på grus/ traktorsti. Løddesøl og hjem.
Tok lengre tid en jeg hadde tenkt, 5:05, 1100 høydemeter, traff Tengel ellers lite med syklister å se, konstant regn, fra dusk til skybrudd.
Blir aldri kjedelig å sykle, blir du med neste gang?! (etter elgjakta)
james - Søndag 03 okt - 19.47
Sykkelen han brukte i natt, var ganske bra pimpet, den også. rød, hvit og blå cervelo s3 med rød/hvit/blå zipp-logo på hjulene.
Rykk - Søndag 03 okt - 19.34
Det var rett å slett helt rått å se Thor vinne VM! Fantastisk bra levert!! Gleder meg til å se han pimpe sykkelen neste år :-)
Krise Fjellsyklist - Søndag 03 okt - 18.37
Har nettopp kommet hjem fra Hovden og skrudd på nyheter for første gang i helga... Gratulerer Thor!
Vi var 7 "syklister" på forskjellig, men lavt, nivå, vi tok stolheisen til topps og traff sludd og sterk vind. Sykla innover langs en sti som gikk fra å være nokså syklebar til å bli bare knot og tull. Bestemte oss for å trille syklene gjennom myr (antakelig første gang Bolla sin sykkel har hatt myrull i tannhjula...) og steinur noen hundre meter for å treffe på en traktorvei som kartleser Rune så på gps'en, men den fant vi aldri. Det ble til at vi tok den enkle grusveien/downhill-løypa ned til "byen" igjen. Underveis angret jeg kraftig på at jeg ikke hadde tappet ut mer luft fra dekkene, det rista og slo langt mer enn hva jeg er komfortabel med, så jeg kjørte sakte ned som en bestemor. Der fant jeg en reisekamerat som hadde punktert på forhjulet, heldigvis i bånn av bakken. Deretter fant vi en lysløype-kvalitets sykkelløype i og rundt sentrum, det ble noen km der før hjem til dusj og øl, og dernest en nokså intetsigende Entrecote på Tronds mat og Vinstue i sportsbutikk-bygget (som forøvrig kunne reklamere med Schneeschuevermietung!). Moralen er: Sjekk at utstyret er justert etter forholdene, kle deg -godt- og les kartet litt nøyere. Samt: Sjekk at ikke alle spisestedene i bygda er stengt for lukket selskap før man drar for å ete!
Krise - Søndag 03 okt - 18.36
Hmm... her har det skjedd noe med reisefortellingen min... kan moderator slette feilinnlegget?
Krise - Søndag 03 okt - 18.27
(antakelig første gang Bolla sin sykkel har hatt myrull i tannhjula...) og steinur noen hundre meter for å treffe på en traktorvei som kartleser Rune så på gps'en, men den fant vi aldri. Det ble til at vi tok den enkle grusveien/downhill-løypa ned til "byen" igjen. Underveis angret jeg kraftig på at jeg ikke hadde tappet ut mer luft fra dekkene, det rista og slo langt mer enn hva jeg er komfortabel med, så jeg kjørte sakte ned som en bestemor. Der fant jeg en reisekamerat som hadde punktert på forhjulet, heldigvis i bånn av bakken. Deretter fant vi en lysløype-kvalitets sykkelløype i og rundt sentrum, det ble noen km der før hjem til dusj og øl, og dernest en nokså intetsigende Entrecote på Tronds mat og Vinstue i sportsbutikk-bygget (som forøvrig kunne reklamere med Schneeschuevermietung!). Moralen er: Sjekk at utstyret er justert etter forholdene, kle deg -godt- og les kartet litt nøyere. Samt: Sjekk at ikke alle spisestedene i bygda er stengt for lukket selskap før man drar for å ete!
KakeLars - Søndag 03 okt - 18.04
Gikk på en smell gitt m.h.t. desserten på Hillestad! ;-)
Siffmeister - Søndag 03 okt - 17.55
sliter
Siffmeister - Søndag 03 okt - 17.54
fatlars.PNG
Sykt av Thormeister!

Kaffelars slitter litt med BMI'n om dagen....
Stanley - Søndag 03 okt - 14.48
Se innspurten her:
http://www.nrksport.no/sykkel/1.7318836
Stoa Fysikalske Senter
Sesongstart 2013
Lørdag 16 mar 2013
For der er sommeren over...
Lørdag 25 aug 2012
FOCC Grand Prix 2012
Mandag 06 aug 2012
Sommer og FOCC Challenge
Tirsdag 26 jun 2012
Hovden - Here we come!
Fredag 25 mai 2012
Color Line Tour Setesdal
Tirsdag 22 mai 2012
Sesongen er godt i gang!
Mandag 07 mai 2012
Bukkene Bruse
Fredag 27 apr 2012