Nyheter

Byneset-Klæbu. Trøndernes Vår-klassiker

Søndag 4. mai arrangerte Trondhjems Velocipedklubb turrittet ”Byneset-Klæbu” i flott vårvær. Denne klassikeren er 85 km lang og går over hele 895 høydemeter. Rytterne kan melde seg på i puljer på 50 syklister, og Frode ”Frekvens” var ikke snauere enn å melde seg på i Pulje 1. Her skulle det sykles!


Løypeprofilen viser dagens ritt trase. I tillegg til runden på 85 km ble det også arrangert en kortere løype på 50 km. Et godt arrangement som er lagt opp til både fart og sykkelglede for alle nivå og aldersklasser.
 
Kilde: www.tvk.no;  Frode ”Frekvens” står i start-området og betrakter sine konkurrenter. ”My legs are OK og målet for dagen blir å holde følge med feltet så godt det lar seg gjøre. E e ydmyk før start, og lar de erfarne ta de første føringene”, sier Frekvens og kjenner allerede at hvilepulsen ligger godt over det vanlige. Spennende med årets første puljeritt for FOCC avd. nord…


NTNUI sykkel stilte sterkt på startstreken, og hadde flere ryttere i både Pulje 1, 2 og 3. Fra høyre på bildet ser vi Øystein, Marius, Håvard og Are som sykler for NTNUI. En glad og spent gjeng. Frekvens trener med disse spreke syklistene til vanlig, men sykler selvfølgelig rittene for FOCC.


Rittet er i gang og på bildet ser vi Pulje 1 suse langs Trondheimsfjorden på vei mot Byneset som ligger ca 20 km ut i løypa. I denne delen lå tåka tykk, og sikten var ikke særlig lang. Det var faktisk mange som lurte på om det var gått et brudd på dette tidspunktet, men på grunn av den tette tåken var det egentlig ingen som helt var sikre på det.


Frekvens ligger trygt plassert i bakre halvdel av feltet og føler ann farten i gruppa. ”Det gikk i rykk og napp de første kilometrene, men overraskende rolig og greit. Satt stort sett trygt plassert midt i feltet, men manøvrerte meg opp i feltet før motbakkene for å kunne være med i eventulle brudd”, kunne Frekvens meddele.


CK Victoria, alias Byggkjøp, stilte mannsterke med hele 17 ryttere i Pulje 1. Foruten om Orkla og TVK, var også NTNUI og ikke minst FOCC med på å prege rittet. Etter ca halvkjørt ritt, var Frekvens i front og tok en føring opp en bakke og ned en strekke. Da han gav tegn til de bak om å bidra, fikk han høflig beskjed av Orkla-rytteren bak seg at han hadde en mann i brudd.  Ingen grunn til å sette opp farten noe ytterligere for hans del. Dette enmans-bruddet skulle vise seg å holde helt inn til seier i Pulje 1 på tiden 2:09:22. Kanskje ikke så overraskende at denne karen har kallenavnet ”Dovre-expressen”. 


Etter ca 60 km ble det gått kraftig til i den beryktede Stågganbakken, ikke helt ulik Grøsle-kleivene. Frekvens satt godt med og kom over i ca 12 posisjon. Dessverre for Frekvens ble han for passiv i nedoverkjøringen og klarte ikke å ta innpå de 10-11 rytterne som støtet på sletten i bunnen av den svingete bakken. Det ble raskt etablert en rulle, men farten var ikke høy nok til å ta igjen gutta i front. På bildet under ser vi bruddet komme inn til målgang på tiden 2:10:40 kun 1 min 18 sek bak Dovre-expressen. Legg merke til mannen i grønn drakt som nr 2 i rundkjøringen. Jo fra NTNUI var nemlig en av de 11 rytterne som dro i fra Frekvens og de andre. Sterkt kjørt Jo!


Ryttere fra Byggkjøp, NTNUI og Orkla utgjorde bruddet og ruller her over mållinjen.


Like bak kommer Frekvens inn på tiden 2:12:30, godt hjulpet av ryttere fra TVK, Byggkjøp og Orkla.


Frode Frekvens viser tommel opp og smiler. ”Jaja, en god dag på jobben. 38 km/t i gjennomsnitt er jo ikke så galt. Om e ikkje kom med i bruddet, tipper e at e i alle fall ble beste syklist med rimeligst sykkel. Møe carbon i feltet i dag, gitt!”


Gutta boys i Pulje 1 godt nøgd med vårens første puljeritt. Dessverre ble de alle slått av en gjeng i Pulje 2 som kjørte inn på overraskende 2:08:37. Det viste seg at en 10-15 ryttere fra TVK hadde bestemt seg for å kjøre hardt og brutalt fra start i Pulje 2. Frekvens snakket med flere som kjørte i denne puljen som kunne fortellle at tempoet var knallhardt og at de ikke klarte å følge med. Kred til gutta i front i Pulje 2. Det viser seg at det lønner seg å kjøre jevnt og hardt, og ikke i rykk og napp som i Pulje 1. Jaja, moro lell…


Frekvens viser stolt frem dagens premier. En flott pinn og ikke minst en pakke med vitaminer for rask restitusjon. Et kreativt og intet dumt bidrag fra rittkomiteen.  

Frode takker TVK for et flott arrangement med høyt nivå på vakthold, gaver og ikke minst boller og saft i målområdet. Hilsen sendes også til Marte-mor for gode fotos på oppdrag for FOCC-redaksjonen.

Torsdag 08 mai 2008Alle (305)
2019 (4)
2018 (1)
2017 (8)
2016 (18)
2015 (31)
2014 (22)
2013 (19)
2012 (23)
2011 (20)
2010 (26)
2009 (41)
2008 (45)
august (10)
juli (2)
juni (4)
mai (5)
april (7)
mars (8)
januar (3)
2007 (43)
2006 (4)
LocaToWeb - GPS sporing i sanntid til din mobil