Nyheter

Startrekkefølgen for FGP er klar!

Det nærmer seg med stormskritt FOCC Grand Prix 2008, og det knyttes selvsagt STOR spennning til mesterskapet. Det skal sykles 3 tøffe etapper! Først individuell tempo, deretter 2 stk fellesstarter på henholdsvis 35km og 55km. Sted: Fevik (Birketveit). Når: 22. og 23.august. Opptakten er i gang, rivaliseringen er startet og allianser skapes! Hvem trekker det lengste strået i år? Startrekkefølgen på tempoetappen er herved klar. Da er det bare å spekulere i taktikk folkens...


Først ut er Kimmy Kleiva. Han kunne ikke delta i 2007 pga skole og eksamen! Får æren av å åpne FOCC Grand Prix 2008. Kim har nylig kjøpt seg hus i sommer og derfor brukt mer tid med malerkost og sparkel enn på sykkelsetet.
Hva er Kim god for i årets mesterskap? Normalt er han en habil syklist, men mangel på trening den siste tiden gjør Kim til et usikkert kort i år. En joker og outsider med andre ord! Potensiell trøye for Kim: Grønn Trøye.


Startnummer 2 ble Jan Banan, som heller ikke var med i 2007. Jan Banan ble FOCC-medlem i 2008 og deltar dermed i sitt første klubbmesterskap. Vi er fortsatt litt usikre på hva Jan står for, men han er helt klart en rutinert syklist og en ringrev på raceren! Spennende å se hvordan Bananen biter fra seg i årets FGP. Han vil helt sikkert snuse på gode plasseringer i samtlige etapper...(?)


Peder Pedal ble nytt medlem i 2008 og deltok dermed ikke i 2007. Starter som nr 3 i årets FGP. Peder er betegnet som en uslipt diamant, så derfor er det knyttet ekstra stor spenning til hva Peder Pedal vil prestere i FGP 2008. Peder har vist solide taker på sykkelen fra dag 1, men viste muligens svakhetstrekk i bedriftsrittet i Froland nylig? Kanskje en Topp 5 sammenlagt på Peder i årets FGP?


Ket Komèt, en av FOCCs største profiler, starter som nummer 4. Kjetil ble nummer 5 sammenlagt i fjor og nr 4 på tempo`n! I følge ham selv var formen antagelig bedre i fjor enn i år, men han har allikevel ambisjoner om gode plasseringer i årets utgave av FGP. "Jeg fikk en opptur under bedriftsrittet i Froland nylig hvor jeg bl.a slo Peder Peder. At selveste sportsdirektøren har som hovedmål at han skal slå meg i FGP må jeg jo ta som en utfordring.... Satser på at jeg får en solid ledelse etter prologen, og skal deretter vente på at han må angripe på fellesstartene", uttalte Ket Komèt på bloggen for få dager siden.  


Sjur er nytt medlem i år og starter som nr. 5 på prologen! Hn er et meget spennende kort under årets FGP. Klubbens beste Bmi og et vanvittig driv både på flatmark og i bakker! Umulig å spå hva Sjur er god for i årets FGP, men en joker med stor J er han uansett...! Trolig biter han bra fra seg sammenlagt. Se også opp for Sjur på tempo`n og den lange fellesstarten!


Kaptein Espen Rykk trakk startnummer 6, og får dermed ryggen til Sjur som "hare" foran seg på tempo`n. Espen presterte en solid FGP i 2007 og ble nummer 3 sammenlagt. Han vant den grønne poengtrøya og spurtet til en imponerende seier i fellesstarten (finalen). Målsetningene for årets FGP er trolig minst like ambisiøse! Samtidig er Espen klar over at nåvået i toppen har økt siden i fjor. Espen vil garantert levere en solid tempo, og er i øverste favorittsjikte til å vinne både den korte og lange fellesstarten. Dermed en kandidat til å vinne årets FGP hvis alt klaffer 100%.


Haakon vant klatretrøya i Tour de Tovdal tidligere i sommer, og var kun 4 sekunder fra å vinne rittet sammenlagt! Ingen tvil om at Krompen er en solid syklist... men er han kapabel til å vinne FGP 2008? Uansett er han en meget spennende kandidat til etappeseire og topp-3-plassering sammenlagt. Haakon deltok ikke i fjorårets FGP.


Krise Karbo Karbon har hatt en negativ kurve hva angår trening de siste månedene. Sportsdirektør Stanley varsler tiltak utover høsten/vinteren og før neste sesong! Krise har kun deltatt i Bukkene Bruse sålangt i år. Allikvel har han vært meget engasjert i sykkel denne sesongen; kjørt følgebil under LO, vakt på bedriftritt og sittet i ritt-komiteèn for Arendal GP. På grunn av manglende treningsgrunnlag, forteller Krise at hans ambisjoner er moderate for årets FGP, men trolig har han en våt drøm om å stoppe den rappkjefta Ron Rambo.


Bjørn "Bolla" har syklet solid i alle hans ritt-deltakelser denne sesongen. Ikke minst Kristiansand - Hovden.
I tillegg viste Bolla at formen er bra under bedriftsrittet i Froland nylig, der han fulgte feltet til mål, med en snittthastighet på over 42km/t. Bolla ble nr 2 i fjorårets FGP, og ønsker helt sikkert å revansjere seg i år.
Bjørn Bolla har mulighet til å vinne samtlige etapper, og er samtidig en av favorittene til å vinne hele sulamitten!


Mange gode syklister som deltar i FGP i 2008, men den store favoritten til sammenlagtseieren blir uansett fjorårets vinner Frode "Frekvens" Novik. Han er i meget god form og viste også solide takter i bedriftsrittet nylig. I tillegg hadde han klart beste tid av samtlige FOCCere under Rykk Challenge i sommer. Det skal da sies at bl.a Bolla, Peder og Haakon ikke stilte til start. Noen mener Frode vinner FGP 2008 lekende lett, men han selv er overbevist om at det blir en jevn og spennende batalje fra start til mål, over 3 etapper.


Karl stilte til start med ny sykkel under fjorårets FGP og kom naturlignok et stykke ned på resultatlistene. Men siden dengang har Kong Karl hatt en formidabel utvikling, og prestert veldig gode resultater, bl.a under Color Line Tour. Blir dermed meget spennende å se hva Karl klarer å presetere under årets FOCC Grand Prix. Tror det er mange ungdommer (inkludert sønnen Kimmy) som føler seg utrygg på hva Karl kan finne på i klubbmesterskapet.


Jostein Mentor måtte dessverre kaste inn håndkle før fjoråets FGP etter skaden han pådro seg under fallet i Color Line Tour 2007. Men i år er Mentor klar til dyst, og har trukket startnummer 12 i prologen. Jossis har vist gode takter på trening og i Rykk Challenge. Mentor er spesielt sterk i raskt og faltt tereng. Kanskje en mann å se opp for på tempoetappen?....


Stanley, FOCCs svar på Beckstedt (!), er glad for at den individuelle bakketempo`n er fjernet fra årets FGP-program. "Jeg er jo ingen fjellgeit , så det passer meg ypperlig med to fellesstarter", kommenterte Stanley nylig. "Ikke minst er det mer sosialt med fellesstart  -   jeg liker jo å preike! Spesielt liker jeg den nye korte raske fellesstarten (2.etappe) på 35km rundt Reiersøl. Den vil garantert by på masse spenning og fart, så jeg spår et jevnt oppgjør hvor flere kan bite bra fra seg! Personlig mål i årets FGP er å slå Ket Komèt, samt en topp 6 plassering sammenlagt. Tror prologen blir nøkkelen til suksess". 


Ron Rambo, FOCCs mest rappkjefta medlem, deltar i sitt første FGP i år. I fjor var han tilskuer! Ron startet sesongen ved å delta i Bukkene Bruse med minimalt treningsgrunnlag. Siden april har Ron vært veldig aktiv og trent meget godt, og er ofte observert på treningsturer med Kæl og Peder i FOCC Sør. "Målet mitt i FGP er å slå Kong Kæl, og ellers være på hugget. I tillegg puste selveste sportsdirektøren i nakken på prologen. Jeg gleder meg noe sinnsykt", kommenterer Ron til redaksjonen.


Øyvind "Finansen" Hansen deltar med friskt mot og ny sykkel (nesten ubrukt) i årets FGP. Har nok blitt mest fotball på Express A-lag denne sesongen for Øyvinds del, men leverte et bra resultat i Lillehammer - Oslo. Spennende å se om all kondisjonstreningen på fotballtreningene gjør positive utslag på sykkelen i FGP.


Sist ut i prologen er selveste Ivar Huntermeister. Ivar er alltid bra trent og har god kondisjon. Men blitt mest fotball og lite sykkel på Ivar denne sesongen! Derfor usikkert hva Ivar er god for i årets FGP. Ble nummer 4 sammenlagt i fjor, så Ivar har helt klart solide kvaliteter! Personlig mener han sykkelformen er dårligere i år enn i fjor! Ivar blir uansett en joker, spesielt på den lange felleststarten. Ivar er nemlig en av FOCCs beste syklister i motbakker! Gjør Ivar Hunter en god prolog, blir denne mannen antagelig farlig i sammendraget. 

Lørdag 16 aug 2008



Alle (306)
2021 (1)
2019 (4)
2018 (1)
2017 (8)
2016 (18)
2015 (31)
2014 (22)
2013 (19)
2012 (23)
2011 (20)
2010 (26)
2009 (41)
2008 (45)
august (10)
juli (2)
juni (4)
mai (5)
april (7)
mars (8)
januar (3)
2007 (43)
2006 (4)
LocaToWeb - GPS sporing i sanntid til din mobil