Nyheter

Velkommen til FOCC BÅNN GASS 2017

Det er kun dager igjen til vi møtes på Fevik for den 6. utgaven av vårklassikeren FOCC Bånn Gass! Nytt av året er at Bånn Gass-puljen sykles som et aktivt ritt, mens de tre velkjente puljene Rekordjagerne, Fevikbussen og Pepsi Max er registrert som turritt. Uansett pulje, gleder vi oss til å ta i mot alle deltakere til nok en sykkelfest på Sørlandet. I denne artikkelen finner du all nødvendig informasjon om arrangementet søndag 30. april. Velkommen til FOCC Bånn Gass!

Fevik & Omegn Cycle Club ønsker alle velkommen til nok en fartsfylt og begivenhetsrik sykkelfest på Fevik. I vårt arenaområdet finner du alt du trenger for dagens arrangement, slik som vårt sekretariat, sykkelservice, speakertjeneste, og selvfølgelig matservering!


Bilde: Arenakart med start- og målområde

Program FOCC Bånn Gass

Kl 0900: Sekretariatet åpner – utdeling av startnummer

Kl 1000: Åpning av FOCC Bånn Gass

Kl 10.25: Start Gruppe 4 – Pepsi Max

Kl 10.45: Start Gruppe 3 – FevikBussen

Kl 11.30: Start Gruppe 2 – Rekordjagerne

Kl 12.05: Start Gruppe 1 – Bånn Gass

Ca kl 14: Premieseremoni

Påmelding og etteranmelding
Det er fortsatt ledige plasser i Pepsi Max, så det er gode muligheter for å få se en fin sykkeltur i den flotte løypa. Påmeldingsfrist er fredag 28. april kl. 23.59.

Puljene Bånn Gass, Rekordjagerne og Fevikbussen er fulltegnet, men du kan være heldig og komme i kontakt med folk som ønsker å selge sine startnr på følgende facebookgruppe: https://www.facebook.com/groups/1593609867549617/ 

Etter å ha mottatt "transferkoden" fra en selger, kan du klikke deg inn på den ordinære påmeldingssiden på www.focc.no/bg2017 og velge "Kjøpt/Overtatt plass". Frist for kjøp og salg er også inne fredag 28. april (kl 2359). Kjøp/salg kan ikke gjøres i sekreteriatet.

Sekretariat - startnummer og lisens

Det blir forhåndsutdeling av startnummer hos Sykkelsport på Blødekjær i Arendal lørdag 29. april mellom kl. 1200-1500. 

Sekretariatet åpner kl 0900 søndag 30. april for utdeling av startnummer. Helårslisens må medbringes og vises ved utlevering. Ved behov blir det mulig å kjøpe engangslisens i sekretariatet før start. Engangslisens betales med appen MCash.

Merk at det er ingen startpuljer som venter på eventuelle ryttere som ikke har fått hentet ut startnummer. Møt opp i god tid, og ta høyde for noe kø i sekretariatet. 

Parkering
Vi oppfordrer flest mulig til å benytte seg av sykkelen for å komme seg til start ved Fevik Senteret. For de som har behov for parkeringsplass henvises det til tilgjengelig parkeringsplasser på følgende områder:

 • Meny Fevik øvre plan
 • Fevik Skole (innkjøring fra vei ved Fevik Senter)
 • Rimi Fevik
 • Gamle Fevik Senter
 • Fevik Stadion/Båthavn

Garderober og toalett
Garderobene i Fevikhallen er åpne for omkledning og dusj. Disse vil åpnes kl 9 og stenges kl 15. Det er også toaletter i garderobene.

Løypeinfo
Løypetrasé: Fevik Senter - Vik - Dømmesmoen - Roresanden - Landvik Kirke - Bergemoen - Tingsaker - Bergemoen - Landvik Kirke - Roresanden - Dømmesmoen - Vik - Temse - Birketveit - Fevik Senter.

En avsluttende publikumsvennlig runde fra Fevik – Vik – Temse – Lunde – Esketveit – Birketveit – Fevik.

Siste runden vist på bildet nedenfor.

Masterbil
Det vil være en master-bil i front av alle 4 puljer som kjører i kontrollert og rolig fart fra start Fevik Senter til og med fotgjengerfelt i kryss på Hausland (bakken opp langs Strand Hotell). Bilen vil deretter ligge i front av den respektive puljen resten av rittet.

Bak siste pulje/rytter vil det kjøre en oppsamlerbil for å sørge for at alle kommer seg trygt gjennom løypen.

Sikkerhet

Løypevakter vil stå plassert i uoversiktlige kryss og rundkjøringer. Merk at løypevaktenes primære oppgave er å varsle/stoppe kjøretøy når syklister kommer. Det er ikke løypevaktenes oppgave å vise riktig vei for syklistene. 

FOCC Bånn Gass arrangeres etter NCF sitt reglement, henholdsvis kapprittreglementet for pulje 1 "Bånn Gass", og turittreglementet for de 3 øvrige puljene.

FOCC Bånn Gass legger stor vekt på sikkerheten til deltagerne og trafikanter for øvrig. Dette medfører blant annet at ”snarveier” gjennom feil side av rundkjøringer eller midtrabatter vil føre til diskvalifisering.

Utsatte kryss
Løypetraseen inneholder flere venstresvinger hvor deltagerne har vikeplikt for øvrige trafikanter. Selv om det blir utplassert løypevakter, ønsker vi å gjøre deltagerne spesielt oppmerksomme på disse stedene og oppfordrer samtidig alle til å opptre spesielt varsomt der.

 1. Kryss ved Fevik Legesenter ut på RV420
 2. Kryss Resvik Bedehus ned mot Landvik Kirke
 3. Kryss Landvik Kirke
 4. Kryss Bergemoen, ved retur fra Lillesand
 5. ”Kryssen” ved Frivold/Opplandsveien, ved retur fra Lillesand
 6. Kryss Vik
 7. Kryss Esketveit
 8. Kryss inn til Fevik Senter

Ekstra tiltak i Aktiv pulje Bånn Gass

I den aktive puljen Bånn Gass vil det i tillegg kjøre MC-vakter i front som tilpasser sin posisjon etter behov. Det vil også være kommissærer til stedet for å kontrollere at alt går riktig for seg.

Sanitet og beredskapsplan

Ved alvorlige ulykker: Ring 113, ambulanse.

Ambulansetjenesten er på forhånd informert om sykkelrittet og er klare til tjeneste. Informer også rittledelsen ved Geir Nårstad, mobilnummer 91 69 66 12.

Rittet har egen sanitetsbil som er klar til å støtte mindre skader som skrubbsår og lignende.

Drikkestasjon

Det er satt opp drikkestasjon ved vending i Lillesand (Tingsaker/Svåbekk).

Miljø
Deltakerne skal ikke kaste flasker, slanger, dekk, papir etc langs løypa. Dette må puttes i lomma, stikkes innunder trøya eller shorts, og kastes i målområde.

Til slutt ønsker vi alle lykke til, og husk å ta vare på hverandre på landeveien! 

I 2015 hadde vi æren av å ha Thor Hushovd på startstreken under Bånn Gass. Se videosnutt fra rittet under.

 
Fredag 21 apr 2017Alle (306)
2021 (1)
2019 (4)
2018 (1)
2017 (8)
juli (1)
juni (1)
mai (1)
april (3)
mars (1)
2016 (18)
2015 (31)
2014 (22)
2013 (19)
2012 (23)
2011 (20)
2010 (26)
2009 (41)
2008 (45)
2007 (43)
2006 (4)
LocaToWeb - GPS sporing i sanntid til din mobil