Nyheter

Velkommen til FOCC BÅNN GASS 2019

Det er kun dager igjen til vi møtes på Fevik for den 7. utgaven av vårklassikeren FOCC Bånn Gass! Som vanlig er det 4 puljer som utgjør rittet. Bånn Gass-puljen sykles som et aktivt ritt, Rekordjagerne og Fevikbussen er registrert som turritt, mens Pepsi Max er trimritt uten tidtaking. Uansett pulje, gleder vi oss til å ta i mot alle deltakere til nok en sykkelfest på Sørlandet. I denne artikkelen finner du all nødvendig informasjon om arrangementet mandag 22. april. Velkommen til FOCC Bånn Gass!

Fevik & Omegn Cycle Club ønsker alle velkommen til nok en fartsfylt og begivenhetsrik sykkelfest på Fevik. I vårt arenaområdet finner du alt du trenger for dagens arrangement, slik som vårt sekretariat, sykkelservice, speakertjeneste, og selvfølgelig matservering!


Bilde: Arenakart med start- og målområde

Program FOCC Bånn Gass

Kl 0900: Sekretariatet åpner – utdeling av startnummer

Kl 1000: Åpning av FOCC Bånn Gass

Kl 10.25: Start Gruppe 4 – Pepsi Max

Kl 10.45: Start Gruppe 3 – Fevikbussen

Kl 11.30: Start Gruppe 2 – Rekordjagerne

Kl 12.05: Start Gruppe 1 – Bånn Gass

Ca kl 14: Premieseremoni

Påmelding og etteranmelding
Det er fulltegnet i de tre første pujene, men fortsatt ledige plasser i Pepsi Max. Det er enda gode muligheter for å få seg en fin sykkeltur i den flotte løypa. Se egen link for å melde deg på. 

Dersom du ønsker å sykle i en raskere pulje, kan du være heldig og komme i kontakt med folk som ønsker å selge sine startnr på følgende facebookgruppe: https://www.facebook.com/groups/304828396852975/ 

Se nærmere detaljer om kjøp/salg på facebooksiden. Det blir ikke anledning for å gjøre kjøp/salg av startnummer på rittdagen i sekretariatet. Dette må gjøres ved hjelo av EQ-timing sitt system.

Sekretariat - startnummer og lisens

Det blir forhåndsutdeling av startnummer hos Sykkelsport på Blødekjær i Arendal lørdag 20. april mellom kl. 1100-1300. 

Sekretariatet åpner kl 0900 mandag 22. april for utdeling av startnummer. Dersom du har bestilt startnummer med helårslisens må lisensen medbringes ved henting av startnummer, også ved forhåndsutlevering hos Sykkelsport. Dersom det er flere startnummer tilgjengelig på rittdagen, er det mulig å kjøpe dette i sekretariatet. Evt. engangslisens kan også kjøpes. Påmelding og betaling gjøres ved hjelp av vår påmeldingsløsning med EQ-timing, så husk betalingskort etc.

Merk at det er ingen startpuljer som venter på eventuelle ryttere som ikke har fått hentet ut startnummer. Møt opp i god tid, og ta høyde for noe kø i sekretariatet. 

Parkering
Vi oppfordrer flest mulig til å benytte seg av sykkelen for å komme seg til start ved Fevik Senteret. For de som har behov for parkeringsplass henvises det til tilgjengelig parkeringsplasser på følgende områder:

 • Fevik Skole (innkjøring fra vei ved Fevik Senter)
 • Rimi Fevik
 • Purelife/Fevik Regnskapskontor (Gamle Fevik senter)
 • Fevik Stadion/Båthavn

Merk, parkeringsområdet ved øvre plan Fevik Senter (Meny) er ikke tilgjengelig for syklister eller publikum, da det er forbeholdt kunder til Pizzabakeren og Sky Fitness.

Garderober og toalett
Garderobene i Fevikhallen er åpne for omkledning og dusj. Disse vil åpnes kl 9 og stenges kl 15. Det er også toaletter i garderobene.

Løypeinfo
Løypetrasé: Fevik Senter - Vik - Dømmesmoen - Roresanden - Landvik Kirke - Bergemoen - Tingsaker - Bergemoen - Landvik Kirke - Roresanden - Dømmesmoen - Vik - Temse - Birketveit - Fevik Senter.

En avsluttende publikumsvennlig runde fra Fevik – Vik – Temse – Lunde – Esketveit – Birketveit – Fevik.

Siste runden vist på bildet nedenfor.

Masterbil
Det vil være en master-bil i front av alle 4 puljer som kjører i kontrollert og rolig fart fra start Fevik Senter til og med fotgjengerfelt i kryss på Hausland (bakken opp langs Strand Hotel). Bilen vil deretter ligge i front av den respektive puljen resten av rittet.

Bak siste pulje/rytter vil det kjøre en oppsamlerbil for å sørge for at alle kommer seg trygt gjennom løypen.

Sikkerhet

Vakter vil stå plassert i uoversiktlige kryss og rundkjøringer. Merk at veiene er åpne for normal ferdsel, og trafikkreglene skal følges. 

FOCC Bånn Gass arrangeres etter NCF sitt reglement, henholdsvis kapprittreglementet for pulje 1 Bånn Gass, turrittreglementet for pulje 2 og 3 Rekordjagerne og Fevikbussen, og trimrittreglement for pulje 4 Pepsi Max.

FOCC Bånn Gass legger stor vekt på sikkerheten til deltagerne og trafikanter for øvrig. Dette medfører blant annet at ”snarveier” gjennom feil side av rundkjøringer eller midtrabatter vil føre til diskvalifisering.

Utsatte kryss og ekstra tiltak
Løypetraseen inneholder flere venstresvinger hvor deltagerne har vikeplikt for øvrige trafikanter. Selv om det blir utplassert vakter, ønsker vi å gjøre deltagerne spesielt oppmerksomme på disse stedene og oppfordrer samtidig alle til å opptre spesielt varsomt der.

 1. Kryss ved Fevik Legesenter ut på RV420
 2. Kryss Resvik Bedehus ned mot Landvik Kirke
 3. Kryss Landvik Kirke
 4. Kryss Bergemoen, ved retur fra Lillesand
 5. ”Kryssen” ved Frivold/Opplandsveien, ved retur fra Lillesand
 6. Kryss Vik
 7. Kryss Esketveit
 8. Kryss inn til Fevik Senter

I tillegg må man være spesielt oppmerksomme ved passering av syklister i motgående kjøreretning.

I de to puljene Bånn Gass og Rekordjagerne vil det i tillegg kjøre en MC-vakt i front av hver pulje som tilpasser sin posisjon etter behov. For den aktive puljen Bånn Gass vil det også være kommissærer til stede for å kontrollere at alt går riktig for seg.

Merk spesielt at:

 • Trafikkreglene skal følges
 • Det skal ikke kastes søppel 
 • Deltakerne med helårslisens i klubb skal sykle med klubbens drakt
 • Startnummer skal festes på ryggen i nedre del (over lommene)

Sanitet og beredskapsplan

Ved alvorlige ulykker: Ring 113, ambulanse.

Ambulansetjenesten er på forhånd informert om sykkelrittet og er klare til tjeneste. Informer også rittledelsen ved sanitetsansvarlig Håvard Orlien, mobilnummer 48 88 88 84.

Drikkestasjon

Det er satt opp drikkestasjon ved vending i Lillesand (Tingsaker/Svåbekk). Det er selvbetjening med vann, saft og bananer.

Miljø
Deltakerne skal ikke kaste flasker, slanger, dekk, papir etc langs løypa. Dette må puttes i lomma, stikkes innunder trøya eller shorts, og kastes i målområde.

Til slutt ønsker vi alle lykke til, og husk å ta vare på hverandre på landeveien! 

Lørdag 13 apr 2019Alle (306)
2021 (1)
2019 (4)
april (2)
mars (2)
2018 (1)
2017 (8)
2016 (18)
2015 (31)
2014 (22)
2013 (19)
2012 (23)
2011 (20)
2010 (26)
2009 (41)
2008 (45)
2007 (43)
2006 (4)
LocaToWeb - GPS sporing i sanntid til din mobil