Nyheter

Bli med på Sykkeljakt i sommer

Sykkelklubben Fevik & Omegn Cycle Club inviterer til gøy og spennende sykkeljakt i sommer. Arrangementet er helt gratis og vil pågå fra 1.- 31. juli. Det hele går ut på å finne og registrere poster som er plassert på både kjente og mindre kjente perler på Fevik og i området rundt. Postene registreres ved å scanne QR-koder med mobilen og man er da med i trekningen av fine premier. Sykkeljakten passer for hele familien, både voksne og barn i alle aldre.

 
 
Vi kaller det "Sykkeljakten på Fevik", fordi vi ønsker å motivere til sykkelglede og sykkelaktivitet, men om man heller vil gå, jogge eller krabbe, så er det selvfølgelig helt opp til hver enkelt. Målet er å få folk i aktivitet i sommer, samtidig som man får oppleve flott natur. Ettersom det ikke var anledning til å arrangere sykkelritt i mai, ønsker medlemmene i FOCC å lage et arrangement som skaper litt ekstra glede i disse tider, og inspirere familier og andre kohorter til å ta en sykkeltur sammen.
 
Foto: Hermund Storsæter har laget den flotte Sykkeljakt-plakaten.
 
Sykkeljakten skal være for alle, og derfor er flere av postene tilrettelagt for barnevogn og personer med nedsatt funksjonsevne. Om deltakerne sykler rundt på en barnesykkel, med kurv på styret, eller bruker rullestol har man mulighet til å registrere poster. På vår Facebook-side «Sykkeljakten på Fevik» kan du lese beskrivelser av alle postene, med både bilder, kartplassering og tilgjengelighet.
 
Foto: På Facebook-siden "Sykkeljakten på Fevik" ligger det både bilder- og kartplasseringer til alle de 20 postene.
 
Sykkelklubben fra Fevik håper at både fastboende og turister vil delta i Sykkeljakten. Vi ønsker at alle skal få oppleve de flotte perlene som Fevik og nærmiljøet har å by på. Det er garantert mange turister som ikke har sett alle de flotte stedene vårt nærområde har å by på. I tillegg tror vi faktisk at flere fastboende ikke har besøkt alle de fine stedene som Sykkeljakten viser vei til.
 
Foto: Bøkeskogen (post 7) er en av flere sjeldne perler vi ønsker å vise vei til i Sykkeljakten.
 
Til sammen er det utplassert 20 poster på utvalgte signatursteder i området, alt fra vakre strender, friområder og promenader. Vi kan friste med poster som tar deg med til gode gamle Fevik-steder med sjøutsikt, byr på flotte badesteder og ikke minst tar deg over eventyrlige stier og skogsveier. Postene blir hengende ute i hele juli, så her ligger alt til rette for å kombinere utflukter til postene samtidig som man tar en badetur eller koser seg med en is.
 
Foto: Frode Frekvens Novik og vevmester Jarle Mjåsund ute i Sykkeljakt-trasèen for å plassere poster og teste at teknologien fungerer som den skal før "lansering".
 
Vi er heldige og veldig takknemlige for at lokale bedrifter bidrar med fine premier som vi skal lodde ut underveis i Sykkeljakten. Vinnere blir løpende presentert på vår Facebook-side, og deltakerne kan vinne alt fra t-skjorter, sportsartikler, gavekort på lunsj for 2 på Strand Hotel, og er du riktig heldig kan du stikke av med hovedpremien som er en sykkel! Vi håper på masse engasjement på vår Facebook-side og på Instagram hvor vi skal arrangere ulike foto-konkurranser gjennom sommeren. Scanning av QR-koder har sikkert flere blitt kjent med det siste halvannet året, og fungerer slik som ved registrering på restaurant eller annet.
 
Foto: Frode Novik viser frem alle de fine t-skjortene vi har bestilt fra Steinmonen i Grimstad.
 
Teknologien er enkel, og lett å bruke, så lenge man han noenlunde moderne mobiltelefon. Det er sykkelklubbens egen «vevmester» Jarle Mjåsund som har bygget teknologien bak Sykkeljakten, mens Frode Novik og Stian Mjåsund er primus motors for arrangementet, sammen med resten av sykkelklubben Fevik & Omegn Cycle Club.
 
Vi ønsker alle lykke til med Sykkeljakten på Fevik!

 

Mandag 05 jul 2021Alle (306)
2021 (1)
juli (1)
2019 (4)
2018 (1)
2017 (8)
2016 (18)
2015 (31)
2014 (22)
2013 (19)
2012 (23)
2011 (20)
2010 (26)
2009 (41)
2008 (45)
2007 (43)
2006 (4)
LocaToWeb - GPS sporing i sanntid til din mobil