Puljeinndeling

300 plasser fordelt på 4 grupper à 75 syklister:

Gruppe 1: Bånn Gass (AKTIVT RITT) - Estimert sluttid på 1t 55m (snittfart=40,5 km/t)

Dette er gruppa for de aller sterkeste og de som tåler gjentatte fartsøkninger over enhver bakketopp. I år kjøres denne gruppa som AKTIVT RITT. Det betyr at du blant annet må ha helårslisens med utvidet dekning. I fjor var det Jørgen Hodnebrog som var raskest. Er det noen som klarer å hamle opp med han i år.

Gruppe 2: Rekordjagerne (TURRITT) - Estimert sluttid på 2t 00m (snittfart på 38,5 km/t)
Det skal ikke mye taktisk kjøring i Bånn Gass-gruppa før Rekordjagerne kjører fortere. Dette er pulja for syklister som klarer å holde høy fart over lang tid og det er nok mange i denne gruppa som like gjerne kunne stilt opp i Bånn Gass-gruppa. Farten kommer til å være høy, og det kreves mange timer på sykkelen hvis du skal klare å følge denne gruppe hjem.

Gruppe 3: FevikBussen (TURRITT)Estimert sluttid på 2t 15m (snittfart på 34,5 km/t)
Dette er krysning mellom de klassiske tur 1- og tur 2-puljene. Gruppa vil tjene på å roe det litt ned i bakkene, for så å skru opp farten på slettene. Samarbeidet i gruppa vil være en avgjørende rolle å komme i mål til estimert tid. Med god rullekjøring på slettene vil en kunne oppnå nærmest samme toppfart som gruppene Rekordjagerne og Bånn Gass. I fjor var det denne pulja som ble først fullt opp, så hver raskt ute med påmelding hvis du ikke har lyst til å ta steget opp til Rekordjagerne.


Gruppe 4: Pepsi Max (TURRITT) Estimert sluttid på 2t 30m – 3t 00m (snittfart på 26-31 km/t)
Dette er gruppa for de som ønsker seg en flott tur på sykkelen. Gruppa passer godt for de som debuterer på sykkelsetet hvor selve gjennomføringen er viktigere enn sluttiden. Gruppa splittes som regel fort opp i mindre grupper, og dermed vil du mest sannsynlig finne andre syklister som holder samme fart og nivå som deg sjøl. Antageligvis er det blant Pepsi Max-syklistene vi finner "dagens prestasjon".

Program for rittdagen

Kl 0900: Sekretariatet åpner – utdeling av startnummer

Kl 1000: Åpning av FOCC Bånn Gass

Kl 10.25: Start Gruppe 4 – Pepsi Max

Kl 10.45: Start Gruppe 3 – FevikBussen

Kl 11.30: Start Gruppe 2 – Rekordjagerne

Kl 12.05: Start Gruppe 1 – Bånn Gass

Ca kl 14: Premieseremoni