Bilder

Bukkene Bruse 2008

Tross grisevær deltok rekordmange syklister i det 9 mil lange Bukkene Bruse rittet. GSK stod som vanlig for et flott arrangement hvor profiler som Thor Hushovd, Mads Kaggestad og Dag Otto Lauritzen var med å kaste glans. Fra FOCC stillte Rykk, Stanley Goose, Ket Komét, Kim Klatre, Ron Dong, Krise, James, Jan Banan og Karl Kleiva.

 
Endelig klart for Bukkene Bruse 2008. Ket viser frem startnummeret sitt og klar til dyst. Resten av FOCC gjør seg klar! I årets ritt hadde FOCC deltakere i både Gruppe 1, 2 og Rekord. Stor spenning før start, men aller mest spent var nok Espen "Kaptein Rykk" som var utfordret av Stig Mafioso (rittleder) til å stille i Rekordpuljen! Hvordan skulle dette gå? 

 
Gruppe 1 startet kl 11.00, og FOCC hadde 4 deltakere i denne puljen, Stanley, Kimmy, Ket Komet og Ron Rambo!
Feltet på omlag 75 syklister forlater her startområdet ved Dømmesmoen. FOCC manglet dessverre flere profiler i årets ritt, pga eksamensforberedelser, jobb, sykdom osv. Dermed måtte dagens FOCC-deltakere ta et ekstra ansvar for å forsvare fargene til  "Det gule og svarte toget" under årets Bukkene Bruse.

 
Ket Komét viser tommel opp, virker målrettet i blikket, og har tydelig skumle planer for dagen! Har han et ess i ermet? Time vil sjå!!! Ron Rambo startet i dag i sitt aller første ritt noensinne og var ikke snau nok til å melde seg på i Gruppe 1. "E har en plan, skal starte i Gr1 og deretter legge meg ned i Gruppe 2 etterhvert", kommenterte Ron før start.

 
Rittet er i gang og setter her kursen mot Herefoss...

 
Ca. 500 meter etter Grøslekleivene er feltet samlet...! I dette øyelikket slipper masterbilen, og Gruppe 1 er på alvor i gang med dagens ritt. Dessvere for FOCC punkterte Ket Komét like ved Skiftenes og var ikke med i feltet på dette tidspunktet. Han valgte å bryte etter punkteringen, da han skulle rekke et fly til Rhodos kl 17.

 
Farten settes øyeblikkelig opp og vårkåte sykkelbein tråkker til...! ACC i front, og Stanley ligger fint plassert i 9'ende posisjon. "Planen i år er å ligge foran i feltet etter vi passerer toppen av Grøsle", kommenterte Stanley Moose før start. "I fjor var vår rittdebut, og vi la oss ydmykt plassert på halen av feltet. Ikke smart, for det ble en vanvittig trekkspilleffekt som kostet mye krefter".

 
En fyr fra Quickstep leder an det store feltet og virker i godt slag. Er det Tom Boonen mon tro?

 
Feltet i solid fart på vei mot Herefoss! Syklet omlag 1,5 mil nå. En lekker mercedes stasjonsvogn med lite luft i ventredekket følger på! Er det følgebilen til Dølemo IL kanskje?

 
Et fint felt og deltakere fra mange forskjellige klubber! Artig! Selvsagt mange GSKere, men også syklister fra bl.a. ACC, Sykkelsesongen, Dølemo, KCK, Ck Sør, Tosk, Otra, Birkeland +++...!

 
Feltet har kommet til Mjåvatn, etter ca. 6,5 mil. Ned bakkene fra Hinnebu har det gått bra unna og feltet lå her godt an til å slå fjorårets tid på 2t 30minutter. ACC og GSK`s Kurt Richard jobber bra i front...

 
Dag Otto virker å være i bra slag og i godt humør i det han vinker til kamera! FOCCs utsendte fotograf mente han kunne høre Dag Otto nynne "My legs are OK" i det han passerte! Trolig har den tidligere sykkelproffen blitt inspirert av FOCCs nylanserte musikkvideo / teamlåt (?).

 
Sykkelsesongen viste i dag frem sine nye rosa drakter! Litt av noen kraftplugger dette...bare se på overarmene deres! De har nok trent godt på Stoa Gym i vinter for å gjøre seg klar til badesesongen i Stølsviga!  

 
Og så da! Den fryktede bakken opp fra Froland Verk! Stanley mistet feltet her i fjor, men i år klarte han enkelt å henge med over den tøffe kneika! Stanley har gjort sakene sine bra i vinter!

 
Feltet er kommet til Rykenefossen og farten er fortsatt høy! Michael Mørland fra GSK gjorde en solid jobb foran i dag sammen med flere av sine klubbkamerater. Her ser vi han lede an i front...!  Kun ca 1 mil igjen til mål nå!

 
Like bak i feltet ligger Kimmy og Stanley! De har tydelig gode bein og henger lett med....! ,

 
Suverent foto fra FOCCs eminente fotograf i det Stanley suser forbi...! Nærmer seg mål nå...

 
250 meter fra mål setter en GSK-syklist inn et nådestøt og "vinner" lett Gr 1 med en fin spurt. Like bak, i 6.posisjon, kriger Kim "Klatremusa" Grøsle for en fin plassring!

 
Et stort felt er samlet på vei mot mål og det går mot en kjempebra tid for Gruppe 1. Solid jobbet av alle mann!

 
Det spurtes fra enkelte selv om alle ville få tildelt samme tid i mål. Noen farlige situsjoner oppstod pga av dette, men det gikk heldigvis bra! Kimmy ligger her i 8-posisjon og går mot et kanon resultat for FOCC.

 
Dessverre måtte FOCC se seg "slått" av Sykkelsesongen med fattige to hjul-lengder! Stanley (til høyre i bildet) triller inn like bak Kim og bidrar til en god dag for FOCC i gruppe 1...! Godt jobba boys!

 
Kimmy og Stanley i strålende humør like etter målgang! Viser enorm idrettssglede etter et flott løp!
"Jeg er dødshappy", kommenterte Stanley. "Gikk jo på en smell i fjor, men i dag gikk det superbra"

 
Etter målgang var Mafioso i full gang med å registrere deltakerne i mål. Tror jammen Mafioso hadde fønet håret i dag for å se bra ut som rittarrangør! Stanley var nysgjerrig på slutt-tiden til Gruppe 1, og Mafiso kan svare at den ble 2.27.13. En kjempebra tid i det dårlige været, og slo dermed fjorårets Tur1-tid med ca- 3min.  

 
Ket Komet fiikk trøst av madammen etter punkteringen, men gledet seg samtidig over de andre FOCC-deltakernes fine innsats. Ron (til høyre i bldet) var delvis skuffet over dagens innsats, i og med at han måtte bryte like etter Grøsle.

 
Her kommer en fornøyd Jens "James" Kadens og Jan Banan i mål i guppe 2; tiden ble uoffisielle 2t 42minutter. Det betyr ca. 2 minutter raskere enn fjorårets tid. "Fin tur i dag", kommenterte Jens og Jan. "Gikk forholdsvis lett fra start til mål. Neste år satser vi på å prøve oss i Gruppe 1".

 

 
Jens klaget litt på smårusk i systemet før start, men matlysten etter målgang var det ingen ting å si på.
Det var også Jens sin bursdag i dag, så han forsynte seg godt av matfatet. "Burgeren var ålreit, men den på Rigmor & Finn kl 2 om natta er nok hakket vassere", kommenterte Jens med et smil.

 
Stanley Sportsmeister var strålende fornøyd med FOCCs nyervervelser Jan & Jens i dagens ritt.
"Vi var lenge skeptisk til disse to Nednesgangsterne, da vi inviterte dem som medlemmer, kunne Stanley fortelle. "Men de har vist flott innsats, solid engasjement og godt humør, og er helt klart verdig den gule og sorte trøyen"...!

 
Kristoffer Krise deltok også i Gruppe 2, men måtte slippe feltet i de seige bakkene opp fra Gauslå. "E hang bra med til Gauslå, men der sa det stopp i musklaturen", fortalte Krise. "Men jeg er uansett strålende fornøyd med dagens innsats, og kom i mål under 3 timer, på uoffisielle 2 timer og 58 minutter". Det er fantastisk hva denne mannen har prestert det siste året...! Før han ble medlem i FOCC hadde han knapt ikledd seg en treningsdrakt på 25år! Nå sykler han flere ganger i uken og er et svært engasjert FOCC-medlem.

 
Før dagens ritt hadde Krise og Senorita en intern disputt om Hvem som ville slå hvem i dagens ritt. Det har vært heftige diskusjoner og spekulasjoner på FOCC's blogg, om hvem av disse som ville trekke det lengste strået. Seirende ut, ble spinningatleten Anita "Senorita" Espenes, som imponerte stort i dag ved å følge Gruppe-2-feltet til mål. "Lett match", smilte Anita etter målgang, og ble høflig gratulert av Krise. "Grattis, skylder deg en øl"...!

 
Vår spreke veteran i FOCC, Karl Kleiva, syklet også i Gruppe 2 og kom i mål like etter 3 timer. Mistet feltet omtrent midt i trassèen, men slo derfra følge med to stk resten av løpet. "Målet var å gjennomføre i dag, og e e godt fornøyd med løpet mitt", kommenterte Karl i målområdet. 
 
 
RESULTATER fra Bukkene Bruse 2008, TRYKK HER (www.grimstadsk.no).