Nyheter

Forberedelser til påsketrening med landeveissykkel!

Endelig påskeferie, og FOCC har planlagt et tøft treningsopplegg i ferien! Terrengsykkel skal byttes ut med landeveissykkel! Værmeldingen viser sol fra skyfri himmel, og alt ligger til rette for en flott påskeferie. Stanley og Espen Rykk møttes lørdag ettermiddag for å klargjøre syklene sine. Stanley har før årets sesong investert i råflott nytt Fulcrum hjulsett og dagen i dag skulle brukes til å "stelle" syklene, samt skulle Rykk bistå Stanley med monteringen! Det skulle vise seg at dette ikke var like enkelt.Før monteringen kunne starte, måtte sykkel vaskes grundig!


Rykk satt på sidelinjen og observerte om Stanley vasket sykkel skikkelig og riktig etter Frode Frekvens sin instruks for "hvordan vaske sykkelen"...! "Frodes instruks driter jeg i, den tar altfor lang tid. Var innom VaffelTrond og kjøpte et kobbel med Mud Off sprayflakser! Funker som f...!" Rykk er enig! Her går det unna!


Etter ca 7 minutter var sykkelen "skinnende" ren! Mud Off hos VaffelTrond anbefales (se Sykkelsport).
På bilde ser vi Stanley Deux Metre stolt og entusiastisk vise frem sine nye Fulcrum hjul...!


Stanley leser bruksanvisningen for hvordan dette skulle monteres! "Jeg velger den tyske instruksjonen, for da får jeg frisket opp tyskkunnskapene mine fra ungdomskolen", skryter Stanley.


"Faen Stanley, drit i bruksanvisningen, e e jo ingeniør for f....! Dette fikser mi lett uten", kommenterer Rykk bestemt


Stanley er ikke helt ovebevist, men lar Rykk holde styringa!


"Ser du denne Stanley! Da jeg monterte mine Fulcrum tidligere i uka, ble denne til overs, men det spiller ingen rolle", forteller Rykk overbevisende! Stanley virker usikker på Rykks ingeniørkunst!


Plutselig dukket Ket Komet opp for å observere påskeforberedelsene til Rykk og Stanley. "Javel gutter, har dere kontroll? Vikitg å gjøre dette riktig vettu. Sikker på at dere ikke heller burde levert sykkelen hos VaffeTrond?", undrer Ket i en kommentar!


"Ingen problem Ket, mi har full kontroll. Har til og med fått med en ring til overs mi slettes ikkje har bruk for", svarer Espen Rykk. Jæ... idioter, Shimano har lagt med ekstra dingser som bare blir kasta uansett"  


Rykk slapper av med en kopp kaffe, mens Stanley monterer slange og dekk! Dette har Stanley god kontroll på. Alle husker vel flausen hans da han i fjor skulle sykle til Sweden for å handle bacon.


Den tidligere nevnte ringen ble selvsagt ikke brukt, men en annen ring (Lockringen) viste seg å ikke passe! 


Denne standardkomponenten som følger med Shimano Ultegra kassetten, viste seg å ikke passe til Fulcrum Racing 1. Dette stod også beskrevet i bruksanvisningen! Dessverre fikk ikke Stanley beskjed om dette i butikken! "Skulle nok heller handlet hos VaffelTrond" kommenterte Stanley....!


Dermed måtte han trist og lei konstatere at de nye hjulene ikke kunne brukes på morgensdagens første påskeøkt, og hjulsettet ble fint pakket tilbake i emballasjen som fulgte med. "Jaja, da får jeg montere tilbake de skeive Shimanofelgene i stedet (snufs)...!

Lørdag 15 mar 2008Alle (306)
2021 (1)
2019 (4)
2018 (1)
2017 (8)
2016 (18)
2015 (31)
2014 (22)
2013 (19)
2012 (23)
2011 (20)
2010 (26)
2009 (41)
2008 (45)
august (10)
juli (2)
juni (4)
mai (5)
april (7)
mars (8)
januar (3)
2007 (43)
2006 (4)
LocaToWeb - GPS sporing i sanntid til din mobil