Nyheter

FOCC Vinter på Gautefall .....

FOCC Vinter 2009 ble arrangert helgen 6.-8.februar på Gautefall, og det ble en meget vellykket weekend! FOCC-syklistene hadde tatt med seg hønene + kids på tur, og innlosjerte gjengen på flott 24manns luksushytte med alle fasiliteter. Det ble tid til masse god mat og drikke, boblebad, badstu og rekreasjon, men helgens høydepunkt var likevel den prestisjefylte kampen om å vinne fellesstarten lørdag formiddag, 10km klassisk! Hvordan det gikk kan du lese her...


Fredag formiddag... Noen har allerede ankommet hyttepalasset på Gautefall.... Ron Rambo og Rykk smører skia sine. Planen er nemlig å teste løypene og skiføret dagen før fellesstarten! De har selvsagt store ambisjoner før morgendagens konkurranse! Ron har fått seg flott smørestativ til jul...


Frode Frekvens, Stanley, Espen Rykk og Ron er klare for å teste Gautefall-løypene! Gutta bestemmer seg for å gå en 15km trassè. Det var kommet masse snø på Gautefall denne helgen! Alt lå dermed perfekt til rette!


Stanley og Rykk i fint driv innover skogen! Skia ser ut til å sitte godt...


Dagens 15kilometer går i rolig tempo! Viktig å ikke slite seg ut før morgendagens fellesstart...
Dessuten er det sikkert noen som har et ess i ermet, og vil nødig spille ut kortene dagen før dagen!


TIlbake på hytta, og da var det godt med et varmt boblebad etter en fin skitur...
Resten av gjengen har ikke ankommet hytta enda!


Etter en tur i boblebadet, disker Frode Frekvens opp med deilige grillpølser, eller pødder, som Frekvens uttaler det.


Klokken er 20.00 og de fleste tur-deltakerne har ankommet hytta! Stanley har kjøkkenansvar denne fredags kvelden!
På menyen står en herlig karbo-gryte med kylling + ris, og en mengde deilige grønnsaker! "Dette er en Thai-inspirert gryte med aner fra Hønefoss", forteller Stanley. Oppskriften har han nemlig fått av en kollega fra Hønefoss, og inspirasjonen er hentet fra Thailand. Deilig!  


Det er blitt lørdag og Stanley har fått seg en god kopp kaffe på morgenkvisten! "Hvorvidt kaffi er bra for kroppen på morningen før en hard konkurranse, er jeg i tvil om. Her strides de lærde", forteller Stanley og slurper i seg en god munnfull...


Alvoret nærmer seg, og gjengen er i gang med å klargjøre ski og utstyr. Peder (en av favorittene) kunne dessverre ikke delta på fellessarten, fordi han måtte hjem til Vik for å hente en flytebrygge han hadde kjøpt. :-)
Dermed kunne Ivar låne skia til Peder, og slapp dermed å gå på sine smørefrie ski...!


Balloon-boys virker motiverte og klare til dyst...! Finansen har trent godt i vinter, og kunne fortelle at han hadde planer om å sette farge på fellesstarten.


Frode med nytt skiutstyr gleder seg voldsomt til startskuddet, og har troen på en tett og jevn batalje! "Ja, dette blir spennende. Tror flere kan hevde seg i toppen, og det blir garantert en gysare fra start til mål", kommenterte Frode Frekvens!


Ingen hadde dillet og dullet mer med skia før fellesstarten på Gautefall enn Haakon Krompen Stenbeck, som nylig deltok på smørekurs i Oslo for å sikre best mulig feste og glid under dagens konkurranse. Ron hadde forøvrig kjøpt inn nye ski for anledningen, og får her noen viktige smøretips av Haakon!  


Espen Rykk og Stanley i strålende humør, og gledet seg skikkelig til konkurransen! "Målet mitt er selvsagt å knuse Rykk i dag", fortalte Stanley og skuet bort på Rykk. "Lige måde Steinli", kommenterte Rykk tørt tilbake.


... og vi er i gang! Masterrunden er unnagjort, startskuddet er gått, og Ivæ Huntermeister har virkelig bestemt seg for å kline til fra start. Allerede etter 350meter har han opparbeidet seg en luke til de aller fleste. Det er kun Haakon Krompen som klarer å henge med på Ivars åpningstempo! Frode ser vi i bakgrunnen på tredjeplass... Fellesstarten var på ca. 10km, tilsammen fire runder à ca. 2,5km, inkl "masterrunde".


Stanley har inntatt fjerdeplassen, i ryggen på Frode Frekvens...  og ca.10 sekunder bak Ivar i front. På bildet ser vi Espen Rykk og Finansen slite med åpningstempoet til Ivar. Ser ut som Espen Rykk griner på nesa allerede? :-)


Ivar måtte justere farten etter den knallharde åpningen! Dermed gikk forhåndsfavorittene Frode Frekvens og Haakon rett i tet. Sammen klarte de å lage en luke til Ivar og resten av gjengen! Allerede etter halvgått førsterunde (1av 3 konkurranserunder), ledet duoen med ca. 25sekunder.


Halvveis på førsterunden passerer Ivar som nr 3, 25 sekunder bak Frode og Haakon. 
Stanley passerer blid og fornøyd på en 4.plass, kun 10sekunder bak Ivar Hunter. 
Men hvor blir det av Rykk, Finansen, Ron Rambo og Co? 


Vi beveger oss en runde videre inn i den spennende fellesstarten, og fortsatt er Frode og Haakon samlet i front. Her passerer de 1,5 runde, og går i øyeblikket fortest av alle. Dermed drar de fra i front...


Ivar er fortsatt nummer 3, men taper som sagt til teten. Ligger her nesten 2 minutter bak Frode og Haakon.
Stanley taper også terreng, og ligger 30sekunder bak Ivar igjen!


Etter drøye 2 runder, velger dessverre Ron Rambo å bryte konkurransen grunnet astma-problemer! ...men Finansen og Espen Rykk henger fortsatt med, dog et stykke bak de beste! ... og på dette tidspunktet har Finansen fått en liten luke til Espen Rykk. Finansen ligger her omtrent 1,5 minutter bak Stanley. 


I den tøffe motbakken på sisterunden klarer Frode Frekvens å riste av seg Haakon!
Dermed vinner Frode FOCC Vinter 2009 med forholdsvis god margin! Gratulerer så mye! 

 
Haakon kommer i mål 45 sekunder bak Frode Frekvens og blir dermed nummer 2. Flott innsats!


Ivar Huntermeister klarte å holde unna for Stanley, og tok bronsemedaljen, 3 minutter bak Krompen. Stanley kom i mål ett minutt bak Ivar og kom dermed på en respektabel 4.plass. "Jeg trodde en stund jeg skulle få kontakt med Huntermeister underveis, men han ble for sterk i de siste bakkene", uttalte Stanley like etter målgang. "Men jeg KNUSTE Rykk, og det var deilig", smiler Stanley...  


Rykk og Finansen kom helt likt mot mål, og det ble en meget tøff fight om 5.plassen! 50meter før mål, så det ut som Finansen skulle passere Rykk, men Espen klarte å mobilisere krefter, og tok spurten med 1meter på Finansen! Oj oj oj, for en dramatikk...


To slitne skiløpere etter den tøffe innspurten...


Frode Frekvens tok altså seieren og var selvsagt strålende fornøyd!


Tilbake på hytta, og dagens fellesstart ble evaluert i boblebadet med øl og Rykks eplesnaps! Alle var enige om at det hadde vært en flott konkurranse, men synd ikke flere fikk anledning til å stille til start.


Ron tok ansvar på kjøkkenet lørdag ettermiddag, og lagde en HERLIG fiskesuppe med hemmelig oppskrift fra Dr Berg i Grimstad, hvor Ron tidligere jobbet.


Mmmmmmm fiskesuppa falt virkelig i smak blant hyttedeltakerne! "Den beste fiskesuppa jeg noengang har smakt", uttalte Frode flere ganger!


Det ble hengt opp lapper i hytta som oppfordret hyttegjestene til å oppholde seg i dagligstuen! For der skulle Sviske-Stanley varme opp med noen herlige sviskelåter fra hans enorme sangrepertoar! Stemningen var meget god under Sviske-Stanleys fremføring, hvor han bl.a. sang Lady in Red + mange andre godlåter! Etter Stanley var det klart for at storbandet Ket & the Comets kunne entre scenen...  


Tidligere ungdomsbandet Mentally Retarded (nå Ket & the Comets) dro igang en fantastisk akkustisk minikonsert med kjente gamle låter fra blant annet Guns`n Roses, Metallica, Megadeth og Bon Jovi.


Utpå kvelden bestemmer Ivar og Peder seg for å bade i bassenget... og leker i over en time, alt fra synkronsvømming til 10x10meter bryst. Peder var selvsagt overlegen i alle øvelsene.

Søndag 08 feb 2009Alle (306)
2021 (1)
2019 (4)
2018 (1)
2017 (8)
2016 (18)
2015 (31)
2014 (22)
2013 (19)
2012 (23)
2011 (20)
2010 (26)
2009 (41)
august (5)
juli (2)
juni (3)
mai (7)
april (9)
mars (1)
januar (2)
2008 (45)
2007 (43)
2006 (4)
LocaToWeb - GPS sporing i sanntid til din mobil