Nyheter

25km klassisk med blodsmak og toddy!

Søndag 22. februar deltok Sjur Lur og Frode Frekvens på Veldrerennet i flotte omgivelser i skogene nær Brumundalen. Dette turrennet ble arrangert av Veldre Ski og var det 34. i rekken. De yngste tok fatt på 1.5 km fri, mens seniorene måtte gå klassisk gjennom 25 flotte kilometer med fantastiske løyper. En flott treningsøkt og ikke minst en herlig fastelavens-søndag!


Sjur startet oppskiftsmessig dagen med et par egg som seg hør og bør. ”Jeg er skikkelig spent før dette rittet, og ikke minst på nivået”, sa Sjur nervøst i det han smalt egget i pannen. ”Jeg har jo aldri gått skirenn før. Godt jeg nettopp har fått steinslipt skia. God glid er et must”, forklarte han videre og smattet livlig i vei på det hardkokte egget som for øvrig bare inneholder 142 kcal og ingen C-vitaminer.


Frode var noget roligere ettersom han kunne henvise til flere skirenn i sine yngre dager ved Hålandslia og i Skarsdalen. På bildet ser vi Frekvensen studere startlisten og programmet for dagen. 


Dagens løypeprofil viste seg å være småkupert over hele fjøla, med en kraftig stigning de første 3 km. Heldigvis var det lagt inn 2 væskestasjoner underveis. Gutta boys gledet seg til start!

 
Sjur og Frekvens hentet raskt dagens startnummer og poserte gladelig for kameramannen. Frekvens fikk øye på en seierspall og måtte bort å sjekke forholda. ”Tenk å stå her etter gjennomført renn da, Sjur”, ropte han oppspilt. ”Ja, det hadde vært noe”, svarte Sjur drømmende tilbake.

   
De to skigående FOCCerne brukte god tid på å preppe ski før start.”Typisk multigrade-føre i dag Sjur”, kommer det fra Frekvens. Det var -3 grader ved start, men meldt litt mildere utover formiddagen. Sjur legger godt på med mange og tynne lag, og Frekvensen viser tommel opp etter å ha testet ski og føret. Spikerfeste og god glid!   


Da var det endelig start, og gutta er i konkurranse-modus etter å ha tredd på seg startnummer. For 2009 har for øvrig disse to bestemt seg for å ta Hardhausen. En statuett man gjør seg fortjent til etter å ha gjennomført et skirenn påmin 22 km, sykle Lillehammer-Oslo og løpe et halvmaraton i samme kalenderår. Et allsidig sportslig mål.

Til start stilte det, som også i mange sykkelritt, mange spreke mosjonister som jakter etter fart, spenning og melkesyre. Her var det alt fra ungdommer til spreke pensjonister, og en overvekt med deltagere i kondom-drakt fra langrennskongen Dælie. ”Steike min hatt”, kom det fra 7r og Frekvens i kor. ”Vi får henge med så godt vi kan i starten og finne et tempo som passer oss bra”, ble de enige om og spente på seg skia.

Startskuddet gikk, og feltet tok fatt på staking i det reneste VM-tempo. 8 spor gikk over til 4 før man etter ca 300 meter fant plassen sin i rekken langs de 2 par trikkeskinnene. Her gikk det jammen unna! Det ble en hard start med mange tøffe stigninger de første kilometerne og Frekvens og Sjur ble hengende i bakre del av feltet. Ingen tvil om at det er knallhardt på ski, for ikke å snakke om at teknikk er alfa omega for å komme seg opp og frem. De bet tenna sammen og holdt godt følge etter hvert.

Underveis fikk de to syklistene følge med en eldre dame som viste seg å bli beste kvinne i sin klasse. Hold dere fast folkens, for denne spreke fola var hele 65 år og holdt lett tempoet til Sjur og Frekvens. For et driv og teknikk, ja de to Sørlandsgutta var mektig imponert. De måtte pent ligge bak og holde følge.

Etter godt over halvveis møtte trekløveret på noen lokale fans av bestemor Treski. ”Heia heia, nå er det så vidt at unggutta følg på”, ropte de på dølamål og heiet frem den kvikke damen. I det samme økte Sjur tempoet, med Frekvensen hakk i hæl. Dette var nok til at Sjur satte inn et ekstra gir og økte farten og bestemor Treski ble så vidt gått fra. ”Ikke no pensjonist-tempo nå lenger,” peste Sjur og stakte i vei.

Etter to herlige toddy-stasjoner, holdt FOCCerne oppe dampen og byttet på å dra de siste kilometerne inn til mål. Sluttiden ble 1 t 48 min, og begge var meget fornøyd med både rennet og disponeringen av krefter. ”For en knallhard start”, kommenterte Sjur heseblesende etter målgang. ”Sjelden jeg sliter bakker, men i dag hadde jeg skikkelig blodsmak”, snøvlet han videre og tørket bort en respektabel mengde kjake-gørr. Fru Treski kom kun 3 minutt etter i flott driv. Hun spøkte og lo med de to ungguttene og hadde en flott dag i sporet. Frekvens og Sjur nikket og var enige i det.


Det skulle vise seg at selv om de to karene var 30 minutt etter bestemann, ble det en 3. plass på Sjur og en 2. plass på Frekvensen i de respektive aldersklassene.


”Ålreit, Sjur. Da ble jammen drømmen om pallen virkelig allikevel”, konstaterte Frutti og slurket i seg en solid dose med styrkesaften Maxim. Hvor mange som deltok i de to gruppene lar vi være usagt. Pallplass er pallplass!

   
Kurven viser løypeprofilen og pulsen til Frekvens under de 25 kilometerne på ski. Det ble en hard økt, og begge hadde en gjennomsnittspuls på 84-85 %. En knall treningsøkt og et flott skirenn. Takk til Veldre Ski for flotte løyper, god stemning og ikke minst herlig toddy!

 

Tirsdag 24 feb 2009Alle (306)
2021 (1)
2019 (4)
2018 (1)
2017 (8)
2016 (18)
2015 (31)
2014 (22)
2013 (19)
2012 (23)
2011 (20)
2010 (26)
2009 (41)
august (5)
juli (2)
juni (3)
mai (7)
april (9)
mars (1)
januar (2)
2008 (45)
2007 (43)
2006 (4)
LocaToWeb - GPS sporing i sanntid til din mobil