Nyheter

FOCC Grand Prix 2011 - Kjørebok

FOCC Grand Prix arrangeres for femte gang, og det er klart for tidenes mest spektakulære klubbmesterskap. Årets konkurranse er pakket inn som et klassisk kinderegg. Det blir fart og spenning rundt Frolandskysten, tempo og melkesyre under Hasseltangen Express og garantert en psykologisk kamp i den kuperte siste etappen rundt Fjære. FOCCs beste syklist skal kåres, poengtrøyen skal deles ut og ikke minst skal det kjempes oss i mellom. I år er det også muligheter for å kjempe til seg bonussekunder underveis i kampen om sammenlagtseieren. Vi ønsker lykke til!

Program FOCC Grand Prix 2011:

Fredag 19. august kl 1900: Frolandskysten Rundt. Fellesstart 35 km
Lørdag 20. august kl 0930: Hasseltangen Express. Individuell start 3,7 km
Lørdag 20. august kl 1300: Fjærerunden. Fellesstart 46 km

1. etappe: Frolandskysten Rundt

Starten for årets klubbmesterskap går i landlige omgivelser med start og mål på Furre. Etappen er 35 km lang består av 2 runder rundt Frolandskysten, nærmere bestemt Furre - Planteskolen - Osedalen - Løddesøl - Furre. Master frem til og med Furre Bilverksted.

Poengtrøyen: 10-8-6 poeng til de 3 første ved første passering i bakken etter Åvelandstjerna i 1. runde.
Bonussekund: 15-10-5 bonussekunder til de 3 første ved passering etter 1 runde.
Sluttiden blir registrert med en nøyaktighet på hele sekunder og vil gjelde i konkurransen om beste sammenlagttid. Dersom tidtakingen viser at det er mer enn 1 sekund mellom ryttere/felt i mål, vil dette inkluders i tiden.

Etappen rundt Frolandskysten er 17,5 km lang og småkupert med sine 71 høydemeter. Dette gir en beskjeden stigningsindeks på 4 m/km. Poeng deles ut etter 7 km ved løypens høyeste punkt etter ca 7 km (bakken etter Planteskolen).

2. etappe: Hasseltangen Express

Tidenes korteste etappe, Hasseltangen Express, er bare 3.6 km lang og er en teknisk løype med mange svinger. Starten går ute på Hasseltangen ved parkeringsplassen og tar rytterne over Sømsveien mot Vessøya hvor der er vending. Det blir utdelt poeng til de 10 raskeste i mål.

Dersom en rytter blir tatt igjen av andre under tempoetappen, skal den forbikjørte ikke legge seg nærmere enn 25 m bak den rytter vedkommende blir innkjørt av. Det er ikke tillatt å utnytte dragsuget og legge seg på hjul. Dersom en deltager får tekniske problemer under de første 500 m (kjedebrudd, punktering eller annet som gjør den ukjørbar), får deltageren tiden til den dårligste rytteren pluss 10 sek. Dersom en rytter blir hindret og spolert av trafikk, er det anledning til å starte på nytt.

Poengtrøyen: 20-15-12-10-8-6-5-4-3-2 til de 10 raskeste i mål.
Tid i mål vil gjelde i sammendraget og etappetiden blir avrundet til hele sekunder.

En tøff start med en liten motbakke før et flatt parti. 3.6 km og 17 høydemeter, som gir en stigningsindeks på kun 4,7 m/km.

3. etappe: Fjærerunden

Klubbmesterskapets siste etappe byr på en knallhard etappe med en lang og jevn stigning i siste del av runden. Starten går ved Olavskilden ved Fjære Kirke og videre mot rundkjørngen på Vik, ned langs Vikkilen og over Laugevoldveien til Fjære Kirke hvor målgang er midt i bakken ved Olavskilden. 10 runder skal sykles hvor den første runden er master.

Poengkonkurransen: 10-8-6 poeng til de 3 første ved passering start/mål etter runde 2 og runde 4.
Bonussekunder: 15-10-5 sekunder ved passering start/mål etter runde 6.
En runde er 4,6 km og inneholder hele 48 høydemeter gir en stigningsindeks på hele 10,4 m/km.

TIDTAKING OG POENG

Sluttiden på hver etappe blir registrert med en nøyaktighet på hele sekunder og vil gjelde i konkurransen om den beste sammenlagte tiden. Første og siste mann i et samlet felt vil få lik tid ved målgang. Dersom tidtakingen viser at det er mer enn 1 sekund mellom rytterne som ankommer mål, vil dette inkluderes i sluttiden.

Poengtrøya går til rytteren som oppnår flest poeng under de 3 etappene. Dersom flere ryttere oppnår likt antall poeng under konkurransens 3 etapper, vil rytteren med den beste sammenlagte tiden vinne poengtrøyen.

MERK: Dersom en rytter må bryte en etappe, vil personen ha mulighet til å fortsette rittet og de resterende etappene, men ikke kunne ta spurt- eller klatrepoeng. Man vil kunne kjempe om etappeseier, men ikke i sammendraget. Dersom en rytter ikke kan stille til en etappe, får han den samme tiden til siste rytter pluss 10 sekunder.

SIKKERHET

Sikkerhet for både rytterne og omgivelsene er noe FOCC alltid har fokus på og vil også gjelde under
FOCC Grand Prix. For å gjennomføre FGP så sikkert som mulig vil trafikantene bli opplyst om rittet ved hjelp av skilt og eventuelt stoppet av en uniformert vakt dersom det skulle være nødvendig. Dette kan allikevel ikke alltid være tilstrekkelig, så husk å være observant og se langt frem.

Det er også viktig å huske på at vi er de ”myke” trafikantene som ikke er lette å oppdage, vær derfor spesielt varsom ved kryss. Selv om dette er et sykkelritt, gjelder trafikkreglene. Ikke sett liv og helse på spill ved å ta sjanser. Bedre å tape rittet og vinne banketten, enn å møte asfalten!

Rittkomiteen vil også opplyse om at forskriften for konkurransekjøring og sykkelritt må følges. Unngå å kjøre mer enn 2 i bredden, bruk kun den høyre vegbanen og følg trafikkreglene. Vi vil også oppfordre publikum til å tenke sikkert, både som tilskuer langs veien og ved parkering av bil.

PARKERING UNDER ETAPPENE:

Både ryttere og tilskuere oppfordres til å benytte seg av parkeringsplassene i området ved start/mål (Furre fotballbane, Hasseltangen parkering og Fjære Kirke).

FUNKSJONÆRER OG VAKTHOLD:

Rittkomiteen er også avhengig av funksjonærer som kan stille som vakt, poengtellere og tidtakere under rittet. Alle deltagerne oppfordres til å spørre sine bekjente. Her er det en flott anledning til å bidra til sykkelmiljøet på Fevik.

Fevik og Omegn Cycle Club ønsker også alle velkommen som tilskuere til et sikkert og fartsfylt ritt i Feviks flotte omgivelser.

Rittkomitèen ønsker alle lykke til, og måtte den beste syklisten vinne!

Sykkelhilsen,

Rittleder Frode ”Frekvens”
Tidtakersjef Kjetil ”Ket Komet”
Vaktsjef Kristoffer ”Krise”

Mandag 15 aug 2011Alle (306)
2021 (1)
2019 (4)
2018 (1)
2017 (8)
2016 (18)
2015 (31)
2014 (22)
2013 (19)
2012 (23)
2011 (20)
august (5)
juli (1)
juni (3)
mai (2)
april (2)
mars (1)
januar (1)
2010 (26)
2009 (41)
2008 (45)
2007 (43)
2006 (4)
LocaToWeb - GPS sporing i sanntid til din mobil