Nyheter

Velkommen til FOCC BÅNN GASS

Det er ikke lenge igjen til startskuddet av vårklassikeren på Sørlandet, nemlig FOCC BÅNN GASS! Rittet ble nok en gang fulltegnet på kort tid, det er meldt bra vær, og alt ligger til rette for en fantastisk sykkeldag. I denne artikkelen finner du all nødvendig informasjon om arrangementet søndag 24. april. Velkommen til FOCC Bånn Gass!

Fevik & Omegn Cycle Club ønsker alle velkommen til nok en fartsfylt og begivenhetsrik sykkelfest på Fevik søndag 24. april. I denne artikkelen har vi samlet all nødvendig informasjon om programmet, løypeinfo og sikkerhet. Vi ønsker alle lykke til på søndag!


Bilde: Arenakart med start- og målområde

Oppdatert program

 Kl 0900: Sekretariatet åpner – utdeling av startnummer

Kl 1000: Åpning av FOCC Bånn Gass

Kl 10.25: Start Gruppe 4 – Pepsi Max

Kl 10.45: Start Gruppe 3 – FevikBussen

Kl 11.30: Start Gruppe 2 – Rekordjagerne

Kl 12.05: Start Gruppe 1 – Bånn Gass

Ca kl 14: Premieseremoni

Påmelding og etteranmelding
Rittet er fulltegnet, og det er dessverre ikke flere startnummer igjen. Imidlertid kan du komme i kontakt med folk som ønsker å selge sine startnr på følgende Facebookgruppe:
https://www.facebook.com/groups/1593609867549617/

Etter å ha mottatt "transferkoden" fra en selger, kan du klikke deg inn på den ordinære påmeldingssiden og velge "Kjøpt/Overtatt plass". Vi anbefaler at dette gjøres i god tid før selve rittdagen. Kjøp/salg kan ikke gjøres i sekreteriatet.

Sekretariat - henting av startnummer og kjøp av helårslisens
Sekretariatet åpner kl 0900 for utdeling av startnummer. Helårslisens må medbringes og vises ved utlevering. Merk at det er ingen startpuljer som venter på eventuelle ryttere som ikke har fått hentet ut startnummer. Møt opp i god tid, og ta høyde for noe kø i sekretariatet. Dersom du ikke har helårslisens eller ikke allerede har kjøpt engangslisens, kan du kjøpe engangslisens i sekreteriatet før start. Det koster 150 kr pr engangslisens. Ta med kontanter.

Parkering
Vi oppfordrer flest mulig til å benytte seg av sykkelen for å komme seg til start ved Fevik Senteret. For de som har behov for parkeringsplass henvises det til tilgjengelig parkeringsplasser på følgende områder:

 • Meny Fevik øvre plan
 • Fevik Skole (innkjøring fra vei ved Fevik Senter)
 • Rimi Fevik
 • Gamle Fevik Senter
 • Fevik Stadion/Båthavn

Garderober og toalett
Garderobene i Fevikhallen er åpne for omkledning og dusj. Disse vil åpnes kl 9 og stenges kl 15. Det er også toaletter i garderobene.

Løypeinfo
Løypetrasé: Fevik Senter - Vik - Dømmesmoen - Roresanden - Landvik Kirke - Bergemoen - Tingsaker - Bergemoen - Landvik Kirke - Roresanden - Dømmesmoen - Vik - Temse - Birketveit - Fevik Senter.

En avsluttende publikumsvennlig runde fra Fevik – Vik – Temse – Lunde – Esketveit – Birketveit – Fevik.

Siste runden vist på bildet nedenfor.

Masterbil
Det vil være en master-bil i front av alle 4 puljer som kjører i kontrollert og rolig fart fra start Fevik Senter til og med fotgjengerfelt i kryss på Hausland (bakken opp langs Strand Hotell). Bilen vil deretter ligge i front av den respektive puljen resten av rittet.

Bak siste pulje/rytter vil det kjøre en oppsamlerbil for å sørge for at alle kommer seg trygt gjennom løypen.

Drikkestasjon
Det er satt opp drikkestasjon ved vending i Lillesand (Tingsaker/Svåbekk).

Sikkerhet
Løypevakter vil stå plassert i uoversiktlige kryss og rundkjøringer. Merk at løypevaktenes primære oppgave er å varsle/stoppe kjøretøy når syklister kommer. Det er ikke løypevaktenes oppgave å vise riktig vei for syklistene.

FOCC Bånn Gass er et turritt og arrangeres etter NCF sitt reglement. Nedenfor er det oppgitt noen utdrag fra reglementet:

 • Det er påbudt med CE-godkjent hjelm
 • Trafikkreglene skal overholdes
 • Langing skal foregå på høyre side av vegen
 • Langing og hjelp fra kjøretøy i fart er ikke tillatt
 • Dersom en rytter ikke følger veitrafikkreglene, kan arrangøren diskvalifisere rytteren

FOCC Bånn Gass legger stor vekt på sikkerheten til deltagerne og trafikanter for øvrig. Dette medfører blant annet at ”snarveier” gjennom feil side av rundkjøringer eller midtrabatter vil føre til diskvalifisering.

Utsatte kryss
Løypetraseen inneholder flere venstresvinger hvor deltagerne har vikeplikt for øvrige trafikanter. Selv om det blir utplassert løypevakter, ønsker vi å gjøre deltagerne spesielt oppmerksomme på disse stedene og oppfordrer samtidig alle til å opptre spesielt varsomt der.

 1. Kryss ved Fevik Legesenter ut på RV420
 2. Kryss Resvik Bedehus ned mot Landvik Kirke
 3. Kryss Landvik Kirke
 4. Kryss Bergemoen, ved retur fra Lillesand
 5. ”Kryssen” ved Frivold/Opplandsveien, ved retur fra Lillesand
 6. Kryss Vik
 7. Kryss Esketveit
 8. Kryss inn til Fevik Senter

Sanitet og beredskapsplan
Ved alvorlige ulykker: Ring 113, ambulanse.

Ambulansetjenesten er på forhånd informert om sykkelrittet og er klare til tjeneste. Informer også rittledelsen ved Hans "Gruber" Tveitereid, telefon nummer 95 12 44 88.

Rittet har egen sanitetsbil som er klar til å støtte mindre skader som skrubbsår og lignende.

Miljø
Deltakerne skal ikke kaste flasker, slanger, dekk, papir etc langs løypa. Dette må puttes i lomma, stikkes innunder trøya eller shorts, og kastes i målområde.

SE VIDEO-TEASER; FOCC Bånn Gass 2015

 

Søndag 17 apr 2016Alle (306)
2021 (1)
2019 (4)
2018 (1)
2017 (8)
2016 (18)
juli (3)
juni (8)
mai (2)
april (2)
mars (2)
2015 (31)
2014 (22)
2013 (19)
2012 (23)
2011 (20)
2010 (26)
2009 (41)
2008 (45)
2007 (43)
2006 (4)
LocaToWeb - GPS sporing i sanntid til din mobil