Bukkene Bruse 30. april 2011

Bukkene Bruse-rittet arrangeres hvert år av Grimstad Sykkelklubb, og er blitt en klassiker i Sørlandsregionen! Et flott ritt som er veldig bra arrangert, og som passer alle nivåer, fra Trim til rekord. Bukkene Bruse er 88km langt og har start-mål på Dømmesmoen i Grimstad. I fjor hadde rittet over 250 deltakere, bl.a. med Hushovd og Dag Otto til start.

LANDEVEISRITT
Når: 30.april 2011.
Arrangør: Grimstad Sykkelklubb.
Km: 88km.
Start/Mål: Dømmesmoen, rett nord for Grimstad sentrum. 

 

Se video fra Bukkene Bruse 2007, bl.a. FOCCs debutritt som sykkelklubb. 
Se video fra Bukkene Bruse 2008.

”Bukkene Bruse” er hvert år sesongens første Tur/Trim ritt i Agder sykkelkrets.

Starten i år går fra Dømmesmoen, rett nord for Grimstad sentrum. Deretter følger veien vestover til vi kommer til Kryssen, tar til høyre der og følger langs riksveien 404 forbi Skiftenes og opp til toppen av Grøsle Kleiver.

Rekord klassen blir sendt av gårde uten ”master” i det hele tatt da det er satt opp en ”bakkepris” allerede på toppen av Grøsle bakken. I Tur 1, Tur 2 samt i Offroad klassen vil det bli satt opp en ”master syklist” som leder de respektive klassene opp til toppen av bakken før det blir ”frislipp” av syklistene og selve konkurransen er i gang.

Dette gjelder selvfølgelig ikke de som deltar i trimklassen der det å delta for å fullføre, gjerne sammen med andre gode venner, er det viktigste. Alle skal i mål før arrangements staben setter sluttstrek.

Turen går deretter forbi Metveit ved Kilansvannet, forbi Rosevann og Begervann før nedkjørsel til Søre Herrefoss. Kjør aktsomt ned denne bakken da den er bratt og svingete. I bunnen tar man så til høyre (pass på kryssende trafikk) og følger riksvei 41 opp til Herrefoss. I Gauslåbakken (siste lange slake stigning før Hynnekleiv) vil bli satt opp en mat og drikkestasjon for de som ikke har fått med seg noe eller er redd for å gå tom underveis. Det kan være lurt å ha fulle lagre her da vi er i den tyngste delen av løypa med stigninger oppover fra Herrefoss. Når man så kommer til Hynnekleiv svinger man til høyre igjen på riksvei 42 og får noen få minutters småkupert løype før vi igjen klatrer opp mot løypas høyeste punkt ved Hinnebu. Deretter blir det en del nedover mot Frolands Verk før siste tunge bakke. Etter at den bakketoppen er forsert fortsetter man rett frem og gjennom Osedalen, over den nye bruen og tar umiddelbart av til høyre mot Grimstad/Rykene. Ved Rykene krysset her tar man så til høyre inn på gamle E18 mot Vik toppen der man igjen styrer til høyre og følger veien til påfølgende rundkjøring. Sving her til venstre mot og forbi Fjære kirke for å spurte den siste kilometeren tilbake til utgangspunktet (Dømmesmoen) hvor du passerer mållinjen som seierherre uansett plassering….. Du har fullført!!!!

Følgebiler vil ligge i front av hver gruppe gjennom hele løypen for å varsle trafikken om at syklister er på gang. Røde Kors vil også følge rittet  med en ambulansebil og førstehjelps beredskap samt at arrangementstaben vi følge etter til slutt for å bistå med hjelp til de som av ulike årsaker ikke kan fullføre rittet og trenger assistanse.

Det understrekes at rittet ikke er hardere enn at du med ett ”rimelig” grunnlag kan fullføre med stil.

Følgende starttider er satt opp for de respektive klassene:
Trim Lang                    11:30 (uten tidtaking)
Tur 1                           12:00 (Over 2t 40 min)
Tur 2                           12:05 (Over 2t 55 min)
Trim Kort                     12:10 (Uten tidtaking, kort løype)
Offroad                       12:15
Rekord                        13:00

  

 

 

 

 

Se også:
26 apr 2009 - 20.40.00
27 apr 2008 - 18.51.00
29 apr 2007 - 22.49.00

Ritt oversikt