Color Line Setesdal Tour 28. mai

Lørdag 28. mai starter opp mot 1500 syklister på sin tur gjennom en av Norges vakreste daler. Fra Kristiansand Havn går turen via Evje, Bygland, Åraksbø, Valle og Bykle før syklistene ankommer målet på Setesdals tak 800 m.o.h. I tillegg har du gjennomført 1680 høydemeter. ”Det er tøft, men du klarer det”  (sitat KCK`s nettsider)

Color Line Tour, Kristiansand - Hovden, landeveisritt
Arrangør: KCK
Rittets egen nettside:  Color Line Tour
Antall km: 213km
Når: 28.05.08
Antall deltakere: forventer opp mot 1500 stk.


Dette rittet anbefales på det sterkeste! Mange deltakere, godt arrangert, flott natur, fine matstasjoner, godt sikkerhetsopplegg under løpet, høy fart, saftige bakker, herlig Hovdensuppe ved målgang, fin premie, tilgang til badeland etter rittet og til slutt en fortjent og sosial bankett med god mat og drikke, alt hva din gane måtte begjære! :-) Color Line Tour er et flott ritt, en solid totalpakke av sykkelopplevelser!

LES OM FOCCs deltakelse i 2007 HER

 

Arrangementet har mange spennende nyheter for 2008. Målet er å lage Color Line Tour til en sykkelfest for alle, og kanskje blir det Norgescup for eliten fra 2009. De "vanlige" tursyklistene vil ikke merke noen forskjell, men det stilles strengere krav til arrangøren når man arrangerer ritt for elitesyklister.

CLST_web_027.jpg

Audun Følgebilsjåfør leverer varene...

Ket Komet koser seg på Gourmetstoppet...! Se flere bilder fra FOCCs deltakelse i CLT 2007 HER 

Alle deltagere skal ha fått tilsendt en video fra rittet. I 2008 ble det til og med filmet fra ”lufta” sammen med Syklingens Verden for enda bedre oversikt.

DU SOM ER EN TRIMMER ER EKSTRA VELKOMMEN:
Det viktigste er å ta det med ro i starten. Min påstand er at alle hobbysyklister og trimmere, i alder fra 17 år og oppover, kan sykle Sørlandets store styrkeprøve. Det krever mot, vilje og tålmodighet. Sykling er gøy, og enda gøyere når vi er mange.

Trener du 2 - 3 ganger i uka på ski, løping eller på treningssenter er du klar. Etter påske anbefales 8 - 12 turer på sykkel. La minst en av treningene bli en tur på ca. 10 mil. Øv på å spise og drikke mens du trener. Humøret vil hjelpe deg fremover.    Tom R. Hansen, Rittleder 2008.

Med deg på Color Line Tour HER
 

 

CLST_web_055.jpg

 

ANBEFALT TIDSGRUPPE:  

kl. 06.00
Morgenfuglene starter årets ritt i en stor pulje. De får ikke sove om morgenen, og drømmer om å nyte naturen opp den vakre Setesdalen. Det er i gruppen Morgenfuglene vi finner mosjonistene. 

NB! Mellom 06.10 og 06.50 starter bedrifter og vennelag som skal sykle sammen (særpuljer). 

kl. 07.00
Glade trimmere uten tidspress med beregnet kjøretid 8-10 timer. Dette er gruppen for deg som sykler for første gang, eller som helt enkelt bare vil kose deg helt opp. I 2008 var det ca. 150 deltagere i denne gruppen. Dere lar dere ikke stresse når dere blir tatt igjen av puljene som har startet bak dere. 

NB! Mellom 07.10 og 07.55 starter klubber og veltrimmede bedriftslag som skal sykle sammen (særpuljer). 

Superspeed 1
De raske med mange mil i bena. Stopper normalt på 2. matstasjon etter 110 km for rask påfyll. Husk at det er opprettet langingssone ved 3. matstasjon ved Honnevje. Langing fra kjøretøy fører til diskvalifikasjon. Color Line  Setesdal Tour rekorden tilhører Ole Jørgen Braaten på  5.24,28 og er fra lørdag 31. mai i 2008. Vær, vind og styrken i feltet vil avgjøre om gruppen klarer 5,30 eller raskere til Hovden. 

6 timer til Hovden
Stopper kun på matstasjonen ved Åraksbø etter 110 km dersom de følger tidligere års rutiner. Noen velger å stoppe på matstasjonen ved Honnevje i Valle etter 158 km. Her er det mange sprekinger, og dette feltet har vært veldig stort i alle år. Jevn fart ut fra start og inn i bakkene. Feltet sprekker opp på slutten av rittet. 

6,30 timer til Hovden
Normalt sykler disse noe roligere enn 6 timers gruppa i starten, men er flinke til å disponere kreftene. Stopper neppe på første matstasjon etter 53 km, men stopper etter 110 km og en veldig rask påfyll etter 158 km.

7,00 timer til Hovden
Stopper raskt på første matstasjon. Stopper på andre matstasjon, og de fleste stopper også på 3. matstasjon etter 158 km. Her går det behersket opp bakkene, men farten er god på slettene. Du må ha god øving i å ligge i felt for å starte i 7 timers til Hovden. Denne gruppen var størst i 2008. I denne tidspuljen er det mye rutine, og ingen fristes til å bruke mye krefter i starten. Arrangøren setter opp endelig starttider, og eventuell deling av puljer, ca. 1 uke før start.

SuperSpeed 2
Starter 1 time etter SuperSpeed 1. Du bør være topptrent for å stille i denne gruppen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Husk hjelm og godt humør.

 

 

Etter siste rytter kjører arrangøren en oppsamlingsbil for ryttere som bryter.

LES OM STARTORDNING HER.

Se også:

Ritt oversikt