Fortsatt vinter (!) Sesongoppkjøringen er i full gang...

Søndag 18 jan 2009 Av Stian "Stanley" Mjåsund
Spam kontroll: 3 + 2 =    
Note: Comments are moderated and will be published after control.
Kommentarer
Stanley - Tirsdag 03 feb - 22.42
Atle.jpg
Atle La Bomba Atletico kan dessverre ikke delta på FOCC Vinter til helgen, fordi han har spilleoppdrag på Tranen Mat og Vinhus i Oslo sammen med Arnie Skiffle Joe Norse.
David - Tirsdag 03 feb - 22.12
takk for god hjelp..! jakka skal jeg uansett ha! har hatt sånn type da jeg gikk på ski! og de er utrolige:) tror jeg går ca for det du sa. men vet ikke om jeg har råd til å ha to av trøyene og shortsene.. må se litt.. vi snakkes sikkert stanley om størrelser osv!
Stanley - Tirsdag 03 feb - 19.35
David, hør på meg nå! Jeg har tross alt Trondheim - Oslo på CV`n... i FOCC-klæra.... :-)

Jeg vil anbefale at du minimum kjøper:
- Jakka med avtagbare armer. Den er kanonbra både høst, kalde vårdager og vinter. Selvsagt avgjørende hva du kler deg med under jakka for å frembringe jakkas egenskaper, for den er uforet. Tror flere med meg er enig i akkurat det, og dermed uenig i Krises kritikk av jakken. Han er en frysepinn seddu! :-)

Ellers bør du ha minimum 2 sykkeltrøyer! Bare spør bl.a. Ket Komet og Jostein Mentor, som begge har ødelagt trøya si etter å ha havnet i asfalten. Se bl.a. bilder fra Color Line Tour i fjor! Trøyene er små i størrelsen, så sammenlign kroppen din med andre medlemmer i FOCC, før du handler!

Du bør også ha 2 stk sykkelshorts, samme begrunnelse som forrige punkt. Shortsen fungerer veldig, og siden jeg klarte å bli pappa TROSS deltakelse på Trondheim - Oslo, så indikerer det at pad`n er bra! :-)

Du må selvsagt ha skotrekk, begge typene, slik at du blir like kul som alle vi andre ;-)
De koster ingenting, men har dog heller ingen funskjon, utenom en visuell effekt selvsagt... :-)
At de ikke tåler et tryn i en rundkjøring (ref Krise), er ikke noe godt argument for å la være å kjøpe.

Ellers bør du vurdere gule Focc hansker! Espen Rykks favoritt. Han bruker de til og med på spinning! :-)

Personlig ville jeg droppet lang bukse eller 3/4 bukse. Kjøp heller løse bein, nøytrale sorte.

Utenom alt dette vil jeg anbefale å besøke CRAFT sine hjemmesider!
Undertrøyer med vintett front er alfa & Omega! De har til alle årstider!
Krise igjen - Tirsdag 03 feb - 18.58
Men jeg regner med at noen andre finner noe fint å si om jakka, så fyr løs :)
Krise igjen - Tirsdag 03 feb - 18.58
Men jeg regner med at noen andre finner noe fint å si om jakka, så fyr løs :)
Krise - Tirsdag 03 feb - 18.57
Skotrekkene mine røyk etter 4,1 km på prologen i Focc Grand Prix i fjor, skulle tro de var ment å holde LITT mer i affal :)
Shortsene er svært gode, trøyene det samme. Mange syns jakka er topp, men jeg liker den ikke. Den er vanntett og vindtett, mer positivt finner jeg ikke å si om det plagget.
David - Tirsdag 03 feb - 18.22
Har dere noen anbefalinger av sykkeltøyet? jeg skal handle nå? er det noe jeg burde ha, og noe som jeg er unødvendig og som er dårlig kvalitet på!? kom gjerne med noen tips
- - Mandag 02 feb - 16.11
Peder er så kjapp at han er I MÅL etter 5 km..
Krompen - Mandag 02 feb - 15.30
Peder, du er så lett trent at du er i form etter ca 5 km.
Peder pedal - Mandag 02 feb - 14.54
Mitt mål er bare ikke å bli sist....jeg har kun vært en tur på ski ( i år) med Anita (forrige helg) og det kan jeg vel ikke akkurat si at der kom så mye trening ut av det..men fin tur var det!! Jeg satser bare på å komme i mål før mørket.....Får ta det igjen på synkron svømming konkurransen..... eller hur Ivæ... Favoritten må jo være Frode med godt preparerte ski..
J@rle - Mandag 02 feb - 14.23
ket-and-the-Comets.jpg
Hvis Ket er på lag og Duppe har fått en birras i nebbet spiller "Ket and the Comets" en unplugged minikonsær lørdag aften.
Stanley vil varme opp publikum med diverse Grand Prix låter og pop svisker før showet. Kanskje vi får høre hit'ene fra samle kassetten "Best of Sviske Stanley" og et par tre Johnny Logan covers? Dette kan bli moro!
PS: Send gjerne inn sang ønsker til Stanley, han har den sikkert i permen sin.
Ket Komèt - Mandag 02 feb - 13.37
Jeg heier på J@rle.... selv kan jeg ikke skryte av en eneste meter med ski på beina denne sesongen, men satser på 100 m fri i bassenget. :-) Tviler også på at noen slår Duppe i øvelsen: 'Være lengst under vann i boblebadet'.... (Rekorden han satt på hyttetur til Hemsedal for noen år siden, som mange var vitne til....)
J@rle - Mandag 02 feb - 09.59
Det er skuffende at ikke navnet mitt nevnes blant favorittene i helgens skiløp. 2 søndager på rad nå har jeg sust gjennom kupert terreng på Øynaheia for å banke inn skiformen. Utstyret er også i topp stand. Til lørdag stiller jeg med et par moderne Karhu ski, tunet for klassisk stil.
Krompen - Mandag 02 feb - 08.56
Holder en knapp på Frode jeg også. Han gikk lett og ledig opp bakkene mot Kikut i går.

Regner med uka går med til testing av ski slik at man kan finne den optimale glid/feste kombinasjonen
david - Søndag 01 feb - 22.52
håper dere har tatt frem strykehjernet og glida skia skikkelig, det har mye å si på et så langt løp::) man kan dra mange sekunder i bakkene da:) jeg tror frode stikker av med seieren, siden det er mye Bakker på gautefall.
TS Grand Prix Arendal v/ Linda Larsen - Søndag 01 feb - 22.37
TS Grand Prix.jpg
TS GRAND PRIX ARENDAL inviterer til sponsorsamling med Jacob Lund.
Tirsdag 3. februar kl. 13.00 - 15.00 i Arendal Kulturhus «Lille Torungen».

Gratis for næringslivet og alle andre interesserte.
rykk - Søndag 01 feb - 22.36
Synes du e jekla defensiv på lengden stanley, 10-15km e jo barneskirenn. Er jo for pokker ikke noe sprint vi skal ha....

Når det gjelder mine egne ambisjoner så regner e med å havne på nedre halvdel, men litt bedre enn stanley.
ivæ "huntermeister" - Søndag 01 feb - 21.46
Hehe blir nok ingen joker e stanley.. Satser heller på å bli Yatzy mester:) Vært litt dårlig forberedelser å i da har e ropt på elgen som e pleier å gjøre på søndager... Tipper nok pedal eller frekvens går av med seiern.
Stanley - Søndag 01 feb - 21.23
FOCC ØST ser farlige ut, og dere har tydelig skiutstyret i orden! Dere må nok påberegne dere favorittstempelet til helgen! I tillegg til FOCC Øst har jeg klokketro på Peder Pedal og Ivæ Hunter, som alltid må beregnes som JOKERE med startnumre på brystet. (?) Eller hva sier dere, Peder og Ivæ???

Personlig er jeg usikker, og tror nok ikke på Topp 3! Kommer an på løypeprofilen :-) Men jeg skal uansett gjøre mitt ytterste for å slå flest mulig, ihvertfall Espen Rykk, Ron, Finansen, og ikke minst Ket Komet, min kanskje største rival. Dette blir meget spennende! Håper jeg smører riktig, får bra feste og god gli... da kan Stanley bli farlig!

Håper dog vi ikke skal gå 27km!!! :-) Holder vel med 10-15km?
Hadde vært ålreit hvis alle kom i mål før det ble mørkt, og slik at alle rekker elgsteken til Rykk på kvelden! :-) ...
Frekvens - Søndag 01 feb - 20.53
En strålende tur med FOCC Øst på ski i dag. Nordmarka viste seg fra sin beste side med mye snø, 7 blå og flott føre. Da er det bare å håpe på flotte forhold på Gautis neste helg også. Skiinfo melder om 80 cm snø og 27 km preppet langrenn, les mer om Gautefall her:

http://www.skiinfo.no/Snorapport/Gautefall-ENOGAUTE-100-no.jhtml

Vil også anbefale Team Xtra personell, med blant andre brødrene Aukland, sine tips om teknikk på klassisk:

http://www.teamxtrapersonell.no/index.php?parent=435&groupid=442

Det kan jo bli en gysare av en fellesstart, og da er det greit å ha teknikken spikra...
7r - Søndag 01 feb - 20.48
Takk for skituren. Jeg er enig med Krompen i at skiturer generelt er bedre trening en sykkel og gleder meg til å få resultatene fra FOCC vinter. Jeg tar i stedet turen til Gran Canaria og sykler. Rune Ræser, har du noen gode turer du kan anbefale?

Rune Ræser - Søndag 01 feb - 16.32
Stemmer det Stanley... Det var jeg som tok spurten i pulje 1, men i år går jeg for seier i rekord:-) Hvis alt går som planlagt frem til bukken, så stiller jeg i rekord.... Kom hjem for en uke siden fra Gran Canaria, og ser frem til en ny uke i mars.... Så med det grunnlaget, så bør jeg henge med rekord gruppa.

Men når det gjelder turen rundt øya, så tror jeg ikke det blir noe av. Kjørte bil rundt når jeg var der nede - veldig mye trafikk. Så det er bedre og ta en lang tur inn i landet.....
Krompen - Søndag 01 feb - 15.20
IMG_0021.jpgIphone 012.jpgIphone 011.jpg
Da har 7R, Frekvens og Krompen tilbakelagt ca 25 km på ski i flott vintervær. Glimrende oppladning til neste helg.

Legger ved et par bilder. På det ene bildet ser vi 7R smøre. Mottoet er : Jo tjukkere smøring, jo bedre.

Ellers så ser vi glade gutter på Kikut, men det før vi så køen for å få oss en kopp kafe... Mye folk på ski! Det ble nytt medbragt før turen gikk tilbake til byen.

Takk for en fin tur
vibeke - Lørdag 31 jan - 22.54
HEIA DAVID!!!må dere ta godt vare på lillebrosjan!også gleder e mæ masse til å komme å se på dere sykle og heie på gnaulet!Si ifra hvis dere sykler forbi Kongsberg..!!!klem fra storesøss VIVI
david - Lørdag 31 jan - 21.34
heldig! snøføret her på sørlandet har ikke vært helt bra enda!...
Krompen - Lørdag 31 jan - 20.34
Fikk meg 5.5 time på langrenn i dag. Planen var å gå Nordmarka på langs, men mangel på spor førte meg til Nittedal. Så da ble det boller og brus på Nittedal stasjon :)
Senorita - Lørdag 31 jan - 11.30
Jeg har meldt gubben på i morgenfuglene sammen med Piepoli! Selv klarer jeg ikke bestemme meg for hvilken gruppe jeg skal med i.... Til Hovden skal jeg:)
David - Lørdag 31 jan - 01.43
jeg syklet lindesnes-nordkapp.. motsatt av de fleste, pga det er medvind mest den veien:) hehe.. Det var en utrolig flott reise og vi tok det bare helt med ro, og stresset ikke, gjennomsnitt på 8 mil om dagen. Flott natur og en herlig opplevelse, anbefaler det på det sterkeste! jeg har tenkt på mange planer med sykling, kanksje norge på langs igjen... usa på tvers osv.. Vi for se vi for se. Jeg gleder meg også veldig til å ta frem sykkelen nå!! vi sees Frode.. bodde ikke du rett ved oss før?
dr f - Fredag 30 jan - 22.08
Hvis dere trenger piller så si ifra, men ville antakelig ha anbefalt imodium for slike problemer disse får man uten rp :-).
Frekvens - Fredag 30 jan - 21.33
Hei og hopp og velkommen til David Trost Roadkiller Haugen!
Godt vi har fått en ungkalv i gjengen som kan utfordre oss mot nye mål. Kanskje du kan ta oss med på
Nordkapp-Lindesnes en gang? Hvordan var det forresten å se vårt langstrakte land fra en to-hjuling?
Ønsker deg løkke te med treningen fremover. Dette blir bra :-)

David - Fredag 30 jan - 16.59
hm, høres ut som om at jeg må ha mål for å gå for tur 1! color line må jeg se ann, men hadde vært gøy!
Stanley - Fredag 30 jan - 14.07
Jeg har ropt på elgen i over et døgn nå Rambo! Skulle fly hjem i går, men måtte legge meg inn hos Olav Thon.
Dermed har oppladningen til FOCC Vinter vært dårlig for min del... Jaja, da kan jeg senke forventningene, og går ikke lengre for seieren, men Topp 3. :-)

Ellers går jeg for Tur 1 i Bukken, uten å sprekke som en dong ved Frolands Verk.
I år skal FOCC ta Rune Ræser i spurten! Var han som "vant" Tur 1 i fjor?

Color Line får jeg dessverre ikke med meg i år heller! Dessverre! Men hadde meldt meg på 6.30 antagelig!



Rambo - Fredag 30 jan - 14.01
Helsikke. Har hatt litt problemer med mage og blaut "fisk" denne uka, så får ikke trent skikkelig. Dette er jo krise i forhold til FOCC vinter oppladningen. Spinningsykkelen min har jo nesten rustet fast der den står foran tven. Kansje vi skulle hatt en slags propp til slike tilfeller på webshopen Moosei! Eller så skulle vi hatt en lege i klubben som kunne skrevet recepter på noen superpiller, alla dr.Fuentes, bare lovlige! ;-)

ps.. Har dere sett han norske hånballspilleren som har hermet på navnet mitt! Håndballspilleren Rambo, er det dumeste jeg har hørt. hehe
musa - Fredag 30 jan - 12.08
E joiner Finansen i 6.30 på kr-hovden, og tur 1 på bukken!
Krompen - Fredag 30 jan - 10.05
Noen som vet om det blir noe Grimstad Challenge i år?
ivæ - Torsdag 29 jan - 21.47
takk skal du ha rambo!!
rambo - Torsdag 29 jan - 21.32
Rykk, du kan få låne de skia jeg kjøpte i desember. Kun brukt en tur... Jeg måtte jo handle ny selv igjen.
David - Torsdag 29 jan - 20.04
e så akkurat 2007.. 6 plass! jeg må nok stille i tur 2. noen andre som skal stille i den?
rykk - Torsdag 29 jan - 19.51
vel... fikk du med deg Bukkene bruse i fjor?? sprakk som en dong i første bakken:-)
David - Torsdag 29 jan - 19.47
rykk du imponerer! må jeg si.. ser filmene dere har laget osv.. høyt nivå altså:)
rykk - Torsdag 29 jan - 19.45
Regner med at e melder meg på i 6 timern...
david - Torsdag 29 jan - 19.06
off hørtes fort ut he he:) det er gjennomsnitt på 35 det.. tror ikke jeg klarer det!
Finansen - Torsdag 29 jan - 18.04
Jeg har tenkt meg på colortour, tror jeg skal melde meg på 6,30 timer. ..
David - Onsdag 28 jan - 23.29
FOcc vinter? Skiløp, stili altså! Grimstad Skifestival, er skirenn som går i gågata, veldig kort, mest show og kos.. Også er det et hopprenn.. Når er colortour? hvis det er noen på mitt nivå(nybegynner) som skal sykle, kan det godt være jeg blir med.
Humla - Onsdag 28 jan - 21.53
Har noen begynt å tenke på colortour? Hadde vært kult å samle flest mulig gulkledde i samme gruppe og da kan det vel lønne seg å være tidlig ute? Noen som har begynt å peile ut hvor de skal legge lista?
Rykk - Onsdag 28 jan - 21.50
Hva er Grimstad Skifestival?? Eneste e har hørt om e FOCC Vinter, og det e på gautefall neste helg!

E tenkte å forberede meg optimalt til FOCC Vinter, og siden skia mine e på Fevik så sendte e mamma til Intersport på Odden så de kunne optimalisere glien. Men de bare lo av skia, han fyren bak disken nekta å gjøre annet enn å fjerne all den gamle driten som hang fast under. Skia var for dårlig til at en service var verdt pengene sa han visstnok... så der røyk iallefall min siste rest av optimisme før 20km fellestarten!



David - Tirsdag 27 jan - 22.13
noen fra grimstad som vet om det er oppkjørt på dømmesmoen? kunne tenke meg ein ski tur i morra!
Krompen - Tirsdag 27 jan - 14.29
Frode, jeg skal hente smøreprofil ila uka, så om du trenger å preppe ski før neste helg så si fra.

Håper på et par fine langturer på ski ila helgen om spysjuka gir seg :(
Frode Frekvens - Mandag 26 jan - 23.11
Ska sei, ska sei! Dette var jammen litt av en start på det nye sykkelåret. Flott og ikke minst motiverende å se at FOCC trener som aldri før. Noviken ligger desverre langt bakpå når det gjelder sykkel, men kommer forhåpentligvis i gang med sykkeløkter i løpet av februar.

I kveld har jeg vært på skismøring- og klassisk teknikk kurs hos Mr Joachim HC Smirnov. Han er en skikkelig ringrev i sporet og har meget god kunnskap om ski og sånn... Jeg klarte såvidt å henge med han på en hyggelig 12 km tur i Østmarka, puuh... Sliten nå, men en knall økt. Nå er det bare å terpe på teknikken før FOCC Vinter og fellesstarten.

Ka med dokk søringa? E d no sny langs den bløde kyststripe?
Stanley - Mandag 26 jan - 14.49
Helsikke... jeg var en uke på farten med jobben, men fikk likevel 60km på sykkelen forrige uke... og ledet statistikken! I dag er jeg plassert på 5.plass! Skal si det sykles om dagen! Rykk på toppen igjen, der han pleier å være! ... ellers er det flere som imponerer! ... hm, her må det klinkes til...!
- - Mandag 26 jan - 12.47
Stiller FOCC lag på Grimstad skifestival?
Stanley - Søndag 25 jan - 20.44
Focc Sør, er dere med på spinning i morra etter jobb?
7r - Søndag 25 jan - 16.12
Ser ikke Jan Banan på statestikken. Vet at han hadde et nyttårsforsett og er spent på hvordan han ligger an.
Haugen! - Torsdag 22 jan - 23.13
den sykkel lykta var jo fancy!! må anskaffe meg en av de!
ivæ "huntermeister" - Torsdag 22 jan - 18.05
sorry ketil.. e klarte ikke stå opp så tili ida :)
- - Onsdag 21 jan - 20.31
http://www.vg.no/bil-og-motor/artikkel.php?artid=550475
øst - Onsdag 21 jan - 18.36
Det er godt åhøre. Da ble det slutt på de spekulasjonene:-)
Sørlending - Onsdag 21 jan - 10.25
Nå er det også sånn at sørlendingene ikke møter helt presist til spinningtimene.... Vi møter opp gjerne 20 minutter før for å bli skikkelig varme. Dermed blir en 45 minutters plutselig til 65 minutter....
Godt forsøk musa!!
m - Onsdag 21 jan - 08.36
Går rykter om at sørlendingene statter 30 km på en spinningtime som varer 45 minutter. Dette utgår med høye kneløft!!!!!

1 time er 30 km, mens da 45 min blir 23 km. Stor forskjell. Juksepaver.......
rykk - Tirsdag 20 jan - 20.34
hehe
Humla - Tirsdag 20 jan - 18.50
Jeg er vettskremt etter at vi har satt som mål å komme under 5,5 timer på L-O. I følge mine beregeninger må jeg legge til 20% ekstra trening grunnet alder og 20% ekstra grunnet smått med timer på setet fra før. Det blir 40% ekstra - puuh, steike slittsomt å være store i kjeften, men gøy lell :-)
Krompen - Mandag 19 jan - 23.21
Loggen kommer snart :)
Rykk - Mandag 19 jan - 19.30
Kan avkrefte mye styrketrening Ron. Har vært på ekspedisjon(fjelltur), derfor ble det mye alternative treningstimer på ski. Skikkelig ruskevær i helga så det var 2 gode økter!
Sportsdirektøren - Mandag 19 jan - 11.13
Ja, dette lover bra for L-O. Humla imponerer! Men hva med Haakon? Fortsetter han som dette (null trening i følge statistikken), får vi ikke mye drahjelp fra den karen i årets sesong! Ellers er Jan Banan observert på spinningsykkel i år, men hvor er statistikken?
Rambo - Søndag 18 jan - 22.38
Skal si Kjell Humla har stått på denne uka! Men neste uke lover jeg kamp om statistikk seiren! ;-) Og hva har skjedd med Finansen? Du tar jo helt av...
Synd de alternative øktene ikke teller mere enn de gjør. Ellers ser jeg jo at Rykk har pumpa mye jern denne uka.
Kleiva - Søndag 18 jan - 21.58
Hei folkens, kom fra Gautefall i dag.
Vil bare opplyse om at snøen laver ned der oppe, så det lover bra for FOCC vinter. Det burde bli gode forhold i langrennløypene.
Peder pedal - Søndag 18 jan - 19.13
Espen, det har ikke blitt så mye trening på meg pga influensa. Men jeg har jo fått trent litt som jeg nå har oppdatert statistikken med...Kommer sterkere tilbake når kroppen begynner å bli bra....
Stanley - Søndag 18 jan - 19.02
130120092125.jpg130120092126.jpg
Ket Komet passer alltid på å føne håret etter spinningtime, før han skal ut i vinterkulden!
Stoa Fysikalske Senter