Er du vårkåt? Kom deg ut på racer`ern!

Lørdag 21 mar 2009 Av Stian "Stanley" Mjåsund
Spam kontroll: 5 + 4 =    
Note: Comments are moderated and will be published after control.
Kommentarer
Kleiva - Torsdag 02 apr - 15.43
Den er god, da blir vi tre. Er det noen flere hjemme så kom.
Peder pedal - Torsdag 02 apr - 11.13
Ja vi kan si 17:30 på Esso'en. Kommer jeg ikke akkurat så drøy et par min.
james - Onsdag 01 apr - 22.15
17.30 er bra for meg. På Esso?
Kleiva - Onsdag 01 apr - 21.50
Når tid skal vi dra ut i morgen, er du med Peder? Ikke for tidlig, 17.30?
Peder pedal - Onsdag 01 apr - 21.48
Karl jeg så ikke på bloggen.. sorry. Hadde en fin tur til Jomås, men jeg synes det var tungt i dag. I tillegg ble det litt små kaldt også.. Jeg lurer fælt på hvordan det går med disse karnari fuglene der nede. Er jo grønn av missunnelse for å ikke være der..
james - Onsdag 01 apr - 21.20
Jeg er på forretningsreise i dag, men jeg er klar for tur i morgen
Kleiva - Onsdag 01 apr - 14.20
Noen i FOCC sør som skal ha en tur ut i kveld?
7r - Onsdag 01 apr - 09.07
FOCC-øst: Det er meldt 10 grader og sol også i Oslo i dag. Det ble spinning i går, men i dag har jeg tenkt meg en liten tur på på MTB, før jeg skal på pokerkveld med hatt, sigar og rom.

Hvordan gikk turen opp til Picos og hvilke andre turer har dere syklet?
- - Tirsdag 31 mar - 21.45
10 grader og sol
Stanley - Mandag 30 mar - 22.43
Jeg kan melde om fantastiske dager på Gran Canaria! Stemningen er meget god i Focc-troppen! Vi har foreløpig hatt 2 meget bra dager på sykkelen, og allerede sett flott natur og heftig sykkellandskap! I morgen venter den store klatredagen. Da skal vi til topps på Gran Canarias høyeste punkt. Pga dårlig internettforbindelse og stramt treningsprogram, vil artikler fra turen komme senere! Står det bra til hjemme?
Rotekoppen Krise - Lørdag 28 mar - 00.38
Har noen ett ekstra par gule hansker størrelse kanskje L som kan tas med til Syden? Jeg finner for pokker bare èn av mine!!!
Krise - Fredag 27 mar - 17.55
Bare speedo, Visa og tannbørste. Bagasje er bare tull når man skal til Syden!
Rambo - Fredag 27 mar - 12.05
Har du tenkt å ta med sykkelshortsen Krise? Eller blir det kansje bare speedo på deg hele uka!!?
Krise - Fredag 27 mar - 09.51
Rykende fersk vær-rapport bekjent som er i Puerto Rico på Gran Can: 20 grader, lett overskyet og muligheter for å ikle seg kun shorts! Hurra for været, vi driter i snøen!
Krise - Fredag 27 mar - 09.51
Rykende fersk vær-rapport bekjent som er i Puerto Rico på Gran Can: 20 grader, lett overskyet og muligheter for å ikle seg kun shorts! Hurra for været, vi driter i snøen!
Onkel-Reisende-7r - Fredag 27 mar - 00.16
Halla Baller!

Fint bilde! Opp Fataga var min favorit og den turen jeg syklet mest. Jeg har beskrevet den i en tidligere blogg, men den kan også finnes her: http://www.cyclopedia.no/ShowRoute.aspx?id=82

På sykkelbutikken Free Motion har de oppslått et stort kart med foreslåtte turer. Her selger de også kart som er laget i plast, så de ikke smuldrer opp i lomma på ryggen. En annen ture, som jeg foreslår dere sykler en gang og ikke mer er denne: http://www.cyclopedia.no/ShowRoute.aspx?id=23

Den bør sykles fordi den tidvis er uforglemmelig bratt og har spektakulær natur. Jeg syklet den som om den skulle være en ettermidagstur etter jobb, men den er nok litt tøff til å være en kveldsøkt.

Jeg hadde sett meg ut denne løpa fordi jeg trodde jeg skulle få den sterke vinden i ryggen, men der tok jeg grundig feil. Play Ingles ligger på en måte på spisse av Gran Canaria og vinden har en tendens til å snu akkurat i dette området. Det skal vist nok være noe av årsaken til at det har lagt seg en ørken akkurat ved Play Ingles/Maspalomas.

Uansett jeg fikk i hvertfall vinden mitt i tryne når jeg paserte Maspaslomas i rettning Puerto Mogan. Denne veien kryper langs bratte stup ned i havet. Det er flott, men litt for mange biler her for min del. Når man dreier av ved havnebyen Puert Mogan og opp mot Mogan er det langt færre biler . I en krapp sving etter Mogan skal man ta av hovedveien (GC200) og inn på en smal vei med grov asfalt (GC 605). Her begynner bakkene og de blir bare villere jo lenger du kommer oppover. Når du kommer nesten på toppen skal du ta av på en enda mindre vei. Den er så liten at den nok ikke har en nummer, men det står skiltet til El Barranquillo de Andres eller til Soria. Nedstigningen er i begynnelsen ganske bratt og man blir sliten i knytteneven av å bremse. Siste del er det bare å kruse ned de slake bakkene på den fine asfalten.

Denne siste delen av løypa er nærmest forbeholdt syklister, så legg merke til skiltingen ;) Turen opp fra Arguinegin til Soria er en veldig fin ettermidagstur. Når man sykler opp dalen, er det som en visuell illusjon, for pga de bratte fjellene føler man at man sykler i utforbakke. Underlige greier!

Her er mine sykkelbilder fra turen. Jeg forsøkte å ha et FOCC-løft hver dag
http://picasaweb.google.no/sjur.dugstad/SykkelGranCanaria09#

Her er forøvrig en side som beskriver endel andre turer:
http://home.smartcall.no/hog021/gc2002/gc2002.htm

Jeg skulle ønsker jeg var med på turen, men klarer allikevel å glede meg over at dere skal dit. Når drar dere?


Krise - Torsdag 26 mar - 23.03
Nydelig!
Frekvens - Torsdag 26 mar - 19.05
483108035_ca1afebf22.jpg
Et flott bilde over Fatga som ligger ca 40 km nord for Play del Ingles. Denne dalen skal vi sykle både opp og ned så det er bare å glede seg til en flott utsikt og koole svinger :-)
Frekvens - Torsdag 26 mar - 18.58
Flotte tips der Sjur. Godt at du var nøgd med Cannondale Six Carbon Ultegra SL biken. Den har jeg også bestilt. Moro å prøve en skikkelig karbon sykkel... Nå gleder jeg meg jammen til sol og flotte sykkelturer!
Stanley - Torsdag 26 mar - 18.45
Kan noen ta med pumpe nedover til SYDEN? Håper vi med barn (masse bagasje), slipper å ta dette med.
Hvem tar ansvar? Eller skal vi droppe det?
onkel-reisende-7r - Onsdag 25 mar - 23.59
Hei Gutter her er noen råd før turen til Gran Canaria!

Jeg merket meg to gode butikker i Playa Ingles:
http://www.happy-biking.com/
http://www.free-motion.net/fm/en/index.php

Den første ligger oppe ved hovedveien som går gjennom Play Ingles og ikke så lang fra hovedbussterminalen. Den andre butikken ligger nede ved stranden. Jeg leide hos sistnevnte fordi jeg var sugen på å prøve en Cannondale. Jeg leide selvfølgelig den feteste landeveissykkelen de hadde og angret ikke et sekund. Jeg fikk med en god hjelm, sykkelkomputer, en liten sadelveske, en bitteliten håndpumpe, lås, dekkspaker, en slange og litt lappesaker. Jeg spurte om å få med en umbraco og de kom med en kjempe nøkkel som jeg selvfølgelig ikke kunne ta med. Jeg anbefaler derfor at et par av dere tar med litt lommeverktøy.

Fordekket mitt var slitt og etter et par dager stakk jeg innom og fikk det byttet. Butikkeieren, tyske Olaf, var litt kjiip, men gutta på verkstedet byttet det med glede. Jeg ba dem samtidig sjekke lufta i dekkene, men de sjekket kun det nye dekket de hadde satt på. Jeg ble syklende rund med litt lite luft i bakdekket noen dager. Da jeg bodde i nabobyen var det litt stress å sykle inn til Playa Ingles for å få pumpet luft. Jeg vil anbefale at en av dere tar en god pumpe med som kan stå i leiligheten.

Selv om værmeldingen er god er det viktig å ta med tøy når man skal opp i fjellet. Jeg tok ikke med meg nok klær den første dagen. Det gjorde selvfølgelig ingen ting når jeg sykle opp i fjellene, men når jeg kom noen noen mil opp i fjellet var det 8 grader og rein. Det ble veldig kalt når jeg skulle stupe ned de brattefjelleme. Ta minimum med løse armer og bein, samt vindtettjakke. Et siste råd:

Pass godt på sykkelen. Jeg hørte om flere som hadde blitt frastjåle sykkler. Naboene min som syklet for Sparbanken Vest ble frastjåe sykler og utstyr for ca 500 000. Om natten hadde de hatt syklene ut på på balkongen i 2 etg. De anbefalte meg å ta med sykkelen inn og dette rådet vil jeg også gi dere.

I morgen tenkte jeg å komme med noen råd for fine turer, så følg med.
Stanley - Onsdag 25 mar - 23.05
Vaer.JPG
Mest sol, litt skyer innimellom! Dette blir bra! Stol på meg! Husk badeshorts!
Kleiva - Onsdag 25 mar - 15.32
Jo takk, er det noen som har sagt at jeg nærmer meg 60??
Får ønske gjengen som skal til syden en god tur, og husk at det er treningsleir.
Vi skal nå ikke ligge på latsida her i Focc sør iallefall !
Hvor mange er det egentlig som skal være med i CLT? Mangler vel en del navn på listene, sist jeg så på de.
Rambo - Onsdag 25 mar - 13.20
Grattis med dagen "Kong Karl Kleiva"!
Man skulle ikke tru du nermet deg 60 år, så spræk som du er!!
7r - Tirsdag 24 mar - 23.48
Godt å høre at det også er kaldt i sør. Gled dere til turen til Gran Canaria! Tenkte jeg ville komme med noen av mine råd på bloggen i morgen, så følg med.

Var forresten å løftet vekter i dag i FOCC-trøya og en fyr som kalte seg Frank be meg hilse sportsdirekterøren!
Rambo - Tirsdag 24 mar - 10.31
Jeg er enda kald på fingre og tær etter gårdagens skogstur. Nå gleder jeg meg til sommer, sol og varme på sydlige trakter. Men det er jaggu godt å fått noen racer turer før vi reiser ned.
Peder pedal - Tirsdag 24 mar - 08.31
Ja det ble litt kaldt på hendene, men det hjalp når vi kom nedover til sørlandskysten. Men en god kopp kakao gjordet susen når jeg kom hjem.. Den smakte ekstra godt.
Sportsdirektøren - Mandag 23 mar - 22.14
230320092516.jpg
Du er omtenksom James! :-) Fine fotos! Sinnsykt kald dag på sykkelen i dag! Vi er fortsatt i mars måned (=vinter), og det er særlig kaldt på kveldene idet sola går ned! ... og spesielt kaldt i Jomåstraktene, hehe! Det anbefales ihvertfall ikke å sykle uten hansker, eller hva sier Peder? :-) Var nok en kald fornøyelse i dag! (?)

Karl Kleiva var med på treningstur i dag! Han viser tendenser til knallform! Pass opp for Kæl (!)
Ingen tvil om at alle spinningøktene i vinter har gjort susen!
james - Mandag 23 mar - 21.11
23.2.jpgtur 23.2.jpg
Et par stemningsbilder fra dagens flotte og kalde tur i bygde-Norge. På tide at Stanley også får være foran kamera for en gangs skyld.
james - Mandag 23 mar - 14.26
16.53 på Nedenes høres bra ut!
Sportsdirektøren - Mandag 23 mar - 13.52
NY TID: 16.45, så passer det for Rånn og Peder Pedal også! Regner med det er OK for deg Ket (!)
Vi kan sykle via Nedenes, så kan du henge deg på der James? Vi er der ca. kl. 16.53 :-)

Peder pedal - Mandag 23 mar - 13.27
Ja, enig kan vi ikke vente til 16:45.....
Rambo - Mandag 23 mar - 12.30
Jeg stiller også hvis jeg rekker det. Dere kan ikke evt vente til 1645, så skal jeg klare det.??? ;-)
James - Mandag 23 mar - 11.40
Jeg stiller også, hvis jeg rekker det.
peder pedal - Mandag 23 mar - 11.26
Jeg satser på det jeg også. Må bare få spist først.
Ket Komèt - Mandag 23 mar - 11.02
Jeg stiller på Esso'n Stanley... satser på en tur uten bollestopp da? :-)
Stanley - Mandag 23 mar - 10.56
Treningstur på racersykkel i dag kl 16.30! Oppmøte Esso Fevik.
MØT OPP! Vi sykler til Jomås og hjem igjen... 5mil ca. 2 timer.
Anita - Mandag 23 mar - 08.18
vakkje me som skreiv det krise! Det er 2,6 km en vei til min jobb, så jeg får mange mil gratis nå når jeg sykler til jobb;)
Stanley - Søndag 22 mar - 16.48
220320092513.jpg
Bilde fra dagens trim! Litt kaldere på Sørlandet i dag, men allikevel flott sykkelvær og tørr asfalt.
Det var Espen, Ron og undertegnede som møtte opp på Esso i dag!
Fin tur på ca. 5mil, men dessverre ingen bollestopp i dag!
Krise - Søndag 22 mar - 14.09
Anita: Det er like langt til min jobb som til din jobb, og litt lenger enn til Carsens jobb.
Krompen - Søndag 22 mar - 09.42
Misunnelig!
- - Søndag 22 mar - 09.16
Hvor langt er det til jobb Krise?
james - Søndag 22 mar - 08.44
Nei, Krise. Det var i fjor jeg lokka deg med ny bil under rittet. I år har jeg ikke mer å lokke med enn den samme følgebilen som i fjor, men den er jo god som ny, da.
Krise - Lørdag 21 mar - 22.29
Jada, jeg har lufta 2-hjulingen. Sykla til jobb to dager forrige uke da stabstaget på bilen rusta i fillebiter. Sånn er det å ha gammel bil...
Jeg blir nok antakelig å være mer i bil og målområde med kamera opptil fjeset enn bakerst i feltet denne sesongen, men jeg kommer til å trenesykle omtrentligen like mye. James har lokka meg med ny bil før L-O denne gang også, blir det japansk denne gang?
Vårkåte Frekvens - Lørdag 21 mar - 22.18
Jada, Frekvensen er påmeldt 6 timeren til Hovden! Første gangen jeg deltar på dette flotte rittet, så det blir moro moro. Her er det bare å henge seg i å trene og melde seg på folkens. Ser at Peder og Espen også er i denne gruppen...

Hva med deg Bolla? Du må jo følge opp fjorårssuksessen og dra oss opp til fjellet?
Enn du da mister Hunter? Du skal jo satse i år og CLT er jo skreddersydd for dine klatreegenskaper :-)
Hva med deg Rambo? Med den nye carbo-lettvekteren din og renselsesprosess, er du klar for å gutse opp heiane!

Hva med de nye ungkalvene? Hvilke ritt satses det på?
Er selv meget spent på Ket Komet i år. Alle spådommer sier at 2009 er denne vaskeballens sesong...
James og Bananen ser også friske og raske ut i år.
Hvordan er den nye biken din da Jan?
Enn du da Krise? Luftet 2-hjulingen i det siste?
Gleder meg til å se Humla i konkurranse i år. Skal du gruse broderen i år også? I tillegg blir det moro å se om Rocke-biffen holder ord og stiller opp til temporitt i år. Hva er status der da, Aagre?
Rykk - Lørdag 21 mar - 21.31
TRENINGSTUR i morgen søndag 22.mars. Oppmøte Kl 1230 på ESSO!

Lang rolig tur. Vel møtt.
Stoa Fysikalske Senter