Birkenesrunden står for tur!

For 35. gang har Birkenes Idrettslags sykkelgruppe gleden av å innby til tur- og trimrittet Birkenesrunden. Et av sørlandets største og eldste turritt og "verdens eneste Birkenesrunde" -
en sykkeltur i "de indre bygder". Normalt over 400 deltakere! Løpet går av stabelen 14. juni. 

Påmeldingsfristen gikk ut 31.05. Men innbetaling/etteranmelding etter denne dato er frem til
1 time før start. Kroner 300,-. Husk å oppgi navn på deltaker ved innbetalingen.

Les mer om rittet her

Søndag 07 jun 2009 Av Stian "Stanley" Mjåsund
Spam kontroll: 1 + 1 =    
Note: Comments are moderated and will be published after control.
Kommentarer
Rykk - Mandag 15 jun - 22.31
Sjekk den teknikken:-)

http://www.aftenbladet.no/sport/nordsjorittet/malvideo/?startnr=453
Krompen - Mandag 15 jun - 21.42
Sorry James. Det ble tur tilbake til Oslo. Bra å lese at folket har gode bein. De melder medvind til lørdag også :) Kombinere det med fysisk forfall på kvelden, så er jeg sikker på at det blir en god helg!
james - Mandag 15 jun - 16.36
Vi ses!
Kleiva - Mandag 15 jun - 16.35
Den er OK for meg !
james - Mandag 15 jun - 16.30
Kl 18 på esso?
Kleiva - Mandag 15 jun - 16.26
Kunne tenke meg en tur, når tid?
james - Mandag 15 jun - 16.20
Hjulene fungerte veldig bra, ja. Følte at jeg ikke trengte å tråkke så mye som vanlig på slettene og i slake motbakker. Ellers hadde vi en veldig fin tur. Gikk veldig rolig i bakkene, så stigningene ble benyttet til småprat og spising. Nå er det på tide å se fremover til lørdagens ritt. Har fått justert girene, så nå kan jeg forhåpentligvis skifte gir selv om jeg står på pedalene.
Tenkte å ta meg en testtur i ettermiddag/kveld. Noen andre som har lyst på en rolig tur i dag? Haakon?
Ket Komèt - Mandag 15 jun - 10.45
Jeg syntes du virket pigg jeg... også er det jo viktig å virke tilsynelatende pigg selv om man ligger med høy puls.. hehe... Når det gjelder FGP så tror jeg ikke du trenger å bekymre deg... det er jo snart ferie vet du... og da skal jeg jo slappe godt av.. :-)
Et fint ritt, men prisene på frukt må være fryktelig høye på Birkeland. Og ikke et kakestykke og se... jaja... :-)
Dr - Mandag 15 jun - 10.37
Gøyalt ritt igår. Hva satser dere på som tid på LO folks? er det 5.30 som er målet?
Stanley - Mandag 15 jun - 10.10
Bra kjørt i går Ket Komet (!) Du virker spræg for tiden! Jeg måtte helt klart slite mer enn deg for å komme til mål under 2.30. Bekymrer meg med tanke på FGP! Der blir du en tøff nøtt :-) hehe... James er nok også langt sterkere enn han tror! :-) Det lover bra med tanke på LO. James, åssen funka de nye nye hjula i går?

Rykk - Søndag 14 jun - 19.22
IMG_1394.JPG
FOCC Preikestolen!
Krompen - Søndag 14 jun - 11.55
Grattis til Rambo og Mentor. Er det noen fra FOCC Sør som skal trille en tur i morgen? Jeg skal hjem til Arendal et par dager og lurer på å ta med sykkelen.
ivæ "huntermeister" - Søndag 14 jun - 00.22
dere får ha go tur imorra:) står over rittet.. skal ha ut båten så får heller samle krefter på sjøen fram til neste helg..
hadde en tur på sykkel ida fra gæta til gjeving... jekla fint å sykle den veien... gått med litt forandring istedenfor frolandskysten. å grattiss te rambo å mentor litt på etterskudd:)
Bolla - Lørdag 13 jun - 21.31
Motvind sa du, men gratulere Espen, det var da en knallbra plassering! 9 plass av totlat 435 i klassen din! Ikke rart du fikk SMS! Tøfft!
Rykk - Lørdag 13 jun - 19.42
Bolla: Nordsjørittet sendte sms med tid og mellomtid, 2 sek etter målgang. Slå den!! Internettsida var også oppdatert med mellomtider med en gang man syklet forbi målestedet. Makan til tidtakning finnes ikke på palmekysten...

Terrengritt i motvind e tunge greier...
Bolla - Lørdag 13 jun - 18.58
Pepsi gjeng: Jeg kan bare svare for meg selv, etter å gjennomført Hove triathlon i dag, er jeg over hode ikke klar for flere ritt på lang tid! Løpinga på slutten ble en vond opplevelse, har aldri løpt mila så dårlig, tror jeg brukte over 1 time på 10 km 'vagging'. Etter å ha kjørt beina mette av syre på 4 mil tempo, ble overgangen til løping en bly tung opplevelse. Beina ville overhode ikke løpe. Men jeg kom meg til slutt i mål, men du verden så vondt det gjorde. Kr.sand - Hovden blir rene søndagsturen i forhold. Forøvrig, arrangørene av Hove Tri har gjort en fenomenal jobb, terningkast 6+++. Her trenger man ikke vente i dager på å få se resultatlista! Disse gutta/jentene har skjønt det!
Se forøvrig www.hovetri.no
Stanley - Lørdag 13 jun - 18.30
FOCC stiller med deltakere i morgen! Vi rakk bare ikke påmeldingsfristen, som forøvrig gikk ut for lenge siden (31.05)! Merkelig det der! :-) Uansett, antar vi kan møte opp i morgen og få løst billett likevel...
Pepsi Max-gjengen - Lørdag 13 jun - 18.10
Hvorfor er det ikke noen fra FOCC som er påmeldt på Birkenesrunden?
Finansen - Lørdag 13 jun - 14.05
Tror jeg står over imorgen,.Skal ha en tur nå , men så er det kun hvile frem mot LO.
Grattis Ron og Mentor!!!!!
7r - Lørdag 13 jun - 12.47
Grattis Ron!
Jeg er på sørlandet og skal ut på jernhesten ved 15-tiden. Er det noen andre som skal ut i dag?
Stanley - Lørdag 13 jun - 12.24
... og ikke minst grattis til Mentor med 60 årsdagen! Håper kaka smaker ;-)
Stanley - Lørdag 13 jun - 12.12
Sportsdirektøren henger seg på alle gratulatørene! Happy bursdag Ron! Vi ses på Birkenesrunden i mårå! :-)
james - Lørdag 13 jun - 12.03
Gratulerer med dagen, Ron! Hold deg vekk fra spriten i kveld, så feirer vi med Birkenesrunden i morgen i stedet. Hva med the Hansens? Skal dere være med i morgen?
Frekvens - Lørdag 13 jun - 09.43
Ron 28 år.jpg
Hipp hurra for Rambo i dag som fyller 28 år!
Håper du får en fin dag og lykke til på både Birkenesrunden og ikke minst LO. Tommel opp og husk: Knus på :-)
Råkkelåret - Fredag 12 jun - 21.33
Hei Peder, Rambo og alle andre andre fåkkere. Det var gøy å vinne ja:) å kjempestilig å se når focc nesten haler seieren i land. i det andre feltet. dere hadde høyere fart en meg når dere paserte målstregen:)
Så ikke noen fotografer i målområdet?? men gå og se på Dølemos sine sider bilder fra byglandfjord rundt. 2009. bilde 28.Stilig:) Gleder meg til Birkenesrunden:) på søndag.hehe
Pedal - Fredag 12 jun - 19.48
Gøy å høre at dere hadde et vellykket bedriftsritt. Høres ut som at dere har vært i støtet med gode bein - bra!! Jeg har ikke sittet på syklen siden hovden, men muligens jeg tar en rolig tur i morgen eller søndag. Må jo snart komme meg på den syklen igjen..
Gratulerer Fred Kåre med seieren...kjempe gøy!! Du har tikket inn formen bra denne sesongen og det må jo både være gøy og motiverende!!
Dr F - Fredag 12 jun - 10.01
Javel gutter, neste gang må det gå brudd! Ket dro bra på opp bakken i første runde, det skal du ha! Men...heng dere på neste gang så går vi i brudd, jeg gir gjerne bort seieren til spurtkongen Ket så lenge vi får ristet av oss resten av røkla! Følte meg i bra slag, synd jeg stivnet på slutten for jeg trodde jeg hadde seieren der!
Ket Komèt - Fredag 12 jun - 07.26
Kanon innsats i bedrifsrittet av alle foccere ja.. :) Ron hadde lekne bein, og kom stadig med noen rykk og små brudd... Moro! Sportsdirektøren luktet seier etter planteskolen og satte igang et voldsomt opptrekk. I følge mine målinger så holdt vi ca 75 km/t i bunnen av bakken i Osedalen... Stanley i front! :-)
Jeg hadde bakhjulet hans, og det er vel det nærmeste jeg kan komme den følelsen Cavendish har bak hjulet til Boasson Hagen :-)
Til neste bedriftsritt så regner jeg med at Tosk'ene har spist så masse smultringer at da blir det vår tur til å vinne!
:-)
FOCC - Fredag 12 jun - 00.17
Jostein 60 år
Vår kjære Mentor fylte 60 år den 11. juni. Hvem hadde trodd det... Du holder deg jammen godt Jostein.
FOCC ønsker deg alt vel! Måtte lykken gro som gresset bak en utedo :-)
Frekvens - Torsdag 11 jun - 23.59
Strålende lesning boys! Dette var litt av et FOCC resultat! Godt å høre at alle hadde bein og ikke minst at Rambo syklet inn med flagget til topps :-) Da er det bare å fokusere mot LO til neste helg, men først er det jo Birkenesrunden.

Løkke te!
Rambo - Torsdag 11 jun - 23.28
Ja i dag var det artig å være sykelist igjen! Pusten var topp, beina var supre og godt team arbeid. Ikke alle bedriftsritt som har eget opptrekk med 3 mann, med sleveste sportsdirektøren i front. Må si det var utrolig kult å kunne være med å lage litt leven i feltet... Jeg hadde til og med et lite "mini-brudd". hehe
Og nei, han Tosken skulle helt klart vært disket med den manøveren, så den smultringsmaskinen han fikk i premie skulle vært i våres hender.

Konge råkkelåre!
råkkelåret - Torsdag 11 jun - 22.55
Hei ja takk Staley. dette var jo litt gøy:) serlig når man går i solobrudd i flere kilometer:) å snittfarta hvis nok var ca 43 km i timen:)
Stanley - Torsdag 11 jun - 22.43
... Rånn Rambo, du må vurdere å legge inn protest på den frekke manøveren til TOSK`n i spurten inn mot mål i dag! :-) Var jo han som tilslutt vant heile driden! Ellers ville det nok blitt gult og svart i dag, hehe! Neida, Ståle fra TOSK vant fortjent i dag! Han så spræg ut hele veien!
Stanley - Torsdag 11 jun - 22.22
Kult bedriftsritt i dag! Flott laginnsats av FOCC i gruppe 2 (Stanley, Ket, Ron og James deltok).

Planen og opptrekket fungerte bra i dag, Ket Komet (!) Jeg trodde faktisk et øyeblikk at opptrekket skulle holde helt inn! :-) Men så kom du i en kulefært (!)... bare synd du manglet 30cm på duden fra TOSK, og at arrangøren "flyttet" opprinnelig målgang 50meter lengre vekk! Uansett moro med en flott 2.plass! Veldig moro å være med i "finalen"...!

Hørte du seiret i Gruppe 1 Fred Kåre! Skal si du har tatt solide steg denne sesongen! Tommel opp!
Krompen - Onsdag 10 jun - 10.30
DSC_0330.JPG
Klarte å komme med på et bilde fra Raumerrittet også.

Ellers så hadde 7R og jeg en fin tempoøkt på 40 min i går. Nærmer seg LO nå :)
Bolla - Onsdag 10 jun - 00.28
Jeg må på skoleavsluttningsfest for min datter på torsdag, så jeg må desverre melde avbud til tross for hjemmebane ritt. Men som kompensasjon har jeg fått innvilget permisjon for deltakelse på Hove Triathlon på lørdag! Med kun sykkeltrening de siste åra ser jeg for meg at dette kommer til å bli ekstra utfordrende! Har vært i Ovelandstjenna i kveld og testet at jeg flyter. Klarer jeg bare de 1500 metrene med svømming så blir resten en lek. Lykke til på bedriftsrittet og Birkenesrunden. Setter min lit til at Ket ordner opp med Kjeksmannen i år!
Stanley - Tirsdag 09 jun - 22.17
Jeg er med på torsdag! Moro moro! Blir nok en angrepsvillig og bruddlysten Stanley som stiller på startstreken i gruppe 2. :-) Løypa kjenner vi jo godt, så jeg har troen på suksess! Jeg er villig til å kjøre for deg Ket. Du viser jo solide avslutningsegenskaper for tiden. Håper det stiller mange til start på torsdag, og ikke bare i rekordgruppa. På gjensyn!
- - Tirsdag 09 jun - 21.39
bedriftsritt i osedalen står det på terminlisten
james - Tirsdag 09 jun - 20.18
Er det bedriftsritt til torsdag?
Dr F - Tirsdag 09 jun - 14.18
Jepsi pepsi, jeg er klar for nye utfordringer og spent på om helsa holder for bedriftsløp og birkenesrunden etter Kr.sand- Hovden fadesen. Ser vel endel fåkkers i 2t30min gruppa tenker jeg?
Kanuttenfan - Tirsdag 09 jun - 10.35
Nei det er så sant så sant, det er jo ikke alle som tørr å delta en gang, er det vel? Da er det viktig å ha det gøy å heller komme så langt man klarer! ;-)
Kanutten - Tirsdag 09 jun - 09.17
Ja, det er helt klart mye viktigere å ta spurtpoeng enn å fullføre... det er ikke så viktig om man kommer i mål.
Rambo - Mandag 08 jun - 21.25
Rekk opp handa de som har litt stive lår etter dagens "spurttrening"? Ikke tvil om at Ket vil gruse Kjeksen i en eventuelt finale til helga. Jeg håper du ligger i hardtrening Rykk, får når sommerturene til Levemåden kommer, vil du få hard kamp om spurtseierene.

PS. Et sikkert sommertegn er når du kan se en gjeng med foccere på veien som spurter på hvert eneste (!) doble skilt! :-)
Ket - Mandag 08 jun - 15.40
Jeg stiller frisk og rask til helga! Må jo få tatt et nytt bilde (se over)... og i år blir det nok kjeksemannen som står nedbrutt bak i bildet... forhåpentligvis.... :)
Vi får kanskje stille i pulja til Kjeksen da Stanley?
Kjeksmannen... - Mandag 08 jun - 15.08
Ket; Er du klar til søndag?
james - Mandag 08 jun - 15.08
Jeg stiller nok i pepsi max-gruppa, planlagt tid under 2.45. Da pleier vi å kjøre runden i ca 35 km/t i snitt, og det holder for meg. I fjor var det jo alternativ løype pga skogbrannen i Mykland, men når jeg kjørte 2.45-gruppa i 2007 kom vi inn på 2.37.
Hvis du skal stille i 2.30, bør du klare å holde et snitt på 38 km/t, og jeg kjenner meg selv såpass godt at det kan jeg bare glemme, selv med nye hjul.
Stanley - Mandag 08 jun - 14.48
Hvilken pulje skal man velge på Birkenesrunden?

Pulje 1A og 1B er jo rekordpuljene! De er ikke aktuelle for min del! :-)
Hva med Pulje 3, tur " 2.20 " eller Pulje 4, tur " 2.30 " (?)

Jeg har ikke sykla rittet førut... Hva sier du Ket? James? Dere har sykla før!
Senorita - Mandag 08 jun - 11.39
Det er pink Terje, ikke Fredrik
James - Mandag 08 jun - 10.57
Jeg er med på trening i dag.
7r - Mandag 08 jun - 09.28
Er tilbake i Oslo og kan desverre ikke være med på trening med FOCC-sør. Hadde derimot en flott tur-retu Tvedestrand går. Misunner FOCC-sør sitt fantastike sykkelterreng.

Imponert over den fyldige artikkelen fra CLST. Forstår at det er brukt litt tid på å få den klar til trykking.
Rambo - Mandag 08 jun - 09.26
Jeg kommer selvsagt!
Stanley - Mandag 08 jun - 09.20
Treningstur i dag? Esso Fevik kl 18.00? Hvem er med?
Stoa Fysikalske Senter