På to hjul inn i 2010...

IMG_1804.jpg

Søndag 27 des 2009 Av Stian "Stanley" Mjåsund
Spam kontroll: 1 + 1 =    
Note: Comments are moderated and will be published after control.
Kommentarer
Bruno - Torsdag 21 jan - 10.01
Alternativ trening:
Er det noen som ønsker seg ett nytt Tangen glass fra Bediftsidretten?

Sparebank Cup på ski med start Onsdag 27/1 i lysløypen Froland.
http://www.bedriftsidrett.no/aust-agder/t2.asp?p=26934

4 av 6 renn teller i Cupen. Med eller uten tidtaking.
Krise - Onsdag 20 jan - 21.52
Flotte bilder fra et flott landskap og en fin tur, Stanley! Hvem har photoshoppa hotellbildene?
God tur, og ps: Se opp for 8-prosenten mellom Fataga og St. Bart, der er det så bratt at man risikerer å velte bakover!
BT - Onsdag 20 jan - 20.35
Mye teori, og det synes jeg er morsomt, men for å være ærlig så trener vel de fleste på vårt nivå sikkert ikke verken watt eller puls eller andre ting. Vi kan dele inn i subjektiv følelse rolig-moderat-hardt, og vi trener såpass lite mengde at om vi klemmer til litt for hardt og trener litt for mye lapskaus så blir vi bedre allikevel!? Spurte vel Turbo-T om hvordan jeg blir god på sykkel når jeg begynte for 1.5 år siden og hans svar er vel egentlig det som gjelder, " sykle mye, så vil farten komme etterhvert"! ( men så er det jo for oss som kan trene 4-8 timer i uken hvordan vi fordeler disse øktene). Rolige økter med lengde må jo til for å få en gunstig drivstoff forbrenning, men trenger ikke så altfor mye av dette er min påstand, dette klarer vi fint med noen 3 timers på våren og noen lengre før CLT, men ellers er det bare å smelle til ala Rune Ræser metoden tror jeg.
Skulle egentlig bare skrive littegranne....Tror uansett at mange vil løfte seg til våren et par knepp, og pass opp for Ron Rambo, han tror jeg kan overraske iår!
Gruber - mosjonist på halvtid... - Onsdag 20 jan - 10.52
Prat om trening er jo gøy!
- Tipper alle klarer å innbille seg sjøl om at det en gjør på trening (og ikke minst snakker om hva en tenkt å gjøre på trening) er det perfekte for å få en sinnsyk formtopp til CLST/FOCC GP... Med andre ord, vi blir alle fornøyde!

Og RR, pulje 2 i Bukken tror jeg blir perfekt for deg... se det på som en fartsmessig "avklimatisering" på turen du skal ha opp Setesdalen en måned seinere...
Rune Ræser - Onsdag 20 jan - 09.26
Det prates om treningsopplegg, så enn skulle tro at alle skulle sykle norgescupen kommende sesong:-) Tenk på de som er hobby syklister, som kun gjør dette for moro skyld og som ikke har noe særlig peiling på trening... De ser jo for seg at de må slutte å jobb og ikke ha mer tid til familie - hvis de gjør dette, så henger de kanskje med på bedriftsrittet her på sørlandet:-)

Men hvis alle trener som det blir skrevet om her, så stiller jeg i pulje 2 på Bukken:-)

Lykke til med treningen alle sammen:-)
Stanley - Tirsdag 19 jan - 22.21
Det kaller man en deilig treningsøkt i det fri? :-)
BT - Tirsdag 19 jan - 21.24
1t5min i lysløypa, gj.snitt puls 173 altså 88 av max, hehe, hva kaller man en sånn økt mon tro?): Bedriftsritt puls?
Krise - Tirsdag 19 jan - 21.12
Gruber: Du kan kjøpe min bil etter vinteren. Den har 4x4 uten at du trenger å trimme med den, dog kunne den trengt litt trim.
Gruber - på biljakt... - Tirsdag 19 jan - 19.39
Hva? Er det mulig å trimme bilen ved å kjøre intervalldrag med den...?
Krise - Tirsdag 19 jan - 18.02
Enig med siste taler :)
4x4 by far - Tirsdag 19 jan - 15.41
4x4 er best på bil
Bøsdakomiteen - Tirsdag 19 jan - 12.04
Pedå ha bøsda i da! 29 år! :)
BT - Tirsdag 19 jan - 10.34
http://www.tn.no/kundesenter.aspx?id=kundesenter+om+oss. Der står det litt om Jan Hoff sine meritter): Burde ha litt peiling han også):
Stanley - Tirsdag 19 jan - 10.27
Kommer en mail fra meg snart Jarle, jeg samler opp påmeldinger fra FOCC.
Jarle - Tirsdag 19 jan - 10.15
Hei,
Mangler fremdeles tilbakemelding fra noen av dere på hvem som kommer på møte med 5.59 gruppa til søndag 24.01.10 kl. 18.30 på Spenst i Grimstad?
Vi sykler "Colorlinetour"-rittet først, ca.85 minutter, så dusjen og møte etterpå.
Det vil komme masse bra info, og det er noen ting som bør diskuteres i forkant.

Gi beskjed til : jarlesto@broadpark.no om dere kommer eller ikke.
Krompen - Tirsdag 19 jan - 09.35
Bilde250.jpgBilde249.jpg
Et par stemningsbilder fra nyttårsaften
Krompen - Tirsdag 19 jan - 09.25
Personlig har jeg større tiltro til Olympiatoppen enn noen professorer på en høyskole. Og det er sikkert mer tidkrevende

Artig sengelektyre http://www.olympiatoppen.no/fagavdelinger/trening/utholdenhet/fagartikler/media693.media
Stanley goes light ;-) - Tirsdag 19 jan - 09.22
Det er mulig vi fjerner statistiken Gruber, og heller relanserer den når vi har et bedre konsept å komme med.
Eller så utfordrer jeg Ket Komet og Bolla til å lage en app. som kan synke Polar med FOCC-statistikken!!! :-)
Hva sier dere? ;-) Uansett, om vi ikke fjerner statistikken, må vi gjøre noen enkle grep, hvor det ikke er for "tidkrevende" å regge statt! Da gidder nemlig ikke Rykk seddu ;-) ...og poenget er jo at alle (hvertfall nesten alle) skal gidde å registrere treningen sin, for at vi skal få det utbytte av statistikken som vi ønsker. Send meg gjerne tips...

Ellers er det mye spennende debatt om træning! Moro! Må si jeg har sansen for Bolla og Rune som bare KLINER til HVER gang, hehe! Personlig forholder jeg meg til gode råd og tips fra Linda Læsen! Så får vi håpe det gjør susen!
Krompen - Tirsdag 19 jan - 08.26
Synes ikke puls er så interessant :) Watt derimot
Rottefinn - Tirsdag 19 jan - 08.05
Prøv å fortelle en rotte at han skal gå rolig i hjulet...
rambo - Mandag 18 jan - 22.54
Hva med å gjøre et rotteforsøk? To rotter i hver sine bur, en kjører interval trening på hjulet, mens den andre kun får gå rolig turer rundt hjulet? Hvis vi ikke får tak i rotter, kan vi kansje bruke et par tosker! ;-)
Dr Alban - Mandag 18 jan - 22.22
Ingen skal få vite om mine hemmeligheter Gruber!
Gruber - spiser bananer som bare rakkern for tia! - Mandag 18 jan - 22.04
Forbedringsforslag for Statistikken:
Hva med å spesifisere tidsforbruket i de forskjellige pulssonene... Ved sesongslutt vil en vel da kanskje kunne danne seg et bilde om Krompen/Olympiatoppen/og-de-fleste-andre-som-bedriver-kondisjonsidrett-på-mosjonistnivå eller Dr. Alban/Prof. Hoff/Rune Ræser/Bolla/undertegnede har rett hva angår treningsteorier!
KaffeKrise - Mandag 18 jan - 21.33
Vel fortjent, Rambo, tror ikke det var mange som sleit så hardt for en stakkars aluminiumskopp. Jeg kjøpte en nesten helt lik på Statoil for 99,-
:)
Rambo - Mandag 18 jan - 16.21
Nå koser jeg meg med en kopp kaffe fra "Oggevatn rundt" koppen min! :-)
Bolla - Mandag 18 jan - 13.26
Herlig og høre Rune Ræser, som jeg skulle sagt det selv! Det heter da 'racer' sykkel, ikke 'cruiser' det vi sykler på! Dere som absolutt skal på sykkel for å trene i sone1, der burde parkere raceren og skaffe dere en sånn:

http://www.youtube.com/watch?v=7qiR7E3dpjk

:-)
Dr Alban - Mandag 18 jan - 10.59
Yes, Atle Kvålsvoll, må nok høre på han ja): Neida. Hvis man koker ned alt fra de to forkjellige synspunktene så er forskjellen dette.
Olympiatoppens treningsuke; Rolig langtur, styrke-styrketråkk, 1-2 intervall ( gjerne sone 3, han sier han forskyner terskel, dette er ikke bevist, men man øker nok O2 opptaket ergo går mer effektiv rundt tersekl )

NTNU og 4x4 gjengen. Langkjøring, gjerne opp mot konkurransefart. 2-3 intervaller, gjerne korte og i sone 4. Styrke gjerne 2 ggr per uke.

Forskjellen er Olympiatoppens modell er gjerne mer tidkrenvene, altså rolig langkjøring som varer lengre en hurtig langkjøring. NTNU gjengen har 1 mer intervall per uke, men er kortere og mer intensiv. begge har styrke som viktig del. NTNU mener at denne styrken kan gjøres som knebøy ja gjerne som 4x4 reps):

Personlig så er det ikke intervallene som gjør at jeg i perioder blir sliten, det er jo når øker mengden, dvs antall timer på sykkelen.

Ha en god treningsdag. Idag er det langintervaller som står på plakaten. 9minx4. Og de kjøres i sone 3 stor sett.
Rune Ræser - Mandag 18 jan - 10.49
Når det gjelder hva man får ut av treningen, er det individuelt fra person til person.. Skulle jeg ha måtte trene systematisk, så hadde jeg sluttet med sykling... Så struktrert er jeg ikke:-) Er imponert over de som klarer det.

Jeg er nok den som ligger stort sett i "lapskaus" sonen:-) Gjorde et tappert forsøk på å skille mellom rolig og harde økter ifjor, men følte jeg ikke fikk noe resultat ut av det.

Så i år er jeg tilbake med knall harde økter på ca 1,5 time, 3-4 ganger i uka... Det er da jeg har det gøy på sykkelen:-)
Krompen - Mandag 18 jan - 10.35
:) Jeg er ingen guru på treningslære men jeg har troen på variert trening. Dvs alt fra lange turer på ski og sykkel til ritt og harde økter. Mener også det er viktig å tørre og trene rolig. Jeg liker å kunne ta meg en rolig tur på noen timer f.eks i Marka. Ikke gjør det vondt og man samler overskudd til å kjøre de harde øktene. I tillegg så har i alle fall min kropp godt av økter som varer noen timer på f.eks ski fordi det ikke er ulikt et lengre ritt.

http://www.stayer.com/index.php?id=158
Bolla - Søndag 17 jan - 23.09
He he, det er interresant med treningsteori. Men jeg skal være den første til å innrømme at det der har jeg ikke særlig peiling på, derfor leser jeg med stor interresse det Krompen og dere andre sier. Min forrige kommentar var i den sammenheng ganske så usakelig :-).
Slike rolige turer kan man jo ta på kjøpesenter en lørdags formiddag sammen med madammen, eller en søndagstur i skauen med pølser og bålkos. Skal jeg ta med slike aktiviteter i treningsloggen, da hadde jo treningsstatestikken min sett ganske annerledes ut.
Gikk 11-12km sammen med min fru og mine to døtre i området Lyngroth-Granestua i dag. Koste oss med bål og pølser og jeg fikk meg mange timer i sone 1, så nå blir jeg nok i form! Rambo og Pedal ble også observert,i godt driv, de lå garantert ikke i sone 1.
Dr Alban - Søndag 17 jan - 21.44
Hadde en følelse av at du ikke var veldig opptatt av rolige sone 1 turer bolla):
Bolla - Søndag 17 jan - 20.37
Genialt, få alle andre til å tro at det er sone 1 som gir resultater, og så trene som rakkern i de øvre sonene selv.
De aller beste røper ikke sine treningsmetoder, det er derfor de er best. Og fordi de trener veldig mye.
Sone 1 er jo knapt over sofa-puls, det er vel der de fleste av oss befinner seg gjennom en vanlig arbeidsdag?

Etter at jeg fikk pulsklokke tidlig i høst, har jeg nå fått bra statestikk over treningsmengde. Trener ikke 'etter' pulsklokka, men trener 'med' pulsklokke. Dvs. jeg bruker ikke klokka til å styre pulsen min, men trener med klokka for å få registrert treningstiden. Da er det bare å laste loggen over på PC etter økta, så er treningsdagboka oppdatert. Enklere blir det ikke. Jeg regner ikke med å bli bedre, men det er likevel interresant å logge aktiviteten og faktisk se hvor mye/lite man legger ned i treningstid. Desverre så bruker jeg bare Polars ProTRainer PC software, den fungerer som en ypperlig treningsdagbok og derfor har jeg ikke brydd meg om FOCC statestikken. Burde vært en eksport funksjon fra ProTrainer og rett inn i FOCC statestikk databasen.
Nå går det mot lysere tider, har alt begynt å drømme om Vårtråkken!
Krompen - Lørdag 16 jan - 20.19
Hvordan tror du kroppen vil fungere etter en stund med kun korte og harde 4x4 intervaller? Så ja på kort tid så kan 4x4 funke, men ikke over tid. Korte og harde økter kan være en fin måte å få en form topp.

En annen kar ved navn Wisløff mener det samme. Var mye snakk om hans treningsfilosofi for noen år siden. Hvis det er så bra med med mye sone 4, hvorfor trener da de aller aller beste 75-80% av tiden i sone 1?
Dr Alban - Lørdag 16 jan - 18.15
Vanskelig debatt, og vi er jo forsåvidt enig...watt basert trening er bra, og det er også pulstrening, men man må jo vite at pulsen kan variere fra dag til dag..forskjellig under varme, les spinning. Men pulsen stiger jo med lengden av en økt/intervall det kjenner vi jo alle man til, og det er fordi kroppen tilpasser seg det arbeidet som gjøres. Det er jo derfor man ikke skal gå for hardt ut på første intervall etc. Det er jo sånn at første runde opp grøsle på ca 170 for min del kan være tungt og syrlig, neste intervall på 175 og neste på 180 og subjektivt så føles det lettere for hver intervall. Det koker vel litt ned til Gruber sitt prinsipp, man må kjenne etter., Og det er som det alltid sies når man skal kjøre rolig kjør rolig, når man skal kjøre hardt, kjør hardt. Lapskaus trening fører til stagnasjon etterhvert,

Men denne her er veldig vanskelig for folk å svelge. AT kan man flytte veldig lite på ( selv med terskel trening) Ved økende form og økende O2 opptak så forbruker man mindre energi ved terskel og ergo kan holde på lengre på denne intensiteten. Mange studier som viser dette, blant annet Hoff/Helgerud ved NTNU. Så sp.målet vil da nødvendigvis bli, hvorfor bruke mye tid på sone 3 intervaller som ikke øker O2 opptaket i samme grad som sone 4 trening som man også kan gjøre på kortere tid? Jeg har ikke sva på dette, men det er altså slik at prof Hoff og gjengen stiller dette sp.målet.
ivæ "huntermeister" - Lørdag 16 jan - 17.59
e å rambo skal på skitur fra granestua kl 11.oo imorra så bare å slenge seg med.. skal ikke på fylla ikveld så kommer til å bli et høyt tempo.. Rambo e i kanonform så bli nok tøft å henge med på mine smørefrie ski
Krompen - Lørdag 16 jan - 10.44
Er egentlig ganske uenig med deg dr.alban. Watt basert trening har noe for seg for alle. Etter 3 sesonger med watt basert trening og opplevd intensitet har jeg vel forbedret f.eks min sluttid i Birken med nesten 1,5 t i forhold til merkekravet.

Mitt poeng med den linken er at pulsen forandrer seg under en treningsøkt. Så de som da utelukkende bruker puls som styringsverktøy vil mest sannsynlig trene feil og da mest sannsynlig for hardt. Pulsen vil også variere fra dag til dag. Kombinerer man watt med opplevd intensitet har man større sjanse for å trene riktig. Man vil også enklere kunne teste og måle fremgang.

Jeg har en egen opplevd erfaring fra en lang bakke i Viking Tour. Jeg og en kar med nogenlunde lik terskelwatt sykler likt inn i bakken. Han har wattmåler og vi kjører godt under terskelwatt. Min puls er ca 10-15 slag under det jeg antar er terskelpuls. I starten ble vi regelrett parkert. Midt i begynte vi å ta igjen en del folk og mot toppen så var vi forbi enda flere. Min puls var ca 10 slag høyere på toppen, men jeg hadde liten eller ingen følelse av å være sliten. Mener å huske at bakken tok ca 50 min.

Sier Aaberg at man ikke skal øke 02 opptaket? O2 opptaket vil vel flytte seg med AT?

Ved hjelp av en bakke kan man feks finne sin egen watt ved bruk av denne kalkulatoren http://www.sykkeltrening.no/watt_trening_watt_i_bakker.html

Jeg har brukt denne i en del i forbindelse med min trening. Men det er jo spennende med forskjellige treningsprinsipper. Det viktigste er vel å sykle og trene variert. Så får vi se hvem som sykler fortest til sommeren.

Nå skal jeg i alle fall på ski
Dr Alban - Lørdag 16 jan - 09.30
Sorry mister Aaberg, dette her blir litt for lettvint. Alle skjønner at den med mest tråkk i beina i en gitt situasjon vil kunne sykle fortest, men det er jo helt nødvendig å øke o2 opptaktet for å kunne klare å sykle på en høyere belastning, det er jo det som skjer med økt o2 opptak, man kan sykle på en høyere belastning/watt fordi man ikke lenger forbruker så mye på en gitt intensitet grunnet økt form. Watt er et flott verktøy for proffene, men ikke en gang alle de bryr seg så mye om dette.

Men det som er gøy er jo at hvis man feks vet terskel watt, o2 opptak til en rytter så kan man jo beregne hvor fort man kan sykle opp en bakke, jmf pantani/armstrong 2000 opp mont ventoux, Tror det var i Armstrong teamet at en lege begynte å beregne dette når Pantani gikk i bakken, Armstrong ventet på beskjed fra bilen hva han skulle gjøre, legen regnet intens hjemme fra sofaen og gir etterhvert beskjed at med den gj.snitt farten Pantani syklet så ville han sprekke, så Armstrong fant sitt eget tempo og stolte på dette og legen fikk rett. Pantani sprakk og de kom inn likt etter at Pantani hadde ledet masse.
Jarle - Lørdag 16 jan - 01.11
Natta! Sees neste Søndag kl. 18.30. Gleder meg :-))
ivæ - Lørdag 16 jan - 00.42
Det var altfor mye å lese krompen:)
rambo - Fredag 15 jan - 23.26
Litt artig at han stort sett bare bruker gamle dopere som watt-eksempler! Men spennende!
Krompen - Fredag 15 jan - 22.16
Anbefaler å lese denne http://www.sykkeltrening.no/artikler_watt_vs_puls.html
rambo - Torsdag 14 jan - 21.26
Jes, det er samme som meg. Utfra fjorårets resultater er nok ikke det den sykkelen du skal satse på, men siden det er mannen oppå som stort sett avgjør, kan jeg på det sterkeste anbefale den. Mye sykkel for pengene, og den er stiv som en ja. Mye bra utstyr! Bare gir system koster omrking 10 lapper, hvis ikke jeg tar helt feil, gode hjul ca 7 lapper ny visst nok osv, alså mye sykkel for pengene. Løp og kjøp!
james - Torsdag 14 jan - 20.00
er det ikke noe sånt du har, ron?
Håvard - Torsdag 14 jan - 18.58
Hei, har lurt på å kjøpe sykkel. Nakamura pursuit custom -09. ubrukt . pris 20k
Girsjaltere: SRAM Force , Navgir/Krankgir: SRAM Force , Bremser: SRAM Force
Krank: FSA SLK Light BB30 , Felg/Nav: Easton EC90 Aero
Noen som har prøvd eller har erfaring med denne sykkelen ?
turbo t - Torsdag 14 jan - 17.12
jeg kjører nesten aldri med pulsbelte.
Lars - Torsdag 14 jan - 14.33
Kom på en artig pulsklokkehistorie fra lærerskolen. Vi hadde praksis og en slapp guttegjeng ville ikke løpe. Vi tok med noen pulsklokker, som vi hadde på kroppsøvingsseksjonen, og gav dem de og sa at pulsen skulle ligge på rundt 140 - 160 for å få max kondis utbytte. Den pulsen nådde de jo fort og fant ut at de trengte ikke å løpe så fort. De jogga rundt og var kjempe fornøyde og lo seg skakke av de som gasset rundt for å imponere lærerne!
Gruber - nå også fysiolog... - Torsdag 14 jan - 11.39
Å jada... Pulsklokke er et godt verktøy det - Forutsatt at det blir brukt riktig.
Imidlertid for de fleste, meg sjøl inkludert, blir lett overstyrt av pulsklokka uavhengig dagsformen. Det betyr at kjørte du litt for hardt på langturen din for 2 dager siden, så klarer du ikke å gjennomføre intevalløkta på en riktig måte (og en kan jo diskutere om en i det hele tatt burde gjennomføre intervalltrening med en sliten kropp). Okey, poenget mitt er jo at en fort blir opphengt i pulsen. Konsekvensen er at en kanskje blir liggende litt for høyt i forhold til hva dagsformen tilsier og at en ikke klarer å gjennomføre økta på en god måte. Det hele ender med at treningsøkta bryter kroppen ned fremfor å øke O2-opptaket.

Jarle - Torsdag 14 jan - 11.18
Gruber:
Helt riktig det du sier der.
På Spenst i Grimstad bruker vi ett system som heter for Activio. Det er ett system hvor kundene på sykkeltimene får utlevert ett pulsbelte, som er koblet opp mot fremvisning på storskjerm.
Der følger de med på sin puls, hvilken sone de trener i og på hvilken prosent av makspuls sone de ligger i.
Vi forteller også (spesielt til de som ikke har på pulsbelte) hvordan følelsene er i de forskjellige sonene, og at de må kjenne etter for selv å hjelpe til å definere hvordan det føles når det er hard trening, rolig trening og ikke minst hvordan det kjennes når man bikker over syreterskel grensen.

Så Gruber; enig med deg, kjenn etter både dagsform og ikke minst, lær deg å lytte til kroppen din.
BT - Torsdag 14 jan - 11.14
Enig og uening. For å få best effekt ihvertfall på intervall trening så skal man ligge i riktig sone for å få riktig effekt. Ikke for lavt, ikke for høyt, les sone 5-6.
Men på en langtur så skal man jo fra A-B og kan styre intensitet litt etter hvordan kroppen kjennes. Men kjøres det for hardt så går det utover intervall treningen 2 dager etter og da kan det bli dårligere kvalitet på den...sånn tenker jeg.
Gruber - ikke fanatisk fan av puls...:) - Torsdag 14 jan - 10.58
Kan virke som jeg og Hr. Hoff kunne blitt gode venner... Så definitivt morsom artikkel.

Men når det er sagt, så tror jeg det er "farlig" for mosjonister å bli for teoretiske når det gjelder pulssoner, terskelgrense, watt, osv.... Ikke det at det ikke betyr noe, for det gjør det (hvis det brukes riktig og klokt)... men hvis en sykler med puls-klokke blir en fort opphengt (bevisst eller ubevisst) i å ligge på "riktig" puls... Det å faktisk kjenne på kroppen hvordan dagsformen går da fort i glemmeboka.
Jarle - Torsdag 14 jan - 10.33
BT: Flott link du har funnet der.
Vil bare få si at til dere som vil teste maksimal O2 opptak, så kan dette gjøres på Studio Trim (Kenneth Kleivene)
Han kjører testen på sykkel eller tredemølle, og dere får en flott utskrift som forteller "det meste".
Blandt annet får du da rede på din terskelgrense, maks puls, O2 opptak osv.

BT - Torsdag 14 jan - 09.09
Heisan, var på idrettshøyskolen/toppidrettsenteret i helgen på kurs. Traff på professor Jan 4x4 Hoff fra NTNU. Meget interessant faktisk. Sjekk link. Nå håper jeg på diskusjoner og refleksjoner over egne treningsprinsipper ( for de som skjønner den ):
http://www.tn.no/artikler.aspx?id=173.
rambo - Torsdag 14 jan - 08.36
Ja, jeg må nok innrømme at jeg var veldig glad for ei støttende hånd på toppturen våres i fjor. Dere var veldig oppmuntrende og snille med meg! hehe Heldigvis tok Stanley ansvar og "hjalp" dere litt tilbake! ;-)
ACC - Onsdag 13 jan - 23.35
Rambo; vi er der når du trenger oss. Regner med det er derfor dere har valgt å bo på samme sted som oss iår. Litt av en tillitserklæring det der :)
rambo - Onsdag 13 jan - 22.40
Du trenger ikke bekymre deg for Peder Pedal, Gruber. Han er som regel overtrent og utslitt når juni kommer.! :-) Neida, Peder kommer til å knuse de fleste på sørlandet i trang sykkelshorts i år, utenom TT da. Det er min spådom, hvis jeg var ei spåkjerring!
Gruber - Onsdag 13 jan - 22.18
Etter hva jeg leser av statistikken så blir du en hai på sykkelsete i år Pedal...
Pedal - Onsdag 13 jan - 21.38
Ja dette blir bra med en treningstur til sydligere strøk. Da bør vi vel kunne få et godt trenings grunnlag. Dette ser jeg frem til. Aldri vært på de kantene før.
Gruber - BT er kjempe sprek og klarer uten problem å trene på den faste tirsdagen dere har. Så vil jeg jo bare preisere at jeg trener IKKE så mange timer som du skisserte, men det blir jo et par timer.
Krompen - Onsdag 13 jan - 12.43
Noen i FOCC Øst (eller andre for den saks skyld) som blir med å sykle Raumerrittet? http://www.raumerrittet.no
rambo - Onsdag 13 jan - 08.34
Det blir bra det Captain Rykk. Det er godt vi får med sportsdirektøren også, i tilfelle vi skulle treffe på noen ACCere som trenger dyttehjelp opp bakkene! :-)
Gruber - vinterbleik og fæl... - Tirsdag 12 jan - 23.01
Det høres jo unektelig deilig ut med en uke sørpå. Er sånn helt greit misunnelig på dere...
Det positive for min del, er jo at jeg får mange fine og topptrimma hjul å henge på på langturene i påska.
Rykk - Tirsdag 12 jan - 22.49
Da er FOCC delegasjonen booka inn i Puerta de Mogan, Grand Canaria. 20.03-27.03.
Det blir fine greier...
dr alban - Tirsdag 12 jan - 19.50
hehe, altså Gruber...det er ikke sant...
Gruber - dønn ærlig... - Tirsdag 12 jan - 18.46
Peder:
Du som trener 700-800 timer i året, kan du ikke prøve å legge inn en ROLIG økt på mandagene sammen med Dr. Alban... konsekvensene blir nemlig at han ikke orker å stille opp på vår FASTE TIRSDAGStrening...

På forhånd takk!
Pedal - Søndag 10 jan - 20.56
Ja nå er det bare å trene folkens!!!! Var på et kort møte ang Kr.sand - Hovden og det blir nok en kjempe tur. For de av dere som skal være med på 5.59 er jo et dette et meget ambisiøst mål som innebærer at alle Foccere som skal være med MÅ være godt trent til start streken. Dere får alle mer informasjon av Jarle Storem. Men søndag 24 januar kl 18:30 vil det ævre felles trening på spenst med påfølgende møte angående rittet. Håper at det er flere av dere som kan være med på det. Dette blir gøy og jeg håper jo selvfølgelig på like godt vær som i fjor.
7 - Søndag 10 jan - 20.06
Planen på FGP var at Frode skulle rykke i bakken til Feviktoppen og jeg skulle henge på. Dernest skulle jeg rykke i bakken opp ved Strand og Fode henge på og taue meg opp siste delen ; ) Planen fungerte bra, men siste gangen opp Strand gikk jeg på en smell, så når det begynte å flate ut hadde jeg ikke nok kraft i beina og resten av gjengen forsvant sakte men sikkert. Da hentet Bolla meg inn. Jeg håpte at tempohesten Bolla skulle taue meg tilbake til resten av gruppa, men det ble med håpet.... At Espen rykka fikk jeg kunn sett på film, for han lå rolig i feltet gjennom alle rundene og stakk vel først like før mål.

Takk for at du rippet opp i dette, Rambo! Det motiverer til trening. Planen for 2010 året er å bli sterke i beina, slik at jeg kan få større fart på sykkelen. Dagens vekttrening var et ledd i denne planen. Ser forøvrig at Pedal ligger ann til 7-800 treningstimer per år hvis han fortsetter i det samme tempoet. Imponerende!
Frekvens - Søndag 10 jan - 19.52
FGP-3.etappe_026.jpg
Du kan jo drømme Rykk :-) Sannheten er at El Capitano hang og slang med tunga han også i Strandbakken når Sjur og Bolla slapp. Det var vel streng tatt ikke noe rykk, men heller en liten fartsøkning, mister Ribe. Bildet sier jo sitt :-) Men hva er vel det når man vinner vinner heila driden...
Rykk - Søndag 10 jan - 19.11
De slapp like utenfor huset ditt etter at e rykka noe sykt i bakken :-)
rambo - Søndag 10 jan - 11.56
Hei. Jeg sitter og leser gamle artikler og koser meg! Er det noen som kan fortelle hvordan / hvor Bolla og 7R måtte slippe på siste etappen på FGP 09! Beklagr Bolla og 7R for at jeg riper opp i gamle sår, men er artig å se litt tilbake... ;-)
Frekvens - Lørdag 09 jan - 20.14
Hehe, jeppsi peppsi. Frutti sitt store mål for 2010 er å knuse Bolla på tempoen under FGP :-) Etter mine kalkuleringer og plan skal det være nok med en tempohjelm. Får bare satse på at Bollis ikke har vært på salg og kjøpt seg tempobike...
Rambo - Lørdag 09 jan - 15.41
Oi oi oi! Skal sei Frekvens ruster opp gør sesongstart! Hva blir det neste, temposykkel kansje?? Har du planer om å ta skalpen på rykk og bollis på tempoen i FGP???
Krise - Lørdag 09 jan - 12.12
Lars: Hjelmen er solgt til Frekvens, som har en mer aerodynamisk kropp og sittestilling på sykkærn enn meg. Han jakter på tideler, jeg jakter på minutter.
Lars - Fredag 08 jan - 13.25
Frekvens:
Det forplikter jo en del å være medlem av et slikt celebert selskap som FOCC!
Rambo og BT: Tusen takk for gode intervall tips! Skal ta det opp med coach og mentor Stiffmeister!

Krise: Den hjelmen der forplikter!!!! Regner med du er mann nok til å bære den! Tror nok det står mer på han under hjelmen enn selve hjelmen, men en skal ikke kimse av den psykologiske effekten! Du ser jo unektelig knall tøff ut i den hjelmen!
Krise - Fredag 08 jan - 11.57
Tapeten skal jeg selvsagt ha med meg! Den er jo hypermoderne og nydelig!
Jarle: Jepp, jeg skal ordne et høyoppløselig bilde av tapeten, så kan du printe ut på litt tykt papir og lage border på alle veggene heime!

Frode: Ryktene sier at du blir like hard i nepa som Oksen fra Grimstad, hans disippel Turbo-Tengel og resten av Cervelo-banden med den nye hatten. Nå spørs det bare om kilometerene forsvinner like raskt under deg...
J@rle - Fredag 08 jan - 09.26
Ja, den tapeten var lekker! Skulle gjerne hatt et bedre bilde av den Krise, kan du ordne det?
Undrende - Fredag 08 jan - 08.03
Skal du ha med den tapeten når du flytter Krise?
RUSLEBIFFEN - Torsdag 07 jan - 23.24
Fete glæses Krise, hehe.
Krise - Torsdag 07 jan - 22.30
PS: Sport1 Superstore har ikke sykler, ski, snowboard eller annet, stort sett joggesko, shorts, softshelljakker og fiskesluker. Men de har dog noen Ultegra kassetter, vekslere og skiftere, samt et dura ace kranksett. Løp&kjøp!
Krise - Torsdag 07 jan - 22.24
ÅRETS SPARETIPS for eliteryttere!!!

Sport1 Superstore i Sørlandsparken har opphørssalg, 70% på hele butikken. De hadde pr kl 1800 i dag 3 stk maken tempohjelmer igjen, type Catlike Aero Plus, str 55-60 (medium tipper jeg), kr 600 ferdig rabattert. En hjelm er hvit med blå striper, en er hvit med rød striper og en er hvit med rosa (noe for "årets mest femi 2008 " - Krompen?). Usikker på størrelsen på den med rosa, men den passer neppe Stanleys velvoksne kranium.
Krise - Torsdag 07 jan - 22.19
Joda, Frode, hatten er fin den. Sant å si så tror jeg du vil ha større glede av den enn meg. Jeg knuser dere jo alle på tempoen i fotobilen, tror heller ikke tempohjelm gjør Passaten til Lilleborg mer aerodynamisk. Sleng over en sekshundrelapp, så er aerohatten din!
Frekvens - Torsdag 07 jan - 22.10
Steike min hatt, Kriss. Den var snasen du. En slik skulle jeg gjerne hatt :-)

Skal si du har tatt trening og oppkjøring til 2010 på alvor Lars. Det er moro. Rambo og Dr Alban har mange gode tips. Tipper også Stiffmeister har kontroll på dette så da har du en plan. Husk bare å hvile også slik at du får nok resitusjon også, ellers kan du gå på en smell som jeg gjorde og bli feilttrent (overtrent).
Krise - Torsdag 07 jan - 22.07
Jepp. Godt du er snauskalla, så slipper du å få hår i øynene når jeg suser forbi deg. Ellers er det bare å håpe på å få et startnummer etter meg, eller minst 8 minutt foran.
rambo - Torsdag 07 jan - 21.58
Er målet og vinne prologen på FGP Krise? :-)
Krise - Torsdag 07 jan - 21.41
Tempo.jpg
Unna vei i bakken, Tengel & co! Krise har gått fra en elendig halvfeit turist med tskjorte i stedet for sykkeltrøye og boxer under bib'en, til å satse utelukkende på tempo i 2010. Her lukter det framoversveis og hjelmpolish!
Krompen - Torsdag 07 jan - 16.31
Watt er tingen folkens! Du skal kunne holde terskel farten din i 1 time. Ila den timen vil pulsen din øke med mange slag.

Var en runde på ski i går. -25 er friskt. Det er så kaldt at du egentlig kan droppe skismøring :) Reiser på fjellet til helgen for mer rolig langtur med ski på beina. Hardangervidda skal krysses i påsken og Femundsmarka i mars, så det må bli litt ski fremover.

Er klar for en skitur en ettermiddag 7R
Rambo, fysio Cervelo :-) - Torsdag 07 jan - 12.03
Jeg tror en vanlig mosjonist klarer seg veldig bra med en totalt tid i sone 3 mellom 20-30 min, hvis dette gjøres regelmessig. Helst 2 ganger i uken nå, men også mulig med 3 ganger så lenge beina ikke er tunge og at man ikke kjører melkesyre (!), da har du trent feil! Men fysiologisk sier man vel at man over en 3 mnd periode får like godt resultat kondisjonsmessig med kun trening av langkjøring, mens interval trening gir en raskere økt kondisjon. Skal man derimot øke terskelengrensa bør man trene intervaller.. derfor er det mange som kun kjører langkjøring, og eller bare en intervall i uka på denne tiden av året.
BT/Doktor Cervelo - Torsdag 07 jan - 10.35
Gøtt nyttår ja...

Man kan sikkert skrive 300 sider om intervall trening...Men lurt nå på vinteren er å kjøre litt intervaller som litt lengre drag, 4 min og oppover, prøve at man jobber i sone ihvertfall i 20 min, dette økes med formen til kanskje arbeid i intervallsonen for de best trente og dedikerte opp mot 60 min. Bør kjøres er min mening i sone 3 nå, altså 82-87 prosent. Ellers lurt å trene litt styke/styrketråkk, samt prøve rolige turer på ski/løping/sykkel hvis mulig i kulden.
Lykke til.
Bare å supplere folkens...Frekvens...noen gode tips?
Lars - Torsdag 07 jan - 09.56
Godt nyttår!
Spørsmål om trening, intervall trening:
Hvor langt (antall meter/ tid) bør 1 intervall i en intervalltreningsøkt, type slak motbakkeløp, være?
Har aldri trent slik før, men er blitt fortalt at det er meget effektivt og at man kan bruke det for å toppe en formkurve.

Har egentlig aldri trent skikkelig før, men er blitt litt hekta nå. Stiffmeister har kokt i hop et skikkelig bra vinteropplegg for en i 40 årskrisa med langkjøring, harde økter, intervaller, samt styrke osv. Får kjørt meg skikkelig!

Gruber - Torsdag 07 jan - 00.08
Crawling har kommet for å bli 7r!
Knakk heldigvis pusteteknikk-koden like før jul, og da ble det med ett mye gøyere å svømme. Ja ikke det at det går fort, så langt derifra... Men det er i alle fall mulig å gjennomføre 1500m i bassenget...

Er det meningen at vi ferskingene også skal loggføre treninger. Tror jeg kan utfordre Pedal i bananfortæring.
7r - Onsdag 06 jan - 23.27
Godt nyttår!
Flott å se at det skjer ting både i FOCC og i sykkelmiljøet på Sørlandet. Håper alle er i gang med å gjennomføre nyttårsforsettene. Ser forresten at det er tynt med registeringer på statisikken. Jeg leder faktisk i alle kategorier, bortsett fra antall spiste bananer, hvor Pedal er en klar leder. Er forøvrig tilmeldt nybegynner kurs i crawling. Jeg så fjorårets deltakere og det var overvekt av godt voksne pakistanere. Dette er blir morro. Når kulda har lagt seg er jeg klar for en skitur på Jessheim. Inn til videre skal treningen bestå av å plaske i et varmt basseng.
Krise - Onsdag 06 jan - 22.41
Enig med siste taler!
Sjekk nettsidene til de andre profflagene, Team Sparebanken Vest og Joker Bianchi og sammenlikne dem med +bank cervelo...
turbo t - Onsdag 06 jan - 21.35
syntes dere har laget en flott side til plussbankcervelo.
David - Onsdag 06 jan - 15.42
Hei! noen som skal en tur på ski i dag eller?
Stanley - Tirsdag 05 jan - 23.38
Ingen fare Gruber! :-) Sunn konkurranse som bidrar til økt sykkelinterresse. Lanserer straks noen fine endringer på Focc.no, og snart legges det ut både video fra Focc grand prix og treningsleir på Gran Canaria.

Godt nytt år forresten! Gleder meg skikkelig til 2010-sesongen. Blir garantert FOCC's beste år, både på nett og på sykkelsetet...!
Gruber - Tirsdag 05 jan - 22.27
Ser veldig bra ut dette Stanley...
men jeg må si jeg er fryktelig skeptisk til visjonen din/deres, nemlig "å skape sykkelnorges beste hjemmeside"... Trodde det allerede var gjort jeg...?
Rykk - Tirsdag 05 jan - 22.02
Kult Stanley, bra jobba!
Stanley - Tirsdag 05 jan - 21.15
Da kan du sjekke ut den nye nettsida, Tengel (!) Lansering skjedde for 15minutter siden!
Lykke til fremover!

Sjekk ut: www.plussbankcervelo.no

turbo t - Tirsdag 05 jan - 19.59
takk for lykkeønskninger. gleder meg veldig
RUSLEBIFFEN - Tirsdag 05 jan - 15.30
Leste i avisa om Tengel. D e d man kaller HEILT SJEF!! Grattis gøbben;)
Krompen - Tirsdag 05 jan - 09.05
Lykke til ja :)
Musa - Tirsdag 05 jan - 07.54
Kult TurboT. Lykke te!!
Frekvens - Mandag 04 jan - 21.22
Steike tøft satsa Turbo! Blir moro å følge med deg i årets sesong. Løkke te :-)
Rykk - Mandag 04 jan - 19.47
Grattis Turbo T, du e spreg!

RUSLEBIFFEN - Mandag 04 jan - 16.02
Litt treg, men d gjøkje så fæli; godt nytt år folkens fra følgebilansvæli;)
Jarle - Mandag 04 jan - 15.54
Husk å gratulere Turbo Tengel!

http://www.syklingensverden.com/baglercms.php?articleID=22697&catID=-1
Jarle - Mandag 04 jan - 15.45
Savner litt flere fra FOCC på timene til Spenst i Grimstad.
Er det bare ute trening på dere?

Dersom dere lurer på hvordan spinning timene på Spenst i Grimstad er, så ta en prat med Peder eller Bjørn Thomas, de er begge regelmessing på sykkeltimer.
BT - Lørdag 02 jan - 18.04
såpass ja....måtte gjøre litt knebøy også vettu, tunge greier det også.
Pedal - Lørdag 02 jan - 17.57
Ja Bjørn Thomas det var godt å få noe av ribbefettet av.... tungt som alltid å komme i gang men må jo si at det var ei bra økt, men du skulle ha blitt litt lengre BT vi fikk bonus økt av Jarle...sånt liker vi!!! Fortsett med det Jarle. En time går jo veldig fort.
rykk - Lørdag 02 jan - 14.47
img_0073.jpgimg_3658.jpgimg_5249.jpgimg_6807.jpg
Rambo og Huntermeister ute på skitur, forberedelse til FOCC VINTER???
Bjørn Thomas - Lørdag 02 jan - 12.25
Godt nyttår godtfolk! Jeg og Peder har hatt årets første økt. Vil gjerne få logget statistikk om mulig Stanley?!
Rykk og Rambo - Fredag 01 jan - 00.32
Rykk og Rambo hever vannglasset for 2010! Hipp hipp hipp hurra!
Anders - Torsdag 31 des - 21.07
Godt nyttår sykkelfolk
Stanley - Onsdag 30 des - 15.21
Er det planlagt dato for et 5.59-fellesmøte på nyåret?
Jarle - Mandag 28 des - 13.08
Litt info til Gruppe 5.59- Kristiansand-Hovden-2010

Gruppa er så populær at vi har pr. d.d. 5stk. på reserveliste.

Bursdagsbarnet - Mandag 28 des - 11.55
Det likte jeg svært godt, takk for det.

Her er en liten stilstudie for dere som allerede har begynt treningen mot den prestisjetunge tempoetappen i FGP 2010:
http://www.fvn.no/sport/sykkel/article729116.ece
james - Mandag 28 des - 08.51
hurra for krise som har bursdag i dag!
Stoa Fysikalske Senter
Vintertrim
Torsdag 30 des 2010
Sesongavslutning 16.okt
Mandag 11 okt 2010
VM-Gull til inspirasjon
Søndag 03 okt 2010
Meld deg på sykkelbankett
Fredag 03 sep 2010
Tiden etter FGP
Fredag 27 aug 2010
FOCC Grand Prix 2010
Onsdag 04 aug 2010
FOCC Challenge next
Mandag 19 jul 2010