Meld deg på sykkelbankett

Alternativt kan FOCC`ere melde seg på til Stanley, som videresender en felles påmelding!
Håper mange melder seg på!

Fredag 03 sep 2010 Av Stian "Stanley" Mjåsund
Spam kontroll: 1 + 1 =    
Note: Comments are moderated and will be published after control.
Kommentarer
Krise Fjellsyklist - Søndag 03 okt - 17.18
Har nettopp kommet hjem fra Hovden og skrudd på nyheter for første gang i helga... Gratulerer Thor!
Vi var 7 "syklister" på forskjellig, men lavt, nivå, vi tok stolheisen til topps og traff sludd og sterk vind. Sykla innover langs en sti som gikk fra å være nokså syklebar til å bli bare knot og tull. Bestemte oss for å trille syklene gjennom myr (antakelig første gang Bolla sin sykkel har hatt myrull i tannhjula...) og steinur noen hundre meter for å treffe på en traktorvei som kartleser Rune så på gps'en, men den fant vi aldri. Det ble til at vi tok den enkle grusveien/downhill-løypa ned til "byen" igjen. Underveis angret jeg kraftig på at jeg ikke hadde tappet ut mer luft fra dekkene, det rista og slo langt mer enn hva jeg er komfortabel med, så jeg kjørte sakte ned som en bestemor. Der fant jeg en reisekamerat som hadde punktert på forhjulet, heldigvis i bånn av bakken. Deretter fant vi en lysløype-kvalitets sykkelløype i og rundt sentrum, det ble noen km der før hjem til dusj og øl, og dernest en nokså intetsigende Entrecote på Tronds mat og Vinstue i sportsbutikk-bygget (som forøvrig kunne reklamere med Schneeschuevermietung!). Moralen er: Sjekk at utstyret er justert etter forholdene, kle deg -godt- og les kartet litt nøyere. Samt: Sjekk at ikke alle spisestedene i bygda er stengt for lukket selskap før man drar for å ete!
Krompen - Søndag 03 okt - 07.47
Må være tidenes norske idrettprestasjon! Grattis!
håvard - Søndag 03 okt - 07.38
#1 Fantastisk!!!!!
Stanley - Søndag 03 okt - 07.36
THOOOOOOOOOOOOOOOR
Musa - Søndag 03 okt - 07.35
Gi Thor!!
Frode Frekvens - Søndag 03 okt - 07.33
Halleluja :-)

TAKK THOR!
Frode Frekvens - Søndag 03 okt - 02.37
Nå sitter jeg og koser meg i sofaen og nyter nattens stillhet og heier på sykkelgutta. Go Thor :-)
E har troa på dæ i dag. Knus på!
james - Torsdag 30 sep - 20.33
Jeg er med hvis formen min bedrer seg markant i løpet av natta.
Håvard forsøker seg som værprofet II - Torsdag 30 sep - 11.35
Yr melder 126 mm nedbør lørdag til fredag.
Synes vi skal benytte morgendagen til sykling før sydvesten må frem.
Fredag kl 17.00 17.30 ? fra esso.
90-120min, innlagt tempodrag, bakkeintervall ellers annen høypuls aktivitet.
håvard lapskaus - Onsdag 29 sep - 20.41
Må bare beklage sportsdirektør det blir ikke 25000 km på meg neste år.
trener for mye lapskaus.
29/9:
motbakkeløping 4x4 på mølle. sone 4/5
styrketrening mage/ rygg/ overkropp/ knebøy / beinpress
Strålende sol i kveld så det ble en 90 min sykkeltur også sone 1 / styrketråkk.
Tror vi må ansette en trener i klubben for å få bukt med denne ukulturen med lapskaustrening.
Krise - Onsdag 29 sep - 18.45
Kan se sånn ut, dersom du ønsker å bli ferdig med 35000 km fortest mulig. Jeg kan sikkert hjelpe deg på vei med litt "tjukkastrening" i blant :)
james - Onsdag 29 sep - 17.36
hm...så da bør jeg prøve å intensivere treningsmengden til 626 km i løpet av neste sesong?
Krise - wannabe Tveiteried - Onsdag 29 sep - 17.22
Korrekt, Jensen, gitt at årets 313 totale kilometer er representativt for din sykkelmengde hittil i livet, vil det ta deg i overkant av 72 år å nå 35000 km. Men jeg er sikker på at hvis du dobler antallet km i året, så vil du bikke 35000 ved fylte 55, det tror jeg du greier hvis du biter tenna sammen. Lykke til!
james - Onsdag 29 sep - 17.14
Jeg har ikke syklet de distansene i løpet av hele mitt liv, men jeg har vondt i ryggen.
Håvard - Onsdag 29 sep - 16.44
Takk Jarle.
Jeg skal lese det med stor interesse, i tillfelle det skulle bli 25 000 - 35 000 km og 100 høyintensive dager neste år!
Jarle(øm i knea...) - Onsdag 29 sep - 10.15
Er dette noe åkikke litt på for dere i FOCC som trener så mye?
http://www.klokeavskade.no/no/Nyhetsarkiv/Nyhetsarkiv-2010/Belastningsskader-i-sykling/
Klar for å øke treningsmengdene Lars - Tirsdag 28 sep - 14.42
Takk Dr F. Da forstår jeg bedre! På tide å øke treningsmengdene med andre ord!
Min bror var en habil mellomdistanseløper 2000 hinder og 3000 flatt i sin tid. Han brukte hvilepulsen som indikator på form foran konkurranse. Lav hvilepuls gav som oftest gode resultater i konkurranser/ testløp.

Da var det bare å peise på!!!
Satser på noen tunge turer i heiene rundt galleriet på Hillestad til helgen. Da er det elgjakt! Satser på å ikke være like sliten som sist gang jeg var på de kanter! Focc Challenge! DET var hardt!!
Dr F - Tirsdag 28 sep - 13.54
Man måler sin hvilepuls om morgenen i senga helt i ro med bena rett ut. Man bruker så denne hvilepulsen feks i treningsperioder for å se hvordan man reagerer på trening. Hvis du feks vanligvis ligger på 50 om morgenen i senga og plutselig er oppe i 60 så betyr det at du har trent mye og hardt, da er det på tide med noen rolige dager.
Hvis du etterhvert ser en trend til at hvilepulsen faller, da vil man kanskje si at du har økt din kondisjon.
Dette er meget forenklet, men slik er prinisippene.
KvileLars - Tirsdag 28 sep - 13.28
Når (vet hvordan :-)) måles hvilepuls? Om morgenen, når en sitter i ro eller når en har lagt seg. Jeg målte 42 en morgen og på kvelden 48. I skrivende stund ligger den på 68.

Husker programmet "Mesternes mester" hvor Daniel Frank, Andrine Flemmen og Trine Hattestad skulle hurtigst mulig ned i hvile puls etter hardt fysisk arbeid. For Daniel Frank var det ca 70. De folka dere er jo langt bedre trent enn meg!!!

Jeg har vært nede i 38 slag pr minutt! Føler at det er noe som ikke stemmer her.

Jo Gruber jeg teller slag pr./ min og ikke halve min.
DR F - Tirsdag 28 sep - 11.57
Hvilepuls varier fra person til person. Du må finne din egen hvilepuls, hvis den blir lavere, kan det være indikasjon på forbedret kondisjon.
KaffeLars - Tirsdag 28 sep - 11.45
Herlig Christian! Bra du fyrer!
Kan meddele at jeg holder koken oppe! Går for det meste i joggesko om dagen. Hadde en lapskaus-runde i går Klodeborg- Asdal- Natvig- gamle biltilsynet- Hisøyhallen- Kolbjørnsvik- Klodeborg. ca 14 km trorjeg. Noen som vet?? Gikk på 68 min (med pissepause på Asdal; glemte det før jeg løp ut :-)) Tror jeg er bedre på joggeskoa enn sykkelen, men gir meg ikke for det. Likte dårlig at du kjørte fra meg på siste runde, så tro ikke at jeg har glemt det!!!

Til gutta med peil på kropp: er hvilepuls en indikator på kondisjon?
bolla - Mandag 27 sep - 21.46
Grattis Frode, 1:36 er kanonbra, tatt i betraktning av all sykkeltreningen. Og det er selvfølgelig kanonbra, selv uten å ta sykkeltreningen i betraktning! Du må være omtrent like lettfør til å flyge som han ene hjelperen til Askeladden.
håvard - Mandag 27 sep - 21.29
Var flaske langer iår. Kan godt hende jeg blir med neste år. Løp 1/2 ifjor på 1:43.
Jeg har litt lyst til å løpe Svalandsgubben... noen andre?
Frode Frekvens - Mandag 27 sep - 20.41
Godt satsa Christian. D er bare å brette opp armene nå og komme seg i grunntreningsmodus. Sikkert ikke dumt med en liten pause heller før man tar til med styrkeøvelser, langturer og alternativ trening.

Jeg utforderer deg til å være med neste år Dr Håvard. Oslo Maraton er et strålende arrangement med skikkelig feelgood stemning :-)
Christian - Mandag 27 sep - 18.58
Anbefaler lanerne rouge gutta (Joel, Kaffelars og Kleiva) fra FOCC Grand Prix å legge seg i trening. Jeg har hentet vaskeromssykkel og har store planer om å forbedre formen i høst/vinter.
heller ikke doktor - Mandag 27 sep - 13.52
7r: Hørt om heis??
james - Mandag 27 sep - 13.45
Når Frode sier at noe er smertefullt, da vet jeg at ikke det er noe for meg. Jeg har aldri sett en mine på den mannen. Gratulerer med vel gjennomført, Sjur og Frode.

Stemmer nok at det var meg og kona du så, KaffeLars. Man kan si hva man vil om gartnerhanskene til FOCC, men de synes i hvert fall i trafikken. Jeg var så uheldig/dum å brekke tåa på lørdag, så da ble det rolig tur med fruen på MTB i stedet for å logge mil på raceren. Hevelsen begynner å gå ned nå, så jeg skal gjøre et nytt forsøk i dag på å få på meg landeveisskoa.
håvard - Mandag 27 sep - 11.45
Bra kjempa, dere som løp.
Erfaringen blir vel at man må løpe for å venne muskulaturen til den belastningen, holder ikke med xxx timer på sykkelsetet.
Jeg var i Oslo med 2 ungdommer som skulle løpe Maraton, (med for dårlig treningsgrunnlag). Begge to møtte veggen, en brøt og den andre "løp" på 4:25.
Hold nesten på å bli revet med som etteranmeldt.... men greide å stå imot, veldig glad for det idag. haha.
Frode Frekvens - Mandag 27 sep - 11.15
Aiaiai. Det ble et meget slitsomt og smertefullt løp i går gitt. Kroppen er relativt nedkjørt og lite mobil i dag :-)

Jeg hadde bestemt meg for å gå hardt ut fra start, og etter en knallåpning følte jeg meg veldig bra og holdt godt driv de første 10 km som gikk unna på 42 min. Dermed lå jeg godt an for å oppnå måsetningen og 1t 30 min. Desverre fikk jeg smake på et skikkelig smerteræs i låra etter ca 14 km før Skøyen, og det hjalp desverre lite at Ingrid Kristiansen heiet og klappet på oss langs løypa. Jeg bet tenna sammen og bestemte meg for å gi gass helt inn, men det var nok flere som fikk seg en god latter der jeg stolpa meg av gårde som en gammel geit, hehe. Stoppet 3 ganger de siste 5 km for å tøye låra litt og kom i mål på overraskende 1 t 36 min. Lenge siden jeg har syns så synd på meg selv, men tenkte på at det var i hvertfall 4000 andre som hadde det like vondt. Moro var det alikevel.. Ny sjans neste år. Da går vi for topp 100 Sjur :-)

Marte-mor perset for øvrig med gode 12 min og kom til mål etter 2 t 8 min. Dere kan tro jeg var stolt av henne der hun suste inn til mål... Grattis også til Mette Marit for vel gjennomført :-)
KaffeLars - Mandag 27 sep - 09.26
Stemmer det at jeg så James og hans bedre halvdel på MTB på Klodeborg/ Bjorbekk i går i 18-19 tiden? Fyren hadde i hvert fall slike kule spanske, gule og sorte vinterhansker!
krompen - Mandag 27 sep - 09.06
7r, kjipt med kneet. Si fra om du ønsker en visitt hos fru stenbeck

Ellers kjempe bra løpt av Frekvens!
Ikke-doktor - Søndag 26 sep - 23.42
Skli på raua!
7r - Søndag 26 sep - 22.47
Takk for lykkeønskene før løpingen. Det så lenge ut som det var til god hjelp og lå ann til tid langt ned på 1 t 20-tallet, men så røyk kneet og jeg måtte nærmest gå de siste km. Det går fint å gå trappene opp, men store problemer med å gå ned. Smerter på ned på yttersiden av kneet. Spent på hvordan jeg skal komme meg ned fra 4 etg for å komme meg til jobb. Noen tips fra helseapparatet i FOCC?
Dr F - Søndag 26 sep - 21.27
1t36 min Frode, jommen sa jeg smør! Vurdert å bli marathon løper?
Krise Korrektur - Lørdag 25 sep - 22.32
Syns det er på sin plass å påpeke at 7R og Frode skal forsere disse 21km lett joggende, ikke syklende...
Det er også flere fra Focc-campen som deltar, fru Frekvens og fru Moose, samt Merete "Mellomtid" Ribe. Kanskje også fler.
Gruber - med lykkeønskninger... - Lørdag 25 sep - 19.44
Så absolutt. Kjempereportasje... utrolig hva du fikk med deg Frode til tross for at du også var deltaker. Eller har du kjøpt en NTB-reportasje...?
Dr. H går også foran som et meget godt eksempel... når først uhellet var ute, så "ofret" du deg for fellesskapet!

Ellers vil jeg benytte anledningen til å sende lykkeønskninger til 7r og Frode FOCC-reporter. Hele 21 km skal forseres i Oslos gater imorra. Bare husk å tøy godt ut etter endt løp - ellers blir dere så stive og støle på mandagen... ;-)
Krise - Lørdag 25 sep - 11.19
Syns forresten vår kjære Frode Frekvens fortjener en solid klapp på skulderen for å ha laget en finfin reportasje fra Høsttråkken basert på ymse mobilbilder! Takk også til DrW for å steppe inn som fotojournalist etter å ha måttet bryte! Det er en riktig og viktig prioritering å improvisere seg inn i en stabs-jobb i stedet for å stikke hjem og slikke sårene når fotografene har fri. Alle ryttere er selvsagt hjertelig velkommen inn i staben når de av ymse grunner ikke er med og sykler, vi trenger stadig hjelp! :)
Forøvrig var det artig å for en gangs skyld være turist under sykkelritt, ingen forpliktelser mht fotografering, langing, rigging, organisering, vakting etc. Bare koselig å spasere rundt i målområdet og koseprate og spise kake! MEN jeg kommer ikke til å la det bli en vane, stillingen min forplikter :)
håvard - Lørdag 25 sep - 07.43
jeg stilller 8.30
Dæggis - Fredag 24 sep - 22.28
Det høres flint ut. Håper det holder seg tørt!
Gruber - klar for å slå følge... - Fredag 24 sep - 22.01
Ja men kan ikke jeg sveipe forbi esso fevik 8.30... Evt. enda seinere hvis du vil. (Men jeg må være hjemme seinest 11). Hører jeg ikke noe er jeg på esso halv 9...
Men obs! Regner det, så sover jeg (og da gir jeg lyd fra meg på bloggen...)
Dæggis - Fredag 24 sep - 20.08
Kan tenke meg å være med men syns det var gruelig tidlig med 8... 8.30??
Gruber - begynner å bli gammel... - Fredag 24 sep - 20.04
Noen morgenfugler som vil bli med på rolig tur i snakketempo imorra tidlig kl 8.
Krompen - Fredag 24 sep - 19.28
Sikkert ikke problem å la hjulet stå igjen om noen tar det med tilbake til Oslo. Jeg er fortsatt ikke frisk og trener særs lite
turbo t - Fredag 24 sep - 15.48
stemmer at jeg kjører løp i sandnes den helga.
Ser ut til neste år at jeg skal kjøre med en srm wattmåler, så da får jeg jo testa da
Gruber - i ferd med å bli en freak...? - Fredag 24 sep - 15.44
Mon tro om ikke turbo t skal til Jæren sykkelfestival den helga?
Men wattmåling kan jo være interessant for flere det... kanskje noe FOCC burde/kunne invistert i? Kjøpt inn felles altså... så himla upraktisk for mange av oss at Krompen bor på Jessheim ;-)

Men sinnsykt mye utstyrsprat på bloggen nå... rett før vi kan slå oss sammen med utstyrsfreaksa ACC nå... http://www.focc.no/nyheter/1279.aspx
Krompen - Fredag 24 sep - 14.46
Hadde vært kult det. Om Turbo - T fortsatt veier rundt 83 kg (ref plussbank cervelo web) så tipper jeg at han vil klare rundt 400-450 watt på terskel eller rundt 4,80- 5,2 w/kg.
Stanley - Fredag 24 sep - 13.20
Da kjører vi TurboT-WattTest den 8, 9 eller 10.okt. Kan bli en fin fin reportasje... Eller hur?
Krompen - Fredag 24 sep - 10.59
Vet ikke du det da Turbo? Jeg skal nedover 8-10 okt.
turbo t - Fredag 24 sep - 10.33
hvis du skal til sørlandet snart hadde det vært gøy å testa hvor møe jeg kunne trødd i 1time av watt.
Krompen - Fredag 24 sep - 09.51
Om noen vil teste watt'en sin så er det bare å låne mitt powertap hjul. Shimano.
Krompen - Fredag 24 sep - 09.51
Om noen vil teste watt'en sin så er det bare å låne mitt powertap hjul. Shimano.
Dæggis - Fredag 24 sep - 09.48
Kan bare melde at Dr. Watt blir utrolig skummel til neste år med ny (?) bike med giring på styret. Er det forresten blitt regnet på hvor mye ekstra watt som går til spille pga giring på stanga...?
Krompen - Fredag 24 sep - 08.38
Stanley, jeg har hørt både og om Unaas. De er sikkert som mine Token hjul. Billige og ser dermed ut der etter :)

Men Chainreactions selger Mavic Cosmic carbon til 6300 kr. http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=55216 De kan ikke leveres til noen på utsiden av eu, men leveres fraktfritt til f.eks sverige.

Dette hjulsettet er vel kjent for å være bombesikkert
Rykk - Fredag 24 sep - 06.46
Stiffmeister: Grunnen til at jeg ikke vant høstråkken er sannsynligvis fordi jeg har trent dårlig etter FGP :-)

Enig i at du må kjøpe deg en skikkelig sykkel snart Mr., nostalgien kan du overlate til KaffeLæs. Mitt tips e å kjøpe den sykkelen som ser best ut, for strengt tatt så e høyprofil karbonhjul bare tull og tøys, men sattan så kule de e.
Ulf Hansen - Torsdag 23 sep - 22.48
Hei.
``
Krompen`, det er ikke noe problem å være med på DSS, selv om du er på østlandet.
Men fint om du kunne ha vært med på 1 fellestrening.
Vi hadde med oss 4 mann fra Brummundal og en fra Finnmark i år,. så vi skal nok klare en som er på østlandet :-)

Ulf ``Mr.Sydspissen``Hansen
håvard - Torsdag 23 sep - 22.20
har hatt et par slække uker etter birken, så nå er det bare å knuse på.
Frode Frekvens - Torsdag 23 sep - 22.18
Steike min tid, Dr Watt. Du er i siget nå :-) Jeg har troa på deg i topp 3 på FGP og ikke minst som fast innslag i rekordfeltet.

Stiffy: Har du tenkt å kjøpe Pinarello-drømmen min nå? Den er absolutt en av de råeste på markedet syns jeg, men det koster :-) Knus på sir!
håvard - Torsdag 23 sep - 21.57
fin tur idag boys. tempokjøring i 31km, stigning 126meter, snittfart 38km/t,
på meg 10 minutter i sone 5, 24minutter i sone 4 og 22 minutter i sone 3, totalt 1t:28min.

sykle lørdag kl 9.30 ?
james - Torsdag 23 sep - 21.55
lightweight obermayer gen 3.jpg
en mann i din stillig bør gå for noe mer fancy. Hva med Lightweight Obermayer generation III?
Stanley - Torsdag 23 sep - 21.48
hjulbanner2.jpg
Noen som kjenner til Unaas hjula? Norske hjul bygd for norske forhold og ikke italienere på 60kg!
http://www.unaas.no/produkt.php

Jeg er sugen!

håvard på ingen måte motstander av høye carbonfelg - Torsdag 23 sep - 21.38
Litt gammel test, men både shimano hjula og zip er vel blitt forholdsmessig like mye bedre siden 2006

Modell Watt 30/40/50 km/t aks.energi Stiv front/bak Vekt i gram

Shimano WH-7801 Carbon 5.3/12.5/24.4 98 64/51 1305g/no

Zipp 808 3.9/9.3/18.1 107 52.9/40.7 1450g/no

hvis jeg tolker dette rikitg vil jeg spare 3,2 watt i 40 og 6,3 watt i 50 km/t med zipp fremfor mine shimano dura ace felg
I 40km/t sparer jeg altså 3 watt på å bytte til zipp 808, shimano hjula krever mindre energi for å akselrere og er stivere enn zipp hjula.
Hvis jeg sparer 3 watt på FGP tempoen vil jeg komme 3 sekunder fortere til mål i følge Aabergs kalkulator !
Svinaktig dyre sekunder!
Stanley - Torsdag 23 sep - 21.25
2010-pinarello-dogma-black.jpg
Stiffy, du vil kle en Ridley Noah! Kun det beste er godt nok for en Stiffmeister ;-) 2011-modellen blir sikkert rå!
Ellers er jo Pinarello Dogma en sjukt digg sykkel (!) Du har jo nok av cash, du som jobber offshore! Klin til (!) ;-)
håvard - Torsdag 23 sep - 21.25
Modell Watt 30/40/50 km/t aks.energi Stiv front/bak Vekt i gram Pris €, eiker, mål, brems TOUR 2006
Hed 3 4.3/10.1/19.7 129 36/35 1940g/100 4
Vuelta Carbon Pro WR 4.5/10.7/20.8 108 46/30 1510g/100kg 2
Shimano WH-7801 Carbon 50 4.9/11.7/22.9 110 78/51 1540g/no limit 3
Rose Aerospoke 5.0/11.8/23.0 165 33/29 2450g/no limit 4
Corima Turbospoke 5.0/11.8/23.1 111 34/34 1645g/no limit 2
Fulcrum Racing Speed 5.1/12.1/23.7 102 55/42 1350/no limit (82kg) 3
Shimano WH-7801 Carbon 5.3/12.5/24.4 98 64/51 1305g/no limit (80kg) 3
FRM FL-R 23 SD 5.3/12.6/24.6 105 53/32 1335/no limit (80kg) 2
Shimano WH-R560 5.6/13.4/26.1 132 58/48 1840g/no limit 5
Lightweight Ventoux/Classic 5.9/14.0/27.3 88 55/50 1085g/no limit 1
Campagnolo Eurus 6.0/14.2/27.8 123 61/58 1590g/no limit 5
Tune Skyline 6.1/14.4/28.1 78 42/28 885g/85kg 2
FSA RD-600 6.2/14.7/28.7 124 40/33 1650g/no limit 4
Citec 3000S 6.6/15.7/30.6 127 57/56 1625g/99 5
Mavic Aksium Race 6.5/15.4/30.0 143 74/48 1965g/ no limit 5
Campagnolo Hyperon 6.9/16.5/32.1 97 55/53 1255g/no limit 3
Mavic Ksyrium ES 7.2/17.1/33.2 120 56/47 1545g/no limit (100kg) 5


Zipp 808 3.9/9.3/18.1 107 52.9/40.7 1450g/no limit 1960; 18/24; 26x82mm; 2/5 TOUR 2005
Ritchey WCS Carbon (zipp) 4.2/9.9/19.3 97 37.4/31.9 1295g/no limit 1868; 16/24; 22x58mm; 2/5
Easton Tempest II Carbon (zipp) 4.7/11.1/21.6 101 60.9/46.1 1380g/no limit 1700; 18/20; 20x58mm; 2/5
Mavic Cosmic Carbone SL 4.7/11.2/21.9 143 58.7/52.8 1985g/100kg 1250; 16/20; 19x52mm; 5/5
Campagnolo Bora G3 5/11.8/23 103 52.5/44.1 1400g/82kg 2300; 18/21; 20x50mm; 3/5
Bontrager Race X-Lite Aero 5.1/12/23.4 105 67.4/43.8 1420g/no limit; 1400; 16/16; 20x43mm 1/5
Tune Olympic Gold 5.2/12.3/24.1 88 37.0/32.6 1075g/90kg 1583; 16/20; 20x46mm; 1/5
Gipiemme Carbon 5.5 5.2/12.3/24.1 148 68.3/40.2 2040g/120kg 1199; 20/20; 20x55mm; 3/5
Corima Aero 5.3/12.6/24.7 106 65.2/37.7 1455g/no limit 808; 18/24; 20x46mm; 1/5
Lightweight Obermayer 5.4/12.7/24.8 84 78.3/37.1 1065g/80kg 3690; 20/20; 20x53mm; 3/5
Citec 3000s aero 5.5/13.1/25.5 129 55.3/55.9 1695g/89kg 699; 12/16; 18x30mm; ; 5/5
WATT JOULE N/millimeter gram sett/kroppsvekt
james - Torsdag 23 sep - 21.19
ja, det var en fin og effektiv rulle. Spørs om ikke oss 4 bør stille lag på kvartetten på birkenes til våren.
Jon L - Torsdag 23 sep - 21.12
takker for en fin lagtempotur rundt froland i kveld, James og Co! Høy puls & tempo er fin medisin mot snikende høstslapphet!
Krise - Torsdag 23 sep - 20.48
Jeg legger merke til at Rykk har sluttet å kjøre med mesterskapstrøya, dermed går vel farten ned - så lenge han ikke har noe å forsvare? :)

Neida, godt kjørt også av deg, Espen, man skal slettes ikke kimse av det å stille på startsteken med Dølemojagere, norgesmestere, Plussbankere og andre ræsere med blankpolerte legger!
james - Torsdag 23 sep - 19.42
jeg er veldig fornøyd med trek 5.2 madone.
Stiffmeister - Torsdag 23 sep - 18.45
Sterkt kjørt Frode!

Rykk, hva skjer med deg? For mange Nøgne;) Vi må snart ta noen flere sammen i Stavanger sir!

Noen som har tips om en kvalitets carbon bike?
Pedal - Torsdag 23 sep - 16.53
Flott insats foccers...utrolig gøy å se at vi er med å farge de ulike puljene. Gratrulerer til Dag Magne, Espen ,Gruber og Frode som imponerte stort.. Dere er i kjempe form og det er knall gøy å se!! Frode fjellgeit - du har vel aldri vært i så god form noen gang... dette blir bra. Synd jeg ikke kunne få med meg årets siste ritt men høstjakta er jo viktigere en syklinga så sån er det. Da sees vi på bankett!!!
Dæggis - Torsdag 23 sep - 12.29
Jeg skal også forsøke å stille.
håvard - Torsdag 23 sep - 11.33
da kjører vi frolandskysten i høyt tempo kl 18
james - Torsdag 23 sep - 11.13
jeg er med kl 18
håvard - Torsdag 23 sep - 10.50
sykling i dag noen?
20 min oppvarmig,1 time i konkurranse tempo.
kl 17? 18? ESSO
Gjett da vel - Onsdag 22 sep - 17.46
*Kristoffer Rom Berntzen likes your comment*
bolla - Onsdag 22 sep - 17.30
Ja james, jeg var ikke spesielt redd utfor, da holder man stort sett samme fart som resten av trafikken, skumlere opp. Da blåser jo bilene forbi en og noen av dem tiltrekkes av syklister og legger seg klin inntil. Det gir grunn til bekymring. En 'vakker dag' ser jeg for meg at en idiot feilberegner og man blir dratt ned. Skjønner ikke at noen bilister er så hjernedøde at de vil utsette seg selv for å begå en sånn tabbe. Konsekvensen av å meie ned en sykelist bør dere tenke gjennom en gang til, dere som synes det er så artig å sneie oss nærmest mulig.
Krompen - Onsdag 22 sep - 09.17
Hei Mr Sydspissen.

Legger ut link til prosjektet deres: http://teamsydspissen.com/

Synes opplegget ser artig ut, men for min del så kan det bli vanskelig når man er bosatt på Østlandet :)

Ulf Hansen - Tirsdag 21 sep - 22.32
Hei hei'

Ville bare minne om informasjonsmøtet for de som er intressert i Trondheim-Oslo 2011 sammen med Team Sydspissen. Vi skal også sykle CLT med mål på ca.5.30 t om forholdene er med oss.
Team Sydspissen gjennomførte i 2010 DSS på 15.08t , og CLT på 5.52t.

Vi skal ha møte på Spicheren i Kristiansand 4.november kl 18.00.Det ligger oppe v/ UIA og Gimlehallen.
Vi deler oss opp i to grupper , en for 14.59 gruppa , og en for 17timers gruppa.
HÅPER JEG SER MANGE AV DERE.

Bli med på sørlandets raskeste lag på 540km i 2011, eller tråkk til på 17timers laget.

Hilsen Ulf (Mr Sydspissen) Hansen
james - Tirsdag 21 sep - 21.27
Ikke rart at Bolla er tempokongen. Mannen er jo totalt uredd. Traff ham i dag på vei ned bakken fra Blakstadheia i tempostilling, med lankene langt unna bremsene.
Krompen - Tirsdag 21 sep - 14.30
18092010099(1).jpg
På gjengrodde stier
Krompen - Mandag 20 sep - 21.27
Jeg vurderer å stille om solen skinner og det er meldt medvind store deler av veien :)

Lykke til på søndag med løpingen.
Daggi - Mandag 20 sep - 21.21
Noen herfra som tenker seg helt til Halden for "Femsjøen Rundt" på lørdag?
Frode Frekvens - Mandag 20 sep - 20.25
Ingen tvil om at jeg hadde en god dag på sykkelen under Høsttråkken. Veldig moro å klare å henge med blant andre Rune "Ræser", Anders "Ridley" Nilsen, Christian "Cancellara" Jensen, "Dølemojager" Kristian og Christian "Plussbank" Frivold og co. Må også si at det er flotters å få låne Mentor Jostein sin flotte Ghost carbon-bike. Den gjør absolutt sitt for å holde farten oppe. Satser på å bytte ut jernhesten min en dag med en litt mer fancy sykkel. Time will tell :-)

Krompen: ser ut som en fin løype, men nå har jeg fullt fokus mot helgens løpeslit i Oslo City. Må ha et par turer med joggeskoa denne uka før halvmaratonen til søndag.

Sjur: hvordan ligger du an med løpingen? Håper du har fått tatt deg et par turer innimellom handyman-prosjektet ditt :-)
Krompen - Mandag 20 sep - 20.02
Noen i Øst som skulle være interessert? http://idrett.speaker.no/Downloads/53884/docs/Femsj%C3%B8en_Rundt_2010_innbydelse.pdf
Krompen - Mandag 20 sep - 20.02
Noen i Øst som skulle være interessert? http://idrett.speaker.no/Downloads/53884/docs/Femsj%C3%B8en_Rundt_2010_innbydelse.pdf
Dølemo - Mandag 20 sep - 19.49
Årets siste 10km tempo på Dølemo til onsdag klokka 18.00.. kom kom!!
sykk - Mandag 20 sep - 19.25
48 stk som er påmeldt til banketten til nå alle som har sagt ja på gruppa på fjesboka er registrert :)
Krise - Mandag 20 sep - 17.09
Har ikke hørt det om å kræsje tre ganger, Håvard. Men at proffene kjører med alu-styre stemmer, i alle fall Cervelo Test Team sine sykler er oppgitt til å være utstyrt med ratt i aluminium.
Dr Kjølsrud: Ghost'en som Frutti benytter når han kjører for FOCC Sør er vel karbon?
Håvard - Mandag 20 sep - 16.24
Har lest et sted av proffene ofte har alu styre, slik at det blir bøyd i steden for å knekke, er det riktig ?
carbon ?? tror jeg skal fortsette på 8 kg alu MTB.
er det sånn i sykkel at man skal crashe 3 ganger før man får lov å kjøpe carbon sykkel?
Krompen - Mandag 20 sep - 15.35
For oss som elsker karbon :)

http://www.bustedcarbon.com/
Dr F - Mandag 20 sep - 12.17
Ja og det må jeg bare kommentere igjen. Frode sitter altså så sinnsykt pent på sykkelen, ser ikke sliten ut der han danset opp Prestegårdskleiver! Du kommer til å fly opp bakkene med carbon mellom bena!
Krise, Frode-fan :) - Mandag 20 sep - 11.59
Glimrende jobba i går, alle mann! Kult å se at den gule drakta er med på å prege rekordfeltet! Grattis til Frode med 9ende plass kun 2min 10sek etter "selveste" Brudd-TurboT!! Også Linda måtte se seg slått med 10 plasser av den gulsorte vepsen fra Lauvåsen :)
Dag Magne - Mandag 20 sep - 11.45
Med doktorenes treningsopplegg fremover må Bizkit se opp for flere enn Frode Frekvens til neste FOCC Grand Prix!
håvard - Mandag 20 sep - 11.32
Full trening fremover, racer så lenge det går. MTB etter det. Utesykling er deilig hele året ! James og jeg sykler regelmessig, litt forskjellige dager, bare å henge seg på.
Spinning og styrke på Shapes x 2 pr uke.
Etter som tid og lysten er der: rulleski, løping, skigåing.
har som mål 300 treningstimer i år. ( 200 til nå)
Rune Ræser - Mandag 20 sep - 11.30
Gleden er kortvarig - har rettet resultatlisten:-)

Frekvens har et skikkelig pokerfjes - han hadde ikke en mine i ansiktet når han syklet forbi meg i Søre Herefoss bakken:-) Fortsetter du sånn, så må Bizikt tilbake på sykkelen for å trene hvis han skal forsvare tittelen i neste FOCC Grand Prix:)
Dr F - Mandag 20 sep - 11.24
Jeg skal sykle litt på terreng og cx utvover høsten og vinteren. Ellers blir det motbakkeløp, styrketrening for ben og kjernen. Noe spinning hvis det ikke går an å løpe. Ellers så håper jeg på mange lange og gode skiturer i vinter. Styrketråkk kjøres 1 gang per uke utover på innesykkel. Økes til x 2 etter jul. Fra februar og mars så blir det mye bakkeintervall på sykkel ute. Dette blir moro. Må jo joine Frekvens og Peder i rekord til neste år!!
Dag Magne - Mandag 20 sep - 09.26
Veldig bra sykla Jens! Ser på resultatlista at du knuste samtlige i rekordgruppa - med god margin!!

Legger alle raceren til oppbevaring for vinteren nå, eller er det noen som fremdeles kommer til å ta noen trilleturer i fint høstvær en stund til?
james - Søndag 19 sep - 22.03
Var fin avslutning på sesongen dette, ja. Flott kjørt av dere 4 som stilte i rekord. var utrolig kult å se Frode trille inn med rekordfeltet. Vi i turgruppa hadde en fin tur rundt. Hørtes litt dramatisk ut når doktoren gikk i bakken, men de som kom bak sa at det hadde gått bra. Turen rundt gikk veldig fint. Fant ut at jeg ikke skulle over 170 i puls for ikke å gå på en smell, og når vi kom til Bergemoen igjen var vi såpass få i hovedfeltet at jeg lurte på om jeg skulle gå for en spurt, men da begynte plutselig de andre også å kjøre fort. Kom inn på en 5.-6.plass i følge Krise.
Tror de fleste i feltet satt pris på at Ove Steingal gikk i brudd, men det var litt flaut at vi ikke klarte å kjøre ham inn igjen.
håvard - Søndag 19 sep - 21.47
frode herrefoss.jpgjens herrefoss.jpg
frode på toppen av Herrefoss bakken, 2:30 etter Tengel i tet.
Jens over the top, 0:30 etter Ove Steingal / tet i tur 1.
håvard - Søndag 19 sep - 21.43
start 3.jpg
før start
håvard - Søndag 19 sep - 21.42
Bra syklet folks og en flott dag.
mobilkamera er noe dritt, men har oversendt bildene til Frode.
Dag Magne - også godt fornøyd - Søndag 19 sep - 19.16
Kan ikke annet enn å gi full tilslutning til ovenstående kommentarer. Var gøy å kunne være med feltet til Søre. Men opp bakken der så er det nok mye mer enn min prøvende kompensering med lettere hjul som skal til for å henge med. Imponerende Frode hvordan du bare svever opp bakkene! Ser jo ikke ut som du bruker krefter på det i det hele tatt! Og så er det jo utrolig bra av Turbo T å kjøre fra et slikt felt så tidlig i 2-mannsgruppe. Syns det gikk veldig fort i feltet, og når man så nesten alene kjører fra... sykt sterkt!
Krompen - Søndag 19 sep - 19.10
Litt guffe i pariser hjula er fint.
Gruber - godt fornøyd med dagen... - Søndag 19 sep - 17.37
Ja dette var moro!
For det første så var det en strålende dag å sykle på. For det andre gikk dette akkurat like bra som jeg hadde drømt om. Hang med til bunnen av Søre. Der var det stopp. Er ikke i nærheten av å følge det tempoet Frode Fjellgeit og de andre i rekordfeltet holder når det går oppover. Heldigvis stilte Rykk, Dag Magne og 3-4 andre i samme vektklasse som meg - gruppettoen var dermed et faktum...
Men det må jeg bare få sagt, moro å endelig "prøvesmake" på kirsebærene med de store. Det er rett og slett knallgøy når det feltet suser av gårde i 50 km/t.

Grattis til Tubular T som etter sigende var i det romantiske hjørnet i dag. Hånd i hånd over målstreken med en ungfol fra KCK. Så søtt asså...
Frode Frekvens - Søndag 19 sep - 15.37
Så sant, så sant el Capitano Rykk.

Det var en fantastisk avslutning på 2010 sesongen og ikke minst var det moro å kjøre med den blide rekordgjengen. Ser for meg at FOCCerne må fortsette å holde trøkket oppe og stille like mannsterke i den raskeste gruppa i 2011 :-) Veldig artig å se rookie Dæggis rocke i feltet, Gruber som drar og drar selv på lånt tid og Rykk som kjører elegant med i feltet. Veldig synd at mister Watt Håvard gikk i asfalten, men gledelig å høre at Jensemann Kadens kom tidlig inn i Tur 1. Jeg hadde gledet meg til endelig å kunne ligge på Turbo T sitt hjul, men han stakk allerede før Kaldvell med en KCKer, og holdt helt inn. Imponerende kjørt!
Rykk - Søndag 19 sep - 15.09
Høstråkken var en verdig avsluttning på sesongen, flott vær og en haug med blide sykkelfjes!

FOCC stilte med tidenens rekord lag:-), og Frode leverte varene ved å leke seg til mål med hovedfeltet! Bra greier Frutt. Vi andre dannet gruppetto som planlangt i bakken ved Søre Herefoss. Dag Magne og Gruber kjørte som om de hadde fanden i hælene og dermed måtte jeg melde pass i siste stigning før målgang.

I tur 1 skal visstok Jens ha sykla bra i følge ryktene, mens Håvard var uheldig å kræsja før Lillesand. Det gikk heldigvis bra!

Yes, da var sesongen over folkens, frem med MTB`en, carbonsykkelen skal på vinterlagring...



ivæ - Søndag 19 sep - 04.14
naspil hos me men di som ringer får spille normai musikkk... det kalses gitær, trmmer, bass å voal men det det tfikser e :)'
Dag Magne - Lørdag 18 sep - 20.21
Lykke til i morgen!! Både dere i tur1 (der nok flere av oss egentlig hører hjemme) - og dere i rekord. Blir jo gøy å prøve litt... Fin tur blir det nok uansett - vi sees!
- - Fredag 17 sep - 22.59
har kjørt med guffe i en gang. vet ikke om jeg punga. men hørt det skal fungere. bruker ikke nå da jeg er heldig å få kjøre gratis hjul og dekk.
bolla - Fredag 17 sep - 21.50
Kjøp de hjula du synst ser tøffest ut og som lager den tøffeste lyden. Da svelger du letter alle ulempene de eventuelt måtte ha. Mine ulemper er:
- dyre i innkjøp
- dyre dekk
- dyre å punktere med punktering ( = nytt dekk)
- mao. for kostbare til trening, og må derfor bytte frem og tilbake mellom trening og ritt
- skal du bytte dekk, og lime helt etter boka, så tar det omtrent 2 døgn før du er klar
- slitasje på felgenes bremseflate i fuktig vær kombinert med veistøv/sand kan forkorte levetiden betraktlig
- må veklse mellom bremesklosser for carbon eller alu, alt ettersom hvilke hjul man har på
- drasse med seg et helt dekk om man skal sikre seg mot en punktering
- følsomme for vind, ikke stort problem, men man må ligge klar til å parrere.
- tar plass i garderoben

fordelene er:
- 10 - 20 sekunders tidsbesparelse på mila, om det er aero fordelen eller stivhet kan sikkert diskuteres, jeg tror det er aerofordelen som gjør det.
- gitt samme vekt, det er enklere og få til en pariser felg konstruksjoner til å tåle høyt dekktrykk enn clincher. Ved clincher konstruksjon ligger dekk og slange mye dypere ned i felgen, og dekktrykket kan da begrenses av styrken felgveggene har til å holde i mot for trykket. Så er du tilhenger av høyt dekktrykk i kombinasjon med lett felg tror jeg pariser leder an der.
- må legge til, de føles veldig gode å kjøre med, alltid en nedtur og sykle på de gamle alu hjula etter på.

Siklet lenge på zipp, men lommeboka strittet i mot. Vurderte også f.eks Carbonmania hjula, motsatt prisskala, men de så altfor simple og billige ut.
håvard - Fredag 17 sep - 20.23
Dura Ace 7850 CL24: For ikke å glemme pris. 5500,- hos bikeshop.no. Vesentlig billigere enn de fleste carbonfelger.
håvard - Fredag 17 sep - 20.17
turbo t har du prøvd å ha guffe i pariser dekk? trenger 25 g etter hva jeg kan lese og tetter små hull.... eller?
håvard - Fredag 17 sep - 20.13
1 sesong med Shimano Dura Ace 7850 CL24 Hjulsett 1380 gr, 16/20 eiker, clincher med alu/ carbon felg.
Er meget fornøyd, uten å ha all verdens sammenligningsgrunnlag, relativt lett, stivt, aerodynamisk nok for felles start.
turbo t - Fredag 17 sep - 18.43
frekvens: høyprofil karbon er IKKE lettere enn lavprofil karbon, og endel lavpr alu hjul.
Det hele kkommer an på hva man liker. Beste hjulet jeg kjører på er zipp 202 og zipp 303
Krise Karbonnøytral - men åpen for forslag - Fredag 17 sep - 17.56
Hvis et høyprofilshjul i karbon er betydelig stivere enn de hjula man allerede har, så har det vel nevneverdig effekt på farten? Om ikke det går mange km/t fortere, så holder man kanskje farten oppe lenger da man mister mindre energi i løpet av f.eks et 3-timers-ritt. Og så var det dette med roterende masse som vi snakket om før, Frode :)
Og selvsagt så er jeg enig med Frode: Det ser jækla kult ut med høyprofil! Sjekk bare sykkelen til Bolla som (no offence) ser nokså ordinær ut med lavprofil, men med kanonhjula (swooosh-swoooosh!) ser den jo helt awesome ut, i alle fall så awesome som en alu-sykkel kan se ut :)
Frode Frekvens - Fredag 17 sep - 16.17
Turbo T: Trodde ikke du var så opptatt av vekt og at det var derfor du velger høyprofil i karbon med pariser :-)

I min verden handler høyprofilhjul om en ting, og det er bling-bling faktoren. La oss være ærlige folkens, SÅ mye fortere går det da ikke i vår amatørverden med slike hjul, men sykkelen ser jo unektelig koolere ut!
Har dy lyst har lov, og jeg har veldig lyst på et par 50 mm en dag...
GRC - Fredag 17 sep - 15.54
FSA carbonhjul til salgs! Billig billig! 8000,- for helt nye FSA 38 mm. Koster 14.500,- veil.
Løp og kjøp! For pariser!
Dag Magne - Fredag 17 sep - 15.30
Jeg får desverre ikke anledning i kveld likevel. Satser på en rolig tur i morgen tidlig (ca 9 - 930) i stedenfor. Noen som blir med da?
james - Fredag 17 sep - 15.25
Da blir det fellestur kl 18 i dag fra Esso. Alle er velkommen, bde med tubulars og clincher.
Gruber - en smule overrasket... - Fredag 17 sep - 15.10
Vekt er jo absolutt et poeng ja - var faktisk ikke klar over at det skilte såpass mye... hmmm...

Et "motargument" kan vil være kostnader. Rettere sagt driftskostnader.
Hver punktering med parisdekk koster ganske så mye mer.
Når jeg hadde parisdekk husker jeg at måtte velge mellom pest og kolera... Jeg var fattig student på den tiden, og måtte kjøpe de billigste dekkene som var. Imidlertid punkterte disse ufattelig lett. Konsekvensen var at jeg hadde et sted mellom 15-20 punktering det første året jeg syklet. Det er klart jo bedre dekk en har, jo mer slitesterke er de (som regel)... men hvis uheller først er ute og du punkterer, så kan det jo nesten ryke en tusenlapp (med de "rette" dekkene).

Men tubular t;
Er det pga den lave vekta på pariserhjula dine at du sykler så styggfort om dagen...?
turbo t - Fredag 17 sep - 14.43
pariser: du får en ren karbonfelg, stivere, lettere, mer punkteringssikkert. sikrere hvis du punkterer i utforkjøring. kjappere å skifte dekk enn slange.
Skal du velge høyprofil karbon er ikke dekk og slange et alternativ i min verden
Dag Magne - Fredag 17 sep - 14.18
Eller sagt på en litt annen måte: Hvis jeg vurdere å anskaffe hjulsett med litt profil (40-60mm) som jeg fortrinnsvis bruker i ritt (og kun på enkelte treningsturer) - bør jeg da se etter parisersett (som er lettere), eller slange/dekk sett som er litt tyngre?
håvard - Fredag 17 sep - 14.12
Carbonfelg ?
ja er jo over og ut, i forhold til at du mister gruppa. Men det er bare å legge nytt dekk - tar litt tid hvis du skal klisse med lim. Det går også an å prelime dekk som du har med deg.
har aldri kjørt ritt med tub - på trening har jeg lagt dekket i det gamle limet og kjørt hjem (litt forsiktig i svingene).
Dag Magne - Fredag 17 sep - 14.11
OK - slik jeg forstår deg er det en relativt grei sak å flekke på reservedekk ute i felten?
Argument: Ikke vet jeg - gi meg gjerne noen for/mot dere som kan dette. Det jeg ser er jo at når man ser på like hjulsett (med litt profil), så er jo typsik parisersettet gjerne 300-400 gram letter enn slange/hjul settet. Stemmer ikke dette? Hva er de gode argumentene for/mot?
Gruber - eks-pariser... - Fredag 17 sep - 14.05
På min første sykkel (en nydelig Gazelle med Campa Record utstyr) kjørte jeg to sesonger med pariserhjul.
Hadde alltid et reservedekk tapet fast til setepinnen. Trikset her var at dette var limt på og tatt av felgen en del ganger slik at det var litt seigt gammelt lim på...
Når en da punkterte, dro en av det gamle dekke, slang på det nye, pumpet opp og syklet videre.
Så sant du ikke står stille og venter på at limet skal tørke/herde, er det relativt liten hensikt å styre med lim når du er ute "i felten"...

Men hvorfor i det hele tatt vurdere pariserhjul? - hva er argumentene?
Dag Magne - Fredag 17 sep - 13.59
Hei dere som sykler på tubular (eller kjenner til dette): Hva gjør man f.eks. hvis man pungterer i et ritt? (Og man ikke har med følgebil med ekstra hjul). Er det over og ut? For man kan vel ikke ha med ekstra dekk og lim i seteposen, eller...? Bare lurer litt.
Kruser - Fredag 17 sep - 12.48
Og hvis det var Arild Eidesund blir tiden ca. 14:33 på Trond
Kruser - Fredag 17 sep - 12.45
Ad tirsdagens temporitt:
Hvem er denne karen? http://img835.imageshack.us/img835/2226/tempoh.jpg

Anders G. Birkeland eller Arild Eidesund?

Trond Skåland kom i mål rett før denne personen på tempoen ifølge billedbevis (www.kck.no)

Hvis det var Anders G. Birkeland blir tiden til Trond Skåland ca. 13:53
håvard - Fredag 17 sep - 11.36
punkterte 2 ganger i grøsle sist vi var der. måtte stoppe hver 1 km på hjemveien og pumpe.
nå har jeg kjøpt "guffe", skal test hvordan det funker.
Dag Magne - Fredag 17 sep - 11.27
Ta igjen 1time på 48km...? Så mange ganger klarer du ikke å punktere! Mulig jeg blir med en tur kl. 18 - rolig tur.
Håvard - Fredag 17 sep - 11.23
Jeg har meldt meg på i tur1, satser på at dere sprekinger i rekord tar meg igjen på toppen av Herrefoss bakken og at jeg blir tauet til mål. :)
håvard - Fredag 17 sep - 11.10
haha. litt forskjell på å kjøre 4x4. og sykle sammen med rekord pulja i 2 timer. Ok å presse seg, men 2 timer i sone 5 er overkill for min del. Jeg får se til neste år hvis watt'en fortsetter å øke gjennom vinteren.
Jeg rekkker ikke kl 15 idag. Jeg kan sykle kl 18.00 idag eller lørdag formiddag, rolig tur.
james - Fredag 17 sep - 08.43
Jeg skal ut på sykkelen kl 15 i dag.
Dag Magne - Fredag 17 sep - 08.11
Har du meldt deg på Håvard? Med din beste 4x4 noen sinne, så er det vel ikke tvil om at du er klar for Gruber-pulja! (?) Mulig jeg skal ha en rolig tur i dag - kanskje litt for rolig for deg... ser det an litt.
håvard - Torsdag 16 sep - 23.39
bra kjørt boys.
noen som skal sykle fredag/ lørdag?
Roger M - Torsdag 16 sep - 23.05
Et lite sammendrag av BCK-tempoen her:
http://blindleia.ning.com/profiles/blogs/resultater-aapent-tempo-km
bolla - Torsdag 16 sep - 22.40

BCK-tempoen:
https://sites.google.com/site/tempokm2010/startliste-og-resultater
bolla - Torsdag 16 sep - 22.38
Takk for den James, men tror Ghost Rider også nøt årets siste temporitt, han kjørt en bedre avslutning enn bolla og dro seg inn til en 4. plass. Det var bare en Anders Smith fra Birkenes som hindret begge FOCCerne fra å erobre pallen. Må legge til at det var totalt 14 som fullførte.
krompen - Torsdag 16 sep - 22.02
kjøp en scott scale 30. Veldig bra ramme og bra utstyr. 29" har noen fordeler for lange karer som stian men jeg vet ikke om du ser noen på 29" i f.eks de første puljene i birken
Frode Blodgiver - Torsdag 16 sep - 21.39
Hehe Gruber. Jeg tror selvfølgelig at du henger med hele veien Hansemann. Jeg kommer nok til å henge som et slips på hjulet ditt rett bak Rykk. Var en tur hos blodbanken i dag for å gi blod, og det kommer jeg nok til å merke på søndag... Jaja, moro skal det bli :-)

Forøvrig kan jeg informere om at Norge må ha 30 000 nye blodgivere for å unngå permanent blodkrise, så jeg oppfordrer alle til å pumpe frem årene og gi blod.

Joel: det er nok lurt å følge Stanley sitt råd og prøvesitte begge deler. Til slutt handler det jo egentlig om hva du syns er kult. Løkke te!
james - Torsdag 16 sep - 21.21
Og forresten: Hurra og gratulerer til Bolla som pådro seg en feiende flott 2.plass på dagens BCK-tempo
Bolla - Torsdag 16 sep - 21.05
Du må selvfølgelig hente sykkelen noen dager i forveien, så kan du teste og justere som du vil. Racer sesongen holder enda, så jeg klarer meg uten offroad i noen uker til. Fom. mandag 27. sept kan du komme og hente den.
Stanley 29" - Torsdag 16 sep - 21.02
For meg var det avgjørende å velge en større sykkel enn vanlig terreng 26". Jeg hadde tidligere en Scott terreng-bike size XL, men synes den var liten for meg. Med Gary 29" føles det hele mye bedre, og passer bedre min lange deilige kropp! Det kjipe med 29" er jo at sykkelen blir veldig tung (min er 13kg). Riktignok skal jo rulleegenskapene til en 29" være bedre enn 26".

Min anbefaling er at du prøvesitter/sykler begge modellene, og velger den som gir deg best feeling!
Krise - Torsdag 16 sep - 20.54
Bolla: Sykkelen din høres ut som den fyller alle mine kriterier! Takker for tilbudet, jeg tror jeg slår til. MTB-sko (SPD) har jeg selv, det er faktisk de skoa jeg bruker til både ræser og terrengsykkel :)
Jeg har også fått tilbud om å låne James sin Trek-terrengsykkel, men jeg tror den kan være et hakk for stor. Jeg ringer deg en dag, Bjørn! :)
james - Torsdag 16 sep - 20.41
begge deler! Stanley kjører jo 29" gary fisher. Han kan sikkert dele sine erfaringer med denne.
Joel junior - Torsdag 16 sep - 17.03
Skal kjøpe terreng sykkel.

Står mellom Scott Scale 30 og Gary Fisher Paragon (29er)

Hva er best? Karbon ramme eller 29 tommers dekk?
håvard - Torsdag 16 sep - 14.55
Håvard har ikke noe i rekord å gjøre så hvis jeg stiller blir det i tur 1.
Gruber - 20 % av en kvintett... - Torsdag 16 sep - 14.08
Det her ser veldig bra Håvard og Dag Magne! Blir jo litt av en FOCC-kvintett på startstreken her... Tipper representanter fra de andre klubbene skjevler i sykkelbuksene sine...

Når det gjelder Jens i tur1, så ser jeg det på som sannsynlig at han blir beste FOCC, sånn rent tidsmessig... :-)
HÅvard - Torsdag 16 sep - 12.27
Bare Jens som forsvarer klubb fargene i tur1 da?
Dag Magne - går for rekord - Torsdag 16 sep - 09.47
Ja Håvard, jeg føler presset her - og har meldt meg på i en gruppe som nok er over mitt nivå... Men får vel bare gnu på så lenge det holder - tror jeg legger opp til Rykk sin offensive taktikk.
håvard - Torsdag 16 sep - 09.34
hadde min beste 4x4 igår, tror jammen at høsttråkken kan gå bra allikevel.

du har meldt deg på i rekord Dag Magne?
Dag Magne - som prøve å melde seg på høsttråkken - Torsdag 16 sep - 08.53
Har sendt påmelding til paamelding@grimstadsk.no, men har fått mail i retur, med beskjed om at den ikke kan leveres (men vil prøve i noen dager til å levere).
Hvordan klarte dere andre å melde dere på? Gikk det greit med mail-adressa ovenfor? (Har sendt en gang til, så får vi se...)
håvard - Torsdag 16 sep - 08.38
re gruber.
Blir ikke så mye sone 5 når en sykler i felt, må sykle alene for å få det til:

Farris runden:
1:09 i sone 5 med sluttid 3:17
Rykk challenge
17:40 i sone 5 med sluttid 2:45
Samme uke var det jo treningsritt til Tovdal. Var litt sent ute fra Fevik og trodde jeg lå bak de andre, syklet alene og ga bånn gass. traff krise etter 50 minutter som sa jeg lå foran, da var jeg jo allerede godt i gang og bestemte meg for å prøve å holde farten oppe og de andre bak meg. (ble tatt igjen i bakkene opp til Laurak)
Jeg hadde sykle 41 minutter i sone 5 ved laurak etter 2 timer.

FGP:
3 minutter i sone 5 vessøy runden.
7:30 i sone 5 på Tempoen.
30 minutter i sone 5 på fellesstarten

Birken:
bare 15 minutter i sone 5.
14:47 / Kruser - Torsdag 16 sep - 00.13
Nå er jeg påmeldt Høsttråkken, så jeg regner med støtte fra flere FOCCers når vi blir hekta av i bakken? Eller har vi noen sjangs til å henge med?

14:47 fyren - Onsdag 15 sep - 23.49
12:55 stemmer ikke, men heller ikke 15:17, for da skulle han og jeg komt likt over målstreken, og jeg så han heller ikke.

Den siste resultatlisten så jo uvirkelig god ut, spesielt under de forholdene som var med noe vind. Det spørs om ikke de har glemt å notere sluttiden på ham? Siden tiden til startnummer 48 og tiden på startnummer 50 stemmer på den første resultatlisten (bilde lengre opp på siden)..
Gruber - leser mellom linjene... - Onsdag 15 sep - 23.09
"smule defensivt"...

Hva mener du med det Frode Frekkikjeften ;-)

Har du ikke tro på at JEG henger med opp til Søre...? Hæ?
Web-redaktøren - Onsdag 15 sep - 22.26
Bankettreportasje kjem aldeles straks DunnDunn!
dølemojageren - Onsdag 15 sep - 20.40
er ganske sikker på at den første res lista stemmer ut ifra andre ryttere etter målgang bolla
dølemojageren - Onsdag 15 sep - 20.35
min tid er 13.48 med trond startende 30 sek bak.men så ikke noe til han. dessverre men 12.55 stemmer nok ikke
james - Onsdag 15 sep - 20.23
enig med deg, frode. Bmc-ramma ser kul ut.
FØLGEBILANSVÆLI - Onsdag 15 sep - 19.51
Hey. Når i hønne kommer repotasjen fra banketten? Regner me at mange e brisne på enkelte a bildan.
Frode Frekvens - Onsdag 15 sep - 18.26
BMC team machine.jpg
Okey, Rykk. Jeg syns det var en smule defensivt, men vi får ta det derfra :-)

Åssen går det med sykkelkjøp Fitness Boy Byberg? Kan anbefale deg å ta en titt hos probike for tiden. De har blant annet sykkelen til BMC Racing Team på salg til svært hyggelige priser. Dette er samme ramma som VM mester Cadel Evans trøkker på og kun ramma har vært solgt til 27 lapper. Nå er prisen 27 høvdinger for den sykkelen med Ultegra og full pakke. Ikkje galt :-) Mulig rammedesignet er like sært som Evans, men jeg syns den har en rå sjarm uansett, hehe...
Rykk - Onsdag 15 sep - 17.43
Frode: Min plan e å henge på Gruber til bakken ved Herefoss. Klarer jeg det så er jeg godt fornøyd...
bolla - Onsdag 15 sep - 13.19
Har en nakamura summit 2008 modell som sikkert kunne trenge litt frisk fjellluft. den kan du låne, har alt det du beskriver. den har dog ikke flaskestativ eller computer. men ellers en helt ok sykkel, hydrauliske skivebremser og demper foran. helt carbonfri / carbonnøytral. Du må hente og bringe den hjemme hos meg.
Har terreng sykkelsko størrelse 44. Du må gjerne låne dem, eventuelt om du vil sette på vanlige pedaler så fikser vi det. bare ring meg, jeg skylder deg en tjeneste for alt du har gjort opp igjennom tidene for klubben vår. Satte ikke minst pris på heiinga på bolla under fgp nå sist! Jeg hørte deg :-)
Dr F - Onsdag 15 sep - 11.29
Jeg trener mest i sone 0 om dagen, det er veldig behagelig):
Krise - Onsdag 15 sep - 10.49
Hei folkens! Helga 1. - 3. oktober reiser jeg og noen kompiser til Hovden for å sykle litt på fjellet der. I den anledning lurte jeg på om det var noen som ville låne meg en terrengsykkel med demper foran og skivebrems, størrelse ca M/L - 19" eller annet som passer en mann på ca 181. Jeg spanderer en høstservice etter endt tur. :)
Gruber - imponert av Dr H... - Onsdag 15 sep - 10.40
Dr H:
Ut i fra diagrammet ditt ser en jo klart å tydelig i hvilken uke Birken, FOCC GP og ikke minst FOCC Challenge var... Nesten 1 time i sone 5 er intet annet enn imponerende!
(Regner med at alle 58 minuttene stammer fra FOCC Challenge?)

Det bekrefter vel det alle sier, FOCC Challenge er den hardeste treningsøkta/rittet i løpet av sesongen... tøft!
Krompen - Onsdag 15 sep - 10.23
watt soner.jpg
Min innsats basert på Coggans wattsoner - terskelwatt satt til 300. Er i overkant mye sone 1 og 2, noe som skyldes at jeg har hatt minimalt med harde økter siden CLT.

1. Active recovery less than 165 watts
2. Endurance 168 225 watts
3. Tempo 228 270 watts
4. Threshold 273 315 watts
5. Aerobic Power 318 360 watts
6. Anaerobic capacity more than 363 watts
håvard - Onsdag 15 sep - 10.07
puls profil.jpg
litt større skrift i puls oversikten.
håvard - Onsdag 15 sep - 09.59
bruker olypiatoppens soneinndeling,sone1 -72, sone 2: 73-82, sone 3: 83-87, sone 4: 88-92, sone 5: 93 - 100.
Jeg har max puls 190 uansett sport, (høyeste puls ved max puls test på sykkel har vært 189)
håvard - high puls junkie - Onsdag 15 sep - 09.53
puls profil 2.jpg
Her er puls oversikt for meg for sykling ute. 114 timer hittil i år. sone 3-5: 46%
Jeg har i tillegg hatt ca 20. inneøkter med, 4x4 typisk 40 minutters økt.
Frode Frekvens - Tirsdag 14 sep - 22.54
Det høres bra ut Gruber. Viktig å ha det moro på biken:-)

Appropos, jeg gleder meg som aldri før til å sykle ritt igjen til søndag, og det i selveste rekordpuljen. I følge påmeldingslisten så langt er blant annet dølemojagerne Tom Helge og junior, Rune Ræser, Torleif Tannhjul, Skåland, og ikke minst carbondudsa Berntzen og Christian Jensen med. Da foreslår jeg at du Gruber tar hjula til dølemojagerne, Rykk tar carbondudsa fra ACC og jeg får prøve å henge med GSK boysa Ræser, Tannhjul og Skåland. Hva tror dere om den planen Gruber og Rykk? Det kan jo gå, og kanskje en av oss i hvertfall henger med til Søre Herefoss, hehe :-)
Gruber - alle gode ting er 3... - Tirsdag 14 sep - 22.07
Det er interesant pulsprofil på 14:47 fyren... Han trener ca samme mengde som meg. Men jeg vil anta at han har større andel i sone 4 og mindre i sone 3 enn det jeg har. (Og det er vel unødvendig å minne folket på at ikke jeg er noe 14:47-kandidat...)

Det er først nå siste uka jeg har vært den stolte eier av en pulsklokke som spytter ut de forskjellig pulssonene. Vil anta at den "avslører" at jeg nok befinner meg alt for mye i sone 3... Jaja... gøy er det uansett om dagen, og det er jo det viktigste.
james - Tirsdag 14 sep - 21.58
Han kikker på deg, Krise.
Stanley - Tirsdag 14 sep - 21.48
Noen som stiller med kameralinse på søndag? Hadde vært ålreit med en bildereportasje fra Høsttråkken!
Selv befinner jeg meg i Stavanger og kan verken sykle eller knipse fotos!
jb - Tirsdag 14 sep - 21.43
Tida til fashiontrond er ikke bare endel bedre, den er MYE bedre. 12.55 på lånt sykkel. Det lukter det svidd av.... Så Tom, du må nok legge inn flere timer på jernhesten ;).
Krompen - Tirsdag 14 sep - 21.08
Jeg tror han som fikk tiden 14:47 er han som primært baserer treningen sin 4x4 intervaller. Jeg er imponert.. Hadde trodd at det skulle stoppe opp for lenge siden :) http://terrengsykkel.no/ubb/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=1028838#Post1028838
bolla - Tirsdag 14 sep - 20.46
Tida til Trond Skåland skal være endel bedre enn det som fremgår av lista, det ble gjort en miss under tidtakingen rktes det. KCK skal ha ros for å bruke PC og ditto utstyr, resultatlista kom ganske kjapt opp på veggen etter at siste løper hadde passert, sånt liker vi. Og FOCC sørger for at lista kommer vider på WEB ;-)
Bjørn "Rosinbolla" Birkeland - Tirsdag 14 sep - 20.32
1659-47a226bd-e8b8-460b-add1-82be32b8e8ab-T.jpg
Resultater Hortemo-tempoen, Skodacup ritt #6, klasse menn Master. Tom Helge kjørte hjem klasseseier nok en gang, vi gratulerer.
Krompen - Tirsdag 14 sep - 18.42
flott bilde nr 2 i dag :) ikke verst
Krompen-fan - Tirsdag 14 sep - 17.59
Familielikheten fra bildet litt oppe på bloggen er slående... eller?
Krompen-fan - Tirsdag 14 sep - 17.58
Krompen.jpg
Her er en nær slektning av Krompen...
Krompen - Tirsdag 14 sep - 17.12
James, http://www.training4cyclists.com/how-much-time-does-extra-weight-cost-on-alpe-dhuez/
turbo t - Tirsdag 14 sep - 16.46
camelback! fashion mistake!!!!!!!!
james - Tirsdag 14 sep - 15.55
Hvordan fikk han vann inn i dekka? Og hvordan fikk han det ut igjen?
Jarle Storrem - Tirsdag 14 sep - 13.33
For salg: Scott CR1 Pro str.M (54)
Utstyr: Campagnolo Centaur.
Ny bakskifter og nye bremse/gir-hendler i år. (Carbon)
Nytt hjulsett, Mavic Equipe
Pris: Kr.10.000,-
Krompen - Tirsdag 14 sep - 13.18
Jeg leste en artikkel om en kar som hadde syklet en bakke med samme watt 4 ganger. I det ene forsøket hadde han vann i dekka, det andre like mye vann på sykkelen, tredje normal sykkel og i det siste 3 bar mindre luft enn vanlig. Han brukte klart mest tid med vann i hjula. Så man har nok mest å spare på vekt i hjula kontra resten av sykkelen.

Når det er sagt så er jeg helt enig at det er mest å spare på kroppen. Jeg har i dag en w/kg på 3,45. 87kg/300w. Om jeg går ned til 80 kg og øker terskelwatt til 350 så blir w/kg på 4,38. Det gir en økning på 27% Da kan jeg kanskje være i rekord og bidra? :)
Gruber - med hår på beina... - Tirsdag 14 sep - 13.02
Joda... det er fullstendig klar over... Men poenget mitt var jo at hvis det faktisk var så mye å hente på det å flytte vekta fra sykkel til kroppen som "myten" sier, så er jeg sikker på at det er noen "der ute" som ville risikert arrestesjoner i kampen om sekundene...
håvard - Tirsdag 14 sep - 13.00
jeg er forkjølet / halvsjuk og ute av form. jeg stiller som følgebil, flaskelanger eller annet hvis noen trenger det.
rekord pulja, kanskje et forsøk i løpet av neste år?

viktigheten av sykkelvekt er overdrevet,
i teorien (ref aaberg kalkulator) vil jeg spare 10 sek opp Grøsle med en sykkel på 7kg istedenfor 10kg.
(er akkurat de 60 meterne Jensen pleier å slå meg med.)
Krompen - Tirsdag 14 sep - 12.52
Du blir arrestert av stilpolitiet med camelback og landeveissykkel...
Gruber - er camelback bedre enn nye hjul...? - Tirsdag 14 sep - 12.46
Nå er vel du en av få FOCCere med relativt lav BMI Dr. H...

Men vekt på sykkel kontra kropp er jo en velkjent diskusjon... I min spede begynnelse som tursyklist i 2003 var det et velkjent forhold som sa at 1 kg mindre på sykkelen tilsvarte 3 kg mindre på kroppen. I dag har dette forholdet endret seg...! Nå sies det at 1 kg mindre på sykkelen tilsvarer 4 kg mindre på kroppen...

Har aldri helt skjønt logikken bak dette forholdstallet... Jeg mener, hvis det viste seg at vekten på sykkelen faktisk betydde så mye, ville nok samtlige kjørt med Camelback fremfor 2 flasker på sykkelen...
(Jeg ser imidlertid poenget med at vekt på hjulene er av større betydning enn vekten på ramma...)
Uansett, kan ikke skjønne annet et at dette vektfoholdstallet er skapt av de som selger (og kjøper) lettere sykkel/utstyr for bedre å kunne forsvare det...?

Vel, vel... spør du meg er det som til syvende og sist betyr noe, er det Håvard er inne på... antall timer på sykkelen... eller mer nøyaktig, jo bedre form en er i, desto fortere går sykkelen...

Over til noe helt anna.
Høsttråkken går til søndag. Det er meldt nydelig sykkelvær.
(http://www.yr.no/sted/Norge/Aust-Agder/Grimstad/Bergemoen~2361457/helg.html)
Undertegnede, Frekvens og Rykk stiller opp i rekord. For mitt vedkommende er jeg redd det blir tidenes "mageplask". Men, men... man må jo en gang prøve. Startlista er nå opppdatert og det er flere andre debutanter i rekordgruppa.
(http://admin.grimstadsk.protu.net/pictures/133/files/Høsttråkken/Påmeldingsliste/Høsttråkken%202010(2).xls)
Dette er en perfekt mulighet til å prøve seg blant de "store gutta"... Syns Kadens må skifte pulje, samt at flere andre FOCCers bør melde seg på... Dr. H, Dag M, Stiff, Bolla, Ivæ, Pedal, Banan, osv... Pliktene kaller!
Krompen - Tirsdag 14 sep - 12.41
Artig bilde :)

Har laget en blogg om wattrening. Blir snart oppdatert med målsetninger for neste års sesong http://wattrening.blogspot.com/

Jeg klarer kun 1111 watt på 10 sek og det er kanskje ikke nok til dra klingene skeive.. Skal legge ut watt profilen min
håvard - Tirsdag 14 sep - 11.29
Hva hvis jeg tok av 3 kg på sykkelen Tengel?
Ta av 5 kg på kroppen, hm.
Da er jeg tilbake på ungdomsskole vekta på 72kg.
Ville sett litt skrapa ut da, men kanskje det som må til?
Tror jeg har mest utbytte av økt antall timer på sykkelen.
Tjostolv - Tirsdag 14 sep - 10.15
krompen.jpg
Jeg synes Krompen ser godt ut, han er slettes ikke feit! Det er uansett mye å spare på å velge SRAM utstyr. Kjør på Krompen. Det er utstyret som gjør mannen.
Gruber - med 10 kg både mellom beina og på magen - Tirsdag 14 sep - 10.11
Skal jammen meg si at folk invisterer i carbon for tida... vekt er tydeligvis i høyfokus nå på sensommern... regner med at alle slimme og superfitte (!) når vårsolen igjen dukker opp... For tjukkastengel (eller var det kjekkastengel) har absolutt et poeng...

Foresten turbo t - det er ikke sikkert du trenger å bekymre deg over at Krompen har nye klinger.... det er da ikke gitt at han har power nok til å dra de skeive, til tross for at det bare er SRAM... ;-)
Krompen - Mandag 13 sep - 20.38
Jobber selv med vekta. Har litt å gå :) Når jeg uansett hadde tenkt til å bytte ut gruppa så gjorde det ikke noe at Sram var lettere. Men takker for tipset om klingene..
turbo t - Mandag 13 sep - 20.32
kaller ingen feite. men jeg jobber selv hele tiden med å bli lettere i kroppen en å være optatt av hva slags sykkel og utstyr man har. har ikke peil på BB30. det er ikke krankarmene som er problemet, men klingene til sram som er dårlige pga sparing av vekt. de har iår kommet med et såkalt "sprinterdrev" som er stivere. det har dog desto høyere vekt. det råeste utstyret finner du ikke i norgescup, men i turrittene:)
Krompen - Mandag 13 sep - 20.24
Kaller du meg feit eller Tengel? :) Jeg har hørt BB30 krankene til sram er stivere en GXP. Vet du noe om det?
lille - Mandag 13 sep - 19.03
må si meg enig med turbo der,,, dritt litt i vekta på syklen,,,100 gram her og 100 gram der, hallo ligger vi (dere) i norgestoppen...
men husk siste bedriftsritt på torsdag...;oD
tengel - Mandag 13 sep - 18.36
vil ikke anbefale noen å kjøre på noen av sram sine kranker. disse er for myke og blir derfor farlig ved spurt og styrketråkk. i protouren er det heller ingen som tør å bruke den . de bytter ut klingene med feks shimano eller noe annet. Dessuten drit i denne forbanna vekta på syklen og heller ta av en kg eller 5 på kroppen
håvard - Mandag 13 sep - 16.17
nice!
Krompen - Mandag 13 sep - 15.51
Bilde496.jpg
http://cgi.ebay.com/2010-SRAM-Force-8-Piece-Groupset-Group-GXP-BB30-/330467955067?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4cf16cd17b

Yepp. Tror dette blir bra. Ultegra settet mitt er godt brukt så jeg tror dette er en fin oppgradering. I tillegg så røk jeg på en liten smell og endte opp med et par karbonhjul :)
håvard - Mandag 13 sep - 15.48
ser bra ut det Haakon.
"Sram Force 2010 har i år blitt likere Sram sin Red gruppe, men den er et litt rimeligere alternativ om man ikke ønsker å bruke så mye penger.Hele utstyrsgruppen veier kun 1951g. Dette gjør den til en av markedets letteste og mest funksjonelle utsyrsgrupper. 1:1 utvekslingen i Sram sitt girsystem gjør at girskiftene går raskere og er lettere å justere."
Krompen - Mandag 13 sep - 15.28
Jeg har kjørt på min Ultegra gruppe i 5 år nå. Jeg vurderer å bytte denne ut med SRAM Force til neste år. Fåes på ebay til 845 dollars. Force er 400 gram lettere enn Ultegra
håvard - Mandag 13 sep - 15.27
neida beholder ramme giret.
KarbonnøytraleLars - Mandag 13 sep - 15.16
Dr. H: Skal du legge Peugeoten under baufila og tune den opp til en Ferrari?
dr peugeot - Mandag 13 sep - 14.59
takk Håkon! Carbon ruler eller?
krompen - Mandag 13 sep - 12.22
Carbon!
dr peugeot - Mandag 13 sep - 12.15
Jeg skal kjøpe nye girhendler, hva skal jeg kjøpe carbon eller ikke?
Dæhlie - Mandag 13 sep - 11.37
Noen vil vel kalle det det ja:-)Ser litt på Fuji SST 2 og Gekko feather Rc. Gode priser om dagen.
rambo - Mandag 13 sep - 10.28
Er det penisforlenger i karbon du skal få deg Bjørn?
Dæhlie - Mandag 13 sep - 09.25
Vurderer å ordne meg karbon mellom beina. Integrert setepinne eller ikke?Kjør debatt...
Krise - second oberver - Søndag 12 sep - 15.42
Se der, var det litt lettere å se hva slags bil vi har med å gjøre.
Jens "Kadens" Jensen - Søndag 12 sep - 14.32
1659-11ca03ee-7d72-4dbd-b727-27000c7371ae-T.jpg
ja, det er ikke hver dag man ser en capri mkII
Håvard - Søndag 12 sep - 14.31
stivhet og vekt på cube sammenlignet med noen andre
http://forums.roadbikereview.com/showthread.php?t=122900
Cube Litening HPC Team Line | 1299Eur | 1056/423/86g |1574g | 104Nm/° | 41N/mm | 58N/mm | 306N/mm | 75N/mm | 98Nm/°/kg
Dag Magne Vedå - Søndag 12 sep - 14.19
1659-7afd16d4-267b-4eb8-b53f-08f5de890506-T.jpg
flott test tur rundt høsttråkk løypa i dag! James fant også noe som interesserte.
Frode Frekvens - Søndag 12 sep - 13.29
Hello mr Sydspissen og takk for sist. Det var noen flotte treningsøkter vi hadde i sommer langs palmekysten :-)

Skal si dere drar på igjen med TO. Jeg har jo sagt at jeg har som mål å sykle styrkeprøven igjen og da gjerne under 17 timer, så 15 timersgruppa høres jo meget interessant ut :-) Jeg melder meg gjerne på interesselisten for å få mer info om opplegget deres, men må nok tenke over egen deltagelse enn stund til. Det er mange artige mål å sette seg i løpet av en sesong, så det gjenstår å se om TO i 2011 får plass i kalenderen...
james - Søndag 12 sep - 09.08
Husk gjennomkjøring av høsttråkk-løypa i dag kl 10 fra esso.
bolla - Lørdag 11 sep - 23.50
Bolla holder bare fra Myra til Libru, så TO tror jeg ikke passer for ham.
- - Lørdag 11 sep - 22.42
Fra Trondhjem til Dombås suppesenter.
- - Lørdag 11 sep - 22.42
Fra Trondhjem til Dombås suppesenter.
Krise - Lørdag 11 sep - 22.42
Derfra er det vel bare nedoverbakke til Dombås, hvor det blir servert deililg suppe. Såpass får du holde ut. Det er bare 199 km.
james - Lørdag 11 sep - 22.30
Jeg kan godt kjøre opptrekk frem til Dovrefjell, hvis du venter på meg på Hjerkinn med folkevogna, Krise
Krise - Lørdag 11 sep - 21.33
Og jeg er ganske sikkert på at James Jensen også kunne vært med og bidratt bra i en velorganisert gruppe!
Optimisten Krise - Lørdag 11 sep - 21.30
Jeg syns det er flere i FOCC som burde vurdere denne sjangsen. Nokså sikker på at samtlige som blir med på opplegget kommer til å perse ganske grundig på denne distansen!
james - Lørdag 11 sep - 21.25
Jeg kan bekrefte at doktor håvard avla det løftet umiddelbart etter color line tour i år. Men dette må jo være noe for deg, Frode. Du kjenner jo ingen smerte på sykkelsetet.
håvard - Lørdag 11 sep - 21.03
hyggelig Ulf, men jeg har lovet meg selv å aldri sykle så langt som TO.
(kommer aldri til å bryte det løftet ?)
Ulf Hansen , Mandal CK - Lørdag 11 sep - 18.53
Hei alle dere sykkelentusiaster!!!!!!!!!!
Jeg var med på noen treninger med dere i sommer og Fevik-Toppdal treningsrittet.
Fikk en god følelse med at flere av dere er mer enn gode nok og kunne tenke seg å være med på Trondheim -Oslo.
Vi har to lag som heter Team Sydspissen (15timers og 17 timers lag) , og er en sammensetning av klubbene på sørlandet som ønsker å sykle sammen i store ritt. Årets utgave av 14.59 laget kom inn på sterke 15.08t, vi var med i lagkonkurransen,og av de 25 startende kom de 10 første inn på 15.08.
Vi ønsker å sette sørlandet på kartet med gode tider på lange løp, og jeg vil sterkt gjerne ha med folk fra klubbene Grimstad , Fevik, Dølemo, og Arendal , i tillegg til Kck , Ck sør, Vennesla, Mandal ,Marnardal og Lyngdal.
Dette blir sesong 3 på sydspissen , så mye av organisering og rammen rundt er i gode hender.
Jeg skal innvitere til samling en gang i oktober/november i kristiansand eller mandal, så jeg ønsker at mange av dere er intressert i å være med på dette.
Spre dette videre til de dere kjenner ( dere er en knall innspirerende klubb,), så sees vi kansje på møtet.
Dere kan maile til ulffunky@live.no om dere er intressert.
Hilsen Ulf Hansen ,, Mr Sydspissen
james - Lørdag 11 sep - 16.53
Her er det en roadtest av cube litening HPC
http://www.bikeradar.com/gear/category/bikes/road/product/litening-super-hpc-di2-10-37780
Dr F - Lørdag 11 sep - 14.07
stått)...Dere må ha meg unnskyldt, jeg ser på Everton-Man.U på TV samtidig
Dr F - Lørdag 11 sep - 14.03
Cube er vel ikke på pro-touren skulle det ha ståt...
Dr F - Lørdag 11 sep - 14.02
Footon-Serveto bruker Fuji, altså neste års Tema Geox, vet dog ikke om de bytter merke. Cube er vel på på pro-touren, men skal være et bra merke. Du får jo himla med utstyr og en stiv, lett og god sykkel det der Frode. Du kommer til å fly opp bakkene neste år med en sånn en. Blir ikke noe høsttråkk eller annet, hadde planer om et comeback, men gidder ikke å sykle bare for å sykle. Mine tanker og ambisjoner er allerede på vårtråkken og bukken i 2011.
Krompen - Lørdag 11 sep - 13.49
Fabrikken som produserer rammene til Fuji lager også Ghost og No Saint. Det ble vel tatt OL gull 2008 i kvinner MTB på en No Saint ramme. Jeg tror de duger, men som Håvard sier så er de vel ikke så kjent i Norge. Det blir jo brukt Fuji i Pro tour også
håvard - Lørdag 11 sep - 11.14
fuji er et av de største merkene i USA og får bra kritikk, men er ikke så hot her hjemme.
james - Lørdag 11 sep - 10.19
Se der ja! Den hadde du kledd, Frode.

Jeg har ingen erfaring med Cube, så du må ikke spørre meg, men jeg har inntrykk av at dette er er kredibelt merke i de "fine" sykkelkretser. De lager jo sinnsykt kule sykler med masse digg utstyr.
Tror Fuji skulle vært ganske mye billigere før jeg hadde vurdert det som alternativ.
Krompen - Lørdag 11 sep - 09.24
Ser kul ut Frekvens. Har du vurdert Fuji? Birksport har veldig hyggelig priser om dagen.
Frode Frekvens - Fredag 10 sep - 23.04
Cube_litening-hpc-pro.jpg
Da er Frutti i gang igjen og drømmer om nye muligheter på ny sykkel. Sjekk ut denne flotte hoppa :-)

Denne 2010 modellen av Cube Litening HPC Pro er absolutt en flott sykkel hvor man får mye sykkel for pengene, men må innrømme at Cube er et uskrevet blad i min sykkelverden. Derimot har jeg sett at Moss CK sykler på disse landeveissyklene. På den andre siden har jeg sett flere av de i terrenget. Er det noen av dere som kjenner mer til Cube og deres landeveissykler?

Turbo T, Rune Ræser, James, anyone?
Dag M - Fredag 10 sep - 12.56
Kl. 10 høres greit ut.
håvard - Fredag 10 sep - 12.10
jeg blir med hvis jeg er frisk.forkjølelet og feber.
james - Fredag 10 sep - 12.03
jeg er med. Med et lite forbehold om hva du definerer som "morgen". Kl 10 er vel bra?
Dag M - Fredag 10 sep - 11.24
Noen som er interessert i en rolig tur rundt høsttråkkløypa på lørdag/søndag? Tror det må bli søndag morgen når jeg ser på værmeldingen.
Jon L - Fredag 10 sep - 10.04
36 km stemmer James.
38.7 km/t i snitt på oss som kom inn på 55.20.
Kjempebra ritt!
bolla - Torsdag 09 sep - 23.26
Ja strikkmotoren var spunnet opp til rett før bristepunktet, og holdt helt til Libru. Fikk deretter hjelp av en ACC rytter og etterhvert to unge friskuser fra Dølemo. Fikk gleden av å kjøre i tet med denne gruppa helt til litt forbi Oveland Hage og steinsenter. Men da kjente jeg at jeg trengte hvile. Så jeg måtte slippe meg ut av gruppa og ble ganske raskt slukt av hovedfeltet. Tremanns gruppa i tet holdt stand helt til starten på Blakstakleiva, hvor de ble innhentet av feltet som Dag og jeg satt i. Som Dag, så også jeg, bye-bye til feltet da vi skulle klatre opp Blakkstadkleiva. Så endelig oppe var det bare å koste på det siste man hadde igjen for å gjøre tapet minst mulig. Det var hardt, men skikkelig digg, været var jo nesten perfekt, blåste litt her og der.
Dag M - Torsdag 09 sep - 23.12
Godt poeng Krise ;=)
Krise - Torsdag 09 sep - 23.08
Daggis: Hvis du trener tilstrekkelig på bakker, så vil vel daugodset omgjøres til drivverk, vil jeg mene. Tvi tvi!
Dag M - Torsdag 09 sep - 22.52
Bolla - du kjørte friskt i dag - som vanlig. Ga gass fra start og var ensom i tet i flere km før han fikk selskap - sterkt. Begynner å like den råe lyden på hjulene dine Bolla. Når man hører tsjook - tsjoook - tsjook, da er Bolla i siget!! Selv må jeg si meg godt fornøyd med å holde feltet frem til Blakstadkleiva (alle startet samlet i dag), men opp bakken var det definitivt bye-bye til teten og ensom ferd mot mål. Må nok trene på bakkene - eller kvitte meg med endel daugods...
james - Torsdag 09 sep - 22.08
jeg nullet ikke ut computeren før rittet men jeg har 58 km totalt i dag. Minus 22 tur/retur myra, bør vel det bli 36 km.
bolla - Torsdag 09 sep - 21.54
Takk Stiffy, jeg synes ikke du skal trene for mye tempo, kan bli farlig det ;-) Du viste imponerende takter, debuten på FGP var intet mindre en imponerende.
Bolla - Torsdag 09 sep - 21.49
James, hvor langt kjørte vi i dag? Jeg klusset med computeren i dag :-(
Stiffmeister - Torsdag 09 sep - 13.33
Enig Lars, artig lesning etter medlemsinfo oppdatering.

Grattis med ny sterk tid Bolla! Tror jeg må trene litt tempo fremover slik at noen kan gi deg litt konkurranse;)
Krompen - Torsdag 09 sep - 13.02
Yepp, barberte bein er forskjellen mellom suksess og fiasko :)
bolla - Torsdag 09 sep - 11.52
Ser man på bilde fra Dølemo, www.dolemoil.no hvor Borgersen er flankert av Tom Helge og Øystein Grødum, så blir det enda mer imponerende, se på den lille reka! Det er kanskje det som er hans force, så godt som null i frontareal.... forskjellen med og uten barberte legger blir da helt avgjørende...
bolla, med organisasjonskunnskapen i orden - Torsdag 09 sep - 11.48
...NCF selvfølgelig, ja ikke NSF, som jeg kom i skade for å skrive.... ja ja man lærer, men det tar mange år.
Gruber - med spådom... - Torsdag 09 sep - 10.27
Neida Dag M - Du har dine mattekunnskaper fra grunnskolen inntakt. 50,14 i snitt er som du sier imponerende! Og husk, dette er med vending...
Nå satser han mot TempoVM i København til neste år, men kjenner jeg Steffen Kjærgård og NCF rett så blir han nok ikke tatt ut...
Dag M - Torsdag 09 sep - 09.58
Borgersens nye rekord... Regner jeg feil nå, eller er dette en snittfart på over 50km/t? IMPONERENDE!! Tror jeg måtte hatt en dobbel Gruber Assist for å fått det til. Minst!
Gruber - med dårlig planlegging... - Torsdag 09 sep - 09.20
Jeg får desverre ikke vært med på bedriftsrittet i kveld. Vet jeg sa tidligere i uka at jeg stilte, men da hadde jeg tydeglivis glemt at jeg hadde har ansvar for 4 unger i kveld.
- Urutt...? Ja i aller høyeste grad...
Dag M - Torsdag 09 sep - 07.21
Jeg har tenkt å bli med på bedriftsritt i dag.
bolla - Onsdag 08 sep - 23.26
Ja, kunne tenkt meg en treningstur, så kanskje jeg stiller James. Hvis ikke det blir maling da...
james - Onsdag 08 sep - 22.27
Noen som er klar for bedriftsritt på Myra i morra kl 18.00?
bolla - Onsdag 08 sep - 21.50
Samme fyren som vant 5 mils tempoen i Åmli for noen uker siden. Har noen tatt røntgenbilde av sykkelen hans? Skulle ikke forundre meg om du finner en liten Gruber inni der.... Jeg er ikke bare misunnelig, blir mistenksom til alle som sykler forte enn Tengel.
Dr F - Onsdag 08 sep - 20.41
Ny Norges rekord på 10Km tempo, hvilken foccer blir den første under 12min på 10km):http://www.vg.no/sport/sykkel/artikkel.php?artid=10044837
Krompen - Onsdag 08 sep - 12.59
Jeg vet hvem GE er :) Han jobbet med utvikling av et tidtagersystem type DIY, men nå vet ikke hva status er i prosjektet hans? Bortsett fra at det kan virke som det ikke er så mye utvikling på det nå? Uansett, vet at GE har høstet en del erfaringer rundt dette.
LærerLars - Onsdag 08 sep - 12.58
Greia er vel at en ikke ønsker at klokka skal stoppe når det passerer en bil eller andre uønskede objekter!
Når jeg kikker på klubbmedlemmene sine jobber og kompetanse (Bolla, Komet, Rykk, Mentor, Dag "Duppeditt" Magne som ingeniører, økonomer som Musa og Finansen), så burde dette være innenfor rekkevidde både teknisk og økonomisk!

BTW kult at web-ansvarlige har oppdatert med beskrivelser av alle medlemmene!
Bolla - Onsdag 08 sep - 12.15
Lønne seg for hvem... GE kanskje?. DIY er absolutt innefor rekkevidde, kompetansmessig har vi ingen problemer med å utvikle sw og nødvendig hw, det er bare et spørsmål om å legge ned litt tid og litt penger. Og da kan vi få det akkurat så elegant og fancy som vi vil. Mitt hovedanliggende er egentlig at Norges sykkelforbund for lengst skulle stått bistått klubbene slik at sånt utstyr for lengst hadde vært innført. Men kanskje FOCC kommer dem i forkjøpet en dag...
GE - Onsdag 08 sep - 11.47
Emit vil nok lønne seg fremfor DIY
Ellers kan man få utviklet egne systemer med lavfrekvens RFID som EMITs i Asia for veldig lite penger, men det lønner seg neppe om det ikke skal bruke komersielt og masseproduseres.
Bolla - Onsdag 08 sep - 10.38
Chipen er nok billig ja, men mattene og resten av utstyret koster skjorta tipper jeg. Er på jakt etter en billig DIY løsning. Kanskje det er mulig or rigge seg til med en laserpenn og detektor som løser ut en puls. En slik puls går in i PC programmet, og PC programmet kan utløse et stillbilde camera for å ta et bilde av hva som passerte og lagre dette sammen med tidspunktet. Kjetil og meg har flere ideer som vi absolutt skulle ha jobbet videre med, men det er å få tid til å lage det. Samt det koster litt penger for å lage kretskort og nødvendig elektronikk rundt dette.
Krompen - Onsdag 08 sep - 09.15
Den chip'en som brukes som brukes til å registrere tid når man kjører over matter er veldig rimelig. Jeg kan formidle kontakt til en som har erfaring. Si fra :)
KaffeLars - Onsdag 08 sep - 00.14
Enig Bolla!
Neste steg i FOCC teknologien er vel at Komet programmerer noen duppeditter som festes på rytteren eller sykkelen og en tilhørende registreringsduppeditt ved Start og Mål! Da kommer de andre klubbene til å sikle enda mer på oss!

Du fikser det til neste FGP Komet......... så slipper du å trykke Enter ved hver mål gang eller å tenke på hvem som tar igjen meg på tempoen!!! :-)
Kanskje den til og med kan telle runder.... Det hadde vært noe Rykk og Stiffmeister
Bolla - Tirsdag 07 sep - 22.08
Så vidt jeg fikk med meg: Tengel forsvarte fjorårstittelen og vant aktiv klassen på tiden 26.01 (20km), og kan atter besmykke seg med tittelen Sørlandets Tempomester 2010! Gratulere, turbo tid, kanon kjørt! Fatter ikke at det er mulig.

I master/veteranklassen vant Tom Helge, på tida 13:51 (10km), vi sender gratulasjoner, Sørlandets Tempomester 2010 for klassen veteran/master.

Pga. av uoverenstemmelser var det noen av oss master/veteraner som ble henvist til å kjøre 20km, inkludert meg selv, greit nok, men mistet dermed sammenligningsgrunnlag for master klassen. Fikk tiden 29:33, som jeg anser som ok, tatt forholdene i betrakning, endel vind og en ganske hard løype. Plasseringsmessig blant de aktive er det ingen ting å skrive hjem om, men det ble personlig pers på 28 sekunder så jeg er bra fornøyd.

Ellers, det er helt utrolig: Her, som på alle andre lokale ritt, holder folk på med stoppeklokker, papir og blyant! Hallo! Vi lever i 2010! Fatter ikke at folk er så lite oppfinnsomme! Ære være arrangøren og deres frivillige som steller i stand ritt. Her var det vaffler og kaffi, saft og bananer, sånt sett helt glimrende. Og dere fikk jo tatt tidene osv, så det er helt ok. Men dette er egentlig et spark til NSF, de, NSF burde for lengst ha påtatt seg ansvar for å få utviklet nødvendig PC program og hjelpemidler for å håndtere dette på en smidig måte. Hadde jo vært ålreit å fått noe tilbake for pengene vi betaler til NSF. NSF burde kunne tilby et slikt PC program / nødvendig verktøy til alle klubber.

FOCCs egen Ket Komét har på egenhånd utviklet en PC applikasjon for registrering og avvikling av temporitt. Det har blitt benyttet under begge de 2 siste årenes FGP tempoetapper. De som har sett dette i bruk skjønner hva jeg mener. FOCC lever ikke i steinalderen, men det er desverre mange andre som gjør det. NSF, dere må hjelpe klubbene ut av steinalderen, gjør noe for oss da!
Krompen - Tirsdag 07 sep - 21.57
Ja, eller i kjelleren. Lat meg sjekke
james - Tirsdag 07 sep - 20.36
på loftet til foreldrene dine, tenker jeg.
krompen - Tirsdag 07 sep - 20.20
Jeg hadde tog da jeg var liten. Lurer på hvor det ble av..
james - Tirsdag 07 sep - 18.14
Om noen har gamle Märklin M-skinner, så trenger jeg en pens for å få fullendt prosjektet.
Krise - liten leilighet - Tirsdag 07 sep - 17.24
Håvard: Du har et stort og fint hus, kan du ikke bare rekvirere et rom til jernbanebygging?
Jon L - Tirsdag 07 sep - 16.22
Moralen er vel at i tur kan man kjøre så fort man vil. Rykke, slite og dra på så mye man vil!
Da blir det gøy på sykkelen! :-)
Rykk - Tirsdag 07 sep - 15.43
http://www.vg.no/sport/sykkel/artikkel.php?artid=10036400

kunne aldri skjedd i FOCC...
Lantern Rouge - Tirsdag 07 sep - 14.49
Kanskje man bare skulle delt opp i flere aktive puljer? Det blir jo kjørt "aktivt" i turklassen også, bare at det går litt senere :)
Dr F - Tirsdag 07 sep - 14.28
Joda man kan rykke så mye man vil i turgr, jmr Focc sitt "brudd" i Herefoss rundt...men det er vel slik at i turgr så har alle en interesse av å komme inn på en grei tid så man slakker vel ikke helt av selvom man har noen kamerater eller klubbkamerater foran seg?
Carbondude - Tirsdag 07 sep - 13.52
I rekordgruppa hadde nok ikke jeg hatt noe å gjøre, 13-mila var første turrittet mitt i år, har overhodet ikke trent annet enn litt tempo i år. Så jeg hadde nok vært av i bakken ved Ubergsmoen i rekordpulja :-)
I fjor var det en duo som kom i mål to minutter før feltet på nettopp 13-mila, så jeg trodde det var helt vanlig at man kunne rykke fra om man ville forsøke, selv i turpulja. Trodde ikke at feltet måtte være samlet hele tiden, my mistake!
Får stille i rekord neste gang da ;-)
Rune Ræser - Tirsdag 07 sep - 13.29
Var veldig seriøst det var blitt i turpulja - hvis man føler seg så sterk at man kan reise fra feltet, burde man stille i rekord. Vanligvis så bir man med på rulla, men bidrar ikke noe mer enn det...
Dr F - Tirsdag 07 sep - 13.05
Vi i Focc sender flere i "brudd", ikke bare 1 person...Nei Jon L, i en turgruppe så får man vel kjøre så fort man kan eller hva. Hva som skjer i en rekord gruppe er en helt annen sak. Hvis man har lyst å lage sykkelritt med brudd etc så må man melde seg på i rekordgruppen er nå min mening. Men det er jo selvsagt lov til å yppe opp farten i en turgruppe også...
Jon L - Tirsdag 07 sep - 12.44
Min personlige mening om taktikk i TURPULJA på turritt er følgende: Det blir fryktelig kjedelig å sykle hvis man har en "bruddhappy" lagkompis og man ikke kan få lov til å kjøre som man vil.
Hvis det ikke er gjort avtaler mellom syklister med spesielle ambisjoner i rittet før start, mener jeg man må kunne kjøre som man vil, alt annet er drepende for sykkelinteressen.
Jeg føler det er litt overambisiøst med denne tankegangen i turpulja og at det muligens hører hjemme i rekordgruppa / norgescup.
Mulig at jeg har feil i dette og at ACC har en internpolicy som tilsvarer det Carbondude sier, det er noe jeg må sjekke. HVIS det er som Carbondude ønsker er jeg nødt til å melde meg på i trimklassen ved neste ritt for å få lov til å sykle så fort jeg vil.
Hva er andre mening om dette tro? Er jeg i utakt med syklismens uskrevne lover her?
Gruber, hvordan er det i FOCC?
Gruber - dagdrømmer så lenge jeg kan... - Tirsdag 07 sep - 12.11
Hehe...
Sjekk foreløpig startliste på Høsttråkken.
FOCC er med sine 3 represnetanter i Rekordgruppa det største klubben/laget. Regner med at vi kommer til å kontrollere det feltet rimelig greit... Ikke bli overrasket hvis det resulterer i en FOCC-seier... ;-)

Forresten, interessant ACC-diskusjon på forumet for tida...
Krompen - Tirsdag 07 sep - 10.23
Jeg vurderer å kvitte med meg mine Mavic R-Sys hjul. Fremhjulet er brukt fra påske og frem til nå. Bakhjulet er kun brukt Krs-Hovden, Kvartetten og Ceres rittet.

http://fast-bikes.no/e-vendo.php?shop=fast&SessionId=&a=article&ProdNr=MAVR-Sys&t=4&c=494&p=494

Kan leveres med Ultegra 25-11 kassett. 5000 kr?

james - Tirsdag 07 sep - 08.32
Synes du prioriterer riktig da, bolla. Lykke til i kveld! Kult at du representerer FOCC på selveste sørlandsmesterskapet.
bolla - Tirsdag 07 sep - 00.16
Modelljernbane! Jeg skjønner ditt valg! Med to jenter på 10 og 12 så har jeg ikke DET valget. Modelljernbane er ikke helt greia for jentene min. I morra har jeg egentlig bare valget mellom å være hjemme og male, eller sykle. Lett valg?
ghostrider - Mandag 06 sep - 23.43
ghostrider skal bygge modelljernbane i morgen med sønnen sin, så han blir heldigvis spart for hån og ydmykelse fra medsyklister og tilskuere, men han låner gjerne bort tempohojen hvis andre vil prøve seg på å bli sørlandsmester.
bolla - Mandag 06 sep - 23.35
he he, "litt mindre lemster bolla" skulle det stått, dog, "indre" lemster stemmer bra det og!
Litt indre lemster bolla - Mandag 06 sep - 23.31
Ghostrider, du er vel klar i morra, SM tempo.
Carbondude - Mandag 06 sep - 23.30
Joda Jon, de andre rytterne må gjerne prøve å kjøre inn folk i brudd.
Har man en klubbkamerat i bruddet, så mener jeg, og de fleste andre som tenker litt sykkeltaktikk, at man selvfølgelig ikke skal bidra i rulla, uansett hvor kjedelig man måtte synes det da er.
Jeg vil sammenligne det med selvmål i fotball.
Hadde jeg blitt kjørt inn, så kunne du, med friske bein, ha gått kontra f.eks?
På bedriftsritt er det vanlig å sykle alle mot alle, representerer ikke klubb der.
Men hvorfor ikke sykle som lag/klubb på turritt? Det er jo helt normalt å gjøre.
Jon L - Mandag 06 sep - 22.45
stemmer James.
håvard - Mandag 06 sep - 22.35
bedriftsritt = trening
james - Mandag 06 sep - 22.32
Fjære også, sier du? Er det torsdag 16. da?
Jon L - Mandag 06 sep - 22.24
Er det ikke 2 bedriftsritt igjen? Myra og Fjære?

Når det gjelder Carbondudes kommentar; litt rulling bør man vel kunne forvente i turpulja? Å sykle på lang lang rekke i 6-7 mil blir kjedelig. Jeg var heller ikke så voldsomt aktiv etter at jeg prøvde å komme opp til dere som var i brudd. Det står selvfølgelig respekt av at du holdt unna og kom først i mål!
Mulig ikke jeg tar dette så alvorlig som jeg burde...
Gruber - klar for høy puls... - Mandag 06 sep - 22.14
Jeg driver å flørter med tanken på å starte i mitt 2. bedriftritt for sesongen nå på torsdag. Det er meldt litt småkjassent vær, men menneskehuden er jo så godt som både vanntett og vindtett så går nok mot start... formalitetene i heimen må imidlertid på plass.
Håvard - Mandag 06 sep - 22.09
http://www.treningsmagasinet.no/wip4/bli-rask-med-styrketraakk/d.epl?id=265485
http://www.treningsmagasinet.no/wip4/god-effekt-styrketraakk/d.epl?id=429222
Håvard -heller ikke noe frekvent styrketråkker - Mandag 06 sep - 22.06
as u say Gruber. styrketråkk har lite med max styrke å gjøre, kan godt kalles teknikktråkk....
Håvard -heller ikke noe frekvent styrketråkker
håvard - Mandag 06 sep - 22.02
Skal alltids finne på noe. Tenkte vi skulle skille litt mer på øktene. Sykle roligere på vanlige økter, så overskuddet er max når vi sykler drag/tempo/intervall. http://www.dn.no/dnaktiv/article1969836.ece
Veldig stille ang styrketråkk her.....Håper på noen vettuge kommentarer fra de sykkel kyndige.
james - Mandag 06 sep - 21.57
ja, for eksempel sesongens siste bedriftsrtt til torsdag. Noen som er med? kl 18 på myra
krompen - Mandag 06 sep - 21.55
For oss med litt bmi gir hver tur masse styrktråkk. Ergo, bruk tiden på noe mer morsomt
Gruber - med styrke i beina... - Mandag 06 sep - 21.50
Styrketråkk har absolutt noe for seg (uten at jeg har gjort det i år... hmmm....)

For oss glade mosjonister tror jeg faktisk det største utbytte er at en bedrer tråkkteknikken... Selvfølgelig får en større styrke også, men det får en jo uansett i større eller mindre grad av alle former for sykling (intervall, langturer, tempo, spurter, osv...)

Min "oppskrift" på styrketråkk er vel å kjøre på så tunge gir som mulig, lavtråkkfrekvens (30-40), og med en relativt lav (75%) puls sånn at en ikke kjører på seg for mye syre. 3-5 drag av 5-10 minutter... ideelt sett kjører en pausen på lette gir og høy frekvens...
james - Mandag 06 sep - 21.41
Jeg trener ikke, jeg bare sykler. Men hvis du invitere til styrketråkktrening, doktor, så skal jeg gå på med et åpent sinn.
Håvard - Mandag 06 sep - 21.35
Har du trent seriøst styrketråkk noen gang? Kanskje du blir #1 i neste tur ritt , hvis du trener styrketråkk?
james - Mandag 06 sep - 21.12
Apache er mye kulere enn styrketåkk, doktor. Jeg hadde en sånn. tre gir på overrøret, skvettlapp og VDO-speedometer som gikk helt til 70 km/t. Åh, som jeg savner den.
Håvard - Mandag 06 sep - 21.05
BOYS, alle vet at syrketråkk er bra, men gjør dere det? hvordan legger du opp styrketråkk øktene dine?

" Gjør som proffsyklistene – tren styrketråkk og bli bedre på sykkelen.
- Så og si alle syklister på høyt nivå bruker styrketråkk i treningen sin, sier fagsjef for utholdenhetstrening i Olympiatoppen, Espen Tønnessen, og nevner Gunn Rita Dahle, Rune Høydahl og Thor Hushovd som eksempler. Tønnessen mener treningsformen er et effektivt supplement til vanlig langkjøring og intervalltrening – både for mosjonister og proffe syklister.
- Mosjonister vil blant annet merke at de får god teknikkutvikling av å trene styrketråkk, sier han."

"Om styrketråkk er bra eller ikke er mye diskutert i sykkelverdenen. Knut Anders Fostervold er ikke i tvil om hva han mener om saken.
- Styrketråkk kan utvikle deg veldig som syklist. Selv er jeg stor tilhenger av styrketråkk, og trener det stort sett to til tre ganger i uka. "
håvard - Mandag 06 sep - 21.00
apache.jpg
Stilstudie fra 70- tallet. Til glede for dere som ikke var født når denne sykkelen var på høyden.
En rekke revolusjonerende patenter, sete bygd for variasjon i sittestilling/ ekstra passasjer, sloped overrør, gir boks på overrøret, deformerbart styre som tar opp kollisjonskreftene ved front kollisjoner.
Herlig dere!
james - Mandag 06 sep - 19.39
Synes du gjorde din del av tauejobben og litt til, Jon. Godt at fashion-Trond også var med. Det var en god mann til å holde farten oppe.
Carbondude - Mandag 06 sep - 19.38
Men hvorfor bryr du deg om manglende vilje i dette feltet, Jon?
Du hadde da tross alt en klubbkamerat i brudd, nemlig meg.
Lite taktisk da i tilfelle å prøve og få igang noe kjør i feltet bak, eller hva?
Men ingenting overrasker meg når det gjelder ACC, ikke så mye er forandret på det området tydeligvis.
Du var ikke den eneste fra ACC som hadde vært ivrig i feltet bak, etter hva jeg hørte i målområdet.
Neste gang får du heller bli med i brudd vet ;-)
Jon L - Mandag 06 sep - 16.31
Enig med James om 13 mila. Mer viljeløst felt skal man lete lenge etter! Men Jens var ofte i front!
BIZKIT - Mandag 06 sep - 11.15
Fint bilde lemster bolla, jeg ödela giret og sykla de siste 70 km på tyngste gir, kunne bare gire på lille og storeskiva men var förstemann opp siste bakke på styrketråkk hehe 1 km för mål men ble kjört inn av feltet, ble topp 10 fordi :-)
Var maange NC ryttere med igår!

ER SOLEKLAR FOR BANKETT!!!!!
Krompen - Mandag 06 sep - 10.28
http://www.youtube.com/watch?v=yLXYFxylVHU Noen som har prøvd dette?
Dr F( laske ) - Mandag 06 sep - 10.00
Hmm, ja jeg tar kritikk for den): Du ser rimelig bitter ut der du forstår at det ikke blir noe Cola.
Gruber - tørst og energiløs... - Mandag 06 sep - 09.41
Meget god og fyldig dekning av den siste og avgjørende fellestartet.
Eneste kritkkverdige var at flaskelangeren min forble anonym... eller hva sier du Dr. F,laske?
KaffeLars - Mandag 06 sep - 00.26
Herlig bilde reportasje fra fellesstarten Frode og Stian!
Krompen - Søndag 05 sep - 20.32
Bilde491.jpg
I ei ås bortenfor Jessheim ble det 4 timer i skogen i går. En liten pause ble foreviget
james - Søndag 05 sep - 20.22
Det var Aleksander Perez fra Asker ck som vant 13-mila i dag på tiden 3.02.30. Bizkit var med hovedfeltet inn, og endte vel på en 10-12 plass.
Jeg var med i turgruppa (som eneste Foccer). Der ble Endre Bai Nilsen fra ACC først. Han kom inn på 3.23.19 etter å ha vært alene i brudd noen mil. Pga rot, uvilje, tull&tøys klarte vi aldri å kjøre ham inn. Etter bakken opp til Myra var vi bare 8-10 mann igjen i hovedfeltet som kom inn på 3.23.55. ACC spanderte både pølser, kake og kokka etter målgang, så nå kan dere angre på at dere ikke ble med. Flott tur, var det.
lemster-bolla - Søndag 05 sep - 20.04
13_mila_2010_rekordfelt_blakkstadkleiva.jpg
Rekordfeltet opp Blakkstadkleiva på 13-mila idag. 1. mann passerte fotografen kl. 13:51:12, feltet strakk seg ut over ca 24 sekunder bak til siste man i denne store tetgruppa. Neste gruppe, ledet an av Tom Helge (Dølemo IL) passerte minuttet bak på 13:52:16. Deretter passerte et par ryttere alene. Gruppa til Bjørn N. Eppeland (Dølemo IL) passerte 14:03:29.
Vår egen Geir Bisgård ligger fint an i tetfeltet. Hvordan det endte til slutt har jeg enda ikke hørt.
Artig å være tilskuer for en gang skyld. Beina ble totalt ødelagt på terrengløp på fredag. Er så stiv og støl som jeg aldri har vært, må gå trappene sidelengs.
håvard - Søndag 05 sep - 19.52
04092010160.jpg05092010170.jpg
Håvard var på topptur 4/9. Høyeste toppen sør for Jotunheimen. Folarskarnuten 1933 moh, i Hallingskarvet. Ble trening av det også. 6 timers tur, gå / jogg. snitt puls på 72% inklusive pauser. 12% stigning/ fall i gjennomsnitt. Verst nedover hvor knærne begynte å verke.
Sykt bra vær. Utsikt til Gaustadtoppen i syd og Jotunheimen i Nord. Fantastisk natur!
Dag Magne - Søndag 05 sep - 18.32
Lett å si når du ikke skal være med Stanley! He-he... Føler det det presses litt her til å delta i en pulje som egentlig er for tøff for meg... Eller drar du opp spurten Gruber?
Stanley - Søndag 05 sep - 11.15
Jeg kan ikke være med på Høsttråkken dessverre! Er i Stavanger den helgen! Men hadde selvsagt prøvd meg på rekord hvis jeg hadde hatt anledning til å delta... jeg knuste jo tross alt Gruber i årets FGP! ;-) Så kan han, kan jeg! Lykke til boys! Håper vi stiller med fotograf, slik at vi får dokumentert rittet.
Stanley - Søndag 05 sep - 11.13
Sms`n funka Rykk! Hva me MMS`n?
Espen "Rykk" Ribe - Søndag 05 sep - 10.42
test
Espen "Rykk" Ribe - Søndag 05 sep - 10.36
test
Dag Magne - Søndag 05 sep - 08.15
Jeg har også tenkt å bli med på høsttråkken, men det blir nok neppe i rekord feltet. Tror jeg prøver på Tur1.
james - Lørdag 04 sep - 23.30
Da var det gjort. Dog ikke i rekord.
Kruser - Lørdag 04 sep - 23.26
Send en mail til paamelding@grimstadsk.no
Linken på siden virker ikke, men bare bruk epostadressen over.
james - Lørdag 04 sep - 22.56
Hvordan melder man seg egentlig på høsttråkken? Jeg får beskjed om at mailadr er ugyldig.
Frode Frekvens - Lørdag 04 sep - 22.24
Da har Frekvens meldt seg på til Høsttråkken og satser på å bli med i rekordpulja med Gruber. I tillegg har også Rykk meldt seg og er klar for å føle farten på kroppen i denne gruppa. Moro kan det bli, og vondt kommer det garantert til å være :-)

Hva med dere andre FOCCerne? Lenge igjen av sykkelsesongen enda vettu :-) Meld dere på i en fei!

Gruber: skal si du har tatt alvoret inn over deg og drar av gårde med tusener på tusener av sykkelmeter. Inspirerende :-)
TerrengSteinar - Fredag 03 sep - 20.02
Hvem er best rangert i FOCC?
http://rittranking.merida.no
Dr F - Fredag 03 sep - 19.06
Noen som skal på Aha-konsert så Sør Arena Jeg har en bill til overs om noen hadde kunne tenkt seg en tur.
Rykk - Fredag 03 sep - 16.05
Neste ritt i Sparebankcupen:
Torsdag 9. September kl. 18.00 - Landevei
Start på Myra - Arrangør: Sparebanken Sør BIL.

Løypa: Myra - Bråstad-Libru-Osedalen-Furre bru-
Løddesøl-Rise-Libru-Bråstad-Myra.

Lengde: ca. 30 km.

K-Lars - Fredag 03 sep - 13.16
KaffeLars er klar for bankett!
Satser alt på at Ivæ har sleika sårene etter FGP banketten og revansjerer seg, og kliner til med brun trøye!
Krompen - Fredag 03 sep - 12.03
Focc Øst, terrengritt på Sørumsand neste helg. Jeg vurderer å stille. 47 km terreng http://idrett.speaker.no/Downloads/20297/docs/stomperud-sykkelritt_2010.pdf
Krompen - Fredag 03 sep - 11.35
Er i Skottland og driver forfall med brunt sølevann den helge, dessverre...
Gruber - 43 dager igjen... - Fredag 03 sep - 11.05
Klart jeg skal på bankett Stanley...
Stanley - Fredag 03 sep - 10.24
Jeg skal på bankett (!) Noen flere?
Stoa Fysikalske Senter
FOCC Challenge!
Tirsdag 12 jul 2011
FOCC Challenge 28.juli
Fredag 01 jul 2011
Trondheim - Oslo coming up!
Onsdag 22 jun 2011
KRISTIANSAND > HOVDEN
Fredag 27 mai 2011
Herrefoss rundt next!!
Mandag 16 mai 2011
Bukkene Bruse
Lørdag 30 apr 2011
Sydenliv 2011
Onsdag 16 mar 2011
FOCC Vinter 2011
Søndag 06 feb 2011