Trondheim - Oslo: Vel blåst!


For en innsats! Tid 15 timer og 5 minutt på Frode Frekvens sammen med Spydspissen.

Søndag 26 jun 2011 Av J@rle Vevmeister
Spam kontroll: 4 + 3 =    
Note: Comments are moderated and will be published after control.
Kommentarer
J - Tirsdag 07 feb - 20.52
Test
Øystein - Fredag 01 jul - 17.14
Hei alle dere i FOCC
Velkommen til Skalldyrrittet 2011.

Til alle dere sykkel intereserte som ønsker en god avslutning på sommeren,
ønsker vi hjertlig velkommen til www.Skalldyrrittet.no lørdag 13 august i Mandal.

www.Skalldyrrittet.no blir i år arrangert for første gang, og er et Tur/ Trim ritt lagt til helga
hvor Mandal står på hode under en av Norges største festivaler "Skalldyrfestivalen".

Ta turen innom vår hjemmeside www.Skalldyrrittet.no og meld deres interesse,
da vi beklagligvis må sette begrensning på antall deltakere som vi kan håndere! (Pga. første års gjennomføring).

NB! Håper så mange som mulig av dere i FOCC kan ta turen til Mandal denne helga.

Med Vennlig Hilsen
www.Skalldyrrittet.no
Øystein Dahl
Rambo - Torsdag 30 jun - 19.05
Rolig langtur i morgen kl 09 hvis noen er med..? :-)
Dæggis - Torsdag 30 jun - 10.21
En liten kommentar/test:
Til de som har Garmin 500: Kan melde om at batteriet holdt hele veien til Oslo - og når jeg satte den på lading stod det at det var 8% igjen. Batteriet er oppgitt til å vare 15t, så jeg hadde monteret en ekstra fartsmåler som backup.
Peder Pedal - Onsdag 29 jun - 20.42
Måtte faktisk ha meg et par dager for å få turen ut av hode...Helvete å irriterende!! Men fallet var mer alvorlig enn hva jeg ville trodde og sliter nå med rygg og albu. Etter å ha intatt 6 Voltaren og 1 paracet ville ikke smertene gi seg - samt jeg ikke hadde noe sterkere å kjøre på. Men etter å ha vært hos legen i Lillehammer og spedt på med 2 Paralgin Forte til gav smertene seg heller ikke. Legen lo litt av meg når jeg sa at kroppen ikke ville mer etter 8 timer og 30mil på sykkel sete. MEN pyttsan nå er det over og jeg stiller igjen i en 15 timers pulje et annet år!! Ulf - var vel ikke så mye til humør spreder den dagen da jeg hadde faktisk takter til å bli litt aggresiv - Kjælsen måtte trø til med å være sykesøster og gi meg piller...Fantastisk at du Kjælsen og David kunne være i følgebil teamet - det var god hjelp. Kjempe innsats av Dag Magne og Frode - dere kan være stolte karer!!
Ulf Hansen, Mr Sydspissen - Onsdag 29 jun - 18.44
Sjalabais for en innsats på DSS.
Vi trenger slike karer som dere i et lag , Peder, Dag Magne , Frode og Jørgen. Jeg er stolt av å kjenne dere, og ikke minst sykle i sammen for å oppnå det vi gjorde. Jeg har fått meg venner for livet, det er så artig å se hvordan et kameratskap kan utvikle seg når en treffes på 2 hjul. Tok kontakt med dere i fjor sommer for å være med på noen intervaller og Tovdals treningsrittet. Der traff jeg Frode, Espen og to mann til. Nå har jeg blitt kjent halve FOCC føler jeg.Peder er noe av det artigste jeg har truffet på lenge, steike for en humørspreder. Dæggis er seig som en seigemann og beviser at en må ha stor respekt for han.
David og Kællsen er av den sorten en bare må ha med seg i et støtteapparat......... TAKKER.
2. helga i juli reiser jeg til Moysand camping og skal være der i 3 uker. Da får vi ta oss en champagnetur på sykkelen.
Vi skal prøve å arrangere en sammenkomst for begge lag i løpet av juli/august, hvor vi spiser reker og tar oss ei SKIKKELIG kald pils. Får vi dette til i sommer kan dere sitte på med meg hjem fra Grimstad og jeg kjører tilbake til Grimstad dagen etterpå. Dere er jo kjent for å ta avslutninger til store høyder :-)
Vi snakkes med dere.



K - Tirsdag 28 jun - 23.23
Hvis jeg får velge mellom folkevogn og traktor, går jeg for folkevogn, siden den har A/C og analog klokke og litt mer fartsressurser. :) Men vi har jo ca 360 dager på å bli enige, så vi trenger ikke å avgjøre dette NÅ :)
Krompen - Tirsdag 28 jun - 23.05
Jeg kan sikkert stille med konebankeren ( hilux) som matbil. Da mangler vi bare en roadcaptain.
james - Tirsdag 28 jun - 23.01
Bil: check!
Krise - Tirsdag 28 jun - 22.59
Så lenge noen stiller en bil til disp, så stiller jeg min skrott og hender til disposisjon.

La det være sagt at klubbens lateste mann ikke ligger nederst på statistikken, men har rykket fra selve Presidenten på statistikken. Jeg har ikke fullt så mange yoga-økter i Baconland, men jeg tar det igjen med fysisk arbeid og sykling nå og da. Måtte sommeren bli lang, varm og vindstille!
Krompen - Tirsdag 28 jun - 22.31
Bra Krise. Vi trenger all hjelp vi kan få kan. Mekaniker er i boks så da trenger vi en sjåfør.
Krise - Tirsdag 28 jun - 21.33
Jeg er med på 4.30-laget, men dere får dessverre ikke nyte det å le av mine manglende egenskaper som rytter. Jeg er flinkere til å kjøre bil.
Dæhlie - Tirsdag 28 jun - 21.16
Jeg er med på 4,5 timer. Skal sørge for at folk får i seg nok vann og mat:-)
james - Tirsdag 28 jun - 21.00
Tull, krise! Du er jo i kjempeform. Du dro jo opp bakkene som bare det. Jeg insisterer på at du blir med på 4.30-laget.
Krise - Tirsdag 28 jun - 20.35
Jeg er ikke med, til tross for ryktene som James kommer til å spre om at jeg er i kjempeform.
Hadde årets andre tur på raceren i dag, og støtte på Jens på vei ut fra byggefeltet sitt. Vi ble snart enig om en passende løype for begge, og syklet en passe tur i et passe tempo. Hyggelig!
Krompen - Tirsdag 28 jun - 10.17
Bra. Da er vi allerede noen stykker..
james - Tirsdag 28 jun - 09.13
Jeg er også klar for 4.5-timer Lillehammer-Oslo. Jeg begynte å trene til det i går kveld.
Håvard - Tirsdag 28 jun - 05.53
Jeg er og klar for LO. 4:30.
Clst 5:30, eller superspeed.
Krompen - Mandag 27 jun - 21.42
Er noen Jessheim folk som garantert blir med på et 4,30 lag fra Lillehammer. Om vi samler 20-25 mann så er det gode muligheter for å klare det. Gjelder å være tidlig ute med litt planlegging og sørge for at vi blir med i lagkonkurransen. CLTS blir et viktig ritt også.. Kanskje Turbo T med blir som hale?
Asdal - Mandag 27 jun - 21.06
Tja. L-O 4,5 t hadde vært jillt. Då trur e at e piggå me
Kjellsen - Mandag 27 jun - 20.45
Henger mæ på Kjeks sitt forslag om 18 timers på næste års T-O.
Dr F - Mandag 27 jun - 20.13
Jeg er veldig klar for et Sørlandsbasert Tog L-O på under 4.5 t neste år! Og til Peder, Frekvens og Dag Magne, helt utrolig innsats!
Krise - Mandag 27 jun - 18.47
Enig med Rykk, det er meget storsinnet og hyggelig av Ceres å la en stakkars akterutseilt bergenser/sørlending kjøre som blindpassasjer på hurtigruta deres, og atpåtil så deler de av godene sine med mat og drikke og hva enn. God sportsånd fra Skedsmogjengen!
Sterkt jobbet av Dag Magne også, som ikke mistet motet fullstendig da de andre gul/svarte reiste sakte fra ham. Rått!
Gammel Nok - Mandag 27 jun - 17.16
Jeg henger meg på deg, Krompen; Lillehammer -Oslo på 4.40. Og CLST-tog på 5.40. Det hadde vært noe å trene mot! Og gjøre som Ceres, ifølge Dæggis, med seige vepaforseringer av bakketoppene.
Kjeks - Mandag 27 jun - 15.29
Grimstad gruppe 18 timers neste års styrkeprøve?
Rykk - Mandag 27 jun - 14.35
Tommel opp for Ceres!
Krompen - Mandag 27 jun - 10.23
Fra Kjetil, Ceres:

"Hils Dæggis med takk for hyggelig tilbakemelding, vi setter pris på å bli lagt merke til!

Tar det som en liten bekreftelse på at vi følger våre leveregler:
3. Vi opptrer på en måte som gir positivt inntrykk av vår klubb og idrett ovenfor
gående, bilister og andre syklister."
Krompen - Mandag 27 jun - 09.51
Takker for hilsen Dægis. Yes, Ceres gutta er veldig bra gjeng og det flere FOCC'ers som har glede av Ceres sin gjestfrihet. De kjørte vel inn på 14.43, så det er ingen dårlig gjeng du har kjørt med. DSSP sitter langt inne. Derimot kunne jeg godt tenke meg å kjøre L-O på under 4,5 t.

For min egen del så ble det en lang dag fra Lillehammer. Vi hadde fem-5 punteringer. Noe jeg ikke trodde var mulig i solskinn. I tillegg så hadde vi en styggvelt rett før Kløfa. Veldig synd egentlig for da hadde vi fått opp farten skikkelig. 6,13 med en gjeng hvor flesteparten ikke har syklet ritt før synes jeg er bra. I tillegg så stod jeg stille i 32 min, så tiden gjenspeiler dessverre ikke helt innsatsen.

Blir Sørlandet til helgen så om det er noen som skal sykle så si fra.
Dæggis - veldig godt fornøyd T-O deltaker - Søndag 26 jun - 23.01
Jadda – da var årets store begivenhet på sykkel unnagjort!

Frekvens har oppsummert det meget bra i sitt innlegg – takk til Team sydspissen og primus motor Ulf og alle ryttere og hjelpeapparat– veldig gøy å være en del av dette.

For min egen del må jeg vel si at ikke alt gikk som forventet. De første 2-3 timene gikk greit, men etter rundt 3 timer begynnte jeg å slite med farten i oppoverbakkene – muligens kombinert med for lite inntak av næring. Beina begynnte å knyte seg, og jeg fikk ikke ut noe «power». Frekvens var veldig oppmerksom – all ære til han - og prøvde å dra meg inn igjen til feltet med en gang jeg begynnte å slippe, men jeg hadde bare ikke sjangs til å holde følge – så jeg måtte desverre bare se de dra ifra etter ca 130 km. 410km to go – om jeg så skulle sykle hele veien alene.

Fikk ringt til David og heldigvis ventet matstoppet noen minutter slik at jeg fikk nye flasker og fyllt opp lommene med så mye energi som mulig. Så var det bare å legge i veg mot Oslo i ensom majestet. Med påfyll av energi og i tilpasset tempo gikk det ganske så trivelig oppover dalen mot Hjerkinn, og med sol og blå himmel så alt veldig mye lysere ut – og beina begynnte også å komme seg.

Etter ca 5 ½ time, litt før Dombås ble jeg tatt igjen av Sportsklubben Ceres, og hang meg på det blå toget deres – for å se hvordan dette ville gå. De startet 30min etter sydspissen, og jeg kom i snakk med deres hyggelige kaptein Kjetil. Han ba meg hilse så mye til Krompen som kjører ritt med de i Oslo området – neste år er det T-O på deg Krompen!
Det var fremdeles litt tendenser til lugging i beina, så jeg var usikker på hvor lenge dette kom til å gå, men jeg kjørte innpå en sykkelkake til, og etterhvert ble beina ganske gode.
Skjønnte nå at at det er utrolig viktig at næringsinntaket skjer jevnt og trutt, og prøvde å time inn dette. Samtidig visste jeg at jeg ikke hadde med meg nok forsyninger på lomma for å holde helt til Oslo, så det måtte også skje noe på denne fronten.

Dombås ble passert 23min etter Team Sydspissen. Det var deilig å kjenne den varme luften stømme mot, og alt som tidligere hadde vært vått etter den første timen var nå tørket opp. Det gikk greit nedover dalen, og etter ca 250km hadde Ceres et stopp. Der fikk jeg velvillig fyllt opp flaskene mine med vann, og fikk bommet 2 bananer før det bar videre igjen.
Nå gikk det greit nedover, og beina var i lange perioder gode. Innimellom – når jeg hadde strekkt det litt for lenge med næringsinntak – begynnte det å lugge i beina igjen – men det kom seg som regel etter litt påfyll med næring.
Det var rett og slett trivelig å sykle nedover dalen. Været var over all forventning, svak vind eller nærmest vindstille, og fine veier. Ceres skal berømmes for å ha et veldig fint og jevnt tempo – godt tilpasset min stil. Dvs at bakkene ble kjørt rolig og greit, og de sekundene de evt tapte på det, ble vel mer enn tatt igjen på flater og nedoverbakker. Faktisk syns jeg det i perioder gikk litt for «pyntelig», og tenkte med meg selv at her har nok Sydspissen kjørt mye fortere, men passeringstidene viser jo at det gikk unna.

På neste (og siste) Ceres stopp (etter 395km) fikk jeg også fyllt opp flaskene og i tillegg fikk jeg 2 gel og en Cola! Fikk også salt-karbonade og cola hos en rytter. All honnør til Ceres – uten påfyll hadde jeg ikke hatt nubbsjangs! Dere er mitt favorittlag (utenom FOCC da)!

Nå begynnte den ordentlige nedtellingen – «under 150km igjen», 120km, kun 80km, etc. Dette gikk vegen, men samtidig begynnte jeg å gå tom for forsyninger. Jeg ble velvillig tilbudt Cola. Jeg prøvde litt, men det funket ikke noe særlig godt for meg. Når det var ca 70km igjen fikk jeg såpass kramper at jeg måtte slippe – og trodde «der gikk toget», men krampene slapp heldigvis taket, og jeg klarte å kjøre de inn igjen.

Siste måling (Eidsvoll) passerte jeg 12min etter Team Sydspissen.

Nå begynnte det å nærme seg slutten, og det gikk også unna for Ceres, men med kun 30km igjen hogg krampen skikkelig i høyre lår, og jeg måtte slippe feltet. Heldigvis gikk det over igjen, men da var feltet forsvunnet, så syklet alene mot mål de siste 30km – og jeg skal love at det var noen tunge og langdryge bakker der – men nå var målet snart nådd!

Utrolig lettelse og glede når «målsnora» var passert – 15.23 - og veldig godt fornøyd – ikke minst med tanke på starten av rittet da det ikke akkurat så veldig lyst ut.

Så må jeg også legge til at det er en utrolig sterk prestasjon av alle på Team Sydspissen laget som kjørte på 15.05 – synd jeg ikke klarte å holde følge oppover mot Dovre. Med så få mann står det stor respekt av dette. Og Frode og Peder som «aldri» har dårlige bein – skjønner ikke hvordan dere får det til. Veldig kjipt med Peder sin rygg – er sikker på at han hadde kruset inn med feltet uten problem om det ikke hadde vært for ryggen.

Må også legge til at «dagen-derpå» beina kjennes faktisk bedre ut enn etter Krs - Hovden.
Magne - Søndag 26 jun - 13.09
Ville bare gratulere alle sammen! utrolig sterkt jobbet å komme inn på en sånn tid, har lyst til å prøve neste år men da i en 20 pluss pulje.
babab - Søndag 26 jun - 12.41
gratulerer alle foccere på TO. står syk respekt av alles innsats.
Frode Frekvens - Søndag 26 jun - 12.39
For et ritt, for et hardkjør og for en herlig gjeng å sykle med!

Vi storkoste oss fra start til mål, med godt samarbeid som ble ledet av den solide kapteien Ronny Råsterk. I tillegg til å holde kontroll på laget, gav han oss også full oppdatering på tid og fart underveis. Det mest imponerende var uansett at han til og med tok tiden på følgebilstoppet. Da lå jeg som regel rett ut på asfalten og hvilte. Konge!

Team Sydspissen holdt motet oppe hele veien og bestemte seg til slutt for å gå for det kollektive fremfor å se om noen kunne komme inn under 15 timer. Det syns jeg var en herlig avgjørelse, som bidro til at 13 glade mann kunne heve hendene over hodet og komme inn på en meget bra tid. Dette er ett minne for livet.

Personlig hadde jeg en god dag på 2-hjulingen, kun avbrutt av 3-4 nedturer underveis, men jeg kom meg heldigvis til hektene igjen. Det var steike moro å kjøre med en så sterk gjeng som holdt godt driv i rulla. Det var veldig kjipt at Peder Pedal ramla i trappa, og måtte bryte pga smertene. Du hadde virkelig forttjent bedre. Når det gjelder Dæggis, tar jeg av meg hatten for den karen. Jeg forestilte meg ikke at han skulle gjøre en så sterk prestasjon da han ikke klarte å ta hjulet mitt opp mot Hjerkinn og måtte slippe feltet. For en motivasjon å holde trøkket oppe hele veien gjennom de 34 gjenstående mila. Du er rå :-)

Takk til Team Sydspissen for et flott opplegg og ikke minst til Ulf som inviterte meg med. Den karen tror jeg hadde det relativt kjipt de siste timene, men han kom seg jammen inn. For en stayer! Takk også til ett fantastisk service team som gav oss mat og drikke og ikke minst hyggelige oppmuntringer underveis. Dere er alle heltene mine :-)

Ikke minst er det kanon at vi har en Vevemeister i FOCC som bidrar så til de grader for å spre sykkelglede og spenning i de tusen hjem. Har nettopp lest meg gjennom Live Studio, og det var tydeligvis et herlig engasjement fra start til mål. Moro at så mange fulgte med oss. Det gav faktisk en ekstra inspirasjon å vite det. Takk for alle hyggelige hilsninger underveis.

PS Da vi passerte Jessheim i godt driv, stod det jammen en blondine der og flæsja puppestellet. Da kan jeg love dere vi satte farten opp :-)
Krompen - Søndag 26 jun - 12.36
Strålende jobbet!
Jan "Banan" Johansen - Søndag 26 jun - 12.35
1904-46a4a3a7-483f-4435-8bda-d6a43a68789e-T.jpg
Jens på en etterlengtet og spennende rundtur på hovedstadens stolthet, operaen. Hvor stor fart kan vi få nedover taket, undret jens!
Stiffmeister - Søndag 26 jun - 10.57
Grattis gutter! Meget sterkt kjørt Frode!!!
David - Søndag 26 jun - 09.07
Tusen takk for et flott opplegg!! Alle i team Hodne er fornøyd!
Håper slør hadde en like bra opplevelse som jeg og Jørgen!
Jostein "Mentor" Anderssen - Søndag 26 jun - 08.37
Gratulerer Frekvens og Pedal. Jeg er stolt og imponert av å ha en slik svigersønn og kjenne Pedal.
Peder "Pedal" Ellingsen - Søndag 26 jun - 00.49
1904-99389c06-8c38-4b8c-9206-f65b5f25d44e-T.jpg
nå hygger vi oss med pizza etter litt av en dag på sykkel sete. Takk til team sydspissen for vel organisert
Vevmeisteren - Søndag 26 jun - 00.30
Gratulerer igjen til alle mann... dette var skikkelig moro! Dere bestod med glans.
Stoa Fysikalske Senter
FOCC Challenge!
Tirsdag 12 jul 2011
FOCC Challenge 28.juli
Fredag 01 jul 2011
Trondheim - Oslo coming up!
Onsdag 22 jun 2011
KRISTIANSAND > HOVDEN
Fredag 27 mai 2011
Herrefoss rundt next!!
Mandag 16 mai 2011
Bukkene Bruse
Lørdag 30 apr 2011
Sydenliv 2011
Onsdag 16 mar 2011
FOCC Vinter 2011
Søndag 06 feb 2011