Color Line Tour 2008


Neste store sykkelbegivenhet er Color Line Tour, Kristiansand - Hovden.
FOCC stiller med Bolla, Rykk og Haakon i 6-timers pulja! Ket Komèt i 6.30 og Karl Kleiva i 8t-pulja.
Krise Karbon og Audun Ruslebiff stiller som følgebilmannskap og fotografer!

- Vil Rykk, Bolla og Krompen henge med 6-timers gruppa opp Byklekleivene?
- Er det håp om at en FOCC`er kommer i mål UNDER 6-timer,
  og hvilken FOCC`er kommer først til Hovden i år?
- Klarer Ket Komet å unngå fristelsene på Gourmet-stoppet,
  og vil han sette ny personlig rekord? (tid: 7.07 i fjor)? 
- Kleiva har trent godt i vår!! Hvordan slår dette ut på CLT? Kommer han i mål under 8 timer?
- Er det nok Hovdensuppe til alle i målområdet?
- Og ikke minst: Slår FOCC de to storkjefta GSK`erne Mafioso og Jarle Storrem`?
Torsdag 29 mai 2008 Av Stian "Stanley" Mjåsund
Spam kontroll: 3 + 2 =    
Note: Comments are moderated and will be published after control.
Kommentarer
bolla - Lørdag 31 mai - 22.46
Hvor lenge tørr vi holde på med denne sporten? Satt bare noen sykkellengder foran Rykk da jeg hørte det smalt bak meg. Snudde meg og fikk se at det var vår egne kaptein som hadde gått i bakken. Nei og nei, jeg fikk virkelig vondt av deg i dag Espen. Er sikker på at du hadde gjort et kanon løp idag om ikke uhellet hadde intruffet. Da jeg så senere fikk høre dramatikken som Ket var innblandet så ble jeg virkelig bekymret. Uhell til tross, dere smilte og skøyet som vanlig, skjønner ikke hvor dere tar det fra. Og Ket utviste virkelig stayer evner, å komme seg på sykkelen etter den smellen, og ikke minst tåle 2 punkteringer etter på!
For egen del: Å stille i 6 timers gruppa, visste jeg på forhånd at ville være i overkant av min kapasitet. Men planen var å kjøre med og også ta min tørn i front så lenge som mulig. Det gikk over evne opp til Åraksbø og matstasjonen på 111km. Jeg brukte omtrent ikke tid her og kom veldig tidlig ut sammen men 10-15 andre som hadde det svært travelt. Håkon var også med her, fra å ha kjørt i en stor gruppe var vi nå havnet i en vassere gruppe. Og det ble nå kjørt fort og veldig ujevnt, no som nok var med på å mørne både Håkon og meg. Etter hvert kom vi inn på det fryktede gruspartiet, og farten ble jammen ikke senket nevnverdig. I frykt for at flaskene skulle riste ut av holderen holdt jeg den ene i hånda. Men da ble jeg hengende etter, og plutselig var jeg 50 meter bak denne gruppa. Satte flaske tilbake i holderen og lot det stå til, tråkket på for å ta igjen gruppa. Kom meg opp i gruppa og hardkjøret fortsatte. Merket etter hvert at jeg nok var et av de svakere leddene i kjeden, så i en stigninger rett før Valle sentrum innså jeg at jeg måtte slippe og heller kjøre mitt eget løp. Til hit hadde vi kjørt med snitthastighet på 37.7km/t!Jeg var rimelig mør og sliten. Så fra Valle sentrum og opp til Byklekleivene ble det krabbefart. I de bratteste stigningene ble jeg innhentet av en KCK rytter, Mushom, som hjalp meg til topps. Vi dro sammen innover et stykke, og vi ble etter hvert innhentet av flere ryttere. Men da de verste bakken var forsert, fikk jeg nye krefter og lå fremme og drog på denne lille gruppa. Da ingen av de andre viste særlig trekkvilje, klinte jeg til på den siste mila og kjørte fra gruppa, tror jammen jeg kjørte fra denne gruppa med 2-3 minutter på den siste mila. Akkurat det var veldig deilig og kunne kjøre på når alle de andre sliter! Så i mål kom jeg, godt over 6 timer, men til en for meg veldig bra tid. En storartet dag, bare naturopplevelsen på Hovden i dag var jo verdt turen, helt fanstisk. Egentlig en tabbe at jeg hadde lagt opp til retur i dag, det var jo så deilig å bare slappe av i sola på Hovden og nyte omgivelsene! Takk til arrangørene for et flott opplegg, og takk til Audun og Kristoffer for å offre en hel lørdag i følgebilen.
Nå må dere bare ikke ha for mange velt på banketten! Husk hjelm!
Krise Karbon - Lørdag 31 mai - 18.12
Vi har nå parkert følgebilen og fått i oss noe å spise og drikke, gått rundt og pratet med hyggelige og slitne syklister.
Så langt så ser det ut til at det er et supert arrangement, denne sykkelturen. Vi har sett 5-6 forskjellige helikoptere i lufta, purken har guidet oss gjennom 50-soner i fart som tilsier å miste lappen og vel så det, og akkurat nå sitter alle igjen med en god følelse av å ha gjort en god jobb. Samtlige ryttere har virkelig måttet jobbe med seg selv og mot varmen (er vel nesten 25 grader her nå), mange har nok drukket og spist for lite, noen har gått i for tøffe brudd, andre har rett og slett ikke vært tilstrekkelig forberedt. Men ryktene går på at de fleste som ikke har vært innblanda i uhell, har klart seg til mål. Ikke verst, for her var det ryttere på absolutt alle nivå (deriblant en blind kar på tandemsykkel!).
Godt jobba, alle sammen!
Stanley - Lørdag 31 mai - 16.55
Øltelt.jpg
Her har FOCCs deltakere i CLT fått seg en velfortjent øl. Skål...! Vel blåst.
Frode Fravær - Lørdag 31 mai - 15.30
Ajajajaj! For en spenning, og ikke minst for en dramatikk vi har vært vitne til...

Takk og lov for FOCCerne kom seg helberget fra velten til tross for litt skjeve sykkeldeler. Får håpe de andre som var innvolvert var like heldige... God innsats Bolla, Krompen, Karl og Pedal. Kan tenke meg at Hovdesuppa satt som ei kule ved målgang. Kos dere på banketten!
Stanley - Lørdag 31 mai - 15.18
Tengel i mål på 5t 40min.

Solid tid, men Tengel gikk tom i Byklebakkene, og fikk refs av Mafioso for dårlig taktikk! Tengel gikk i brudd langs Byglandsfjorden som antagelig kostet mye krefter!
Stanley - Lørdag 31 mai - 15.14
Tid i mål på Peder = 7t blank (uoffisielt). Kanonbra Pedal!
Stanley - Lørdag 31 mai - 15.10
Uoffisielle tider i mål:

Bjørn "Bolla" = 6t 12min.
Haakon "Krompen" = 6t 30min.
Karl = 7t 31min.
Mafioso & Storrem i GSK = 6t 18min.

Peder er ikke observert i målområdet enda!
Tengel har dratt i boblebadet, så vi er usikre på hans tid.

Kommer tilbake med mer info................

Ket Komét - Lørdag 31 mai - 14.12
Sliter m luft i magen, og har akkurat lurt ut en lydløs en.. det ble merkelig stille, men tror ikke noen mistenker meg.. er forresten fortsatt i bilen m han fra Valle.. jeg sa av jeg fikk ta det igjen på banketten i kveld! og da svarte han på skikkelig Vallemål at jeg måtte være forsiktig så jeg ikke velta der også... hehe..
Ket Komét - Lørdag 31 mai - 13.59
passerte akkurat peder i byklekleiva.. Bra driv! :-)
Stanley - Lørdag 31 mai - 13.48
Da har mange passert toppen ved Bykle, og Bolla kom først, helt alene. MEN Bolla har måtte slippe hovedfeltet til 6-timers gruppa med ca. 10-15minutter. Uansett solid kjørt av Bolla som antagelig kommer i mål under 6.30.

Haakon hadde VIREKLIG fått det, og ble stående ca.3 minutter hos Rykk og Co på matstasjonen. Ligger an til en tid på rundt 6.45. (veldig uoffisielt)...

Mafioso og Jarle er også observet (kl 13.32 passerte de toppen), og de gamlekara imponerer enormt. De sykler i 6.30-pulja, og kan faktisk hamle opp med tiden til Bolla hvis de sykler fortere enn Bolla de siste 3 mila. Skal virkelig GSK`s Mafioso og Jarle slå FOCC i dag også? Nei og nei, dette blir spennende! Bolla sykler alene nå og Mafioso i en gruppe. Kan blir skummelt spennende dette! :-)

Kun 3 mil igjen...

Karl passerte kl 13.38. et betyr at han har sykla i omlag 6t 38 minutter! Ser ut til at Karl kommer under 8timer, og det vil i såfall være helt suverent.
Stanley - Lørdag 31 mai - 13.22
Color Line Tour 269.jpg
Følgebilen befinner seg nå på toppen av Byklekleivene! Se bilde til høyre! Løypas hardeste punkt.
FOCC syklistene ventes hvert øyeblikk opp denne bakken! Hvem kommer først?
... - Lørdag 31 mai - 13.18
Ket.jpg
Bilde av Ket Komet like før han fikk transport til Hovden!
Ket Komét - Lørdag 31 mai - 13.16
Sitter nå i en privatbil. Mannen er fra Valle :) Vi er 3 syklister her.. satser på å komme litt før til hovden enn oppramlerbilen som må kjøre sist.. Ikke noe særlig m massevelt i ca 40 km/t.. moste hode i asfalten, og er egentlig glad at det gikk bra! Sykla litt videre, men mye var skjevt på sykkelen.. punkterte og mista de jeg sykla sammen med.. byttet slange og sykla videre igjen.. også punkterte jeg jaggu igjen! Byttet slange nok en gang.. og sykla videre nesten til Åraksbø.. da kom oppsamlerbilen.. og jeg kasta inn handkleet... Jaja... Fint og varmt vær er det iallfall.. :-)
Ket Komét - Lørdag 31 mai - 13.03
Sitter nå i en privatbil. Mannen er fra Valle :) Vi er 3 syklister her.. satser på å komme litt før til hovden enn oppramlerbilen som må kjøre sist.. Ikke noe særlig m massevelt i ca 40 km/t.. moste hode i asfalten, og er egentlig glad at det gikk bra! Sykla litt videre, men mye var skjevt på sykkelen.. punkterte og mista de jeg sykla sammen med.. byttet slange og sykla videre igjen.. også punkterte jeg jaggu igjen! Byttet slange nok en gang.. og sykla videre nesten til Åraksbø.. da kom oppsamlerbilen.. og jeg kasta inn handkleet... Jaja... Fint og varmt vær er det iallfall.. :-)
Stanley - Lørdag 31 mai - 12.57
Nå venter vi på Krompen og Bolla opp til Byklestoppet...!
Stanley - Lørdag 31 mai - 12.56
Bizkit har fått det i bakkene og Rye-syklister stikker alene. Kan se ut som Bizkit sliter med krampe, fortelles det fra følgebilen på telefon.

Tengel har også gått på en smell, og er nå passert av hovedfeltet til superspeed-pulja. Farten i bakkene ble for stor.
Linda Larsen er også observert, like bak hovedfeltet, og har dermed måtte slippe i de tøffe bakkene.
Dag Otto derimot, henger med i feltet og ser ut til å slå både Tengel og Linda i dag. Gamle storheter slår til i bakkene altså, moro!

3mil til mål.
Stanley - Lørdag 31 mai - 12.48
Siste nytt fra fronten i SuperSpeed: Geir "Bizkit" Bisgård ligger i brudd sammen med en Rye-syklist.
De har stor fart opp Byklestigene nå! Kom igjen Bizkit, dette tar du!!!

Tengel og Christian fra GSK ligger ikke langt bak Bizkit, men ser ikke ut til å ha like stor fart opp bakene.
Tengel og Christian har løsrevet seg fra hovedfeltet, og ligger dermed mellom tetduoen og feltet.
Senorita - Lørdag 31 mai - 12.40
Heia heia heia!!!!
Kenneth fra Bergen - Lørdag 31 mai - 12.33
Til Krise Karbon: Det jeg mente er at det totalt er over 2000 høydemeter i løpet av Bergen-Voss. Vi sykler bla.a. over 3 "fjell": Gulbotn, Kvamskogen og Skjervet.

Synd for de som måtte bryte i dag. Bra ingen ble alvorlig skadet.
Stanley - Lørdag 31 mai - 12.28
Karl sitter fint i 8-timersfeltet. 4-5 mil igjen å sykle....
Han befinner seg i Byklekleivene akkurat nå... løypas desidert tøffeste fase med meget bratte stigninger!
Knus på KÆL...!

Ellers ikke noe nytt å melde! Vi venter på passering 3 mil før mål, på toppen Bykle.
Da får vi forhåpentligvis en indikasjon på hvordan det ligger an...
Uansett ser det ut til at BOLLA knuser FOCCs bestenotering fra i fjor på 6t 55min.

Følg med...
Stanley - Lørdag 31 mai - 11.59
Siste nytt:
Bolla sitter nå i et brudd i 6-timers pulja på omlag 15 syklister. Haakon var også med i dette bruddet en periode, men befinner seg nå midt mellom 6-timers feltet og Bollas gruppe. Slipper seg kanskje ned til feltet igjen? Time vil sjå... Det er nå 6 mil igjen å sykle for Bolla og Haakon, og foreløpig ser det ut til at FOCC slår Sykkelsesongen! :-)

Følgebilen har ikke sett noe til Karl i 8-timers pulja enda, men etter all sannsynlighet treffer de på ham straks.

Peder sitter fortsatt fint plassert i 7-timer gruppa og imponerer dermed i sitt første ritt noensinne.

Kjetil sitter i en veikant, spiser Maximsjokolader og koser seg i sola! Enten blir han plukket opp av følgebilen til FOCC, eller så blir han hentet av en oppsamlerbil som frakter havarerte syklister til Hovden.
Stanley - Lørdag 31 mai - 11.15
Ellers fortalte Espen Rykk fra følgebilen at Turbo Tengel er brudd i SUPER-speedgruppa! Spennende!

Espen forteller også at Peder Pedal følger lett i 7-timers gruppa, og Bolla + Haakon er fortsatt i hovedfeltet til 6-timers gruppa. Vi har dessverre ingen GPS-dekning lengre, da både Rykk og Kjetil måtte bryte pga velt.
Karl Kleiva vet vi ingen ting om enda, men vi håper og tror han sitter godt i hovedfeltet til 8-timers gruppa.

PS! Ket Komet blir snart plukket opp av følgebilen. Godt Audun har god plass i Volvo`n!

Følge med, mer info kommer..........
Stanley - Lørdag 31 mai - 11.00
Ket Komet i stor velt....!!!!!!!! Står heldigvis bra til med Kjetil tross det heftige trynet. Nei og nei, for en uheldig dag for FOCC. Heldigvis ingen personlige skader, men allikevel....! Velten skjedde mellom Grendi og Langerak. "Plutselig stoppet feltet helt opp, og vi flagra vegg i mellom". Bakhodet smalt i bakken, så jeg er jaggu glad vi sykler med hjelm", fortalte Kjetil på telefon fra Byglandsfjord kl 10.55.
Stanley - Lørdag 31 mai - 10.13
Nei og nei Rykk, hva skjedde? Hørte hjul og gir gikk ad dundas! Ikke bra! Heldigvis gikk det bra med deg!
Bolla og Haakon Krompen holdt nesten på å tryne i samme situasjon, i følge Rykk. Men de slapp heldigvis med skrekken, og sitter nå "trygt" og godt i feltet på vei mot Hovden.

Jeg ba Rykk stikke innom Evje Dagligvare for å kjøpe gravøl, slik at han ihvertfall kan vinne banketten.
følgebilen - Lørdag 31 mai - 08.54
Skandale! Kaptein Rykk var involvert i en velt etter knappe 5 km! Gir og hjul er ødelagt, og espen måtte bryte. Rykk er en hardhaus, og kunne lett sykla videre hadde ikke alt vært skakt. Han sitter nå i god behold i følgebilen og spiser sjokolade og er i relativt godt humør
Krise-karbon og Ruslebiffen - Lørdag 31 mai - 06.55
javel, god morgen folkens. Vi kan melde om SUPERT vær for syklistene! Pr nå (0650) er det opp i mot 15 grader og skyfritt! Følgebilen er fylt opp med flasker og bensin, vi er klare som egg til å yte maks service til de gule! Ha en fin dag, alle sammen!
Krise Karbon - Fredag 30 mai - 23.14
Applaus til Peder Pedal som viser særs god FOCC-ånd ved å stille i sykkelritt kun kort tid etter han kjøpte sykkel ! Strålende pågangsmot!
Kenneth: Hyggelig med tilbakemeldinger helt fra vestkysten, moro at du besøker oss! Lykke til selv under Bergen - Voss til helga. Forresten artig at det er hele 2,000 høydemeter, mens Voss ligger på rundt 80moh. :)
Kenneth fra Bergen - Fredag 30 mai - 22.54
Lykke til til alle FOCCere som skal sykle i morgen. Er selv en ivrig mosjonist fra Bergen som gleder meg til vårt store ritt neste helg; 165 km fra Bergen til Voss ( over 2000 høydemeter). Vet også at det er hel gjeng fra BCK som skal konkurrere mot dere i morgen. Må også få gratulere med en meget bra internett-side. Er innom daglig. Mye bra humor og gode reportasjer.
Stanley - Fredag 30 mai - 22.22
TØFT at du stiller Peder Pedal. Kanon! Dette blir moro!
Husk, rittet starter med en ganske lang og tøff bakke! Deretter er det lett terreng i maaange mil, langs hele Byglandsfjord. Etterhvert kommer Byklekleivene, men de fikser du lett...! Du er jo en klatrer! Ikke sant? Bakkene kommer ikke før etter 15-16mil...

LYKKE TIL PEDER!
Peder pedal - Fredag 30 mai - 22.14
Hei og hallo....Peder pedal stiller også...forhåpentligvis....jeg stiller i 7 timers klassen som første gangs sykkelist... Er jo litt nervøs om jeg klarer dette...men bedre å prøve enn ikke å ha gjort det. Håper jeg ser dere en eller annen plass...Det kan jo være at jeg trenger assistanse fra deg, Ruslebiffen!!!
Redaktør Stanley - Fredag 30 mai - 20.08
Color Line Tour 270.jpg
Drit i blogginga Krise! Du er jo på redaksjonelt oppdrag! Pri 1 er fotos, pri 2 er service til syklistene! :-)

Hadde spesielt satt pris på noen gode fotos på toppen av Byklekleivene, der siste matstopp var i fjor!!! Det er her syklistene virkelig må i kjelleren, og det hadde vært topp med noen bilder av diverse tunger som henger og slenger!
Håper du fikser det Krise! Se bilde til høyre, så vet du hvor jeg mener!

Ser frem til i morra! Gleder meg til å følge dere!

PS! Ringer følgebilen med jevne mellomrom, så kan jeg bidra med å blogge litt status underveis!

Til Slutt... LYKKE TIL BOYS! Skulle gjerne syklet med dere i morgen!
Synd det ikke passet for flere FOCC`ere i år!
Vi får komme supersterkt tilbake neste år!
J@rle - Fredag 30 mai - 19.20
Dette blir bra... 2 Foccere med GPS! Jeg har lagt inn en link til Rykk sine koordinater på GPS kartet. Ket sine data vises som førstevalg, men ved å trykke på linkene under "Syklister med GPS:" kan man velge syklist. Det kan jo være lurt og åpne 2 browser vinduer og følge begge samtidig.. God tur.
ivæ - Fredag 30 mai - 17.48
dere får ha go tur imorra.. nå skal e ha mæ en tur på havet i den nye jåten til rambo. Det kan by på spennende opplevelser:)
Krise Karbon - Fredag 30 mai - 16.50
Krise kommer til å være kompatibel til å blogge hele veien til Hovden. Har funnet ut at mobilen funker utmerket som "modem" til pc'en, så jeg kan i teorien være på nett i HELE morgen, til tross for at jeg sitter i bil. Men jeg får vel begrense bloggingen litt. Kjenner jeg Audun rett, så blir det kanskje litt preiking underveis. :)
GPS-ansvarlig - Fredag 30 mai - 13.54
61-gps-utstyr.jpg
Det blir mulig å følge 2 Foccere live på GPS i morra!
Dette er Rykk Ribe i 6 timers gruppa, og Ket Komèt i 6:30 timers gruppa.
6 timers gruppa har offisiell start kl 08:05, mens 6:30 timers gruppa starter 08:10.

Det kan jo være spennende for dere slappfisker hjemme i sofaene og følge utviklingen.... Går Rykk på en kjempesmell??
Klarer Ket Komèt å komme seg forbi alle matstasjonene uten og stoppe altfor lenge??

Følg oppdateringene på GPS og få svaret før Krise klarer å blogge det.... :)
Rykk - Fredag 30 mai - 12.24
Oppmøte hos Ket Komet kl 2100 i dag for utlevering av startnummer og innlevering av utstyr til følgebilen. Jeg tar med utstyret bort til Audun etterpå.
Frode Fravær - Fredag 30 mai - 10.43
Ålreit, boys. God tur oppover heia. Det blir nok et kanon ritt. Har troa på dere i år :-) Skal følge med dere i morgen, så du må montere gps Rykk...

KNUS PÅ!
Joel junior - Fredag 30 mai - 08.43
Lykke til!

Musa - Fredag 30 mai - 07.41
Lykke til alle som skal opp til Hovden. Det blir sikkert en fantastisk tur opp! Vet ikke om jeg får fulgt med på nett da beina har godt av en sykkeltur, men får se slittresiltatet på ettermiddagen.

GOOG LUCK!!
James - Fredag 30 mai - 06.47
Lykke til, gutter!
Rambo - Torsdag 29 mai - 23.57
Javel boys! Håper dere får en fin tur over heia. Jeg skal heie på dere fra charterflyet!
J@rle - Torsdag 29 mai - 23.11
Lykke til gutter! Synd jeg ikke kunne være med i år, det var jo så moro i fjor. Men men, Europa kaller...
Uansett, jeg har levert min gps til Ket, og han skal sette den opp og klargjøre den for Rykk. Den er på størrelse med en fyrstikkeske og veier ingenting, så vekt argumentene dine må du lenger på landet med Capitan.
God tur.
Mafioso - Torsdag 29 mai - 22.49
Lykke til, folkens!!!

Må nok konstatere at i hvertfall 3stk FOCC'ers slår både meg og den andre storkjefta GSK'eren.
Har dog lagt ut endel småkaker langsmed løypa som jeg satser på de ikke kan motstå, og dermed blir så tunge i "sessen" opp Byklebakkene at de havner i "hengerer'n" (med blinkende blålys) allikevel. Dessuten regner jeg med at pressekåtheten sørger for at de BARE MÅ stoppe ved bomstasjonen oppafor Evje, der er det nemlig KAMERA!!!!!!!!!

Slår ikke en av disse momentene inn, konsentrerer vi oss om Ket Komet.
Litt samarbeid mellom meg og Jarle tenker jeg er på sin plass, den mannen er ikke lett å komme forbi hvis han bestemmer seg for å bruke hele veibredden.
Hvis ikke det går tar vi trøstepremien i 8 timers gruppen....:-)

God tur opp dalen, vi ses på Banketten!!
krompen - Torsdag 29 mai - 22.18
Jeg tipper 6 timers inn på 5,59...
Krise - Torsdag 29 mai - 17.48
NB: Alle må huske lys foran på sykkelen, og refleks bak, dette er påbudt i følge arrangøren. Mafioso: reflekspåbudet gjelder også sykkelhengere!
Stoa Fysikalske Senter