Høst er et must, også på sykkel!

Høsten er her, og tv-kroken kaller,
bladene ned fra trærne de faller.
Noen er gule som mang en FOCCer,
men tren fortsatt ute, på sykkel du tråkker.

- Av Frutti Syklikos, fra den kjente diktsamlingen "Høst"

Sesongen er på hell, men det er ingen grunn til å henge med hodet av den grunn. Allerede til helgen utforder ACC alle to-hjulinger til å delta i Høsttråkken, og Dølemo vil teste tempo-formen til egdingene like etter. Er motivasjonen på hell, kan det være tid for å tenke alternativt og legge inn noen lange gåturer i fjellet eller løpe rundt med innebandykølla. Uansett, tren med glede og tren med overskudd!

Tirsdag 02 sep 2008 Av Frode "Frekvens" Novik
Spam kontroll: 1 + 1 =    
Note: Comments are moderated and will be published after control.
Kommentarer
Rykk - Mandag 29 sep - 20.30
e skifta batteri, det funka!!
Senorita - Onsdag 24 sep - 08.17
Rykk: Min sånn 725x klikka etter 8 mnd. Den viste også helt ville slag under intervall. Måtte sende den inn til Polar. La den i postkassa på onsdag og den lå i min postkasse igjen på fredag! Ferdig reparert, gratis! Det var noe galt med senderen. Fikk helt nytt belte! Aldri vært noe tull etterpå! Batteriet tror jeg skal ha veldig lang levetid, men du har vel kanskje brukt den mer enn gjennomsnittet:D
Frode Frekvens - Tirsdag 23 sep - 23.04
Hehe, fint å høre Rykk. Erfaringen er notert... Feite hjul til ritt er absolutt drømmen :-)

Velkommen til gards, Humla. Artig å høre at du liker utfordringer på sykkel... 6.30 til Hovden høres tøft ut. Har du andre mål for 2009 sesongen? Håper vi sykles snart...
Stanley - Tirsdag 23 sep - 22.55
Du er nok for tung Rykk? :-) hahaha.... Du skulle kjøpt Racing 1...

Ellers er jeg enig med Turbo! Kjøp noen fete hjul til rittbruk...!!! Er ikke det din plan også Frekvens
turbo t - Tirsdag 23 sep - 22.05
hehe. mine har rulla over 15000km uten vedlikehold. men finnes vell mandagsprodukter innenfor hjul også. kjøp et par feite hjul som du bare bruker til ritt. og et par rimelig til trening.
Rykk - Tirsdag 23 sep - 20.39
Røyk en spile på mine fukkings fulcrum i dag...sorry turbo t, men de hjula kan du faenmæ stappe i dass, har bare hatt trøbbel med de siden e fikk de!

og pulsklokka har klikka... viser puls på 90 slag i minuttet under intervalløkten i dag... kan det være batteriet på senderen (har skiftet batteriet på klokka i sommer)?? noen som har peiling der ute i verdensveven?
Krise - Tirsdag 23 sep - 20.07
Velkommen i klubben, Kjell Einar!

Frutt Frekvens: Nye hjula virka å være veldig bra. Kom nettopp tilbake fra en av de fine turene som man egentlig ikke ønsker at skal ta slutt, finfint vær, både kropp og sykkel fungerer fint. Jeg syns hjula virker stive og fine, men jeg har ikke noe sammenlikningsgrunnlag utover de kleine hjula som fulgte med sykkelen ("Rigida").
Jeg vil absolutt anbefale folk å vurdere disse hjulene, et fint steg i riktig retning for de som vil oppgradere fra originalhjula på "billigsykkelen" sin. Har sett dem i utsalg fra ca 2500,- til 2,999,-.
Frode Frekvens - Mandag 22 sep - 21.58
Krompen: jeg er opptatt med å henge opp gardiner og stelle i huset i morgen. Har lovt meg bort til fruen i morgen kveld...

Krise: skal si du har slått på stortromma. Kool med nye hjul på det røde lynet. Har du fått testa de enda? Merket noe forskjell fra de gamle? Var det FGP-velten som gjorde at du måtte bytte eller er det suget etter edlere vare som fristet? De ruller nok godt og stivt disse Ultegraene ja.

Det er på høy tid at Noviken også skifter ut de gamle, utslitte og skrøpelige greiene. Det røk jammen enda en eike i går under min søndagstur rundt Enebakk. Hva sier dere andre? Moose, Ket og Rykk er jo andre FOCCere som har tatt steget mot bedre hjul. Er det verdt pengene og hva syns dere om investeringen deres? Enn du da James? Du har jo virkelig fått deg et skikkelig landeveis-jern. Funker Madone-biken bra?

Grattis til vinnerene av SM. Tøffe bilder fra rittet kan sees her:

http://www.grimstadsk.no/newsDesign54.asp?news=2002
Krompen - Mandag 22 sep - 13.03
FOCC ØST: tur i marka i morgen? Brekkekrysset kl 1715? ca 2 timer isj?
turbo t - Lørdag 20 sep - 23.30
takk for det bolla og stanly. var utrolig hardt idag. alle deltakerne sleit ekstra idag virket det som. vet ikke åssen det er med fellestrening, men jeg kommer til å kjøre mye sykkel fremover.
Stanley som flytter sydover 11.okt - Lørdag 20 sep - 23.08
Grattis Turbo! Veldig bra! Du er herved nominert til årets Tempohest. Tøft...! Vi sees vel på Sykkelbanketten i Arendal?

Er det forresten fellestreninger fra Kryssen i helgene utover høsten og vinteren?
bolla - Lørdag 20 sep - 21.38
Da sier jeg grattis TT! Moro å høre at formen sitter! Skulle gjerne vært med, tempo har jeg sansen for, men et skranglete kne sier meg at jeg bør holde meg borte fra sykkelen i lang lang tid fremover. Gitt om det er kiipt :-(
Trøsten er at nå får jeg mye ledig tid....til f.eks modælflya. Fløy jomfrutur med ny elektro-glider nede på Løddesøl i ettermiddag. Mens jeg stod og måpte mot himmelen og fløy et lydløst seilfly hørte jeg god-lyden av flere racer-syklister som suste forbi på veien bak meg. Gitt om jeg fikk sykkelabstinenter!
Krise: Lykke til med hjula!
Krise - Lørdag 20 sep - 11.57
FOCC-redaksjonens utsendte kan herved gratulere Turbo-T med en overlegen (?) 6-sekunders seier i Sørlandsmesterskapet i tempo i dag morges!
Krise - Fredag 19 sep - 17.30
nyehjul1.jpgnyehjul2.jpg
Newsflash! Krise har oppgradert utstyrsparken! Jeg har kjøpt et sett med helt nye hjul, Shimano WH-R601, 2009 modell. Dette er finfine alu-hjul i Ultegra-klassen, så nå blir jeg farlig kjapp langs veien! Hjulene er kjøpt hos våre venner hos Sporten Stoa/Sport1, som gir god service og gode priser (dagens lille reklame). Sporten Stoa er forøvrig annonsør her, klikk gjerne på banneren øverst på siden!
Krompen - Fredag 19 sep - 09.44
Vil bare takke Per og S7 for en flott tur i marka i går. Godt sesongen er over for beina var ganske skrale :)
Ket Komèt - Fredag 19 sep - 09.18
stopwatchsystem.jpg
Her er en liten beskrivelse av 'StopWatchSystem':

Programmet er laget for tidtakning av temporitt med valgfritt startintervall.
Systemet tar altså både tiden på rytterne i tillegg til å starte dem etter valgt intervall.
Når man starter systemet teller en klokke ned mot null og rytteren starter og klokka settes i gang.
De siste 5 sekundene før start blinker start-nedtelleren rødt, og man hører et pip for hvert sekund for å minne syklisten på å starte(!).
Startlisten legges inn på forhånd, og ligger pr idag i xml-format som man enkelt kan redigere.
Mulighet for å ta tiden på uanmeldte ryttere, men da kommer ikke navnet opp i startlisten.
Programmet viser hvem som er den neste startende (ifølge startlisten).

For å markere målgang for en rytter, må man velge riktig syklist fra startlisten og trykke 'space' akkurat i det syklisten passerer målstreken.
Her er det en del som kan forbedres.... spesiellt når man tenker på at man kanskje ikke vet/kjenner syklisten som kommer.
Disse forbedringene kommer i neste versjon, sånn at man stopper klokka når en eller annen syklist kommer i mål, og kan gi denne tiden til ønskede syklister...
Da vil man også kunne bruke stoppeklokka til fellesstarter, hvor store grupper får samme tid....

Når man stopper klokka for en syklist beregnes snitt-hastigheten. Løypelengden legger man inn på forhånd.
Listen kan sorteres på: Nr, navn, tid, starttid, snitt.

Det er mange muligheter for forbedringer i programmet som ble snekret i sammen et par dager før FGP-2008. Men det fungerte veldig bra da.
Og vi kjørte selvfølgelig med gode gammeldagse stoppeklokker også!! :-)
- - Fredag 19 sep - 07.49
Sykkel et yndet fremkomstmiddel!

http://www.dagbladet.no/nyheter/2008/09/18/547295.html
Geir Kristiansen - Torsdag 18 sep - 23.37
Ja eg tenker på dataprogrammet som dokke brukte under FGP Tempoen? Kan Ket gi mer info? Ta gjerne kontakt på mail: geir@kristiansen.vg eller mobil 9585 7454
Rykk - Onsdag 17 sep - 18.52
Se her folkens, viktig at folk stiller her! Siste påmelding i dag!

http://www.grimstadsk.no/maindesign.asp?aid=21282&gid=9994

Dette hadde vært morro...e satser på at bolla forsvarer æren vår siden han e regjerende FOCC mester!
7r - Onsdag 17 sep - 08.14
Hadde en fin tur i går med Frekvens ut til Tusenfryd. Vår nye landsdelsmann viste meg faktisk en ny vei forbi Rolald Amundsens hjem. Det var en feldig fin tur. Jeg er klar på Torsdag. Tor kl 17 trolig er litt tidlig for Frekvens, hvis vi skal møtes i Brekkekrysset. Hva med 17:30 eller 18? Jeg har kraftig hodelykt og gleder meg allerde til turen.
Krompen - Tirsdag 16 sep - 13.24
Vi kan godt dra ut på torsdag en tur. Vet at 17 er noe tidlig, men det blir jo ganske fort mørkt etter hvert.
Krompen - Tirsdag 16 sep - 13.22
Vi kan godt dra ut på torsdag en tur. Vet at 17 er noe tidlig, men det blir jo ganske fort mørkt etter hvert.
Frekvens - Mandag 15 sep - 23.02
Jada Sjur. Takk for din omtanke. Rambos behandling har gjort låret og stumpen mye bedre, og jeg er klar for en rolig tur med sykkelen. Men jeg tar meg nok en tur langs landeveien, det er det som frister nå... Mulig jeg blir med i terrenget til torsdag dersom låret er back in business...

Krompen: Kl 17 er nok litt for tidlig for min del i hverdagen
Rykk - Mandag 15 sep - 20.59
Jeg skulle gjerne sett at FOCC hadde et suverent sterkt lag på SM. For min egen del så er jeg opptatt med andre ting til helga... dessuten så er formen på hell, har startet med grunntrening heller....
7r - Mandag 15 sep - 19.35
Hei!
Velkommen tilbake Krompen! Jeg er spent på å høre hvordan det gikk på rittet i Russland. Snakket med Per i det "rosa toget". Det var vel han som foreslo tur på onsdag, men han hadde nå funnet ut at han allikvel ikke hadde tid på onsdag. Det passet for ham på torsdag. Jeg kan heller ikke på onsdag, men er klar både tirsdag og torsdag. Når er du klar, Krompen? Har låret ditt blitt bra, Frekvens? Har du kommet deg etter bakkene i Nordmarka, Stian?
J@rle - Mandag 15 sep - 15.05
Takk for det Geir. Tenker du på dataprogrammet som vår kjære Ket Komét har utviklet og som vi brukte under FGP Tempoen? Det er finfint skjønner du.... Ket kan sikkert gi mer info...
Geir Kristiansen - Mandag 15 sep - 14.16
Hei.Kjempeflott heimeside dokke har. Blir reint misunnelig ;-) Er det eit avansert dataprogram dokke har laga til å holde orden på starttider og anna? Skulle gjerne ha prøvt det. Sykkelhelsing fra Geir Kristiansen, Flora CK. (www.florack.no) Mobil 9585 7454
Rune Ræser - Mandag 15 sep - 13.53
Noen fra Focc som stiller på SM til helga? Forventes at det stiller et lite (kanskje stort) gult tog :-)
Krompen - Mandag 15 sep - 13.33
Focc øst: trilletur i marka. Onsdag kl 17 i Brekkekrysset. Vel møtt
Boa-fan - Lørdag 13 sep - 20.07
Boa! Boa! Boa!
RUSLEBIFFEN - Fredag 12 sep - 19.42
kan ikkje du bæe melde mæ på stanley
Krise - Fredag 12 sep - 17.46
Krise skal selvsagt på banketten, et av årets sosiale høydepunkter! Håper ALLE finner frem festhumøret og kommer!
Rykk - Torsdag 11 sep - 22.39
E stiller selvsagt Stanley!
Stanley - Torsdag 11 sep - 22.37
Kan forøvrig røpe allerede nå at bl.a. Kjeksemannen, Turbo T, Rune Ræser, Linda Læsen, diverse Carbondudes, Mafioso, Geir Bizkit Bizgård, og selvsagt noen FOCC`ere + mange andre eminente sørlandssyklister, er nominert til å vinne flotte priser! Så det er bare å øve inn takketalen! :-)

Regner derfor med alle stiller på denne storslotte banketten lørdag 11.oktober.
Stanley - Torsdag 11 sep - 22.25
Sykkelbankett-2008.jpgBankett.jpg
FOLKENS! Husk å melde dere på sykkelbanketten innen 1.oktober. Arendal Maritime Hotell.

Send mail Linda Larsen: linda@sykkellinda.com, evt send meg en sms/mail.

Alle i FOCC må selvsagt stille på denne banketten! Var kanonmoro i fjor!

FOCC skal bl.a. arrangere prisutdeling for sesongen 2008. Kanskje akkurat DU vinner en pris! (?)

HUSK Å MELDE DERE PÅ!!! NÅ!!!

Vi sees på banketten!

Rykk - Torsdag 11 sep - 16.37
Boasson Hagen e rå...

http://www.tourofbritain.co.uk/results_pages/stage_5_stage_result.asp

vant i dag også..................

Tenk Team Columbia i TDF neste år!! Cavendish og Boasson Hagen, for et lag... mangler bare Lance nå haha
Rykk - Torsdag 11 sep - 16.26
Sjekk denne folkens, HELT RÅTT!
(Boasson HAgen vinner 4 etappe i tour of Britain)

http://www.youtube.com/watch?v=OoBZDpwfn50
Stanley - Tirsdag 09 sep - 23.32
090920081258.jpg090920081260.jpg090920081261.jpg090920081264.jpg090920081263.jpg090920081266.jpg
Sjur inviterte meg ut på sykkeltur i dag - i terrenget. Min første trening med min nye 29`er ble en blandet følelse. Meget godt fornøyd med sykkelen, men ikke like fornøyd med at Sjur regelrett LEKTE med meg i det tøffe mtb-terrenget! Sjur hadde nok med vilje valgt en meget tøff trassè i nordmarka for å sette sportsdirektøren på prøve!
Vi sykla fra Oslo Sentrum til Tryvann, gjennom skauen! Tror vi sykla i heftige oppoverbakker i nesten 2 timer i strekk! Å inni sava! Stanley på 98kg mot Sjur sine 65kg ble lett match! DEPRIMERENDE! Hvorfor ikke denne mannen kom høyere på FGP-resultatlista er meg en stor gåte!!! Han er ihvertfall helt sykt spræg på terrengsykkel!

Se flotte fotos!
Kjeksmannen, fremdeles litt Piepoli. - Tirsdag 09 sep - 22.13
Har dere meldt dere på SM? Tempo på lørdag og fellesstart på søndagen.
Ket- vi stiller vel på tempo?
Stanley - Tirsdag 09 sep - 14.03
Hello 7r...
Jeg blir med på en ettermiddagstur. Men jeg må sykle terreng, da raceren er på Fevik.
Skal vi ta en tur i Østmarka? Kl 18.00-20.00 ?
7r - Tirsdag 09 sep - 12.41
I ettermidag er det meldt fint vær på Østlandet. Jeg skal ha meg en tur ut på sykkelen. Er det noen andre som skal ut tråkke i ettermidag? PS! Det er meldt regning igjen i morgen.
Stanley - Mandag 08 sep - 22.51
savalo.jpg
Her er Thors nye bike for 2009 sesongen! Trykk på bilde...
PS! Mi bæe skøyå litt me dæ nå Dun Dun! :-) Det fortjener du! ... og det tåler du, hehe! Moro!
ivæ - Mandag 08 sep - 22.45
Takk for turen på søndag james!! Formen e fin nå :) ruslebiffen, e å du skulle ha kommentert tour de france til sommeren.. Det hadde tatt seg ut:)
Rambo - Mandag 08 sep - 22.18
Armstrong + Contador + Astana.

Her lukter det urent mel i posen gitt!
- - Mandag 08 sep - 21.53
Godt folk med sykkelforståelse og med skikkelig peiling på sykkel uttaler seg her på siden! Uten dem hadde jeg ikke hatt noe å le av i løpet av dagen. Kansje ekspertkommentator på TV2 er det neste. . hmm, kansje ikke. Og vinneren av DOMMhet konkuransen er?
- - Mandag 08 sep - 20.31
jepp.ikkje lett å HØRE hvordan d skrives. godt ikkje folk e så fobanna dumme at de ikkje skjønner å e mener...
- - Mandag 08 sep - 16.26
Savalo,haha...
Dromedar er forresten camel på engelsk, ikke sant?
- - Mandag 08 sep - 16.23
Eller Cervèlo test team.....
RUSLEBIFFEN IN DA HOUSE - Mandag 08 sep - 15.51
Thor Hushovd har nå signet ny klubb. Han har lenge vært trofast mot CA, men har nå signet for SAVALO TEST TEAM...
(havre)kjeksmannen - Mandag 08 sep - 12.43
Kjeksmannen måtte kaste inn håndlke. Ny trippel penicilin-kur som tar alt overskuddet.
Jeg lover å komme sterkere tilbake neste sesong....
Rykk - Mandag 08 sep - 12.03
Jepp, har sett den Brendeland... vi har noe eget på gang...
Svein B (Ex-FOCC) - Mandag 08 sep - 10.44
Hallo Rykk og FOCC, litt reklame her:
http://www.sykkelreiser.com/

Ps, dette er non-profit og privat idealisme !
james - Søndag 07 sep - 22.35
Det ble en ekstremt våt affære, men absolutt en hyggelig tur. Hang med hovedfeltet til det var 15 km igjen til mål. Da hadde jeg brukt mange krefter på å ta inn det jeg tapte i hver eneste utforkjøring pga at jeg er så feig downhill, spesielt på glatta. Da "valgte" jeg å slippe. Det eneste som var litt skuffende var at Piepoli kjeksemann valgte en DNS selv om han var påmeldt. Han hadde vel det forsmedelige tapet for meg og Ket gulbrandsen fra i fjor friskt i minne.
Stanley in Oslo - Søndag 07 sep - 22.12
Åssen gikk det på Høsttråkken James???
james - Lørdag 06 sep - 15.41
Tenkte jeg skulle feire helgen med å karre meg gjennom høsttråkken i morgen. Synes å huske at kjeksemannen ble slått av samtlige (2) foccere der i fjor. Noen andre som har lyst til å være med på feiringen?
Dr Stockmann - Fredag 05 sep - 11.57
De kan kanskje låne hengeren til mafioso. Og apropos Mafioso, hvor har han gjort av seg?
Stokken er lagt på hylla, jeg er ganske så snart klar for trening igjen!
J@rle - Fredag 05 sep - 10.18
Vi får gratulere Thor med bolle i ovnen. Det blir stas. Regner med vi ser Tengel og Thor på sykkelstien med hver sin vogn til våren da.
Stanley - Fredag 05 sep - 00.11
Dr Stockmann.jpg
Åssen går det med deg Dr Stockmann, etter velten i rundkjøringa på FGP-tempo`n (?)
Bruker du stokk fortsatt? Håper kneet er blitt bedre og at du er klar for sykkeltrening igjen snart...
Peder pedal - Torsdag 04 sep - 21.54
Godt kjørt...alle sammen .. enig med du Jarle..det må jo være plass til oss amatører også. Gratulerer med seieren Tengel... den smakte vel godt ja. Hadde blitt med men synes været ikke var av det beste samt at fingeren må hvile. Det betyr bare en ting og det er å pakke bort raceren for i år. Godt å høre at du snart Stanley vender nesa di nedover her og da blir det heller noen gode offroad turer...
Nå gjør jeg meg klar til jakta og reiser på 3 ukers jakt tur...




Frutti - Torsdag 04 sep - 21.25
Koma Kèt, hehe. Den var ikke dum, Kjeksemann!
Kjeksmannen, fremdeles litt Piepoli. - Torsdag 04 sep - 19.12
Baklyset skal fikses, snart....
Stanley: Ikke bare "proffer" som stiller opp. Jeg var der, og kom i mål på 1.13 og var fornøyd med det. Syklet alene i over to runder, men hadde alikevel 34 i snittfart.
Det er litt viktig, synes jeg, at vi som ikke er så gode også stiller opp, for å vise at lista for å være med ikke er så høy alikevel, og ar det lages grupper for nye deltakere også.

Selvfølgelig savner jeg duellene med Ket Komet, eller er det Ket Komadyret han heter? Ser han nesten aldri lenger. Han har vel lagt opp for sesongen.......

Men Stanley, godt du kommer deg hjem. Regner med du stiller opp neste sesong?
turbo t - Torsdag 04 sep - 16.11
JEG VANT!!!
Stanley - Onsdag 03 sep - 23.17
Bra kjørt Bolla!!! Hvor mange deltakere var det i dag? Hvem vant?
Gleder meg til å kunne delta på disse bedriftsrittene! Syntes over 40 i snitt høres fort ut...
Er det bare "proffer" på disse rittene, eller er det rom for oss "semi-proffer" også?
Solgte forresten kåken i Oslo i dag, så det nærmer seg flytting sørover gitt. Moro!
Hva med deg Kjeksemann? Hvordan gikk det i dag? Savnet vel duellen med Ket Komet? Hang du med i svingene?
Bolla - Onsdag 03 sep - 22.43
Jarle, det ble et veldig kort FOCC-tog, kun ei vogn stillte i dag, men til gjenngjeld stillte FOCC med løypemannskap i dag, flott av Krise og stille opp! Og takk Krise for at du fikk med deg hjulet som jeg glemte!
Som vanlig ble det kjørt sterkt i front og vi var 5 mann som måtte slippe teten på avsluttningen av 1. runde. Vi 5 kjørte sammen og plukket opp en 6. mann som falt av teten et stykke ut i 2. runden. Kompiskjøring resten gjennom 3. runden og nesten helt inn til mål, det ble litt kniving i de siste stigningene opp til målpassering. Veldig artig løype å sykle! Tror vinner/tet kjørte på 58-59 minutter, selv klokket jeg 1.02.25, drøye 3 minutter bak. Over 40km/t i snitt så det gikk bra fort slik det pleier på disse bedriftsrittene. Sport1 stillte forresten med mange og flotte premier, trekning på startnummere. Tror nesten samtlige som gadd vente fikk med seg et eller annet. Sånt liker vi!

Trafikkpolitiet - Onsdag 03 sep - 22.08
Piepoli, du mangler venstre baklys på din Citroën.
Jarle (eks. Piepoli) - Onsdag 03 sep - 16.00
Gleder meg til å se FOCC-toget på bedriftsrittet i kveld. Dere stiller vel opp på Kilsund i kvel kl. 18.00?
bbb - Tirsdag 02 sep - 23.30
så ingen gule foccers på tempoen på birkeland idag
Krise - Tirsdag 02 sep - 23.18
Jeg ser Frutti fremdeles husker hvordan man skrev dikt, fra norsktimene med Kai. Bra!
- - Tirsdag 02 sep - 22.54
Du er heldigvis bedre til å sykle enn å dikte Frode Frekvens!
Stoa Fysikalske Senter
Rittsesongen har startet...
Søndag 26 apr 2009
Påsketrim!
Fredag 03 apr 2009
FOCC Vinter 2009
Onsdag 04 feb 2009
2009
Torsdag 01 jan 2009
GOD JUL (!)
Onsdag 17 des 2008