Hovden - Here we come!

FOCC'erne er på plass i Kristiansand og klar for action.... solen skinner! God tur.

Lørdag 29 mai 2010
Spam kontroll: 4 + 3 =    
Note: Comments are moderated and will be published after control.
Kommentarer
7r - Mandag 07 jun - 16.03
Bergen-Voss var et fantastisk ritt!

Det blir helt klart en årlig begivendhet for meg fremover.

Forskjellen på rittet er naturen. Det er mer og flere hissige fjell og smale veier som bukter seg langs fjordene. Man må derfor følge mer med på veien foran seg enn hjulet til ham foran. Det krever konsentrasjon og det ble vanskelig å få spist. Personlig var min største utfording utforkjøringenen. Jeg lå lenge ann til å komme inn godt under 4:30, men jeg ble altid liggende sist i utforkjøringene og måtte kjøre meg inn på slettene. I en utforbakke fikk jeg en syklist mellom meg og gruppen. Da ble det fort 100 meters avstand og jeg klarte akkurat ikke å kjøre meg inn. Ble liggende noen mil alene. Da fikk jeg virkelig oppleve hvor fin naturen var, med det klare grønne vannet i fjorden og isbreen som skinte i sola. Være var forest likt som på sørlandet, en virkelig smeigedag! Tiden ble tilslutt 4:40 og må vel si meg fornøyd. Syklet tilsammenligning Kristiansand-Hovden på 6:12. Hvordan gikk det med deg, Kenneth?

Jeg har forresten fått flere forespørseler om hvor årets artikkel fra clt kan finnes. Har sportsdirekøren et offesielt svar jeg kan gi?
7r - Mandag 07 jun - 14.07
Bergen-Voss var et fantastisk ritt!

Det blir helt klart en årlig begivendhet for meg fremover.

Forskjellen på rittet er naturen. Det er mer og flere hissige fjell og smale veier som bukter seg langs fjordene. Man må derfor følge mer med på veien foran seg enn hjulet til ham foran. Det krever konsentrasjon og det ble vanskelig å få spist. Personlig var min største utfording utforkjøringenen. Jeg lå lenge ann til å komme inn godt under 4:30, men jeg ble altid liggende sist i utforkjøringene og måtte kjøre meg inn på slettene. I en utforbakke fikk jeg en syklist mellom meg og gruppen. Da ble det fort 100 meters avstand og jeg klarte akkurat ikke å kjøre meg inn. Ble liggende noen mil alene. Da fikk jeg virkelig oppleve hvor fin naturen var, med det klare grønne vannet i fjorden og isbreen som skinte i sola. Være var forest likt som på sørlandet, en virkelig smeigedag! Tiden ble tilslutt 4:40 og må vel si meg fornøyd.
Kenneth fra Bergen - Mandag 07 jun - 10.40
Spørsmål til 7r : Hva synes du om Bergen-Voss ? Syklet det selv på lørdag. Flott men forholdsvis tungt ritt. Hvordan gikk det med deg ? Er det hardere enn rittene dere sykler på Sørlandet ?
Gruber - både kjip og frekk... - Mandag 07 jun - 09.59
Bra tiltak Stiff.
Men desverre må hjem til kidsa så fort som mulig etter målgang... Madammen skal i et utdrikningslag.

Eller så syns jeg ikke Frode Frisyre har blitt blaut i håret... Blei det bare vassing på deg i Oslofjorden?
Stiffmeister - Søndag 06 jun - 23.13
Frekkis Ivan!

Et forslag til alle foccers som skal delta på Hove Tri: hva med en felles middag i Arendal lørdag kveld for å feire forhåpenligvis vel gjennomført Tri? Er jo tradisjon at de fleste som deltar på Hove Tri feirer med litt godmat på kvelden. Jeg kan ta insjet med å bestille bord hvis det er interesse for dette?
Ivan - Søndag 06 jun - 22.52
Blir utrolig artig til lørdag =) Tenker jeg skal ta en tur til Sørsvann i morgen (kl 19?) og svømme med triatholnklubben- hadde vært gøy om det kommer flere FOCCere for å teste ut våtdrakten!
Ellers tror jeg Frode er en luring som liker slike korte distanser, spesielt mtp sykling og løping. Tror også det kommer til å gå unna for Stiffmeister, overraska over formen hans gitt. Han får holde litt disiplin på sir stiff ved omkledningen etter svømming, mtp FOCCs fremtidige ry..
Frode "Frekvens" Novik - Søndag 06 jun - 22.40
1597-aa28eb43-719a-48bc-9b4f-e28f6030a1b5-T.jpg
Frekvens har nå fått testa våtdrakten og den satt som d anbefalte second skin. God temperatur i Oslofjorden i dag ;-) Hovekilen next!
Krompen - Søndag 06 jun - 22.01
http://lh5.ggpht.com/_-Ri5JgMc2wc/TApyGEoSoDI/AAAAAAAAUds/Ir953J7Jkcc/s720/DSC_8532.JPG
7R under Bergen - Voss
Jon Lyshaug - Lørdag 05 jun - 20.55
Det blir få FOCCers i Byglandsfjord i morgen eller hur?
Når legene begynner å skåle er det lite som minner om sykkelritt.. ;-)
Krise - Lørdag 05 jun - 20.46
Jeg vil gjerne komme med en påminnelse om at jeg fremdeles har en voksen kasse med flasker, klær osv etter Hovdenturen. Nistene har jeg kasta etter at de begynte å romstere på egen hånd nedi kassa.
Utstyret kan hentes så godt som når som helst, hvis jeg ikke er hjemme vil jeg sette kassa utenfor døra. Tar den inn når jeg sover eller er på jobb (hjemme fra arbeid kl 16:30 hverdager.).
Dr f - Lørdag 05 jun - 18.23
skål!
Krise - teknologisk handicappet - Fredag 04 jun - 23.54
http://www.vg.no/teknologi/artikkel.php?artid=10008410
Krise - Fredag 04 jun - 23.52
Hey, her kan vi jo SMS-blogge underveis på ritt og trening, boys! Alle vet jo at de kule gutta kjører med en større computer på stemmen(les: Tengel og han Garmin), så hvorfor ikke en Nokia?
Frode Fristil - Fredag 04 jun - 19.38
Et strålende triathlon engasjement her :-) Kanon at du har fått klar våtdrakten Øyvind. Jeg var en stund urolig for at du skulle ta en DNS her. Flott å høre at vi blir fulgt opp av service teamet i FOCC underveis. Jeg setter pengene mine på Bjørnar Fuglekasse. Det han knuser oss andre i svømmetid klarer man nok aldri å ta igjen. Ellers er jeg sikker på at Bollis gjør en solid innsats og surfer på erfaring, men jeg skal pina dø grave dypt og gi alt for å ta både gamlefar og the rookies. It's on boys :-)
Krise - Fredag 04 jun - 18.10
Haha, har de ikke sylende sportsdiretør i Plussbank-Cervelo?
Stanley - Fredag 04 jun - 17.04
Ojoj... stemmer! Stiff og Drago er jo også klare for Hove tri... Dette blir moro! Flere enn meg som skal bort og se på? Jeg stiller med FOCC-flagg og kamera i veikanten, slik at dere lett ser hvor dere skal presse frem et smil for kameramannen! ;-) Kult at såpass mange FOCCere stiller på startstreken! Virkelig prestisje; hvem blir beste FOCCer og bli den heldige vinner av forsidebilde på focc.no?
håvard - saktesyklende teoretiker - Fredag 04 jun - 15.29
TEST-aero-wheels.jpg
Bolla. selvfølgelig mulig å teste sjøl. Ellers får man la test labben gjøre det.
mine dura ace 24mm profil koster 24 watt i 50km /t. Zipp 808 koster 17 watt.
på en helt flat 40km tempo. i ca. 40 km /t gir 7 watt en tidsbesparelse i følge "Aaberg kalkulator" på 40 sek.
Sir Stiffy - Fredag 04 jun - 15.24
Godt du passer på meg Lars;) Min favoritt er Bjørnar Ivan Drago. Han er en seig jævel, og den klart beste svømmeren i FOCCs historie. I tillegg har han den største...ryggtavla... Blir harkjørd til uka!

Oppfordrer også alle foccers til å stille på Skagerak mila så Lars får litt konkurranse.....
Ron "Rambo" Astrup - Fredag 04 jun - 15.07
1597-f4a14d12-6585-44ee-843b-eae754f347f9-T.jpg
Øystein Laengen er nede og henter drikke, og får beskjed av sportsdirektør Bjørnar om at laget må være klar ved bruddmuligheter.. :-)  
Ron "Rambo" Astrup - Fredag 04 jun - 13.59
1597-58813af5-6869-4cb2-b19e-617c2f54c187-T.jpg
Live fra servicebil :-)
Ron "Rambo" Astrup - Fredag 04 jun - 12.30
1597-1929361f-8a3e-4433-92d2-fe877b8f14ee-T.jpg
Jeg traff på et par smågode syklist ved start i Ringerike grand prix i dag..
K-Lars - Fredag 04 jun - 12.20
Stanley: kanskje Stiffmeister svømmer som en ambolt, men på sykkelen og joggeskoa er han en dødar! Konkurranseinnstinktet er også intakt, så jeg går for PT Stiffmeister som beste FOCCer NOK engang!
Bjørnar "Ivan Drago" blir den stor jokeren her, blod sprek svømmer, løper og habil syklist. Dette kan bli et skikkelig race! Da har vi vel duellene klare.
Let`s get ready to ruuuummmmble!!! som Michael Buffer så kjekt sa i gamle dager!
Daggis - Fredag 04 jun - 11.10
Hei 7r.
Lykke til med 5-timers målet! Du stiller nok definitivt i en annen klasse enn meg. Siden du starter så tidlig så får du nok noen timer med grei temperatur, men det skal bli godt og varmt utover dagen - og også lite vind. Har sett bilder av noen som har montert ekstra flaskestativ bak setet, og noen har også camelback. Øystesebakken er etter Kvamskogen. Den er bratt, men ikke så lang (i forhold til Kvammer'n og Gullbotnen, men det er vel ca 80 - 90m stigning på den), og før Øystese-bakken har du hatt ca 15km på flater etter nedkjøringen fra Kvamskogen. Gjør ellers obs på at nedkjøringen fra Kvamskogen er bratt med en del skarpe svinger og går innom flere tunneler, så der gjelder det nok å være konsentrert. Ellers kan du også være obs på at veien innover Hardangerfjorden har noen innsnevrede korte partier (kun 1 kjøretøy i bredden og feite bremsespor i veibanen...). Men tror nok dette kan bli en glimrende sykkeldag. Jeg gleder meg!
james - Fredag 04 jun - 08.06
jeg og banan skal kjøre lillehammer-oslo
rykk - Fredag 04 jun - 06.45

skal du kjøre?
RUSLEBIFF FØLGEBILANSVÆLI - Fredag 04 jun - 01.39
Jeg gjentar; SKAL NOEN SYKLE L-O I ÅR FOR HØNNE!
Finansen - Torsdag 03 jun - 23.27
Tror nok du klarer det ganske greit Gruber, mitt mål er å komme meg til mål. Var ikke akkurat høy fart på svømminga idag, ser litt mørkt på det, men skal løpe til krampa tar meg....
Bolla - Torsdag 03 jun - 23.21
Carbondude, ikke kom med sånne fristelser nå! Har nettopp kjøpt meg hjul, dog ikke platehjul, men av carbon ja, relativt høy felgprofil. Men pga. transportstreiken så kommer ikke hjula frem... :-( Hadde et håp om å få dem i god tid før Hove-Tri, men nå begynner det å se dårlig ut.
Kjøpte for å finne ut om runde felger av carbon triller fortere enn mine gamle runde felger av aluminium. Ble/blir et dyrt eksperiment.
Om konklusjonen blir at : Ja, det går fortere med aero hjul, så vil jeg ikke si det til noen, for da vil jo alle andre og kjøpe, og da mister man fordelen.
Om konklusjonen blir at, nei det går like treigt med carbon som med vanlige hjul, så kan man jo ikke si det heller når man har betalt i dyre dommer for noe carbonfibre.
Så man er nødt til å gjøre eksperimentet sjøl, for å finne ut av det...og holde resultete for seg selv. Man kan ikke stole på andres uttalelser.
Gruber - med mer på hjertet... - Torsdag 03 jun - 23.11
Tror nok ikke Bolla skal avskrives helt ennå... selv om han har ligget i hi en stund, så kan han fort våkne opp å være sterk som en bjørn (føler akkurat det var dagens uttalelse...)
Men vi må heller ikke glemme Bjørnar som i alle fall imponerte meg opp Setesdalen, og for ikke å snakke om kometen Stiffmeister. Og hva med Ivæ? Regner med at Ron har lappa han sammen sånn at han kan stiller frisk og raskt til start. Men som du sier Stanley, Frode "lett-på-fot" Frekvensen kommer til å bli skummel, og han vil nok passere noen og enhver på den avsluttende delen. Uansett, det her blir kjempegøy... og duellen er skapt; Finansen skal slås!
Carbondude - Torsdag 03 jun - 22.52
Sjekk denne:
http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=22705710
Gruber - kvesser form... - Torsdag 03 jun - 22.50
Jeg velger å vente på litt bedre sjøtemperatur før jeg debuterer med våtdrakta, som oser kvalitet... Men det betyr ikke at jeg er på latsida av den grunn... reiser faktisk nå på "treningsleir" i sydligere strøk for å spisse formen mot Hove Tri. Sykling vil stå i hovedfokus, men skal nok ikke se helt bort i fra at det kanskje blir en svømmetur også. Løpetreninga satser jeg på er i boks etter alle joggeturene jeg hadde i lysløypa høsten 2009...
Bolla - Torsdag 03 jun - 22.48
Frode og dere som lurer, noen råd:

-husk for all del svømmebrillene!

- Det er litt kaos under første del av svømminga, første runden (i fjor svømte vi 3 runder a 500m), så vær litt forberedt på det og ikke mist fatningen selv om man lett kan bli litt frustrert av alle som plasker rundt seg. Ignorer de rundt deg, konsentrer deg om din egen rytme, og svøm så hardt som pusten tillater. Du blir sliten i overkroppen ja, men det merker du ingen ting til når du kommer over på sykkelen.
I fjor hadde jeg den vanlige sykkelbuksa med padding, under våtdrakta (europris drakt). Det er klart du drar med deg litt ekstra vann, men tror det har marginale utslag, på den ellers ikke helt perfekte europrisdrakta.

Blir det lav sjøtemperatur, så blir gjerne beina og kroppen forøvrig nedkjølet, da kan det nok være en fordel og åpne litt forsiktig på sykkelen så man ikke trår seg stiv med en gang. Men det handler stort sett om å gi flatt jern i ca en time, og kanskje roen ned litt de siste 2 km før løpinga tar til.

Løpingen er den vonde og pinefulle ferden til mål. Her er det bare og bite tenna sammen og nyte hver meter av løypa. Blir det fint vær så er det masse tilskuerer som koser seg med å se oss tullinger med forvridde ansiktsuttrykk kjempe seg gjennom løpedelen.

Ellers er dette ikke noe og grue seg til, eller lure på. Hove-Tri arrangementet er så velsmurt og godt arrangert at alle uklarheter og ting dere måtte lurer på, blir det enten opplyst om på arrangementet, eller i forkant på deres web-sider.
Og er det fortsatt noe dere lurer på, som dere ikke finner ut av, så er det sannsynligvis ikke noe å bekymre seg for.

Lykke til alle, dette er lek og morro av beste slag.

turbo t - Torsdag 03 jun - 22.36
Bolla var observert på landviktempoen idag
Stanley - Torsdag 03 jun - 22.15
Gleder meg noe sinnsykt til å sitte langs veien med deilig traktet kaffi på termos og sjokoladekjeks mens jeg ser og fotograferer FOCCs innsats under Hove Tri (!) Siden Bolla har gått i hi, så satser jeg på at Frode Frekvens blir beste FOCC`er! Tror forøvrig det blir en meget tett fight mellom Finansen og Gruber! Tipper Gruber kommer 3min raskere opp av vannet og vil lede med 10min på Finansen etter sykkeldelen, men han bør ha bra forsprang før joggeskoa skal på, for Finansen er sterk i løping! :-) Lykke til boys!
Øyvind - Torsdag 03 jun - 21.47
Nå har unge herr Hansen også gått til innkjøp av våtdrakt. Kjørte samme merke som Gruber, hørte at det skullle være det beste. Har nå nettopp hatt min første svømmetur i sjøen. Nydelig temperatur, nesten 14 grader....
Dette blir morro.....
7r - Torsdag 03 jun - 21.05
Takk for nyttig info Daggis og FOCC-prospekt!
Jeg sattser høyt og kjører i seedet pulje 2 kl 6:12, hvor målet er å komme til Voss på under 5 timer. Har nå snakket med Per "Pinkpanter " Syrdalen, som sykler i samme gruppe. Han har syklet rittet noen ganger og forteller at for å nå målet er det ikke tid til å stoppe for å fylle drikke. Det blir en utfordring jeg ikke har funnet en god løsning på enda, for de har meldt smeigevær. Forhåpentlig får jeg i hvertfall et etterlengtet sykkelskille. Ser også at Øystesebakken har en stigning på 12%. Er dette bakken Daggis kaller Kvamskogen? Merker at jeg grugleder meg!
Godt sykkel og badevær!
Gruber - Torsdag 03 jun - 19.24
Da er våtdrakt i boks. Etter nøye vudereringer falt valget til slutt på det velkjente merket O'Neeon. Distributør i Norge er Europris, og den selges for intet mindre enn 299 kr...

Hmmm... ser du skriver Bruno at jeg kommer til å tape litt i vannet pga drakta... jeg har med andre ord noe å skylde på hvis jeg mot formodning ikke skulle være i tet når jeg går ut av vannet...
RUSLEBIFFEN - Torsdag 03 jun - 18.51
Hei boys. Lurer på om noen av dere er interesserte i Lillehammer-Oslo i år???
Crawl - Torsdag 03 jun - 15.52
Blitt en svømmeklubb dette? Fevik og Omegn Crawle Club?
Bruno - Torsdag 03 jun - 15.22
Sørsvann swimming arena finner du på Stoa. Mandager 19:00 samles Arendaltri og mange andre ved parkeringsplassen nær rundkjøring (Einar Johnsen/Meny Stoa). Å svømme rundt Sørsvann er ca 1 km.
Ellers blir det oftest badestrand- "hvit bjørk" - stupebrett og tilbake ....trangel-løype.
Jeg er på reise neste uke og en del i klubben skal til Ironman70.3 i Schweiz (Søndag) men det er sikkert noe som er der på mandag.
Alltid noen å spørre om råd.
Bruno - Torsdag 03 jun - 15.09
Ser grei ut, men du finner nok en enkel drakt for 200 NOK som holder deg og "junior" varm i hovekilen men som kanskje sinker deg 1 minutt på 1500 meter sammenlignet med XXL drakten.
Hvis du vill legg til ytterligere en tusenlapp så har Are på SportenStoa (Sport1) har drakter av merket Aquaman til 2000 kroner som er av meget god kvalitet.
H - Torsdag 03 jun - 14.04
XXL: bilde av drakt med hele armer, skriver at det er avtagbare.
Håvard - Torsdag 03 jun - 14.03
Bruno. xxl drakta er med avtagbare armer. med eller uten armer har det noe å si i forhold til svømming ?
Gruber - litt klokere, men fortsatt uten våtdrakt - Torsdag 03 jun - 11.48
Takk for svar Bruno!
- Desverre har jeg litt mer masse å dra på enn deg Bruno - både i høyden og bredden... Så selv om drakta skal være trang, tror jeg det ville bydd på plassproblemer med din drakt. Men tusen takk for tilbudet. Har desverre ikke anledning til å være med på svømming i dag, men hvis jeg får tak i våtdrakt, er det kanskje muligheter på mandag. Hadde jo vært jevt å fått noen svømmetips fra noen med erfaring... Sørsvann? - Hvor er det?

Når det gjelder intensitet så er det vel en viss fare for at en "syklist" som meg blir litt ivirig på sykkeldelen. Heldigvis hadde jeg en god "duatlon-erfaring" i går. Sykla hjem fra jobb med god intesitet, for så å hive på meg joggeskoa og ta beina fatt. Selv om det ikke på noen som helst måte gikk fort, så gikk det i alle fall fremover (i motsetning til forrige gang jeg gjorde det samme).

Om ikke Europris har fått inn sine drakter i dag, ryker det nok en tusenlapp hos xxl i kveld. Tror du ikke denne drakta funker Bruno?
http://www.xxl.no/vannsport/vannsport/vaatdrakter/w-reactor-converti-vaatdrakt-10-1059512

Og til sist Dr.F - sånne spydigheter kan du spare deg for...
Og forøvrig, forholdet kroppsvekt/sykkelvekt er langt lavere hos meg enn hos deg...;-)


håvard - Torsdag 03 jun - 11.08
xxl selger relativt tynn våtdrakt 2/3mm til rundt 1000 lappen.
Dr F - Torsdag 03 jun - 10.48
Gruber er du under 80kg nå?):
Bruno - Torsdag 03 jun - 10.27
Til Gruber som er full av spørsmål.....
Våtdakt: Man klarer seg fint med en billig Europris drakt. Men, kjøp en som er trang.
Som sammenligning hadde jeg bare 5 minutter bedre tid på 3 km svømming etter at jeg kjøpte dyr tri-drakt.
Når det gjelder tips om bokse så brukes det oftest en tri-sykkelbokse som har mindre padding. Den er på fra svømmestart til mål. Tribokser er ikke lett å finne i lokale butikker så jeg rekomenderer å bruke løpertajts.
Syklister klarer vel 4 mil uten padding......
Angående intensitet så se det som et ritt å 2,5-3 timer. Bare at første del er svøm og siste del er løping.
Da jeg er med som arrangør og ikke har mulighet å stille i eget arranemang så har jeg en våtdrakt som kan lånes ut til en FOCCer.
Gruber, er du ca 182 cm og litt under 80 så kan du låne min drakt.
Vi er noen som skal svømme på sørsvann (parkering ved rundkjøringen) kl 16:30 idag (Torsdag) - bare kom og svøm med oss.
Ellers blir det svøming på mandager 19:00 under sommeren (Sørsvann).
Håvard - Torsdag 03 jun - 07.30
jeg sykler MTB i ettermiddag fra Fevik hvis noen vil være med.
David - Onsdag 02 jun - 23.00
Hei, e det noe fellestrening i morra? Når klokka i såfall
Daggis - FOCC prospect - Onsdag 02 jun - 22.36
Begynnte å sykle for 4 uker siden - med Bergen-Voss som mål. Kan desverre ikke fortelle deg en egenerfart sykkeltur der enda - og er ikke så sikker om jeg klarer det etter eventuell gjennomførelse heller. Men jeg kjenner veien noenlunde, og det er 3 større stigninger. Den første er fra Trengereid (gamleveien ved sjøen) og opp til Gullbotnen. Den er bratt. Så kommer et parti med nedkjøringer/flater til Samnanger, og man er nede ved fjorden igjen, før det blir en lengre oppstigning til Kvamskogen. Ca 7km med stigning på ca 480m. Fra Kvamskogen er det en bratt utforkjøring (Tokagjelet) ned mot Nordheimsund. Deretter er det en laaang strekning langs Hardangerfjorden mot Granvin. Kan høres noenlunde greit ut, men det er småkupert med mange mindre motbakker, og det er faktisk denne etappen som har lavest snittfart. Den siste stigningen er også bratt og kommer sent i løpet; Skjervet. Når man har kommet opp den, så bærer det med god fart bort/nedover mot Voss. Håper jeg kommer der. Jeg skal sykle i pulje med estimert tid 5:57. Hvilken skal du sykle?
Krompen - Onsdag 02 jun - 22.27
Så det er derfor du er så god form :) Jeg kommer sterkere tilbake på treningen
7r - Onsdag 02 jun - 21.59
Takk, Krompen. Jeg blir jo litt pushet av din stukturerte trening og stadige ritt. Ser forresten at FOCC hanskene fra Invers er gått opp i sømmen etter at de kun er brukt i et 1/2 ritt. Kom dem på ved Åraksbø og syklet med dem til Hovden. Har andre lignende erfaring?
Krompen - straks frisk - Onsdag 02 jun - 21.34
Sprekt 7R. Per kan sikkert fortelle deg hvordan det skal sykles :)

7r - Onsdag 02 jun - 21.16
Kristiansand - Hovden fristet til mer tid på sykkelen, så jeg vil forsøke å holde formen gjennom sommeren og til FOCC GP. Har derfor meldt meg på Bergen - Voss til helgen. Nytt og spennende ritt for min del. Er det noen som har syklet rittet og dele sine erfaringer?
J@rle Vevmeister - Onsdag 02 jun - 16.39
1597-5126cb50-0b50-499f-bcb4-7c19e00327d5-T.jpg
Knipset dette flotte fotografiet idet Kaffelars var på vei hjem fra jobben i dag. Han kunne fortelle at veterangliset nå var i tilnærmet topp stand etter girhavariet forrige uke og benyttet sjansen til i kritisere utstyrsjaget i klubben. God tur hjem.
Stanley - Onsdag 02 jun - 14.27
_MG_1133.jpg
Fotograf Simen in action! :-)
Stanley - Onsdag 02 jun - 14.17
Angående artikkel fra CLTS, så kommer den straks jeg mottar bilder fra Simen (han som lå med trynet i asfalten og tok bilder i Byklestigen)... Moro!
Trond - Onsdag 02 jun - 12.28
Hei Håvard og takk for sist og følge opp dalen !
Enig i vurderingen av 7 timers gruppen vi var i på CLT, men tror ikke at bakkene var problemet. det var jo ingen som ville kjøre ordentlig på flatene ! Var like bak deg i Mål, torde ikke ta det så hardt i byklebakkene, men kom greit opp.Vi hadde jo brukt en del krefter allerede. 7 timers 2 ser ut til å ha klart seg noe bedre. Neste år blir det nok en litt raskere gruppe! Du gjorde ditt, det er i hvertfall sikkert!
Gruber - full av spørsmål... - Tirsdag 01 jun - 22.58
Klorvann? Er det ikke snart på tide å kjenne på saltvannet...?
Jeg har heldigvis klart å overbevise meg om at Hove Tri kun "blir for gøy"... har ingen forventninger om å prester noe bra. Men likevel har jeg mange spørsmål som jeg lurer på...
For det første... våtdrakt. Jeg må jo kjøpe det, men har samtidig lite lyst til å bruke tusenvis av kroner på det... Er det noen som har noen gode tips her om hva som funker/funker ikke, og da helst for en billig penge...
For det andre... Sykkelbukse... sykler man må sykkelbukse, og i så fall, løper man med den samme buksa? Eller er det sånn at de 4 mila som skal sykles, skjær med løpebukse/shorts? Hva er vanlig her?
Og til sist... Ser for meg at løpinga kommer til å bli et huleste. Hvor langt må en gå ned på intensiteten på sykkeldelen for at det skal bli noen lunde greit å sette i gang med løpinga?

Merker at det gjerne skulle vært litt mer tid til Hove...
Frode Frekvens - Tirsdag 01 jun - 22.08
I kveld byttet jeg ut hjelm og sykkel med badebukse og klorvann. Tok et par lengder i bassenget for å stålsette meg mot neste prøvelse, Hove Tri. Det blir kanon :-)

Bollis: Kan du beskrive de tre delene av konkurransen som finner sted på ferieparadiset Hove lørdan den 12. juni?
Hva er det vi egentlig har meldt oss på og hvordan skal vi disponere kreftene? Hva slags utstyr er et must å ha og er det stor fare for en blåveis når 200 endorfinsugne friskuser plasker av gårde ut Hovekilen?
Krompen - Tirsdag 01 jun - 21.53
For min del er også landeveissesongen litt over nå. Skulle egentlig ha kjørt Vättern rundt men det kolliderte med et bryllup. Sesongdebuterer på terreng med Raumerrittet til lørdag. Skal bli digg med litt avveksling :)
james - Tirsdag 01 jun - 21.49
Du kan ikke ta fra meg gleden ved å base i snøen med sykkelen, doktor . Hvis jeg skal feige ut og begynne med spinning, blir det i så fall i tillegg til varmedress/kart og hodelykt-øktene våre. Ikke i stedet for.
håvard - Tirsdag 01 jun - 21.32
Jens, du og jeg skal sykle ut i vinter, slalombriller, varme i skoa og frolandsbunad :)))
Neida, det er kanskje vinter syklingen som har gjort oss så trege, dr F har du en undersøkelse som sammenligner vinter sykling kontra spinning :-)
håvard - Tirsdag 01 jun - 21.28
takk alle for en fin helg. kjempe å sykle clst for første gang.
skjønte fort at jeg ikke kom til å se 6 tallet når syklistene i gruppe 7timer 1, sutret i første bakkene om at farten var for høy og at det ikke hastet med å komme til Hovden. Etter 5 mil var vi bare 15 igjen av gruppa. Gruppa redusert til 8 etter Åraksbø. lavt kalorinntak siste 2,5 timer får ta skylden for dårlig avslutning. Etter byklestigen var Jens og jeg alene og da var det også tomt for krefter, kadensen min sank til 70 og jeg måtte stå av og kjenne om lårene greide mer. Oppe på sykkelen igjen ble jeg tatt igjen av en syklist og fikk et hjul å ligge på den siste mila inn.
james - Tirsdag 01 jun - 21.15
Jeg er med på det.
håvard - Tirsdag 01 jun - 21.06
er det interesse for å bruke shapes på maxis som treningssenter for focc?
kommer spinningssal til høsten. vi kan styre økter slik vi ønsker.
medlemsskap 250 kr mnd hvis vi er 10 eller fler.
du kan være medlem okt - mars, hvis du ønsker spinning bare om vinteren.
Håvard - Tirsdag 01 jun - 20.54
interessant. men kritikken mot undersøkelsen (som har kommet fra flere på div. forum) er at man sammenlikner syklister som trener ulik antall timer i uka. styrketreningen kommer i tillegg til utholdenhetstreningen. som mosjonist ville mine prestasjoner ganske sikkert øke hvis jeg økt treningsmengden.
undersøkelsen tar heller ikke hensyn til muskelstyrken hos hver enkelt. Flere relativt muskelsterke syklister kommenterer at de ikke har hatt noe effekt av å legge til styrketrening. som støtte til undersøkelsen inneholder treningsprogram for proffene styrketrening - ihvertfall i perioder.
Jeg tror pinglete syklister som meg vil ha større effekt av styrketrening enn mer muskuløse syklister, og kommer selv til å kjøre en styrke bolk etter birkenesrunden og trene styrke igjen til vinteren. (trener dessuten basal styrke hele året 1-2 ganger i uka)
Dr F - Tirsdag 01 jun - 18.23
1/2 halvdel av sesongen er gjennomført ihvertfall for min del, blir litt ferie etc som gjør at det ikke blir noe ritt før FOCC Challenge..Jeg har allerede evaluert mine svakheter, her er en interessant artikkel ihvertfall i mine øyne.
http://www.nih.no/templates/page____7533.aspx
Musa - Tirsdag 01 jun - 08.02
Nok en nydelig tur opp setesdalen. Ettersom e gikk på en kanonglipp så fikk jeg med meg masse av naturen oppover og det er ikke annet å si enn at det var fantastisk.

Bena var dessverre ikke med meg denne gangen men alltid hyggelig sesongavslutning:-) på Hovden med bankett med FOCC gjengen.
Frode Frekvens - Mandag 31 mai - 22.09
Ja det var atter en herlig tur til Hovden og det gikk jammen slettes ikke så værst med 5:59 gjengen. Jeg ble imponert over denne gjengen som dro på det de kunne to the bitter end. 12 min bak skjema må da være godkjent med så mye motvind oppover dalen. Riktig så trivelig var det :-)
Ron "Rambo" Astrup - Mandag 31 mai - 20.07
1597-60054286-c14e-458a-b4eb-207e4b6b8f45-T.jpg
Herlig utsikt til Arendal fra Kolbjørnsvik på Hisøy i aften... 
Rykk - Mandag 31 mai - 17.49
http://www.flickr.com/photos/carlerik/4649770187/in/set-72157624160468940/

Et flott foto:-)

Krise igjen - Mandag 31 mai - 17.15
Gratulerer til Stiffmeister, Rykk og Frutt med hhv 12, 13 og 14de plass i aldersgruppe 20-29!
Gruber - de harde fakta... - Mandag 31 mai - 13.50
Yes.
Tallene fra Statistisk sentralbyrå er klare:

6 timers pulje 1:
44 stk i mål, snittid 6:38:30, deriblant 7 stk FOCCers med snitt 6:18.52
Raskeste tid i pulje: 6:07:49

6 timers pulje 2:
45 stk i mål, snitt 6:50:32
Raskeste tid i pulje: 6:15:59

6 timers pulje 3:
22 stk i mål, snitt 6:38:47
Raskeste tid i pulje: 6:24:33

Grimstad 5,59:
29 stk i mål, snitt 6:35:10, deriblant 5 stk FOCCers med snitt 6:33:36
Raskeste tid i pulje: 6:12:21

==> Konklusjon:
FOCCerne bidro positivt (raskere tid enn gruppa forøvrig) i både 6 timers pulje 1 og Grimstad 5,59. Og det er jo hyggelig lesing. Dessuten bør en jo ta med seg at 6 timers pulje 1 var den raskeste av de oppsatte 6 timers tidspuljene. Likevel må denne gruppa "se seg slått" av Grimstad 5,59 med 3m20s når det gjelder snittid pr. deltaker i mål. Så gratulerer til Storrem og co på akkurat det punktet...

Forøvrig, den gjennomsnitlige deltaker i Colorline Setesdalen Tour brukte i år 7:35:05 på de 21 milene...
Hvor av kanskje den mest heroiske innsatsen nok har blitt utført av Per Olav Pettersen som brukte hele 14:07:31 - imponerende!


KaffeLars - Mandag 31 mai - 11.09
Helt klart noe for oss som sliter med å få nok km på sykkelen! Går den inn i en gammel DBS mon tro???
Kom vel ikke som noen bombe at det var noen italienere som kom på dette her da?
Krompen - Mandag 31 mai - 10.07
Tror jeg stiller med ny sykkel til neste år http://www.youtube.com/watch?v=8Nd13ARuvVE&feature=player_embedded
Gruber - bedre seint enn aldri... - Mandag 31 mai - 08.46
Da er en boks med Crampfix bestilt...
Krompen - Mandag 31 mai - 08.21
Kjempe tur opp gjennom dalen i år. Var morosamt å kjøre i 5,59 gruppa. God laginnsats. Dessverre så var ikke kroppen helt med og jeg måtte slippe noen km før mål. Fikk det tungt på slutten. Jeg tror uansett det var min beste tid opp til Hovden. Til neste år skal jeg ha med meg banketten også :)

Ellers så har jeg også prøvd Crampfix i noen ritt og krampa har uteblitt. I tillegg så har jeg blandet mindre sportsdrikk i flaskene. Vet ikke hva som har gjort utslaget.. Kanskje det er hodet?

Til helgen blir det Raumerittet og Hurdalsjøen rundt. Men først skal jeg bli frisk..
Rykk - Søndag 30 mai - 22.32
Nok en kanonbra tur. Jeg er helt enig med deg Gruber, Stiffmeister e sterk, veldig sterk. Han skreik og hylte på oss hele veien fra Bykle og inn (eller strengt tatt fra havna i Kristiansand). Du skal ikke deppe for mye Gruber, du hadde noen sinnsykt sterke drag oppover dalen... Sterkt av Bjørnar å sykle på 6.22 i sitt aller første ritt noen sinne. Ellers så ble vel Jan Banan kåret til rittets vinner etter en meget bra prestasjon på sykkelsetet. Med mindre motvind (og bedre organisering i feltet) så tror jeg alle Foccerne som stilte til start i 6timers gruppa ville klart under 6timer.

Flotte hyttefasiliteter hos Jan Banan & Co, digg med pils i solveggen...

Tilslutt så kan jeg si at Crampfix funker! Fikk ikke krampe opp Byklestigen i år:-)



Dr F - Søndag 30 mai - 22.09
Hva skal man si, tidsmessig er jeg vel ikke helt fornøyd ( 6.23 ), men i den amputerte og etterhvert så lille delen av 6 timer som ble igjen så ble det for tøft for meg også og jeg måtte slippe. Motvind med mange og ofte føringen blir for tøft for en liten spirrevipp som meg. Om jeg "Måtte" kan jo diskuteres, traff på Sjur Lur som kom syklende i Grimstad her idag, og som han påpekte, om det kanskje satt mer i hjernen enn i beina): Uansett så slapp jeg etterhvert da Stanley heltemodig tok opp jakten, det skal du ha Stanley, hadde jeg gjort et sånt et move så kunne jeg bare ha stått av i etterkant. Derfra og opp var en en kamp, men det gikk på et viss. Men selvom tiden var dårlig i mine øyne så syklet jeg 5 min fortere enn ifjor, mens alle andre syklet 15-30 min tregere): Sier vel noe om fjorårets prestasjon helst! Nå er det å bygge opp enda mer trøkk i beina mot neste og årets store mål nemlig FOCC Grand Prix!
Gruber - middels fornøyd... - Søndag 30 mai - 21.29
Jaja... da vår vårens store mål overstått - og beklageligvis er det ikke for min del så voldsomt mye å rope hurra for.
Klarte rett og slett ikke det jeg hadde håpt - bli med teten inn. Nok en gang kom krampene (som vel egentlig er et tegn på at det går litt for fort), og farten måtte justeres i starten av Byklestigen. Når så jeg plutselig måtte rope etter elgen etter mellomtidpassering etter 180 km, så var den neste timen helt klart den værste jeg har opplevd på et sykkelsete... Vel, vel... Hovdensoppa var god som alltid, og nå er det bare å trene enda litt mer til neste år, så er det i boks!
Ellers imponerte alle FOCCere i den ellers litt tafatte 6-timers gruppa. Vi kjørte bra alle sammen syns jeg. Men må jo likevel trekke frem Rykk og ikke minst Stiffmeister, som etter min mening var en klasse over oss andre. Og hvis Stiffmeister holder koken oppe, så tror jeg du har mestertrøya på lånt tid Rykk...
Til sist, glimrende innsats av Krise som leverte varene på en perfekt måte. Gleder meg også til å se bildene fra turen opp - det er jo alltid en høydara!
David - Søndag 30 mai - 19.37
Har sendt sykkelen min til Rune steffensen, så nå er den i trygge hender! målet er å få trent seg i form til å klare focc Challenge!
David - Søndag 30 mai - 19.18
da her det sendt til team.focc@gmail.com via filemail.com.. vanskelig å plukke ut, men håper dere kan bruke noe!
David - Søndag 30 mai - 19.18
da her det sendt til team.focc@gmail.com via filemail.com.. vanskelig å plukke ut, men håper dere kan bruke noe!
Stanley - Søndag 30 mai - 18.11
David, send meg gjerne fotos på filemail.com (men ikke alle 200) :-)
J@rle - Søndag 30 mai - 17.52
Bra David, sendt over noen av de mest relevant og beste bildene til webredaksjonen. Du må også skrive en passende tekst til hver av bildene.
David - Søndag 30 mai - 16.47
Hei, har tatt 200 bilder fra 559, er det noe interesse å legge det ut her på focc.no? det er jo tross alt noen fra focc i gruppa:=)
Krise - Søndag 30 mai - 16.12
Etter en saumfaring av skoeskene baki følgebilen har jeg til overs en hel pappkasse størrelse Rykk med drikkeflasker, maxim gel/bar og nister, samt litt jakker/vester, hansker etc etc. Jeg er hjemme utover kvelden helt til øyelokkene glipper igjen, bare komme og hente hvis du tenker å tilbringe søndagen med litt mer påfyll av søtt kliss...
Jan "Banan" Johansen - Søndag 30 mai - 09.51
1597-a0b685d6-680e-4b22-b82e-b55764a8ef72-T.jpg
En fornød gjeng som snart skal ta turen hjemmover. Banan
Jens "Kadens" Jensen - Søndag 30 mai - 09.49
1597-1acfeb69-e370-458d-891e-4321faebb798-T.jpg
doktor håvard på vei opp bykle. Lett og fin i kroppen.
ivæ - Søndag 30 mai - 08.49
hei å halo!! e skal hjelpe dere.. mi må ha den brune trøya!! e kjører på me underberger her nå så regner me mi tar den innen kl åtte
- - Søndag 30 mai - 06.43
GP suger!
Ron "Rambo" Astrup - Lørdag 29 mai - 23.08
1597-31472f44-1923-4ec2-b3ee-edde80c11ec3-T.jpg
Min stemme går til Diidden Didrik! :-) 
Frode "Frekvens" Novik - Lørdag 29 mai - 19.46
1597-a5b22af2-b6f3-4a20-b74b-87450627416c-T.jpg
Sportsdirektøren og Frekvens har funnet seg godt til rette på bankett og hever glasset for et fortreffelig ritt og herlig mat. Color Line Tour ruler ;-)
Ron "Rambo" Astrup - Lørdag 29 mai - 18.41
1597-d5303989-810a-416b-abda-bae962021cbf-T.jpg
Focc Gratulerer med flott innsats! Synd med så mye motvind da! Hvis ikke hadde dere garantert sett 5 tallet. Jeg koser meg på Nidelv brygge, og gleder meg til grand prix fest senere. Dere må kose dere i kveld... :-) å
Stanley - Lørdag 29 mai - 15.27
Tungt i dag!!! Flott vær, men en tøff motvind hele veien! Gruppene var mye mindre i år, så man måtte jobbe hele veien. I 6timers gruppa som jeg var med i var bare 8stk i mål. Der var Espen og Steffen med!

Jeg FIKK DET skikkelig etter cirka 16mil. Fytti katta! Kom inn på 6t 23min, så klarte ikke målsetningen å se 5tallet. Jaja...

Ellers er jeg svært imponert over nykommer Stiff... han blir å regne med fremover gitt!!!

Mer info følger... har ikke helt oversikten enda. Nå er det pils og soppe!
J@rle - Lørdag 29 mai - 14.56
tid5.gif
"Resten" av 6 timers gruppa inne på 6.23. Vel overstått.
Med dette resultat ka vi konstatere at Moose ikke klarte Ket Kométs tid fra 2009.
J@rle - Lørdag 29 mai - 14.53
tid4.gif
Stiff og Rykk inne på rett under 6.08.
Ket Komèt - Lørdag 29 mai - 14.09
Sorry... ikke Mouse, men Mooose.... :)
Ket Komèt - Lørdag 29 mai - 14.09
Klarer han Komèts tid fra i fjor på 06:15:24?? Kom igjen Mouse!! :)
Ket Komèt - Lørdag 29 mai - 14.04
Stanley har fått det!!
J@rle - Lørdag 29 mai - 14.02
tid3.gif
Ojoj, da er 5.59 gruppa i mål på 6.12.22 som beste focc tid (Sjur). Rykk og Stiff kjører hardt i 6 timers gruppa og har passert 18 mil med tiden 5.22 ! Dette er bedre en 5.59 gruppa på samme passering... Spennende.
J@rle - Lørdag 29 mai - 13.46
tid2.gif
Da har 5.59 gruppa passert 18 mils merket... vil dette holde inn? Blir spennende å se hvilken tid 6 timers gruppa passerer på. James passerte 11 mil på 3.42 i 7 timers gruppa.
Dæhlie - Lørdag 29 mai - 13.35
Go Focc. Håper alle har det bra oppover.
J@rle - Lørdag 29 mai - 12.45
tid-11mil.gif
Mellomtider etter 11 mil på noen av rytterne.
Det ser jammen ut som at focc'erne i 6 timers gruppa har syklet 1 minutt raskere enn 5.59 gruppa... Det burde jo vært motsatt :-)
Kristoffer "Krise" Rom Berntzen - Lørdag 29 mai - 11.03
Ved åraksbø altså
Kristoffer "Krise" Rom Berntzen - Lørdag 29 mai - 11.01
Kim krampe ligger ca 10 min bak 559-feltet. Resten av det feltet så meget bra ut!
Stoa Fysikalske Senter
Rittsesongen har startet...
Søndag 26 apr 2009
Påsketrim!
Fredag 03 apr 2009
FOCC Vinter 2009
Onsdag 04 feb 2009
2009
Torsdag 01 jan 2009
GOD JUL (!)
Onsdag 17 des 2008